Sari la conținut

Cel mai bun dispozitiv de monitorizare a sănătății 2024: Alegerea corectă pentru brățara fitness perfectă

5
(1)

Urmărirea activității, monitorizarea sănătății și îmbunătățirea stării fizice se pot face acum direct de pe încheietura mâinii, datorită selecției noastre atent alese a celor mai bune brățări fitness de pe piață.

Dacă sunteți hotărâți să rămâneți în formă în acest an, această selecție de brățări fitness de calitate superioară vă poate oferi avantajul de care aveți nevoie. Chiar dacă aceste brățări nu oferă toate caracteristicile complexe ale ceasurilor inteligente, ele sunt perfecte pentru cei care preferă un stil mai minimalist.

cea mai buna bratara fitness

Cea mai bună brățară fitness – pe scurt

În această listă ne concentrăm pe dispozitivele de monitorizare a sănătății mai accesibile și de bază, însă trebuie menționat că granița dintre o brățară fitness și un smartwatch devine tot mai puțin distinctă. În consecință, veți putea observa inclusiv unele modele de ceasuri inteligente cu funcții extinse de monitorizare a sănătății, care oferă avantaje semnificative pentru cei preocupați de bunăstare.

Totuși, dacă sunteți în căutarea unui companion mai simplu și direct pentru monitorizarea sănătății, aceste brățări fitness sunt alegerea potrivită.

Parcurgeți lista pentru a descoperi opțiunile noastre de top pentru cele mai bune brățări fitness în 2024. Înainte de asta, iată câteva sfaturi esențiale pentru alegerea brățării fitness perfecte pentru dumneavoastră.

Cum să alegeți cea mai bună brățară fitness pentru dumneavoastră


Articole similare


Diferența dintre o brățară fitness și un ceas inteligent

În zilele noastre, majoritatea ceasurilor inteligente – de la Apple Watch Series 8 până la Samsung Galaxy Watch 5 – sunt, de asemenea, echipate cu caracteristici puternice de monitorizare a sănătății. Acestea vă permit să monitorizați o gamă variată de activități fizice și, în mod obișnuit, să urmăriți ritmul cardiac și calitatea somnului. Aceste ceasuri oferă un mix între ecrane generoase, suport pentru aplicații, conectivitate Wi-Fi, NFC, Bluetooth, GPS încorporat și multe altele.

Pe de altă parte, majoritatea brățărilor fitness sunt dispozitive simple cu ecrane mici. Acestea urmăresc în general datele de bază legate de sănătate (pași efectuați, calorii arse, distanță parcursă), dar, de obicei, necesită o conexiune continuă la un smartphone pentru analize mai detaliate, urmărire GPS și afișarea notificărilor.

Bugetul potrivit

Prețurile brățărilor fitness din această listă variază de la aproximativ 250 lei până la aproape 1500 de lei. Cele mai scumpe modele se apropie ca funcționalitate de ceasurile inteligente complete. În general, totuși, puteți găsi brățări fitness excelente pentru sănătate cu sub 500 de lei sau chiar mai ieftine sub200 de lei, dacă nevoile dumneavoastră sunt mai modeste. Cei mai mari producători (Fitbit, Garmin, Huawei, Xiaomi și alții) oferă brățări fitness care acoperă ambele capete ale spectrului de preț.

Caracteristici de luat în considerare

Toate produsele din această listă vor urmări aceleași metrici de bază legate de sănătate: pași, distanță și calorii arse. Majoritatea vor urmări, de asemenea, o varietate de sporturi, fie în mod automat, fie manual. De asemenea, vor avea o aplicație dedicată care afișează informațiile colectate și conectează utilizatorii la o comunitate mai largă.

Alte caracteristici importante (care nu sunt disponibile la toate modelele) includ:

  • Senzor de ritm cardiac: Cândva o caracteristică premium, acum este prezent în majoritatea brățărilor fitness. Verificați înainte de cumpărare, deoarece aceste modele sunt adesea etichetate cu „HR” în denumirea produsului.
  • GPS: Multe brățări fitness folosesc GPS conectat pentru a urmări traseele. Acesta se conectează la GPS-ul smartphone-ului dumneavoastră și adaugă datele înregistrate de telefon la statisticile dumneavoastră, în loc să urmărească traseul în mod direct. Aceasta înseamnă că nu puteți urmări alergarea sau mersul pe bicicletă fără telefon. Alternativ, unele brățări includ GPS încorporat, ceea ce le permite să urmărească traseul fără a fi conectate la telefonul dumneavoastră. Verificați specificațiile pentru a vedea ce tip de GPS oferă brățările recomandate în secțiunea de mai jos.
  • Altimetru: Pentru a măsura diferența de altitudine (câte etaje ați urcat într-o zi sau câte etaje a unui munte ați parcurs), aveți nevoie de un altimetru.

Testarea brățărilor fitness

Am testat personal toate brățările fitness prezentate în lista noastră, purtându-le în timpul activităților zilnice și testând exactitatea funcțiilor esențiale, cum ar fi activitatea, GPS-ul, monitorizarea ritmului cardiac și calitatea somnului.

Am folosit, de asemenea, și o centură pentru monitorizarea ritmului cardiac pentru a compara datele de alergare. În plus față de aceasta, am evaluat și ușurința utilizării software-ului, durata bateriei și design-ul general al dispozitivelor.

Top 5 cele mai bune brățări fitness pe care le puteți achiziționa în 2024

Fitbit Charge 5: Alegerea supremă pentru pasionații de fitness

Preț la momentul recenziei: 890 de lei | Verificați prețul pe Emag

bratara fittnes fitbit charge 5

Fitbit Charge 5 a fost mult timp printre favoritele noastre și acum câștigă și mai multă atenție datorită prețului său mai accesibil. Designul său îmbunătățit și funcții precum GPS-ul încorporat îl plasează în fruntea listei. Ecranul color AMOLED adaugă o notă de eleganță, iar designul subțire și ușor îl face ideal pentru purtatul zilnic.

Cu capacitatea de a urmări automat diverse activități și caracteristici precum măsurarea activității electrodice (EDA) și teste de electrocardiogramă (ECG), Charge 5 depășește așteptările. De asemenea, include monitorizarea nivelului de oxigen din sânge și a ciclului menstrual. Fitbit oferă chiar și un abonament gratuit de șase luni la Fitbit Premium, ceea ce face achiziția sa și mai valoroasă.


Xiaomi Mi Smart Band 7: O alegere accesibilă și excelentă

Preț la momentul recenziei: de la 291 lei | Verificați prețul pe Emag

cea mai buna bratara fitnes

Mi Band 7 de la Xiaomi continuă tradiția calității și a raportului calitate-preț excelent. Cu un design îmbunătățit, un ecran AMOLED color și multe caracteristici de monitorizare a sănătății, acesta oferă o experiență excelentă la un preț accesibil. Monitorizarea continuă a nivelului de stres și măsurătorile SpO2 sunt doar câteva dintre caracteristicile sale remarcabile.


Fitbit Inspire 3: O opțiune economică de la Fitbit

Preț la momentul recenziei: de la 580 lei | Verificați prețul pe Emag

cea mai buna bratara fitness

Fitbit Inspire 3 este soluția ideală pentru cei care doresc acces la aplicația Fitbit, dar preferă o opțiune mai simplă. Designul său simplu ascunde funcții puternice precum monitorizarea ritmului cardiac și măsurătorile SpO2. Ecranul AMOLED color îmbunătățit și durata de viață a bateriei de până la 10 zile îl fac o alegere excelentă pentru începători.


Garmin Vivosmart 5: Alternativa de top la Fitbit

Preț la momentul recenziei: de la 650 lei | Verificați prețul la Emag

recomandari bratara fitness

Garmin Vivosmart 5 oferă o experiență detaliată de monitorizare a sănătății pentru cei interesați să analizeze datele în profunzime. Cu monitorizare continuă a pulsului oxigenului, scor „Body Battery” și monitorizare a stresului, acesta este ideal pentru cei care doresc să-și urmărească progresul detaliat.


Garmin Venu Sq: Ofertă excelentă pentru sportivi

Preț la momentul recenziei: de la 960 lei | Verificați prețul la Emag

cele mai bune bratari fitness

Garmin Venu Sq se evidențiază prin ecranul său vibrant și multitudinea de caracteristici de fitness, precum și posibilitatea de a stoca și reda muzică offline. Durata de viață a bateriei poate fi un pic mai scurtă, dar acest dispozitiv oferă o experiență excelentă pentru pasionații de sport.


Alegerea dispozitivului potrivit pentru dumneavoastră depinde de nevoile și preferințele personale. Asigurați-vă că vă concentrați pe caracteristicile care contează cel mai mult pentru dumneavoastră și că explorați opțiunile disponibile pentru a găsi brățara fitness care se potrivește cel mai bine stilului dumneavoastră de viață și obiectivelor de sănătate.

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 5 / 5. Voturi 1

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.