Sari la conținut

Fitbit Versa 3

  recenzie fitbit versa 3

  Recenzie Fitbit Versa 3: Frustrant de aproape de perfecțiune

  Preț la momentul recenziei: De la 700 lei

  Fitbit Versa 3 ne oferă în sfârșit GPS încorporat, dar se sabotează cu o nouă alegere de design dubioasă.

  Avantaje
  • Aspect excelent
  • GPS încorporat
  • Un display minunat
  • Durată de viață a bateriei bună
  Dezavantaje
  • Înlocuirea butonului este slabă
  • Urmărirea GPS ar putea fi mai bună
  • Aplicații adiționale limitate

  Fitbit știe când are un lucru bun în față, deci nu este o surpriză că Fitbit Versa a ajuns la a treia generație (sau a patra dacă includem și modelul Versa Lite). Compania avea dificultăți înainte de lansarea primului Fitbit Versa, dar acest dispozitiv portabil a devenit atât de popular încât a eclipsat chiar și ceasul inteligent de vârf al companiei de atunci, Ionic.

  Această ultimă iterație aduce o adăugare importantă pe care atletiștii și cicliștii o așteptau cu nerăbdare: GPS încorporat. Acest lucru face ca Fitbit Versa 3 să fie doar al patrulea model Fitbit care include urmărirea locației, dar oare îl transformă în dispozitivul definitiv pentru urmărirea fitnessului?

  Recenzie Fitbit Versa 3: Ce trebuie să știți

  Fitbit Versa 3 este a patra ediție a celui mai popular dispozitiv portabil al companiei în ultimii ani. Și așa cum v-ați putea aștepta, Fitbit a abordat în mare parte o abordare de tip „dacă nu este defect, nu îl repara” în ceea ce privește designul: este aproape identic din punct de vedere vizual cu versiunile anterioare, având o interfață asemănătoare și funcții similare cu predecesorul său.

  Aceasta include și prezența Alexa pe încheietura mâinii. Puteți activa aplicația Alexa printr-un comutator rapid și puteți adresa întrebările asistentei virtuale, care va răspunde corespunzător pe ecran.

  Având în vedere că Google este în procesul de a cumpăra Fitbit în acest moment, nu este o surpriză faptul că Google Assistant este, de asemenea, o opțiune, dar acesta nu este încă pregătit pentru utilizare, compania promițând suport mai târziu în acest an.

  Există, de asemenea, îmbunătățiri în ceea ce privește urmărirea ritmului cardiac, minutele de zonă activă și, desigur, GPS-ul încorporat. Deci, îmbunătățiri generale, cel puțin pe hârtie.

  Recenzie Fitbit Versa 3: Preț și concurență

  În ciuda îmbunătățirilor, atât Fitbit Versa 3, cât și predecesorul său se vând la același preț pe site-ul oficial Fitbit: 199.95 €. Totuși, evident, dacă căutați, veți găsi Versa 2 mult mai ieftin.

  functii fitbit versa 3

  Mai rezonabil, acest lucru plasează Fitbit Versa 3 în competiție cu Garmin Forerunner 245, care în mod regulat se vinde pentru puțin peste 200 €, și Garmin Vivoactive 3, care ajunge frecvent la 160 €. Ambele sunt ceasuri excelente, cu accentul tradițional al Garmin pe analiza alergării și ciclismului.

  Și dacă sunteți utilizator de iPhone, atunci Apple Watch SE are acum un preț foarte rezonabil de aproximativ 220 €. Proprietarilor de smartphone-uri Android nu se aplică, însă.

  Fitbit Versa 3 vs Fitbit Sense: Care este diferența?

  Înainte de a merge mai departe, merită să evidențiem diferențele cheie dintre Fitbit Versa 3 și noul dispozitiv purtabil al companiei, Fitbit Sense. Ambele arată identic la încheietura mâinii, dar Sense costă aproximativ 299 € în comparație cu 199 € pentru Versa 3.

  pareri fitbit versa

  În mod obișnuit, Fitbit de vârf – fie că vorbim despre Surge din 2014 sau Ionic din 2017 – s-a diferențiat prin GPS încorporat, dar știm că Versa 3 îl are și pe acesta, deci ce obțineți pentru cei 100 € în plus? Trei senzori: un EDA pentru măsurarea stresului; un ECG pentru măsurarea ritmului cardiac și unul pentru temperatura pielii.

  Acestea oferă fără îndoială măsuri suplimentare de calitate a vieții, dar dacă tot ceea ce vă interesează într-adevăr este urmărirea pașilor și o modalitate de a monitoriza antrenamentele, atunci se poate spune în siguranță că nu ratați prea mult.

  Recenzie Fitbit Versa 3: Design

  Am început această recenzie spunând că Fitbit a păstrat același design Versa, și la o privire rapidă acest lucru este adevărat. Cu toate acestea, compania a redus treptat prezența butoanelor fizice: au fost trei la dispozitivul de prima generație și acest număr a fost redus la unul singur la Versa Lite și Versa 2. Acum, nu mai există butoane deloc: doar o adâncitură pe partea stângă care funcționează ca un buton „inductiv” sensibil la presiune, similar celui care a debutat pe Fitbit Charge 3.

  Fitbit Versa 3 Design

  Sau cel puțin ar trebui să funcționeze. Am constatat că este foarte inconsistent să îl fac să funcționeze și se pare că nu sunt singurul. Se pare că cea mai consistentă modalitate de a face butonul să funcționeze este să strângeți ceasul din ambele părți – și asta face ca butonul să funcționeze de nouă ori din zece, ceea ce este o îmbunătățire. Dar de ce Fitbit a simțit nevoia să renunțe la un buton care a fost perfect responsiv pe parcursul generațiilor de dispozitive, nu am nicio idee.

  design Fitbit Versa 3

  Ar trebui să menționez că acesta este același design ca și Fitbit Sense, și unul din testerii noștrii, nu a avut probleme cu el deloc, deci poate varia. În cazul meu, însă, este o enervare – mai ales când ajungeți la comenzi mai avansate (apăsare lungă, dublu clic etc.) care ar trebui să vă ușureze viața, dar din experiența mea au efectul opus.

  În rest, din punct de vedere al designului, este o plăcere absolută. Arată bine, cu ecranul său strălucitor de 1,58 inci, 336 x 336, încapsulat elegant într-o carcasă de aluminiu șanfrenată. Da, are încă margini destul de groase în jurul său, dar Fitbit a făcut astfel încât fiecare ecran să aibă un fundal negru, astfel încât marginile să nu se vadă prea mult decât dacă le căutați activ prin observarea atentă a animațiilor de tranziție.

  Fibit Versa 3

  Este puțin mai mare decât Fitbit Versa 2 (1,4 inci, 300 x 300), dar totuși se simte extrem de confortabil la încheietură, chiar dacă personal aș putea renunța la curea, care se înfășoară în interiorul său pentru prindere. Fitbit vă permite să adăugați propriile curele, dar mecanismul de prindere este astfel încât acestea trebuie să fie special proiectate pentru dispozitiv. Fără îndoială, vor apărea opțiuni de la terți care arată bine în timp, dar momentan opțiunile vin direct din magazinul Fitbit, cu prețuri cuprinse între 25 și 50 de euro fiecare.

  Fitbit Versa 3 curea

  Recenzie Fitbit Versa 3: Performanță

  Cu excepția particularităților butonului capacitiv, Fitbit Versa 3 este o bucurie de utilizat. Deși nu veți găsi gama enormă de aplicații oferită de Apple Watch, selecția disponibilă implicit acoperă 90% din ceea ce majoritatea oamenilor vor dori oricum, inclusiv un calendar, vremea și Spotify (sau Deezer, dacă insistați să sprijiniți outsider-ul). Există câteva extra-opțiuni în magazin, inclusiv un card de fidelitate, Uber și un antrenor Couch to 5K.

  Există și funcția „Relax”, care vă ghidează respirația în intervale de până la zece minute. Puteți urmări completarea cercului mic mov, care se umple și se golește pentru a vă sincroniza respirația sau, dacă doriți să închideți ochii, simțiți vibrațiile care vă vor spune când să inspirați și când să expirați.

  Aplicația Fitbit Coach vă oferă exerciții personalizate și ghidate direct pe încheietură, cu diagrame animate mici și drăguțe pentru a vă arăta ce să faceți și când. Din păcate, majoritatea acestor exerciții necesită abonamentul Fitbit Premium de aproximativ 45 de lei pe lună, dar puteți obține un trial de 90 de zile pe site-ul Fitbit dacă sunteți curioși.

  aplicatie Fitbit

  Apoi este evenimentul principal: aplicația de exerciții și, pentru prima dată la un Versa, nu trebuie să vă bazați pe GPS-ul telefonului pentru urmărirea locației. Aplicația vine cu mai multe exerciții de urmărit, de la bootcamp și cycling până la golf și tenis. Dar, evident, este cel mai bun pentru activități în care performanța este legată clar de cât de repede vă deplasați și unde călătoriți: alergare și ciclism.

  caracteristici Fitbit Versa

  Deci, cum se descurcă Versa 3? Din păcate, este puțin în urmă, în comparație cu Garmin 245 pe care l-am testat, care în trecut s-a dovedit a fi aproape perfect în măsurătorile sale GPS. Pe parcursul a trei alergări cu lungimi între 3,5 și 5 km, Fitbit Versa 3 a fost constant în urmă în ceea ce privește distanța totală parcursă față de Garmin. Diferența nu este foarte mare, însă – între 0,07 km și 0,15 km mai puțin.

  Dar – și este un dar mare – aceasta reprezintă totuși o îmbunătățire semnificativă față de Versa 2. GPS-ul telefonului dumneavoastră ar putea fi mai precis decât cel al Versa 3, dar din experiența mea, folosirea GPS-ului telefonului este de obicei mai proastă datorită măsurilor agresive de economisire a bateriei și conexiunilor instabile. În plus, acest lucru înseamnă că puteți alerga sau pedala fără să fie nevoie să găsiți o buzunar potrivit de susținător pentru telefonul dumneavoastră. Este o victorie importantă, chiar dacă putem să ne contrazicem cu privire la precizie.

  caracteristici gps fitbit versa 3

  Frecvența cardiacă între Fitbit și Garmin a fost destul de similară, deși fără o curea toracică, este greu să spunem dacă ambele au fost precise sau nu. Tot ce pot spune este că funcționează cel puțin la fel de bine ca un dispozitiv portabil pe încheietura cealaltă.

  Ca de obicei cu Fitbit, durata de viață a bateriei este genul de lucru la care Apple poate doar să viseze. Compania sugerează șase zile pentru Versa 3, și în timpul meu cu acesta, acest lucru pare să fie destul de corect, chiar și cu câteva alergări urmărite cu GPS inclus. Cu toate acestea, rețineți că dacă alegeți să activați afișajul permanent, acesta va scădea la aproximativ două treimi, la aproximativ 48 de ore. Implicit, este dezactivat din acest motiv, dar este frumos să aveți această opțiune.

  ceas smartwatch fitbit versa 3 black

  Ceas smartwatch Fitbit Versa 3

  Optimizează-ți rutina de antrenamente cu Scorul de pregătire zilnic, disponibil cu abonamentul Fitbit Premium. În fiecare dimineață vei primi un scor în aplicația Fitbit, în funcție de nivelul de activitate, calitatea somnului și variabilitatea ritmului cardiac.

  Recenzie Fitbit Versa 3: Concluzie

  În ansamblu, Fitbit Versa 3 reprezintă un pas important în direcția corectă pentru cel mai popular dispozitiv purtabil al companiei. GPS-ul era clar în topul listei de dorințe a tuturor, și deși nu este la fel de precis ca încredibilul meu Garmin Forerunner 245, este totuși mult mai bun decât să vă bazați pe telefonul dumneavoastră. Pentru ca Fitbit să adauge această caracteristică fără să adauge nimic la preț este pur și simplu o veste excelentă.

  Ar fi o recomandare sinceră, dacă nu ar fi pentru faptul că compania a renunțat la un buton fizic corespunzător în favoarea acestei alternative sensibile la presiune. Da, arată (puțin) mai bine, dar oferiți-mi ceva care funcționează în mod consecvent și fără bătaie de cap de fiecare dată.

  Din acest motiv, Fitbit Versa 3 păstrează evaluarea de patru stele a predecesorului său. Ironic pentru o companie cunoscută pentru urmărirea pașilor, este un caz de doi pași înainte, unul înapoi. Să sperăm că Fitbit va face ajustarea necesară foarte ușoară și va permite ca Fitbit Versa 4 să fie dispozitivul portabil pe care îl merită.