Sari la conținut

Brățara Fitness Fitbit Sense

  Recenzie Fitbit Sense: O alternativă mai sănătoasă?

  bratara fitness fitbit sense

  Ceas smartwatch Fitbit Sense 2

  Argumente care te vor face să te îndrăgostești de Sense 2
  Gestionarea stresului
  Instrumente pentru un somn mai bun
  Parametri de sănătate
  Sănătatea cardiacă
  Fitness

  Preț la momentul recenziei 799 lei, TVA inclus

  O mulțime de caracteristici noi legate de sănătate și o durată bună a bateriei se îmbină pentru a oferi o alternativă solidă la rivalii de monitorizare a fitnessului.

  Avantaje
  • Design impecabil
  • Confortabil de purtat
  • Caracteristici inovatoare de sănătate
  Dezavantaje
  • Nu toate caracteristicile noi sunt gata la lansare
  • Utilizarea feței de ceas SpO2 este complicată

  Lansarea noului Fitbit Sense a fost mult așteptată, dar așteptarea s-a încheiat oficial. Noul succesor numit al lui Fitbit Ionic este aici, cu un nou design, o serie de caracteristici noi și o abordare foarte diferită.

  În loc să se axeze în principal pe aspectul fitness, Fitbit Sense se concentrează pe caracteristicile specifice sănătății și este o strategie care, cred eu, va da roade pe termen lung.

  bratara fitness fitbit sense

  Ceas smartwatch Fitbit Sense 2

  Argumente care te vor face să te îndrăgostești de Sense 2
  Gestionarea stresului
  Instrumente pentru un somn mai bun
  Parametri de sănătate
  Sănătatea cardiacă
  Fitness

  Recenzie Fitbit Sense: Ce trebuie să știți

  În afară de un aspect nou, majoritatea caracteristicilor noi ale lui Fitbit Sense se concentrează pe bunăstare. Primul lucru pe listă este monitorizarea stresului, pe care Sense îl monitorizează prin intermediul noului său senzor EDA (activitate electrodermică), încorporat în cadrul din oțel inoxidabil al ceasului.

  pareri fitbit sense

  Sense poate, de asemenea, efectua o verificare ECG instantanee pentru a putea verifica dacă aveți o problemă cu fibrilația atrială (o tulburare a ritmului cardiac care provoacă un ritm cardiac neregulat, adesea rapid).

  Introducerea unei noi fețe de ceas SpO2 va ajuta pe cei îngrijorați de simptomele coronavirusului să își monitorizeze nivelurile de oxigen din sânge. În plus, senzorul de pe partea din spate a lui Fitbit Sense este mai precis, având abilitatea adăugată de a detecta variațiile de temperatură ale pielii în timpul somnului.

  Fitbit va adăuga, de asemenea, o întreagă selecție de caracteristici suplimentare până la sfârșitul anului. Vine suportul pentru Asistentul Google, cu posibilitatea de a răspunde la cereri folosind microfonul de pe ceas în loc de text pe ecran. În plus, veți putea, de asemenea, să răspundeți la apeluri pe ceas, atâta timp cât telefonul dvs. este în apropiere.

  fitbit sense

  La fel ca și în cazul lui Ionic, Sense este echipat și cu tot ceea ce aveți nevoie pentru a urmări antrenamentele în mod independent față de smartphone-ul dvs., cu GPS, accelerometru, busolă și altimetru barometric încorporate. Are o durată de viață declarată a bateriei de șase sau mai multe zile, este rezistent la apă până la 50 de metri și vine cu o perioadă de încercare gratuită de șase luni pentru Fitbit Premium.

  Recenzie Fitbit Sense: Preț și concurență

  Toate aceste caracteristici noi vin cu un cost, însă, și la prețul de la 799 de lei, Fitbit Sense este cel mai scump dispozitiv portabil a companiei. La acest preț, concurează cu noul Apple Watch SE și cu o serie întreagă de brățări fitness mai serioase de la Garmin și Polar, fără să mai menționăm o selecție de dispozitive Android Wear precum Mobvoi Ticwatch Pro 4G.

  bratara fitness fitbit sense

  Ceas smartwatch Fitbit Sense 2

  Argumente care te vor face să te îndrăgostești de Sense 2
  Gestionarea stresului
  Instrumente pentru un somn mai bun
  Parametri de sănătate
  Sănătatea cardiacă
  Fitness

  Fitbit Sense are o durată de viață a bateriei mai bună decât un Apple Watch (și majoritatea ceasurilor Android) și mai multe tehnologii legate de sănătate.

  Cu toate acestea, nu poate concura cu ceasuri precum Garmin Vivoactive 4, Garmin Forerunner 245 și Coros Pace 2 în ceea ce privește caracteristicile de fitness și antrenament.

  Recenzie Fitbit Sense: Design și caracteristici

  specificatii fitbit sense

  În ceea ce privește designul, Fitbit Sense întrece ceasurile Garmin, dar nu și pe Apple Watch. Designul său subțire, colțurile ușor rotunjite și cadrul din oțel inoxidabil lucios arată minunat pe încheietura mâinii, iar cureaua Infinity Band nouă este atât elegantă, cât și confortabilă.

  Există un nou mecanism de eliberare rapidă care face schimbul de curele incredibil de ușor, dar acest lucru înseamnă că nu puteți utiliza curele de la un Versa sau Ionic mai vechi, deoarece sistemul de închidere este nou.

  Ecranul AMOLED de 1,58 inci este superb. Este luminos și colorat, foarte clar la rezoluția de 336 x 336 pixeli și este acoperit cu Gorilla Glass 3, ceea ce înseamnă că este ușor de curățat, protejat împotriva zgârieturilor și are o suprafață netedă la atingere. Ajustează luminozitatea în funcție de împrejurimi și, ca majoritatea smartwatch-urilor rivale, îl puteți seta să fie „mereu activ” sau să se activeze doar atunci când vă ridicați încheietura mâinii, ceea ce prelungește durata de viață a bateriei.

  Schimbarea majoră în ceea ce privește afișajul constă în faptul că nu mai ocupă un pătrat destul de urât în centrul feței ceasului înconjurat de margini asimetrice. În schimb, are un aspect mult mai modern, cu colțuri și margini rotunjite și ocupă cea mai mare parte din partea frontală a corpului ceasului.

  bratara fitness fitbit sense

  Ceas smartwatch Fitbit Sense 2

  Argumente care te vor face să te îndrăgostești de Sense 2
  Gestionarea stresului
  Instrumente pentru un somn mai bun
  Parametri de sănătate
  Sănătatea cardiacă
  Fitness
  recenzie fitbit sense

  Estetica minimalistă este întărită de lipsa completă a butoanelor de pe Sense, ceea ce este o dezvoltare în care sunt mai puțin interesat. Acestea sunt înlocuite de zone sensibile la presiune pe marginile stângă și dreaptă: apăsați ușor ceasul și „butonul” este activat. Acest lucru funcționează destul de eficient, cu acțiuni simple, duble și apăsări lungi care efectuează diferite acțiuni.

  Cu toate acestea, nu pare foarte imediat. Vibrarea haptică pe care o primiți pentru a confirma o apăsare de succes întârzie o fracțiune de secundă după ce o apăsați. Cu toate că ecranul tactil nu suferă de această întârziere, totuși folosesc adesea acest „buton”, doar pentru a ține ecranul la vedere în timp ce navighez prin interfața utilizatorului.

  Unde Fitbit Sense a făcut un pas semnificativ înainte este în noul său atașament pentru încărcare. Acesta se atașează pe partea din spate a ceasului și are un magnet mult mai puternic decât ceasurile inteligente Fitbit anterioare. Ar trebui să însemne mai puține cazuri în care ceasul și încărcătorul se deconectează în timpul încărcării.

  Citește și Recenzie Fitbit Versa 3

  Recenzie Fitbit Sense: Caracteristici EDA, stres, temperatură a pielii și ECG

  Cele mai interesante aspecte ale noului Fitbit Sense, în special în comparație cu predecesorul său și rivalii, sunt noile sale caracteristici legate de sănătate.

  Pe primul loc este noul senzor EDA (activitate electrodermică). Încorporat în cadrul din oțel inoxidabil care înconjoară fața ceasului, acesta măsoară cât de conductivă este pielea palmei dvs. și vă oferă un scor de „Management al stresului”. Practic, este un senzor avansat pentru palme transpirate: porniți pur și simplu aplicația relevantă de pe ceas, plasați palma pe fața ceasului astfel încât să contacteze cadrul de oțel al ceasului și, după un minut sau doi, veți primi un scor pe care îl puteți urmări în timp.

  caracteristici fitbit sense

  Scopul principal al scanerului EDA este să-l utilizați în tandem cu sesiunile de mindfulness ale Fitbit. Sunt disponibile cinci sesiuni de bază pentru a începe: „Relaxați-vă cu Respirație Ghidată”, „Deconectați-vă cu Scanarea Corpului”, „Practica Notării”, „Învață Auto-Compasiunea” și „Răspândiți Bunătatea iubitoare”. Fiecare sesiune prezintă vocea profundă și liniștitoare a lui Andrew care vă ghidează printr-o scurtă sesiune de meditație între șase și 11 minute, în timp ce țineți palma deasupra feței lui Fitbit Sense.

  Timpul va spune cât de util sau cât de precis este acest lucru, dar după ce mi-am înregistrat nivelurile de stres în weekend și într-o dimineață de luni, Sense a arătat că, așa cum mă așteptam, acestea erau ușor mai ridicate în timpul muncii.

  bratara fitness fitbit sense

  Ceas smartwatch Fitbit Sense 2

  Argumente care te vor face să te îndrăgostești de Sense 2
  Gestionarea stresului
  Instrumente pentru un somn mai bun
  Parametri de sănătate
  Sănătatea cardiacă
  Fitness

  A doua caracteristică nouă este fața ceasului pentru saturarea oxigenului (SpO2). În trecut, Fitbit a restricționat măsurările SpO2 la un grafic afișat în secțiunea de somn a aplicației, iar acesta afișa doar variația saturației oxigenului din sânge. Fața ceasului măsoară în continuare nivelurile dvs. de SpO2 în timpul somnului, dar acum afișează saturația ca procent mediu.

  Este o îmbunătățire și acum că Fitbit a eliminat cerința de a avea fața ceasului activă pentru a genera numărul, este mult mai ușor să urmăriți. Cu toate acestea, încă nu puteți folosi Sense pentru a verifica rapid nivelurile dvs. de SpO2, cum puteți face cu Apple Watch și unele dispozitive Garmin, ceea ce este frustrant.

  bratara fitness fitbitsense

  Următoarea caracteristică este detectarea temperaturii pielii, pe care Sense o înregistrează în timpul somnului. Va trebui să purtați ceasul în pat timp de trei nopți, astfel încât să poată stabili o „bază” și, după aceea, veți putea vedea cum variază temperatura pielii de la o noapte la alta.

  Încă nu am purtat Sense suficient timp pentru a evalua cât de util sau, de fapt, cât de precis ar putea fi acest lucru. Fitbit are grijă să menționeze că această caracteristică „nu are rolul de a diagnostica sau trata vreo afecțiune medicală. Are rolul de a vă ajuta pur și simplu să monitorizați și să urmăriți informațiile dvs.” Cu toate acestea, menționează că tendințele ascendente în temperatura pielii ar putea fi semne ale unei febre sau începutul unei noi faze menstruale.

  Fitbit urmează și Apple Watch în oferirea citirilor ECG spot, o caracteristică care este acum activă după câteva săptămâni de așteptare după lansarea inițială. Aceasta funcționează puțin ca aplicația ECG de pe ceasul inteligent Apple: pentru a o folosi, pur și simplu derulați mai multe ecrane către dreapta de la fața principală a ceasului, atingeți aplicația și urmați instrucțiunile de pe ecran.

  Țineți degetul arătător și degetul mare pe colțurile opuse ale feței ceasului (nu pare să conteze care colțuri, atâta timp cât sunt opuse) și, după 30 de secunde, veți primi rezultatele. Cu toate acestea, trebuie să stați în continuare pentru ca acest lucru să funcționeze.

  bratara fitness fitbit sense

  Ceas smartwatch Fitbit Sense 2

  Argumente care te vor face să te îndrăgostești de Sense 2
  Gestionarea stresului
  Instrumente pentru un somn mai bun
  Parametri de sănătate
  Sănătatea cardiacă
  Fitness

  Pentru ce este? La fel ca și în cazul Apple Watch, scopul aici este să evaluați ritmul cardiac pentru semne de fibrilație atrială, fie că este vorba de Bradicardie (prea lent) sau Tahicardie (prea rapid). Dacă vă îngrijorează rezultatele, puteți descărca și un PDF din secțiunea Discover a aplicației Fitbit pentru a-l trimite medicului dvs.

  Celelalte caracteristici noi majore – suportul Asistentului Google cu feedback vocal și capacitatea de a prelua apeluri direct pe ceas – nu vor sosi până mai târziu în an, ceea ce este, de asemenea, puțin frustrant. În schimb, veți putea folosi Alexa încă de la ziua lansării, pentru a avea o idee despre cum funcționează în mare.

  Și asta e tot pentru caracteristicile noi majore. Din păcate, încă nu există suport pentru muzică în afara a ceea ce am avut pe ceasurile Fitbit de ceva timp, ceea ce este o altă mică dezamăgire. Puteți descărca piese pentru a le asculta în timpul antrenamentelor doar dacă aveți un cont premium Deezer, în timp ce funcția Spotify este restricționată la posibilitatea de a controla redarea, pauza, trecerea la piese următoare și navigarea prin liste de redare recente și bibliotecă muzicală.

  Aici, ceasurile purtabile rivale depășesc cu mult Fitbit Sense. Modelele „cu muzică” de la Garmin – cum ar fi Vivoactive 4 cu Muzică, de exemplu – vă permit nu numai să controlați redarea Spotify, ci și să descărcați liste de redare pentru a le asculta în timp ce alergați sau plimbați. Apple Watch vă permite să faceți un lucru similar cu Apple Music și aplicația sa Podcasts. Este chiar posibil să descărcați cărți audio pe Apple Watch prin intermediul aplicației Audible.

  Recenzie Fitbit Sense: Urmărirea sportivă și precizie

  Răsturnând ceasul, veți vedea că Fitbit a și modernizat senzorul de ritm cardiac din Sense. Acest nou senzor de ritm cardiac „multipath”, conform Fitbit, este mult mai precis decât înainte, „în special în timpul alergării”.

  Având în vedere că nu am avut încă ocazia să alerg mai mult de 20 km cu Sense, puteți lua următoarele comentarii cu un strop mic de sare. Voi actualiza cu impresii suplimentare după ce voi parcurge mai multe distanțe.

  bratara fitness fitbit sense

  Ceas smartwatch Fitbit Sense 2

  Argumente care te vor face să te îndrăgostești de Sense 2
  Gestionarea stresului
  Instrumente pentru un somn mai bun
  Parametri de sănătate
  Sănătatea cardiacă
  Fitness

  Cu toate acestea, nu am fost uimit de precizia sa până acum. La fel ca și alte monitoare de ritm cardiac montate pe încheietură, monitorul Sense are tendința să sari în primul câteva minute de antrenament, cel puțin până când vă încălziți corespunzător.

  Comparativ cu centura toracică de ritm cardiac MyZone MZ-3 cu care alergam în același timp, există și o întârziere semnificativă în modul în care răspunde la modificările ritmului cardiac și, în general, Fitbit Sense a avut tendința să citească în jur de 5 batai pe minut până la 10 batai pe minut mai mult în mod constant. Lecturile medii ale ritmului cardiac raportate după antrenamente reflectă acest lucru, în jurul valorii de 4-5 batai pe minut peste numerele centurii toracice.

  Este important? Dacă aveți în vedere să utilizați Fitbit Sense pentru a vă angaja într-un plan de antrenament cu multe sesiuni de intervale și antrenamente structurate, atunci da. Dar apoi, dacă doriți un ceas în acest scop, Fitbit Sense nu este companionul ideal oricum.

  Cu toate acestea, Fitbit oferă o mulțime de materiale de antrenament ghidate prin intermediul aplicației Fitbit, în special dacă decideți să vă abonați la Fitbit Premium după ce expiră perioada de încercare de șase luni. Acest lucru include totul de la mersul rapid, antrenamentele HIIT, pilates și sesiuni de yoga până la planuri de alergare care se întind pe mai multe săptămâni. Cu toate acestea, nimic din aceasta nu este transferat direct la ceas.

  De asemenea, GPS-ul este în regulă, dar nimic ieșit din comun, deși în aproximativ 20 km pe care le-am alergat până acum nu am observat probleme majore. O examinare a urmelor GPS arată o linie destul de neregulată care nu urmează cu precizie unde am alergat, dar distanța și ritmul general nu erau foarte departe de ceea ce m-aș aștepta.

  În plus, durata de viață a bateriei este destul de decentă. Cu Fitbit declarând șase sau mai multe zile cu ecranul mereu activ dezactivat și până la 12 ore de utilizare GPS continuă, este mult mai bun decât majoritatea dispozitivelor Wear OS și Apple Watch.

  bratara fitness fitbit sense

  Ceas smartwatch Fitbit Sense 2

  Argumente care te vor face să te îndrăgostești de Sense 2
  Gestionarea stresului
  Instrumente pentru un somn mai bun
  Parametri de sănătate
  Sănătatea cardiacă
  Fitness

  Recenzie Fitbit Sense: Concluzie

  În ansamblu, așadar, este un semn de aprobare cu reținere pentru Fitbit Sense. Acesta nu este un ceas pentru pasionații de statistici, alergătorii serioși de 10 km sau triatloniști

  în curs de dezvoltare, deoarece Fitbit nu este atât de precis ca Garmin sau Polar. Dar pentru cei care doresc să înceapă să își îmbunătățească sănătatea într-o gamă largă de moduri, este excelent.

  Nu se compară cu Apple Watch sau unele dintre ceasurile Android Wear în ceea ce privește caracteristicile inteligente, iar dezvoltările majore nu vor veni până mai târziu în acest an. Cu toate acestea, dacă sunteți un utilizator Fitbit existent în căutarea unei actualizări sau doriți pur și simplu să începeți să vă monitorizați sănătatea într-un mod mai serios, acesta este un pas semnificativ în direcția cea bună.