Sari la conținut

Cel mai bun dash cam din 2023: cele mai bune camere auto pentru orice buget

  Cele mai bune camere auto de la Nextbase, Garmin, Thinkware și altele.

  Prin înregistrarea a ceea ce se întâmplă pe drumul din jurul tău, cea mai bună cameră auto este concepută pentru a-ți oferi liniște sufletească. Montate pe parbrizul sau pe bordul mașinii tale, aceste camere auto capturează tot ce se întâmplă în timp ce ești la volan, furnizând o înregistrare video valoroasă a incidentelor.

  cele mai bune camere video auto

  Top camere auto – Pe scurt

  DenumireImagineDescrierePret
  Nextbase 622GWcamera auto 4kDisplay IPS 3" HD, Stabilizator digital imagine, BluetoothTM , Wi-Fi, Aplicatie iOS, Android, Localizare GPS, M, 140° unghi de vizualizare, Mod Parcare Inteligent, Filtru de polarizare
  Citește recenzia
  Vezi oferte
  Garmin Dash Cam Mini 2Camera auto DVR Garmin Dash Cam Mini 2, 1080p,Senzor G,Unghi vizualizare 140 grade, Wi-Fi , Control Vocal1080p,Senzor G,Unghi vizualizare 140 grade, Wi-Fi , Control Vocal
  Citește recenzia
  Vezi oferte
  Thinkware U1000camera auto fata spate4K-fata, 2K-spate, WiFi, card memorie 64Gb, mod parcare inteligent, G senzor, Cloud, arie monitorizare, vizionare nocturnă
  Citește recenzia
  Vezi oferte
  Nextbase NBDVR522GWcamera auto cu senzor de miscareDisplay IPS 3”. Wi-Fi. BluetoothTM, Auto-Sync, Aplicatie iOS, Android,Localizare GPS, 140° unghi de vizualizare. Mod Parcare Inteligent, Filtru de polarizare
  Citește recenzia
  Vezi oferte
  Garmin Dash Cam 67Wtop camera autoEcran 2",GPS,Go alert/red light and safety camera, 1440p, Unghi vizualizare 180 grade , Wi-Fi ,Control Vocal
  Citește recenzia
  Vezi oferte
  VIOFO A129 Pro Duo-Gcamera auto fata spate wireless4K, WiFi, GPS, detecția mișcării, senzor-G, înregistrare ciclică, alerte oprire înregistrare
  Citeste recenzia
  Vezi oferte
  Mio MiVue 818camera auto de bordQuad HD , Wi-Fi, Bluetooth, GPS, înregistrare audio, Night Vision, pornire automată
  Citește recenzia
  Vezi oferte
  Cameră Auto DVR Duală, WOWSTEP®camera auto fata spate cu senzor de miscareEcran LCD, diagonală 1.5 inch, Full HD, vedere nocturnă, rezoluție de 1080p, 170 FOV, senzor G, tehnologie HDR, înregistrare în buclă
  Citește recenzia
  Vezi oferte

  Nu toate camerele auto sunt la fel. Cele mai bune opțiuni pentru bugetul tău sunt instrumente simple pe care le poți instala și uita de ele.

  Dacă ești dispus să cheltuiești mai mult pe o cameră auto premium, vei găsi modele în selecția noastră care pot detecta coliziuni, pot captura video din spatele mașinii și chiar pot continua să înregistreze atunci când mașina ta este parcată.

  În primul rând, cele mai bune camere auto pot filma imagini clare în 4K, care scoate în evidență detaliile importante, cum ar fi plăcuțele de înmatriculare.

  Am petrecut mult timp conducând pentru a testa extensiv cele mai bune camere auto. Fiecare model prezentat în ghidul nostru cuprinzător a fost instalat în mașinile noastre, apoi testat într-o varietate de condiții.

  Am evaluat fiecare intrare și bazat pe utilizarea sa în lumea reală. Deci, oricare ar fi tipul de cameră auto pe care îl cauți, vei găsi o gamă de opțiuni mai jos.

  Credem că cea mai bună cameră auto în general este Nextbase 622GW. Cu un set puternic de caracteristici, calitate video excelentă și un ecran tactil mare ușor de utilizat, oferă cea mai bună combinație de preț și performanță pentru majoritatea oamenilor.

  Dacă preferi să cheltui mai puțin pe o cameră auto, recomandăm Garmin Dash Cam Mini 2 ca alegerea noastră preferată pentru bugetul tău.

  Suficient de mică pentru a fi ascunsă în spatele oglinzii, este ușor de instalat și captează în mod fiabil video Full HD pe care îl poți verifica prin intermediul aplicației de smartphone.

  Înregistrarea video 4K ar putea părea crucială, dar calitatea acestora poate varia considerabil între camere – chiar și înregistrarea Full HD în unele dintre cele mai bune camere de bord poate oferi detalii mai clare decât cele înregistrate în 4K în oferte de calitate inferioară.

  În plus, înregistrarea 4K poate umple foarte repede cardurile de memorie.

  Dacă doriți să înregistrați în interiorul și exteriorul vehiculului simultan, atunci o cameră de bord duală este pentru dumneavoastră, dar trebuie să știți că specificațiile pot varia mult între cele două camere.

  Există multe alte aspecte de luat în considerare, cum ar fi ușurința de instalare, de utilizare, aplicațiile companiei și caracteristici suplimentare precum what3words.

  Puteți afla mai multe prin intermediul sfaturilor noastre de cumpărare din partea de jos a acestui ghid.

  camera auto fata spate cu senzor de miscare

  Cameră Auto WOWSTEP®

  Top Favorite
  220 days left
  Camera auto DVR WowStep are un design compact și discret. Este dotată cu o baterie de 150 mAh și port Micro USB 2.0 și poate rezista la temperaturi de la –10° C la 50° C. Este ideală pentru orice tip de automobil, precum mașini personale, taxiuri, camioane sau mașini utilitare.

  Fie că dorești să reduci primele de asigurare sau pur și simplu să te simți mai în siguranță știind că activitățile tale auto sunt înregistrate, ghidul nostru te va ajuta să găsești camera auto potrivită.

  Am inclus link-uri către cele mai bune oferte de camere auto sub fiecare recomandare, precum și răspunsuri de la experți la întrebări comune în partea de jos a acestei pagini.

  Și dacă ai nevoie de câteva sfaturi pentru a ajuta la instalarea camerei auto, vei găsi un ghid util despre cum să instalezi o cameră auto aici.

  Cele mai bune camere auto din 2023

  De ce puteți avea încredere în OpiniiFulger? Petrecem ore testând fiecare produs sau serviciu despre care scriem, astfel încât să ne putem asigura că cumpărați cel mai bun produs.

  cea mai buna camera auto

  Cea mai bună cameră de bord în general

  SpecificațiiCalitate video: 4K
  Unghi de vizualizare: 140 de grade
  Urmărire GPS: Da
  Memorie: Card microSD (nu este inclus)
  Ce ne place
  • Integrat cu Alexa și what3words
  • Calitate video excelentă
  Ce nu ne place
  • Necesită un card SD de capacitate mare
  • Interfața de smartphone nu este foarte bună
  camera auto 4k
  cea mai buna camera auto nextbase
  cea mai buna camera auto 4k
  cea mai buna camera de bord
  cel mai bun dash cam
  camera auto 4k
  cea mai buna camera auto nextbase
  cea mai buna camera auto 4k
  cea mai buna camera de bord
  cel mai bun dash cam

  Nextbase 622GW este cea mai bună cameră auto pe care o puteți cumpăra în prezent. În testele noastre, a oferit o calitate video îmbunătățită și o stabilizare mai bună, împreună cu includerea serviciilor de geolocalizare what3words pentru localizarea precisă a vehiculelor avariate într-o rază de trei metri.

  Atunci când am ales să înregistrăm în 4K/30p, rezultatul a fost o calitate aproape cinematică, cu o definiție extrem de clară și o detaliere excelentă chiar și în condiții de iluminare slabă. Acest lucru face mult mai ușor să identificați numerele de înmatriculare sau să observați elemente greu de văzut ale unui accident.

  Un filtru polarizator integrat pe partea frontală a camerei poate fi rotit pentru a reduce strălucirea parbrizelor, în timp ce stabilizarea digitală a imaginii este o altă primă pentru piața de dash cam-uri și ajută la eliminarea șocurilor și vibrațiilor cauzate de gropi și drumuri cu suprafață proastă.

  La fel ca modelul său 522GW, acesta poate fi controlat prin comenzi vocale cu ajutorul lui Alexa Skills, dar necesită aplicația pentru smartphone-ul însoțitor pentru a funcționa, pe care nu am considerat-o cel mai bun pe care l-am încercat. Cu toate acestea, ecranul tactil din spate de 3 inch este clar, ușor de utilizat, iar includerea serviciului what3words se combină bine cu funcția de urgență EmergencySOS a Nextbase, pentru care primiți un abonament gratuit de un an împreună cu acest dash cam.

  cea mai buna camera auto garmin

  Camera auto DVR Garmin Dash Cam Mini 2

  Cea mai bună cameră auto pentru buget redus

  SpecificațiiCalitate video: 1080p
  Unghi de vizualizare: 140 de grade
  Urmărire GPS: Nu
  Memorie: card MicroSD (nu este inclus)
  Ce ne place
  • Ușor de instalat și de folosit
  • Video Full HD cu HDR
  Ce nu ne place
  • Nu are display
  • Fără GPS
  • Fără baterie
  Camera auto DVR Garmin Dash Cam Mini 2, 1080p,Senzor G,Unghi vizualizare 140 grade, Wi-Fi , Control Vocal
  Camera auto DVR Garmin
  Camera auto DVR Garmin Dash Cam Mini 2
  Camera auto DVR Garmin Dash Cam Mini 2, 1080p
  Camera auto DVR Garmin Dash Cam Mini 2, 1080p,Senzor G,Unghi vizualizare 140 grade, Wi-Fi , Control Vocal
  Camera auto DVR Garmin
  Camera auto DVR Garmin Dash Cam Mini 2
  Camera auto DVR Garmin Dash Cam Mini 2, 1080p

  Garmin Mini 2 este o cameră auto de dimensiuni reduse care se ascunde practic în spatele oglinzii retrovizoare a mașinii, dar oferă video Full HD cu HDR, control vocal fiabil, o aplicație bună pentru smartphone și un sistem de montare magnetice simplu.

  Instalarea Mini 2 este la fel ca și pentru celelalte modele din familia Garmin Dash Cam. Procesul de configurare a durat doar câteva minute cu ajutorul aplicației Garmin Drive pentru smartphone (iOS și Android). Sistemul simplu, dar eficient de montare constă într-o articulație cu sferă pentru poziționarea camerei la un unghi perfect, în timp ce un magnet de dimensiunea unei monede se lipește de parbriz și menține camera de bord în siguranță.

  Calitatea video a fost bună pentru dimensiunea camerei. Înregistrează în Full HD, 30 fps cu HDR și produce imagini suficient de clare pentru a identifica detalii cheie, cum ar fi plăcuțele de înmatriculare, indiferent de condițiile de iluminare și meteorologice. Cu un unghi de vizualizare de 140 de grade, lentila nu este cea mai bună de pe piață, dar oferă totuși o vedere bună a drumului în față.

  Are un buton pentru salvarea rapidă a unei porțiuni de videoclip (sau puteți conta pe senzorul G pentru detectarea automată a unei coliziuni) și comenzi vocale pentru funcții precum realizarea unei fotografii sau activarea și dezactivarea înregistrării audio, care funcționează surprinzător de bine.

  Datorită dimensiunii compacte a camerei auto Garmin Dash Cam Mini 2, aceasta nu are un ecran. În schimb, trebuie să utilizați aplicația pentru smartphone pentru a verifica vederea camerei și a accesa înregistrările. De asemenea, lipsește GPS-ul, ceea ce este păcat, dar acesta este probabil singurul aspect major care lipsește aici.

  Cu excepția cazului în care aveți nevoie de cea mai bună cameră auto cu funcții de asistență pentru conducătorul auto, cum ar fi alerte pentru camerele de viteză, Garmin Dash Cam Mini 2 va satisface majoritatea necesităților. Simplă, discretă și fiabilă, este definiția tehnologiei de tip set-and-forget.

  recomandare camera auto

  Thinkware U1000

  Cea mai bună cameră auto pentru ușurința în utilizare

  SpecificațiiRezoluție: 4K la 30FPS sau 2K la 60FPS
  Vizualizare: 150 grade
  Capacitate card memorie: Până la 128GB
  Wi-Fi: Da
  GPS: Da
  Greutate: 149g
  Conectivitate la telefon: Da
  Ce ne place
  • Calitatea camerei este fantastică
  • Ușor de configurat
  Ce nu ne place
  • Unele probleme de conectivitate cu cloud-ul
  • Cam scumpă
  camera auto fata spate
  camera auto emag
  camera auto dvr
  camera auto conectata la telefon
  camera auto fata spate
  camera auto emag
  camera auto dvr
  camera auto conectata la telefon

  Nu există îndoială că clipurile filmate de U1000 sunt la vârful clasei lor. Camera cu unghi larg acoperă întreaga parte a parbrizului pentru o vedere completă, filmată în rezoluție 4K impecabilă la 30 de cadre pe secundă. Rata de cadre poate fi mărită până la 60FPS în QHD dacă doriți o experiență mai lină, dar personal am preferat rezoluția mai mare pentru a putea vedea mai bine detaliile de pe drum – mai ales noaptea, când camera s-a descurcat și mai bine datorită procesării de imagine Super Night Vision.

  Echipată cu un microfon încorporat care înregistrează constant sunetul (puteți să-l opriți din buton), camera auto U1000 a putut oferi un cont detaliat al întregii mele experiențe de conducere.

  Imaginile camerei erau clare și fluide, fără să se întrerupă niciodată în timpul redării – rezoluția înaltă ajutând în special la citirea plăcuțelor de înmatriculare, deoarece chiar și în mișcare acestea erau ușor de citit.

  Conținutul video a devenit disponibil pentru vizualizare prin intermediul aplicației Thinkware descărcabile pe IOS. Această platformă este ușor de utilizat și ușor de navigat, deschizând setările camerei, fișierele salvate și chiar o vizualizare live a U1000 pentru a o transforma într-o cameră de securitate. Notificări privind impactul și alte evenimente au fost, de asemenea, trimise către aplicație pentru confort și liniște.

  Am avut, totuși, dificultăți în a menține dispozitivul conectat la smartphone-ul meu și la aplicația cloud. Odată deconectat de la semnalul Wi-Fi, telefonul nu mai încarcă informațiile în cloud, setările camerei sunt restricționate și vizualizarea live este oprită. Desigur, dispozitivul va continua să salveze înregistrările video pe cardul SD, dar multe dintre beneficii sunt pierdute.

  Am ajuns adesea să opresc mașina pe marginea drumului pentru a încerca să mă reconectez, ceea ce uneori a durat câteva minute. Acest proces a devenit mai puțin frecvent în timp, dar tot era deranjant când aveam cu adevărat nevoie să termin călătoria.

  cea mai buna camera auto cu wifi

  Nextbase NBDVR522GW

  Cea mai bună cameră auto pentru orice împrejurări

  SpecificațiiCalitate video: 1440p
  Unghi de vizualizare: 140 de grade
  Urmărire GPS: Da
  Memorie: card microSD (nu este inclus)
  Ce ne place
  • Mod parcare
  • Mult mai ieftină decât 622GW
  Ce nu ne place
  • Calitatea filmării nu este de top
  mini camera auto
  camera auto cu senzor de miscare
  camera auto cu ecran
  camera auto cu accesorii
  mini camera auto
  camera auto cu senzor de miscare
  camera auto cu ecran
  camera auto cu accesorii

  Dash cam-ul Nextbase 622GW (vezi prima recomandare) ar putea fi unul dintre cele mai avansate camere de bord pe care le poți cumpăra, dar 522GW rămâne cea mai bună cameră de bord pentru orice situații. Datorită unei rezoluții clare de 1440p și a obiectivului cu un unghi larg, face bine lucrurile de bază, dar adaugă și o mulțime de caracteristici suplimentare.

  Am constatat că ecranul tactil de 3″ de pe spate este responsiv, de asemenea există și opțiunea de a utiliza funcționalitatea Alexa încorporată. În prezent, puteți solicita asistentului Alexa să redea muzică, să efectueze apeluri și să redea cărți audio prin intermediul dispozitivelor conectate, deși Dash Cam Skill (care vă permite să o comandați să „începeți înregistrarea”, „opriți înregistrarea”, „protejați o înregistrare” și „trimiteți la telefonul meu”) are nevoie de mai multă îmbunătățire.

  Toate acestea sunt puțin cam exagerate și, sincer să fiu, nu am folosit-o chiar atât de mult. Filmările pot fi partajate rapid și ușor pe un dispozitiv inteligent prin Bluetooth și Wi-Fi, în timp ce un sistem inteligent de urgență SOS va alerta serviciile de urgență cu privire la locația și alte detalii ale dvs. în cazul în care nu reacționați după un accident.

  cea mai buna camera auto cu gps

  Garmin Dash Cam 67W

  Camera auto cea mai bună pentru mărimea ei

  SpecificațiiCalitate video: 1440p
  Unghi de vizualizare: 180 de grade
  GPS tracker: Da
  Memorie: card MicroSD (inclus card de 16GB)
  Ce ne place
  • Dimensiuni impresionant de mici
  • Calitate video excelentă
  • Instalare ușoară
  Ce nu ne place
  • Unele caracteristici necesită kit suplimentar
  • Unghiul larg poate deforma marginile imaginii.
  top camera auto
  oferta camera auto
  recomandare dash cam
  cea mai buna camera auto cu gps si alerte
  top camera auto
  oferta camera auto
  recomandare dash cam
  cea mai buna camera auto cu gps si alerte

  Garmin 67W este o versiune îmbunătățită a camerei de bord deja foarte bună 66W, cu câteva caracteristici conectate suplimentare care se adaugă la un pachet foarte atrăgător. La dimensiunea unei cutii de chibrituri, 67W este una dintre cele mai mici camere auto pe care le-am testat – de fapt, este întrecută doar de Mini-ul Garmin.

  Înăuntrul acestui dash cam mic se află un senzor de calitate superioară capabil să capteze imagini clare de 1440p și să le îmbunătățească în acele condiții meteorologice dificile datorită funcției HDR (High Dynamic Range). În teste, arată excelent și pixelii suplimentari fac posibilă mărirea în imagine pentru a citi numerele de înmatriculare sau pentru a observa detalii minore care pot fi folosite ca dovezi importante.

  Ușor de instalat, simplu de utilizat și însoțit de o aplicație de smartphone foarte bună, 67W adaugă caracteristici conectate și poate încărca automat orice clipuri salvate în cloud-ul Garmin atunci când camera detectează o rețea Wi-Fi de încredere.

  Țineți cont că Garmin va percepe o taxă pentru un plan de stocare – și dacă doriți să profitați la maximum de caracteristicile conectate, cum ar fi capacitatea de a verifica de la distanță o mașină parcată de oriunde din lume, va trebui să conectați camera la sursa principală de energie a vehiculului.

  De asemenea, va trebui să vă asigurați că camera auto este conectată la o rețea Wi-Fi, ceea ce înseamnă să parcați lângă un router securizat sau să investiți într-un hotspot mobil, care va necesita și el energie constantă.

  Indiferent, dacă doriți doar o calitate excelentă a imaginii înregistrată automat de ceva care se va încadra într-un buzunar de cămașă, această cameră auto este impecabilă.

  camera auto fata spate

  VIOFO A129 Pro Duo-G

  Cea mai bună cameră auto fața spate pentru videoclipuri clare 4K la un preț accesibil

  SpecificațiiCalitate video: 4K
  Unghi de vizualizare: 140 de grade
  Tracker GPS: Da
  Memorie: microSD (nu este inclusă)
  Avantaje
  • Inregistreaza video 4K
  • Sistem dual-camera
  Dezavantaje
  • Design neplacut
  camera auto fata spate wireless
  camera auto duo
  cea mai buna camera auto 4k
  camera auto dubla
  camera auto fata spate wireless
  camera auto duo
  cea mai buna camera auto 4k
  camera auto dubla

  Nu îți vom reproșa dacă nu ai auzit de Viofo, pentru că cu siguranță nu este cel mai mare nume în afacerile cu camere auto, dar modelul său Pro Duo de rezoluție 4K reprezintă o valoare excelentă pentru bani.

  La o primă vedere, camera auto Viofo A129 Pro Duo este o cameră urâtă, cu o construcție care pare ieftină și cu un hardware rudimentar, iar instalarea este un proces nu chiar ușor. Dar dacă doriți o soluție cu două camere la un preț bun, face multe să impresioneze. Folosind un senzor Sony Exmor R, camera frontală capturează imagini clare 4K (3840 x 2160p) de până la 30fps.

  Am fost plăcut surprinși de calitatea imaginilor rezultate în teste, cu detalii importante, cum ar fi numerele de înregistrare, apărând clar și cu un mod Wide Dynamic Range pentru culori bogate în toate condițiile meteorologice. Singurul inconvenient este dimensiunea fișierelor video produse, care pot consuma rapid capacitatea cardului microSD.

  Rezoluția HD a camerei din spate de până la 60fps nu impresionează la fel de mult, dar este totuși perfect adecvată. Dacă sunteți dispus să cheltuiți mai mult, veți găsi o mulțime de camere auto duo care înregistrează video 4K în față și în spate, precum și acoperind unghiuri de vizualizare mai largi decât cele 140 de grade ale Viofo.

  Și deși un modul GPS este inclus – o opțiune opțională în majoritatea rivalilor – nu obțineți avertismentele pentru camerele de viteză sau pentru coliziunea frontală ale modelelor mai avansate. Dar dacă apreciați performanța mai mult decât estetica, dezavantajele Viofo pot fi în mare parte trecute cu vederea datorită prețului și imaginilor impecabile pe care le produce.

  cea mai buna camera video auto

  Mio MiVue 818

  Cea mai bună cameră auto pentru funcții suplimentare fără costuri în plus

  SpecificațiiCalitate video: 2K
  Unghi de vizualizare: 140 grade
  GPS: Da
  Memorie: microSD (nu este inclus)
  Avantaje
  • Caracteristici complete
  • Funcționalitate de vedere pe timp de noapte
  Dezavantaje
  • Forma ușor neobișnuită
  • Cardul MicroSD nu este inclus
  camera auto de bord
  camera auto video
  camera auto ieftina
  camera auto de bord
  camera auto video
  camera auto ieftina

  Cu un design bombat care include o mulțime de tehnologie, Mio MiVue 818 oferă un set de funcții cuprinzător la un preț competitiv. Am găsit forma sa destul de agreabilă în utilizare și configurarea sa „plug-and-go” a fost suficient de simplă, cu ecranul de 2,7 inch oferind o previzualizare solidă.

  Filmarea Mio-ului este în general excelentă. Capturează video 2K pe o unghi de 140 de grade, oferind o mulțime de detalii. Dacă scădeți la Full HD, rata de cadre crește la 60fps. Pad-ul lipicios al suportului este greu de mutat după instalare, dar beneficiul este un video stabil. Îmbunătățirea vederii de noapte înseamnă că MiVue 818 se descurcă bine și în condiții dificile.

  Funcțiile suplimentare sunt deblocate prin intermediul aplicației. Conectați-vă prin Wi-Fi și puteți accesa caracteristici utile de GPS, cum ar fi „Find My Parked Car”, precum și sisteme de asistență pentru conducători, amintiri pentru faruri și un mod de parcare. Multe concurente percep un cost suplimentar pentru aceste moduri, ceea ce face ca MiVue 818 să fie o cameră auto cu o valoare excelentă.

  cea mai buna camera auto duala

  Camera Auto DVR Duală, WOWSTEP®

  Cea mai bună cameră auto ieftină

  SpecificațiiCalitate video: FullHD
  Unghi de vizualizare: 170 grade
  Senzor de mișcare: Da
  Baterie: acumulator intern 150 mAh
  Avantaje
  • Înregistreaza în format Full HD
  • Funcții de vedere nocturnă
  Dezavantaje
  • Are doar 1.5 inch
  • Poate fi limitată în ceea ce privește spațiul de stocare
  camera auto fata spate cu senzor de miscare
  camera auto de filmat trafic
  camera auto fata spate cu senzor de miscare
  camera auto de filmat trafic

  Dacă sunteți în căutarea unei camere auto care să vă protejeze și să vă ofere siguranță pe drumurile aglomerate, Camera Auto DVR Duala WOWSTEP® este alegerea perfectă pentru dumneavoastră! Ecranul LCD cu diagonala de 1,5 inch vă permite să vizualizați înregistrările clare și detaliate, indiferent de lumina ambientală. Această cameră auto înregistrează în format Full HD, cu o rezoluție de 1080p, astfel încât să puteți vedea fiecare detaliu înregistrat.

  De asemenea, funcția de vedere nocturnă și senzorul G sunt incluse pentru a vă oferi o înregistrare clară, chiar și în condiții de iluminare redusă sau în cazul unui accident. Cu un unghi de vedere de 170 de grade, veți putea vedea tot ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, astfel încât să vă asigurați că aveți o înregistrare completă a călătoriei dumneavoastră.

  Tehnologia HDR este, de asemenea, inclusă pentru a asigura o înregistrare echilibrată a culorilor, astfel încât să puteți vedea fiecare detaliu înregistrat, fără să pierdeți din claritate. Cu înregistrarea în buclă, veți avea întotdeauna spațiu disponibil pentru a înregistra călătoriile dumneavoastră, fără a fi nevoie să ștergeți înregistrări vechi.

  În concluzie, Camera Auto DVR Duala WOWSTEP® este o alegere excelentă pentru oricine dorește să aibă o înregistrare clară și completă a călătoriilor lor auto. Cu funcții precum vedere nocturnă, senzor G și tehnologie HDR, veți avea o înregistrare excelentă a călătoriei dumneavoastră. Nu mai așteptați și achiziționați astăzi Camera Auto DVR Duala WOWSTEP® pentru a vă asigura siguranța dumneavoastră și a mașinii dumneavoastră!

  Cum să alegi cea mai bună cameră auto DVR pentru tine

  Cele mai bune camere auto pot avea unul, două sau chiar trei camere. Camerele auto cu o singură cameră înregistrează imaginea exterioară, camerele auto cu două camere au o cameră orientată spre interior, ceea ce este util mai ales pentru șoferii care fac transport de persoane, cum ar fi taxiurile, în timp ce camerele auto cu trei camere sunt mai mult pentru șoferii profesioniști care parcurg distanțe lungi, adăugând un punct de vedere suplimentar din exteriorul vehiculului, fiind extrem de utile pentru camioane.

  Rezoluția video este o considerație importantă atunci când alegeți o cameră auto, așa cum este explicat mai jos. Majoritatea camerelor auto din 2023 pot înregistra imagini cu o rezoluție Full HD, care este de obicei suficientă pentru a identifica detalii mari într-un clip video. Camerele auto mai clare, cu rezoluție 4K, au tendința de a costa mai mult, dar captura video la o rezoluție mai mare, ceea ce face mai ușor să se observe detalii mai mici.

  Rata de cadre video este, de asemenea, importantă. Majoritatea camerelor auto pot înregistra la 30 de cadre pe secundă, ceea ce este suficient pentru a vizualiza înregistrarea la viteză normală, dar cele mai bune modele pot captura acțiunea la 60 de cadre pe secundă, oferindu-vă posibilitatea de a încetini înregistrarea după fapt, ceea ce face mai ușor observarea detaliilor la jumătate din viteză.

  Este din ce în ce mai obișnuit să găsiți camere auto care pot captura video Full HD la 60 de cadre pe secundă, dar înregistrarea 4K 60fps este de obicei rezervată pentru camerele auto profesionale. Anumite modele, cum ar fi Nextbase 622GW, prezintă și stabilizare digitală a imaginii, care ajută la netezirea înregistrărilor pe drumuri denivelate.

  Există o mulțime de caracteristici de luat în considerare, inclusiv un ecran tactil, o aplicație companie, GPS, supraveghere de parcare, control vocal, navigare satelit și what3words, pentru a numi doar câteva.

  Dacă conduceți o mașina mai veche fără un sistem de informare, atunci merită să achiziționați o cameră auto cu navigare prin satelit, dar nu are sens daca masina dumneavoastra are deja navigație. Datele de localizare GPS sunt utile înregistrării evenimentelor, iar unele modele includ chiar și date de geolocalizare what3words, care oferă cea mai precisă modalitate de localizare a vehiculului dumneavoastră, fiind foarte utilă în cazul în care rămâne blocat.

  Începerea utilizării unei camere auto (dash cam)

  Experiența generală de instalare, începerea utilizării și ușurința de utilizare în timpul deplasării variază foarte mult de la o cameră auto la alta. În mare parte, camerele auto sunt montate undeva pe oglinda din față sau pe parbrizul mașinii. Desigur, oriunde amplasați camera auto, aceasta nu trebuie să vă blocheze vederea către drum.

  camera auto fara fir

  Apariția camerelor cu vedere în spate (sau a kit-urilor complete care conțin atât față cât și spate) necesită puțin efort de instalare suplimentar, deoarece acestea implică adesea cabluri care rulează de la față la spate. Așteptați-vă să efectuați unele ajustări ale panoului interior al mașinii pentru a le monta corect.

  Camerele auto înregistrează secvențe mai mici de imagini, de obicei în intervale de unu până la două minute pe fiecare clip. Unele camere auto înregistrează continuu peste cel mai vechi clip pentru a păstra cardul de memorie nefolosit.

  În timp ce modelele mai vechi necesitau în mod obișnuit ca utilizatorul să salveze manual sau să eticheteze clipul corespunzător în caz de accident, noua tehnologie de detectare a incidentelor bazată pe senzorul G a preluat această sarcină și o efectuează automat.

  Există, de asemenea, camere auto care se laudă cu caracteristici suplimentare care, la fel ca orice altă tehnologie, se traduc printr-un preț mai mare. În plus față de o calitate video mai bună, cum ar fi 4K, vedere de noapte și Wi-Fi sau Bluetooth încorporat pentru transferul ușor de fișiere, pot fi incluse și altele.

  O creștere în popularitatea controlului vocal s-a răspândit și către camera auto, deci așteptați-vă la integrarea Alexa și alte tehnologii activate vocal la cel mai înalt nivel.

  Numerose moduri de parcare sunt, de asemenea, posibile. Acestea folosesc o caracteristică de timelapse ca funcție de supraveghere pentru a captura detalii ale loviturilor iritante din parcare atunci când nu sunteți atenți.

  Merită să ai o cameră auto?

  Da, cu siguranță merită să aveți o cameră de bord. Unii șoferi ar putea să nu își dorească ca vehiculul lor să fie monitorizat în mod constant, dar unele modele de camere de bord (precum Garmin Dash Cam Mini 2) sunt compacte și suficient de subtile încât să dispară practic în spatele oglinzii retrovizoare centrale. Cu alte cuvinte, odată ce sunt instalate și funcționează, veți uita repede de ele; ele stau acolo, supraveghind în tăcere, gata să salveze filmarea dacă sunteți implicat într-un accident.

  În cazul cel mai rău, dacă aveți nevoie să vă dovediți nevinovăția, filmarea camerei de bord ar putea face exact acest lucru. Această filmare poate fi setată să includă și viteza dumneavoastră, împreună cu data și ora, pentru a ajuta la consolidarea valabilității probelor dacă vinovăția este contestată de cealaltă parte. În plus față de monitorizarea drumului din față, camerele de bord pot fi utilizate și pentru a înregistra prin parbrizul din spate, înregistrând filmarea dacă sunteți suficient de nefericit încât să fiți lovit din spate de un alt automobilist.

  Chiar dacă nu sunteți direct implicat într-o coliziune, camerele de bord pot fi totuși utile. Multe dintre acestea au un buton pentru salvarea rapidă a ultimelor câteva secunde de filmare. În acest fel, dacă aveți nevoie să înregistrați ceva care se întâmplă în fața dumneavoastră și pe care credeți că merită să fie înregistrat, cum ar fi un accident între două vehicule, un exemplu de conducere periculoasă sau orice altceva demn de remarcat, puteți furniza aceste probe oricui are nevoie de ele. O altă funcție utilă a unor camere de bord este aceea că acestea vor apela serviciile de urgență în cazul în care se detectează un accident și nu răspundeți; apoi pot împărtăși locația dumneavoastră și pot asigura ajutorul să ajungă la dumneavoastră.

  În plus, multe camere de bord vin cu caracteristici suplimentare de asistență pentru șoferi. Acestea includ alerte care vă informează despre camerele de viteză și semafoarele cu lumină roșie din apropiere, plus un prompt care vă spune că vehiculul din fața dumneavoastră a pornit – în cazul în care nu erați atent în timp ce stați în trafic.

  În cele din urmă, unele camere auto pot fi instalate permanent în mașina dvs. și conectate direct la sistemul electric, oferindu-le o alimentare constantă. În combinație cu un mod special de parcare, acestea pot detecta impactul și pot înregistra imagini video în timp ce mașina este parcată, putând să colecteze dovezi utile despre parcarea greșită a vecinului dvs.

  Este o alegere bună o cameră auto 4K?

  Având în vedere că imaginile capturate de o cameră auto pot fi folosite ca probă în cazul unui accident, pentru a contesta amenzi de viteză sau pentru a demonstra intenții malicioase în cazul în care vehiculul dvs. este vandalizat, calitatea detaliilor pe care le captează este un atribut important. Video-ul 4K este semnificativ mai clar decât video-ul Full HD, ceea ce înseamnă că este mai probabil să scoată în evidență detalii cruciale, cum ar fi plăcuțele de înmatriculare. În general, o cameră auto 4K oferă un punct de plecare mai bun decât un model Full HD.

  Cu toate acestea, rezoluția video nu este totul. Mai mulți factori pot afecta cât de clară este imaginea captată de o cameră auto. Acești factori includ rata de cadre video, calitatea lentilelor sale și dimensiunea senzorului – mai ales atunci când se înregistrează în condiții de lumină slabă. De aceea, este important să citiți un ghid de cumpărare, cum ar fi acesta, deoarece mergem dincolo de specificații pentru a testa calitatea reală a înregistrărilor unei camere auto într-un mediu real.

  Este posibil ca o cameră auto să descarce bateria mașinii?

  Diferite camere auto pot utiliza surse de energie diferite, așa că este întotdeauna util să verificați cum este alimentată noua dumneavoastră cameră auto dacă sunteți preocupat de descărcarea bateriei mașinii.

  Unele camere auto au o sursă internă de energie sau pot fi ușor încărcate utilizând surse de alimentare externe. Cu toate acestea, celelalte folosesc portul de brichetă USB din mașină sau trebuie să fie conectate direct la bateria mașinii.

  Dacă utilizați portul de brichetă USB pentru a alimenta camera auto, lăsând-o conectată peste noapte ar putea descărca bateria mașinii, în funcție de faptul dacă vehiculul furnizează energie constantă la porturi. Camerele auto conectate direct la bateria mașinii pot fi setate să se aprindă odată cu pornirea mașinii în unele vehicule pentru a economisi bateria.

  Dacă intenționați să utilizați noua dvs. cameră auto în scopuri de securitate, ar putea fi util să alegeți o cameră auto cu detecție de mișcare și să utilizați o sursă de alimentare externă pentru a vă asigura că nu descărcați bateria mașinii.

  Este o cameră GoPro mai bună decât o cameră de bord?

  Camerele GoPro sunt printre cele mai bune camere de acțiune pe care le puteți cumpăra. Acestea pot fi montate cu ușurință pe bordul mașinii și setate pentru a înregistra video în buclă. Deoarece camerele GoPro sunt compacte, nu ar trebui să vă blocheze vederea spre drumul din față, în timp ce modelele cele mai recente sunt capabile să captureze videoclipuri la rezoluții mai mari decât 4K.

  Cu toate acestea, există anumiți factori care fac ca o cameră auto dedicată să fie mai bună decât o GoPro pentru înregistrarea drumului. Diferența de preț între o GoPro Hero 11 Black și o cameră de bord premium, precum Nextbase 622GW, este mai mică decât credeți. Dar ceea ce nu obțineți cu o cameră GoPro sunt caracteristicile mai avansate asociate cu o cameră de bord cu specificații ridicate, cum ar fi detectarea coliziunii sau protecția la parcare. Va trebui, de asemenea, să setați manual o cameră GoPro pentru a înregistra de fiecare dată când vă urcați la volan, chiar dacă cablul său de alimentare este conectat la vehiculul dvs.

  Deci, dacă dețineți deja o cameră GoPro, conectarea acesteia cu un suport de bord sau un suport cu ventuză pentru parbriz este o modalitate ușoară de a înregistra video în timp ce conduceți. Cu toate acestea, dacă căutați o soluție cuprinzătoare pentru a captura videoclipuri în mașină, merită să luați în considerare o cameră auto.

  Cum testăm camerele auto (dash cam)

  Aproape toate camerele auto pot fi instalate pe o mașină fără a face nicio modificare permanentă. Acestea pot fi atașate de parbriz folosind o ventuză sau o placă adezivă detașabilă și alimentate de la un port USB sau de la priza de 12V găsită în aproape toate mașinile. Pentru a testa camerele auto, le instalăm în mașina noastră, le atașăm de parbriz și le conectăm la smartphone-ul nostru, ca și cum le-am fi cumpărat singuri.

  Apoi conducem, ziua și noaptea, pentru a testa cum camera gestionează diferite condiții de iluminare, ideal în condiții meteorologice variate. Filmările sunt apoi transferate pe un smartphone sau pe un computer și vizualizate pentru a verifica calitatea, și dacă detalii importante, cum ar fi numerele de înmatriculare ale vehiculelor, sunt lizibile. Acest lucru ne oferă, de asemenea, oportunitatea de a vedea cât de ușor (sau dificil) este să vizualizăm, transferăm și salvăm înregistrările.

  În plus, funcții suplimentare cum ar fi asistenții vocali și sistemele de asistență la condus sunt testate cu atenție, iar noi evaluăm cât de ușor este să le dezactivăm sau să le ajustăm conform preferințelor noastre personale. Este important să poți dezactiva în mod rapid și ușor înregistrarea audio, mai ales când ai pasageri care nu doresc să le fie înregistrate conversațiile.

  În mod natural, nu putem provoca un accident auto pentru a vedea cât de bine detectează camerele auto coliziunile. În schimb, lovirea ușoară a camerei auto poate simula o coliziune și ne permite să vedem ce se întâmplă când înregistrarea este salvată. De asemenea, este posibil să declanșăm înregistrarea alimentând camera cu o baterie portabilă și lovind-o cu blândețe de masă. Poate părea rudimentar, dar funcționează și menține compania noastră de asigurări fericită.

  Uneori, trecerea cu mașina peste o denivelare mai agresivă poate declanșa o înregistrare pe camera auto. În astfel de cazuri, învățăm că senzorul g al camerei este prea sensibil și trebuie ajustat, cu condiția să includă un astfel de opțiune în meniul de setări.

  Te poate interesa și