Sari la conținut

Cel mai bun aparat de ras 2024 – sfaturi și recomandări

0
(0)

Articol actualizat în iunie, 2024

În articolul de astăzi discutăm despre topul celor mai bune aparate de ras în 2024! Vom începe cu câteva sfaturi, care te vor ajuta să alegi un aparat ras electric cel mai bun de pe piață, după care îți vom prezenta top 5 cele mai apreciate aparate de ras, conform rating-ului clienților!

VIZITEAZA

Descriere

cel mai bun aparat de ras

Philips S9711/31

Maner anti-alunecare

Lavabil

Indicator LED

Cel mai apreciat
aparat de ras electric

Braun Series 9 9290CC

Lame oscilante
Rezistent la apă
Stație de curățare

Alegerea noastră
cel mai bun aparat de ras electric

Philips 1000 S1310/04

Sistem de lame CloseCut
Capete Flex in 4 direcții
Indicator pentru baterie descărcată

Cel mai ieftin

Achiziția unui aparat de ras electric a devenit o adevărată necesitate pentru bărbați, întrucât atunci când faci o decizie înțeleaptă, ești sigur de faptul că o perioadă de timp nu mai trebuie să-ți faci griji cu privire la aparatul de ras.

Tocmai din acest motiv, ar fi bine să te ghidezi după câteva criterii sau mai bine zis, caracteristici tehnice. Caracteristicile tehnice ale aparatelor de ras sunt cele care pot face diferența între o investiție pe termen lung și o simplă cheltuială.

Caracteristici de care trebuie să ții cont când vrei să achiziționezi un aparat de ras bun

O să facem referire la 9 caracteristici de care trebuie să ții cont când vrei să achiziționezi un aparat de ras bun. Dacă vei ține seamă de acestea, îți garantăm faptul că, la final, vei face o alegere înțeleaptă!

1. Capătul aparatului de ras

aparat de ras barbati

Calitatea bărbieritului este direct influențată de capătul de ras al aparatului. Acesta ar trebui să fie mobil, pentru a permite un bărbierit cât mai lejer și ușor. Pe piața aparatelor de ras se diferențiază, astfel, două tipuri de capete aparat de ras.

Este vorba despre capătul activ sub formă de mașină de tuns, care are o sită incorporată, respectiv capătul activ sub formă de 2 sau chiar 3 inele tăietoare.

Pe lângă aceste aspecte, însă, toate aparatele de ras de calitate mai au și un sistem de adaptare individuală, tocmai pentru a permite o îndepărtare cât mai ușoară a părului facial, în conformitate cu forma feței/conturul fiecărui bărbat în parte.

2. Tehnologiile de tăiere ale aparatului de ras

aparat de ras profesional

Întrucât tehnologia a permis dezvoltarea unor noi modele performante de aparate de ras, astăzi, orice bărbat, printre care și tu, se poate bucura de un ras de calitate, datorită tehnologiei de ridicare și tăiere a firului de păr de pe întreg conturul feței.

Totodată, avantajul aparatelor de ras este că ele permit îndepărtarea părului facial atât de pe o suprafață udă a feței și gâtului, cât și de pe o suprafață udă a acestora, fără ca aparatul să fie afectat sau să-și piardă din eficiență!

3. Aparat de ras care funcționează pe baterii sau cu cablu?

aparat de ras altex

Există pe piață atât aparate de ras care funcționează cu ajutorul bateriilor, cât și aparate de ras care au cablu. Fiecare dintre aceste două variante disponibile au câte un dezavantaj. Astfel, în timp ce aparatul de ras clasic, însoțit de cablu, este mai greu de manevrat, aparatul de ras care funcționează pe baterii are nevoie de mai mult timp alocat încărcării.

Aparatul de ras cu baterii, pentru a se încărca complet, are nevoie de cel puțin 12 ore, motiv pentru care, în cazul în care optezi pentru acesta, trebuie să te gândești să-l pui la încărcat din timp. Acest inconvenient nu va fi întâlnit, însă, în cazul aparatului clasic, care dispune de cablu.

Totuși, este de luat în considerare și faptul că aparatele cu baterii au o funcție de urgență, care permite încărcarea aparului în aproximativ 5 minute, pentru un bărbierit rapid, atunci când ești în criză de timp.

4. Opțiunile suplimentare ale aparatului de ras

functii aparat de ras

Un aparat de ras este cu atât mai bun, cu cât are mai multe funcții sau opțiuni suplimentare. Care sunt cele mai importante dintre acestea și după ce anume ar trebui să te ghidezi? Ei bine, atunci când te decizi să achiziționezi un aparat de ras de care să te folosești o perioadă cât mai lungă de timp, nu uita să te uiți dacă aparatul are: oprire automată, avertizare de baterie redusă, trimmer și utilizare sub apă!

 • Oprirea automată – știm cu toții faptul că supraîncărcarea poate duce, mai devreme sau mai târziu, la o durată de viață redusă a aparatului pe care îl folosim. Tocmai din acest motiv, atunci când achiziționezi un aparat de ras, ghidează-te după această funcție suplimentară, pentru că în acest fel, în momentul în care bateria/aparatul este încărcat complet, acesta se va deconecta.
 • Avertizarea de baterie redusă – cu siguranță vrei ca aparatul de ras să te înștiințeze când bateria este aproape descărcată. Cu ajutorul acestei opțiuni, vei avea posibilitatea de a vedea care este nivelul bateriei aparatului.
 • Trimmerul – este un dispozitiv care permite îndepărtarea firelor mai lungi de păr.
 • Utilizarea sub apă – experiența bărbieritului poate deveni una mai plăcută cu ajutorul funcției de utilizare a aparului sub apă.

5. Fiabilitatea aparatului de ras

aparat de ras zona genitala

Ce înseamnă un aparat de ras fiabil? Ei bine, capătul de ras al acestuia trebuie să fie îndepărtat, astfel încât să poți, după fiecare utilizare, să-l speli cât mai corect cu putință. Nu sări niciodată peste acest pas, întrucât este esențial pentru un bărbierit ca la carte.

Asigură-te, de altfel, că aparatul de ras pe care urmează să-l achiziționezi are mărimea și greutatea corespunzătoare. Cu cât este mai ușor, cu atât acesta va fi mai ușor de folosit!

6. Autonomia aparatului de ras

cel mai bun aparat de ras electric

Autonomia aparatului de ras implică timpul de încărcare al acestuia. Trebuie să fii foarte atent când achiziționezi un aparat de ras, întrucât, fără dar și poate, cele mai bune aparate de ras, după un timp de încărcare de maxim o oră, vor atinge o autonomie de 30-50 minute.

Totuși, după cum menționam și mai sus, există diverse aparate de ras. Unele dintre ele au și o funcție de urgență, care permite încărcarea aparatului de ras în mai puțin de 5 minute. Pe de altă parte, altele au nevoie de un timp de încărcare de până la 12 ore și cu toate acestea, autonomia este de doar 30 de minute, poate chiar și mai puțin.

7. Accesoriile aparatului de ras

aparat de ras clasic ieftin

În momentul în care vrei să achiziționezi cel mai bun aparat de ras, trebuie să te ghidezi și după lista de accesorii suplimentare pe care aparatul de ras le are. La acest capitol, al accesoriilor suplimentare, ar trebui să găsești cel puțin:

 • O perie de curățat;
 • Un ulei de întreținere a aparatului de ras;
 • Capete de bărbierit, pe dimensiuni;

8. Prețul aparatului de ras

cel mai bun aparat de ras electric

În cazul anumitor persoane, și poate și în cazul tău, prețul reprezintă de foarte multe ori cel mai important criteriu de selecție. În funcție de bugetul pe care dorești să-l aloci în direcția unui aparat de ras, dar și în funcție de tehnologiile pe care acesta le folosește, pe piață vei putea găsi aparate de ras cu prețuri între 100-200 RON și aparate cu prețuri care depășesc suma de 800 RON.

Cu cât un aparat de ras este mai complex, mai performant, cu atât prețul acestuia este mai mare. Un aparat de ras de calitate, însă, merită toții banii!

9. Brandul

Tu obișnuiești să achiziționezi produse de la un anume brand? Trebuie să știi că de foarte multe ori, brandul este un criteriu care te asigură de faptul că ai făcut o alegere bună, inspirată! Tocmai de aceea, în recomandările pe care o să ți le oferim, o să-ți vorbim doar despre aparate de ras de la cele mai bune și renumite branduri de altfel inclusiv în cazul celor mai bune epilatoare.

Considerăm că este esențial să achiziționezi un aparat de ras de calitate, de la un brand care a demonstrat în timp că te poți baza pe produsele pe care ți le pune la dispoziție.

Despre ce aparate de ras este vorba? Care sunt cele mai bune aparate de ras de pe piață în 2024? Îți spunem la ce ne-a gândit!

Top 5 cele mai bune aparate de ras de pe piață în 2024 – recomandări

Aparat de ras Philips S9711/31

aparat de ras philips
imagine

Philips este un adevărat expert când vine vorba despre aparate de ras. Astfel, cunoscut și sub denumirea de Shaver 9000, aparatul de ras Philips S9711/31 dispune de o tehnologie unică care detectează instant forma feței, iar cu ajutorul sistemului V-Track, aparatul identifică firele de păr și le așează în poziția perfectă, pentru o îndepărtare a firelor de păr ca la carte.

Nu am ales să-ți recomandăm acest aparat de ras întâmplător. Există câteva motive bine întemeiate pentru care nu doar noi, ci și multe alte persoane ar alege să se bazeze pe un astfel de aparat de ras. Comparativ cu tot ceea ce există deja pe piață, Philips S9711/31 se remarcă prin acest sistem V-Track, cu ajutorul căruia aparatul de ras taie cu până la 30% mai aproape, comparativ cu alte aparate de ras clasice.

Și tot cu ajutorul acestui sistem, la final, după bărbierit, pielea rămâne într-o formă excelentă! Iar asta nu este tot! Philips S9711/31 este acel aparat de ras care se pliază în 8 direcții diferite pentru un rezultat excepțional, obținut din doar câteva mișcări!

Acest aparat de ras de la Philips dispune de câteva capete rotative pliabile în 8 direcții, care oferă aparatului posibilitatea de a se adapta după forma feței celui care îl folosește. Astfel, dacă îți dorești un bărbierit rapid, dar și sigur, realizat din puține mișcări știi că Philips S9711/31 este răspunsul pe care îl căutai de atât de mult timp!

Totodată, când vine vorba despre acesta nu putem omite faptul că:

Dispune de sistemul Super Lift & Cut Action:

– acest sistem de bărbierit are nu doar o lamă ci două lame care ridică firul de păr, pentru o tăiere cât mai confortabilă a acestora sub nivelul pielii;

Dispune de 3 setări principale, de altfel, esențiale

– este vorba despre posibilitatea personalizării stilului de bărbierit cu ajutorul modului sensibil, normal sau fast;

Are la bază etanșarea AquaTec umed și uscat

– datorită acesteia, ți se oferă oportunitatea de a te bărbieri atât pe pielea uscată, cât și pe pielea umedă, eficiența fiind ridicată indiferent de varianta pe care o alegi;

Dispune de SmartClean

– SmartClean este funcția care păstrează aparatul de bărbierit curat în fiecare zi. Astfel, chiar și printr-o simplă apăsare de buton, SmartClean PLUS poate curăța, lubrifia, usca și încărca aparatul de bărbierit;

Vine cu un accesoriu de aranjare a bărbii cu 5 setări de lungime

– te informăm asupra faptului că  Philips S9711/31 este aparatul de ras care îți permite să razi barba într-o manieră eficientă, chiar și până la 5mm. Iar pentru a evita pielea iritată, îți recomandăm să folosești și vârfurile rotunjite și pieptenele ajustabil cu care acest aparat de ras vine însoțit;

Dispune de pictograme intuitive care simplifică utilizarea funcțiilor

– aparatul are la bază un indicator pentru baterie cu 3 cifre, un indicator special dedicat curățării, un indicator pentru bateria descărcată, un indicator luminos care te ajută să schimbi capetele mai ușor, respectiv un indicator de blocare pentru transportul singur al aparatului;

După o încărcare de o oră, aparatul de ras Philips S9711/31 poate fi folosit, fără fir, aproximativ 50 de minute

– făcând parte din seria aparatelor 9000, Philips S9711/31 a fost special conceput pentru a funcționa fără fir atunci când este necesară folosirea acestuia în spațiile umede;

De departe, Philips S9711/31 este o investiție care merită făcută, mai ales dacă nu ai un buget fix pe care vrei să-l aloci în această direcție!

Nu te speria, totuși, avem câteva variante și mai ieftine! Toate la rândul lor, însă.

Aparat de ras Braun Series 9 9290CC

aparat de ras electric
imagine

Aparatul de ras Braun Series 9 9290CC este perceput ca fiind unul dintre cele mai eficiente și mai confortabile aparate de ras din întreaga lume. Acum s-ar putea să te întrebi care sunt motivele clare pentru care acest aparat de ras se clasează atât de sus! Ți le comunicăm, fără nicio problemă!

Am aflat, așadar, în urma informațiilor disponibile despre Braun Series 9 9290CC că acesta:

Taie mai multe fire de păr dintr-o singură mișcare

Braun Series 9 9290CC dispune de un cap de ras special, care are rolul de a capta toate firele de păr lipite de piele sau cele crescute în diferite direcții. Un aparat de ras clasic nu ar face față unei astfel de provocări;

Oferă confort ridicat pielii

Precum toate celelalte aparate de ras de la Braun, Series 9 9290CC funcționează în linii drepte, ceea ce înseamnă că nu va mai trebui să revii asupra zonei de două ori. De altfel, sistem de funcționare reduce riscul apariției iritațiilor;

Este un aparat de ras produs în Germania

Indiferent de ce aparat de ras Series 9 ai achiziționa, trebui să știi că acestea sunt fabricate de experți germani, pentru a rezista cel puțin 5 ani;

Dispune de 5 elemente de ras

Fiecare element în parte este specializat pentru tipuri diferite de păr. În acest fel, eviți orice tip de iritație sau neplăcere de la nivelul pielii;

Are înveliș din titan

Titanul este cunoscut pentru faptul că prezintă rezistență ridicată în timp, chiar și la coroziune. Braun Series 9 dispune de un astfel de înveliș din titan pentru învelișul pentru tăiere;

Are la bază tehnologia patentată SyncroSonic™

Se adaptează instant la tipul de barbă pe care îl ai, aparatul oferind putere suplimentară în zonele în care barba este mai deasă;

Are capacitate de adaptare 10 D

Asta înseamnă că Series 9 se adaptează delicat și prinde mai multe fire de păr dintr-o singură mișcare;

Dispune de stația Clean&Charge

Aceasta funcționează pe bază de alcool, îndepărtând, uscând și încărcând aparatul în mod automat;

Are capacitate dublă

Acest aparat de ras se poate folosi atât pe uscat, cât și pe umed;

Aparat de ras rezistent la apă

Aparatele de ras la Braun rezistă chiar și la apă de 5 metri. Astfel, acestea pot fi clătite sub jetul de apă sau chiar folosite sub duș;

Oferă posibilitatea de a-l folosi 50 de minute fără fir

Aparatul de ras Braun Series 9 9290CC dispune de baterie de tip Li-Ion, care are capacitatea de a se încărca complet într-o oră. Mai mult decât atât, afișajul premium de tip LED cronometrează timpul rămas până la descărcarea completă a bateriei aparatului;

Dacă îți dorești, de altfel, performanță crescută, dar și să te bucuri de acest aparat de ras o perioadă cât mai îndelungată, îți punem la dispoziție o informație pe care ne-o oferă specialiștii Braun: nu uita să schimbi capul de ras la fiecare 18 luni!

Aparat de ras Philips S1520/04 CloseCut

aparat de ras barba
imagine

Îți dorești un bărbierit ușor și convenabil? Atunci Philips S1520/04 CloseCut este pentru tine! Comparativ cu alte aparate de ras de la Philips, acesta este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai precise aparate de ras pe gât din clasa sa.

De altfel, este un aparat performant, care se află în mediul online la un preț extrem de accesibil. Iar pe lângă faptul că poți beneficia de un preț redus achiziționându-l, Philips S1520/04 CloseCut mai impresionează și prin:

 • Lamele durabile –  sunt perfecte pentru un bărbierit fără efort, cu atât mai mult cu cât funcția CloseCut le permite acestora să se ascută singure pe măsură ce sunt utilizate;
 • Capetele Flex în 4 direcții – acestea permit aparatului de ras să se muleze în funcție de conturul feței fiecărui utilizator. În acest fel, bărbieritul pe gât sau linia maxilarului nu va mai fi o problemă;
 • Puterea maximă de neegalat – chiar și după ani de utilizare, Philips S1520/04 promite a funcționa la fel de bine, precum prima dată;
 • Încărcarea de 8 ore și folosirea fără fir a aparatului o perioadă de 45 de minute – aparatul acesta funcționează doar în modul fără fir, permițând până la 15 bărbieriri într-un interval de 45 de minute;
 • Peria pentru curățare – cu ajutorul acesteia poți îndepărta orice fir de păr rămas la nivelul feței;
 • Utilizarea fără fir – Philips S1520/04 a fost conceput pentru a funcționa doar în modul fără cablu;

Iar vestea bună este că acest aparat de ras nu este perfect doar pentru bărbierit, ci și pentru tunderea perciunilor sau a mustății, cu ajutorul lamei de tuns pop-up.

Aparat de ras Philips Series 1000 S1310/04

cel mai bun aparat de ras
imagine

Aparatul de ras de la Philips Series 1000 permite un bărbierit confortabil și ușor, tocmai datorită sistemului de lame CloseCut, care au capacitatea de a se ascuți singure, pe măsură ce sunt folosite din nou și din nou.

Pe lângă acest aspect, însă, acesta se mai remarcă prin capetele Flex în 4 direcții, dar și prin posibilitatea de a folosi aparatul de ras timp de 35 de minute, fără cablu. Timpul necesar de încărcare este de 8 ore, după care se pot realiza până la 11 bărbieriri.

Ceva nou, în cazul Philips Series 1000 S1310/04, față de alte aparate de ras, este faptul că acesta se poate deschide printr-o singură atingere. Tot ceea ce trebuie să faci este să deschizi capul și mai apoi să folosești peria de curățare furnizată, pentru a îndepărta orice fir de păr rămas.

Philips Series 1000 este o variantă extrem de eficientă și accesibilă de aparat de ras, pentru care poți opta, mai ales dacă bugetul pe care dorești să-l aloci în această direcție nu este unul foarte mare.

Aparat hibrid de bărbierit și tuns barba Philips OneBlade Pro QP6510/60

aparat de ras philips oneblade
imagine

Acest aparat hibrid este recunoscut pentru tehnologia unică OneBlade, o tehnologie nouă și revoluționară gândită în așa fel, încât să fie eficientă atât pentru stilizarea părului facial, cât și pentru îngrijirea corporală.

Cu ajutorul acestui aparat de ras vei putea, așadar, să îți scurtezi barba – barba de lungime uniformă poate fi obținută cu ajutorul pieptenului de precizie ajustabil, dar și să îi dai contur – datorită lamelor cu două tăișuri.

Funcțiile multiple ale aparatului sunt cele care fac din acest aparat de ras un real ajutor atunci când vine vorba despre bărbierit sau tuns, cu acest având posibilitatea de a crea contururi precise și un profil clar, datorită lamei cu două tăișuri.

Iar dacă nu ești convins de faptul că acest aparat de ras este pentru tine îți mai comunicăm faptul că aparatul hibrid de bărbierit și tuns barba Philips OneBlade Pro QP6510/60 dispune de un pieptene cu 12 setări de precizie, este rezistent la apă, putând fi utilizat atât pe barba umedă, cât și pe cea uscată, are lumină LED care indică starea bateriei, dar și o baterie de tip Li-Ion, care permite utilizarea aparatului 60 de minute fără fir.

Altfel spus, Philips OneBlade Pro QP6510/60 este perfect pentru acei bărbați care își doresc mai mult de la un aparat de ras.

Ia în considerare toate modelele pe care ți le-am prezentat și în final, fă o alegere potrivită! Adaugă în coșul tău virtual de cumpărături acel aparat de ras care se ridică la nivelul așteptărilor tale!

Evaluarea noastră: Cel mai bun aparat de ras electric

ImagineDenumireReviewPret
noul aparat de ras philipsCEL MAI BUN APARAT DE RAS #1
#1 Aparat de ras Philips S9711/31

Citește reviewVezi prețul
cel mai bun aparat de ras electricCEL MAI BUN APARAT DE RAS #2
#2 Aparat de ras Braun Series 9 9290CC
Citește reviewVezi prețul
aparat de ras barbaCEL MAI BUN APARAT DE RAS #3
#3 Aparat de ras Philips S1520/4 CloseCut
Citește reviewVezi prețul
aparat de ras pretCEL MAI BUN APARAT DE RAS #4
#4 Aparat de ras Philips Series 1000 S1310/04
Citește reviewVezi prețul
cel mai bun aparat de ras electricCEL MAI BUN APARAT DE RAS #5
#5 Aparat de ras Philips OneBlade Pro QP6510/60
Citește reviewVezi prețul

Sunteți începător în privința aparatelor de ras electrice?

Citiți ghidul nostru rapid de cumpărare a aparatelor de ras electrice

Știm că nu este ușor să alegi o unealtă de îngrijire – de aceea am creat acest ghid – avem de unde alege și există o mulțime de produse. Cu atât de multe modele, mărci și tipuri de unelte de bărbierit și aparate de bărbierit de pe piață, este greu să știi de unde să începi.

Dar nu vă faceți griji – fie că vă cumpărați un nou aparat de ras electric pentru dvs. sau ca un cadou pentru cineva – ghidul nostru de cumpărare a aparatelor de ras electrice vă va ajuta să vă orientați în direcția cea bună.

Înainte de a arunca o privire mai atentă asupra celor mai bune mărci, tipuri și prețuri de aparate de ras disponibile, trebuie să luați în considerare mai întâi cine va folosi aparatul de ras electric.

Dacă tu sau persoana pentru care cumperi folosiți deja un aparat de ras electric, ce marcă de aparat de ras deține această persoană?

Este demn de remarcat faptul că majoritatea oamenilor sunt pasionați de o anumită marcă. De obicei, dacă cineva are o experiență bună cu un anumit brand, alegerea viitoare a produselor sale va fi din acea marcă preferată.

De exemplu, unele persoane sunt fidele ale electronicelor Philips și au în case exclusiv aparate produse de această marcă. Gândiți-vă la acest lucru înainte de a vă arunca într-o achiziție importantă.

De ce să alegi un aparat de ras electric?

Sunt rapide…

Aproape 70% dintre utilizatori declară că utilizarea unui aparat de ras electric este mai rapidă decât bărbieritul umed cu un aparat de ras de normal.

Sunt convenabile și confortabile…

Deși multe aparate de ras electrice pot fi folosite cu spumă, cremă sau gel de ras, acestea pot fi folosite confortabil și pe uscat. Pe de altă parte, bărbieritul uscat cu un aparat de ras este o rețetă pentru durere.

Sunt perfecte pentru călătorii…

Este ușor să arunci un aparat de ras electric reîncărcabil și încărcătorul în geantă și să pleci la drum. Nu este nevoie de perii, creme sau lame suplimentare, iar majoritatea au adaptabilitate la tensiunea din întreaga lume.

Există câte ceva pentru toată lumea…

De la rotativ la folie, de la fără fir la cu fir, de la puternic la foarte sensibil, umed sau uscat și de la simplu la high-tech, există un aparat de ras electric pentru fiecare nevoie și buget.

Există dezavantaje la aparatele de ras electrice?

Deși unii susțin că un aparat de ras electric nu oferă un bărbierit la fel de atent ca un aparat de ras tradițional (ceea ce este discutabil – multe modele avansate de top sunt excepționale), cel mai mare dezavantaj potențial este costul.

Din fericire, majoritatea aparatelor de ras electrice au prețuri mai moderate, iar viteza, comoditatea și confortul pe care le oferă fac ca acestea să merite investiția – uitați-vă din nou la Braun Series 3, de exemplu.

Un aspect important de luat în considerare înainte de a cumpăra un aparat de ras electric este tipul – Persoana care achiziționează noul aparat de ras electric folosește în prezent un aparat de ras cu folie sau rotativ?

Acesta este un considerent destul de important, deoarece, cel mai probabil, persoana va prefera să rămână cu tipul pe care îl consideră cel mai favorabil în prezent.

Dacă este pentru un utilizator debutant sau pentru un începător, atunci nu contează cu adevărat ce tip cumpărați, atâta timp cât alegeți un aparat de ras electric de calitate, cu ratinguri ridicate și recenzii bune din partea clienților – sau alegeți una dintre recomandările noastre de top, care se potrivește bugetului dumneavoastră.

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.