Sari la conținut

Cea mai bună placă de păr – criterii după care să-ți alegi placa de păr

  Tu știi care este cea mai bună placă de păr potrivită tipului tău de păr? În articolul de astăzi îți vom vorbi despre câteva dintre cele mai importante criterii după care să-ți alegi placa de păr în 2023!

  Totodată, îți vom vorbi despre cele mai accesibile plăci de păr, dar și despre acele modele pe care trebuie să le iei în considerare, dacă îți dorești ca părul tău să fie strălucitor și mătăsos!

  În ceea ce privește alegerea celei mai bune plăci de păr sau placa de întins părul trebuie să știi că există câteva criterii esențiale după care te poți ghida. Sau altfel spus, aceste criterii te vor ajuta să faci o decizie înțeleaptă, fără să fie nevoie să întrebi prietenele!

  De multe ori, ceea ce ne recomandă prietenele nu ni se potrivește pentru că, în cazul plăcii de păr perfecte, trebuie luat în considerare nu doar tipul de păr, ci și alte aspecte precum:

  • Învelișul de la baza plăcii de păr;
  • Forma plăcii;
  • Mărimea plăcii;
  • Timpul de încălzire;
  • Și nu în ultimul rând, funcționalitățile și modalitatea de reglare a temperaturii.

  Învelișul plăcii de păr

  Din ce poate fi învelișul plăcii de păr sau materialul aferent fabricării acesteia? Se disting, conform specialiștilor în domeniu, 6 materiale din care pot fi confecționate plăcile de păr. Este vorba despre, ceramică, metal, sticlă, turmalină, teflon, respectiv titan.

  Pentru a-ți face o idee despre ceea ce vorbim, în cazul în care nu deții suficiente informații încă, vrem să îți oferim câteva detalii cu privire la fiecare tip de material, după cum urmează:

  cea mai buna placa de indreptat parul

  Ceramica

  Ceramica nu doar că este un material recomandat în confecționarea plăcilor de păr, ci a ajuns, astăzi, să fie unul dintre materialele care ies cel mai des în evidență. Prin ce anume? Prin faptul că alunecă foarte ușor pe păr, oferindu-i, în același timp, protecție și rezultatul dorit!

  Ca și material, ceramica este recunoscută pentru distribuirea uniformă a căldurii, fapt ce conduce nu la un păr deteriorat, ci dimpotrivă, la un păr protejat, chiar și atunci când nu se folosesc produse speciale de protecție pentru temperatură.

  Precum alte materiale folosite la fabricarea plăcilor de păr, și ceramica vine cu un mic dezavantaj. Ea se poate murdări destul de ușor, mai ales dacă alegi să-ți stilizezi părul sau să folosești diferite produse cosmetice. Recomandarea experților în domeniu este ca după fiecare utilizare, interiorul plăcii să fie șters/curățat cu un material umed.

  Metalul

  Metalul, deși avantajos doar din punct de vedere al prețului, a ajuns să fie unul dintre cele mai utilizate materiale în ceea ce privește confecționarea plăcilor de păr. Plăcile de păr care au la bază metal sunt cele mai ieftine, însă odată cu avantajul din punct de vedere financiar, vin alte dezavantaje precum:

  • Distribuire neuniformă a căldurii;
  • Încălzire neuniformă;
  • Risc ridicat de rupere și deteriorare a părului;

  Sticla

  Nu știai că sticla este o alternativă, cel puțin în ceea ce privește prețul, a metalului? La fel ca și în cazul plăcilor de păr din metal, plăcile cu înveliș din sticlă termorezistentă nu sunt atât de avantajoase pentru păr. Ele pot fi folosite doar pe părul uscat și neapărat doar atunci când se folosesc și produse de protecție a părului.

  Timpul maxim de folosire a plăcii de păr per șuviță nu ar trebui să depășească, de altfel, 3 secunde. Și nu uita, dezavantajele acestei plăci de păr, care are la bază sticlă termorezistentă, sunt asemănătoare plăcii de păr din metal.

  Turmalina

  Mulți s-ar putea să nu cunoască termenul de turmalină. Tu îl cunoști? Pentru că vrem ca acest aspect să fie clar pentru toată lumea, te vom informa atât pe tine, cât și pe restul cititorilor cu privire la turmalină.

  Aceasta este o piatră semiprețioasă, o inovație extrem de apreciată pe piața confecționării plăcilor de păr.

  Încărcarea cu ioni negativi, îndreptarea rapidă a părului, neutralizarea efectelor electricității statice, respectiv protecția împotriva degradării părului sunt doar câteva dintre avantajele unei plăci de păr din turmalină.

  placa profesionala de par pentru coafare si ingrijire

  Teflonul

  Dintr-o gamă variată de materiale, pentru plăci de păr eficiente, a fost selectat și teflonul. El este un material care nu permite produselor cosmetice să se lipească de acesta, aspect prin prisma căruia nu vei fi nevoit să cureți placa după fiecare utilizare.

  Dacă îți dorești o coafare rapidă, atunci placa de păr din teflon este alegerea potrivită!

  Titanul

  Dacă este să luăm în considerare integritatea firului de păr, atunci titanul, ca meterial folosit pentru placa de păr, s-ar clasa pe primul loc. Titanul nu doar că are proprietăți care ajută la încălzirea rapidă a plăcii de păr, ci el este perceput ca fiind un material care se încălzește uniform.

  Ai un păr dificil de aranjat, care îți dă bătăi de cap zilnic? Pentru astfel de probleme, pe piața din România și nu numai, există plăcile de păr din titan, cele mai ușoare plăci de păr din câte există!

  Forma plăcii de păr

  Forma plăcii de păr este și ea extrem de importantă. Astfel, se disting 4 categorii principale de plăci de păr. Vorbim despre placa de păr:

  • Îngustă;
  • Clasică;
  • Lată;
  • Rotundă;

  Mărimea plăcii de păr

  Contează mărimea plăcii de păr? Ei bine, poate te surprinde, sau poate nu, faptul că mărimea este un criteriu cu o importanță deosebită, mai ales dacă dorești să alegi placa de păr perfectă pentru părul tău.

  În funcție de tipul de păr pe care îl ai sau de lungimea acestuia, trebuie să alegi o placă de păr care să se plieze perfect pe așteptările pe care le ai. Pentru a-ți face munca mai ușoară, ne-am gândit să-ți spunem cum stau, de fapt, lucrurile când vine vorba despre mărimea plăcii de păr.

  • Plăcile de păr înguste (2-4 cm) – recomandate pentru părul scurt, breton sau chiar bucle lejere;
  • Plăcile de păr late (5-7 cm) –  recomandate pentru părul lung, chiar dacă sunt mai greu de manevrat;

  Timpul de încălzire al plăcii de păr

  Ce este, de fapt, timpul de încălzire al plăcii de păr? Este, cu alte cuvinte, rapiditatea cu care învelișul plăcii de păr se încălzește, imediat de la pornire.

  Cele mai bune modele de plăci de păr se încălzesc foarte repede (10-15 secunde), oferindu-ți posibilitatea de a fi folosite imediat nu doar pe părul uscat, ci și pe părul umed, fără a-l deteriora.

  Alege acea placă de păr al cărei interval de temperaturi este curprins între 140 și 230 de grade, fără temperatură prestabilită, pentru că aceste tipuri de plăci de păr reglabile sunt cele mai convenabile. În funcție de grosimea firului tău de păr, poți selecta, fără probleme, temperatura cea mai potrivită!

  Funcționalitățile plăcii de păr

  Pe lângă principalele funcționalități ale plăcii de păr, în prezent, datorită dorinței de a încorpora cât mai multe funcții suplimentare, plăcile de păr au ajuns să fie nu doar simple aparate de styling. Ele sunt, în esență, un real ajutor, mai ales atunci când timpul nu este în avantajul tău!

  Printre principalele funcții suplimentare ale unei plăci de păr se numără:

  • Funcția ionică a plăcii de păr – eliberarea ionilor negativi în timpul folosirii și neutralizarea electricității statice;
  • Generatorul de abur rece sau cald – printr-o netezire ridicată, în cazul plăcilor de păr cu standarde înalte, părul este protejat de temperaturile ridicate;
  • Funcția de închidere automată – special gândită pentru a evita supraîncălzirea plăcii de păr.

  Cea mai bună placă de păr în funcție de tipul părului tău – recomandări

  Cea mai bună placă de păr pentru păr subțire

  Părul fin/subțire este părul cel mai predispus la deteriorare. Tocmai de aceea, trebuie să te asiguri de faptul că achiziționezi o placă de păr specifică tipului tău de păr. Cea mai bună placă de păr în acest sens? Placa de păr Remington PROluxe S9100!

  Datorită tehnologiei inteligente OPTIheat, această placă de păr de la Remington este perfectă pentru părul subțire și sensibil. Este o placă ceramică de păr cu temperatură reglabilă, cu un cablu terminal rotativ și oprire automată după o perioadă de inactivitate, care îți oferă rezultate ca la salon.

  Alege o coafură fixată de până la 24 de ore cu ajutorul plăcii de păr Remington PROluxe S9100, cu înveliș ultimate glide de până la 5 ori mai neted și posibilitatea setării temperaturii chiar și până la 230 grade!

  O altă alternativă, mai ieftină, ar fi placa de păr Remington Shine Therapy S8500, placă de păr ceramică care reduce electrizarea părului, conferindu-i în același timp un aspect îngrijit, cu o rezistență de până la 24 de ore.

  Placa de păr Remington Shine Therapy S8500 intensifică luciul părului cu până la 86% și permite un control precis al temperaturii, în funcție de cât de scurt sau lung este părul tău!

  Cea mai bună placă de păr pentru păr deteriorat

  În cazul unui tip de păr deteriorat, ar fi bine să se încerce folosirea cât mai rară a plăcilor de păr sau a altor produse destinate stilizării părului. Totuși, dacă îți dorești neapărat un păr drept sau bucle ca la coafor, atunci avem și pentru tine o soluție.

  Cea mai bună placă de păr în cazul în care vorbim despre un păr deteriorat este placa de păr Rowenta Premium Care Liss & Curl, care are o funcție de ionizare îmbogățită cu ulei de argan.

  Placa de păr Rowenta Premium Care Liss & Curl netezește părul perfect, putând fi folosită nu doar la întinderea părului, ci și la crearea buclelor. După o perioadă de inactivitate, placa se va opri, însă ai grijă, totuși, ca imediat după ce îți termini de aranjat părul, să o oprești!

  Cea mai bună placă de păr pentru păr creț

  Părul tău natural este creț, însă vrei cu orice preț să găsești o placă care să nu-l deterioreze? Te poți bucura de frumusețea și naturalețea acestuia, chiar dacă alegi să îl întinzi. Iar pentru că știm că îți dorești să nu ai foarte multe bătăi de cap, întrucât părul creț solicită mai mult timp când vine vorba de aranjarea lui, venim în întâmpinarea ta cu o soluție.

  Cea mai bună placă de păr pentru părul creț este BaByliss Steam Pure, care oferă un luciu aparte părului, prin funcția de abur pe care o are încorcoprată în învelișul din ceramică.

  Pe lângă acest aspect, BaByliss Steam Pure mai are o funcție de ionizare, previne încrețirea părului, dispune de un afișaj LED, putând fi folosită chiar și pentru accentuarea buclelor deja existente!

  Cea mai bună placă de păr pentru păr gros

  Pentru părul gros, alegerea cea mai potrivită o reprezintă plăcile de păr din ceramică sau plăcile de păr din titan. O placă profesională, perfectă pentru acest tip de păr, este placa Remington  Keratin Therapy!

  Comparativ cu alte plăci Remington, Remington Keratin Therapy este o placă de păr care protejează părul nu doar împotriva ruperii, ci și împotriva deteriorării cu până la 57%. Învelișul și plăcuțele acestuia sunt de o calitate superioară, având la bază tehnologia Kerativ Therapy. De altfel, microparticulele de keratină din înveliș, în timpul folosirii plăcii, pătrund în păr, făcându-l să strălucească!

  Cu alte cuvinte, placa de păr Remington Keratin Therapy contribuie la aspectul sănătos al părului, hrănindu-l, fortificându-l și hidratându-l!

  Această placă de păr dedicată părului gros prezintă, pe lângă ceea ce am menționat anterior:

  • Senzor de protecție termică;
  • Afișaj digital și încălzire rapidă (maxim 15 secunde);
  • 5 setări de temperatură;
  • Funcție de blocare a temperaturii;
  • Oprire automată după 60 de minute de inactivitate;
  • Încălzire rapidă, chiar și la cea mai înaltă temperatură de 230 prin funcția Turbo Boost;
  • Sistem de blocare a plăcilor;
  • Cablu pivotant;
  • Și nu în ultimul rând, are o husă termorezistentă unde o poți pune după folosire, pentru a o proteja de praf sau alte impurități (poate chiar și impact);

  Acestea fiind spuse, nu uita că este extrem de important să iei în considerare nu doar specificațiile plăcii de păr și materialul din care aceasta este făcută, ci și tipul tău de păr! În funcție de aceste criterii poți alege o placă de păr pe care să nu fi nevoită să o schimbi prea repede!

  Te poate interesa si: