Sari la conținut

Îngrijirea picioarelor versus relaxarea picioarelor – Modalități de a vă trata corect picioarele fără niciun fel de probleme

  femeie care isi relaxeaza picioarele

  Știm cu toții cât de importantă este prima impresie, de unde și lupta fiecăruia de a arăta mereu bine. Fie că este vorba de o piele netedă, o față curată, un păr strălucitor sau unghii imaculate, toate aceste lucruri se pot reflecta asupra vieții tale de zi cu zi. Cu toate acestea, multe doamne au tendința de a-și neglija picioarele dintr-un motiv evident – nu sunt întotdeauna vizibile. Dar atunci, dacă veți continua să vă ignorați picioarele la nesfârșit, sunt șanse să nu le puteți îmbunătăți peste noapte pentru acele ocazii speciale în care vor fi vizibile. Prin urmare, îngrijirea regulată este esențială pentru un aspect și o igienă bună.

  Există mai multe modalități de a vă trata corect picioarele. Acestea necesită o atenție specială deoarece te poartă pe tot parcursul zilei – mii de pași zilnic. Dacă purtați și tocuri înalte, „întreținerea” lor corectă nu este opțională, ci imperativă.

  Ce trebuie să știți despre îngrijirea picioarelor

  Este important să ajungeți la un salon profesionist din când în când, dar această procedură este costisitoare. În schimb, puteți investi în câteva produse pentru piele și unghii și vă puteți îngriji picioarele acasă, în mod regulat. Salonul este totuși o idee bună atunci când ai chef de o zi de spa. Per total, este foarte recomandat să îți exfoliezi călcâiele și tălpile cel puțin o dată pe săptămână pentru a preveni apariția calusurilor, îngroșarea pielii și crăpăturile. Ce altceva?

  Principalele proceduri în îngrijirea picioarelor

  Puneți apă caldă într-un bol mare și stoarceți o lămâie în el. Scufundă-ți picioarele și bucură-te. Nu numai că te simți bine, dar îți protejează și pielea. Dacă pielea este crăpată, puteți pune suc de lămâie direct pe zona afectată. Sucul de lămâie este un acid natural care ajută la dizolvarea pielii moarte și uscate. Îndepărtarea acesteia devine o joacă de copii. De asemenea, poți căuta pe internet și să găsești cea mai bună baie de picioare pentru problema ta.

  Curățați-vă călcâiele în mod regulat cu o piatră pentru a pierde celulele moarte. Când celulele moarte dispar, pielea se simte din nou moale. Nu mai pare moartă, ci roz. În plus, toate aceste celule moarte împiedică pielea să respire. Odată ce au dispărut, pielea ta va începe să se regenereze.

  Cu cât te documentezi mai mult, cu atât vei găsi mai multe produse de îngrijire. De exemplu, există și numeroase creme pentru călcâie. Optați pentru un produs cu vitaminele A și F, precum și cu ulei de germeni de grâu. Acest amestec protejează și hrănește pielea uscată. În plus, reduce creșterea bacteriilor din jurul zonei datorită proprietăților sale antiseptice. Alte ingrediente pe care trebuie să le căutați sunt uleiurile naturale de salvie și de zarzavat. Indiferent ce alegeți, masați până când crema este absorbită în întregime.

  Dacă vă dor picioarele, un masaj devine cel mai bun remediu. Umezește-ți picioarele în apă caldă, apoi usucă-le și masează-le cu un cocktail de ulei de măsline și câteva picături de esență de eucalipt. Masează-ți fiecare deget de la picior în parte, apoi tălpile și gleznele. Folosiți role de masaj pentru a stimula și circulația sângelui.

  Ca o scurtă concluzie finală, îngrijirea picioarelor tinde să fie mai mult despre relaxare decât despre îngrijirea propriu-zisă. Totuși, devine o necesitate din când în când.