0
(0)

Inapoi la scoala – asigurati-va ca copilul dumneavoastra are tot ceea ce are nevoie pentru anul nou scolar, mai ales echipamentul sportiv pregatit, deoarece in acest articol veti afla care sunt beneficiile orei de educatie fizica la scoala si de ce sa incurajati copilul sa faca sport.

copii care fac sport la scoala

Sportul are multiple beneficii pentru tineri atat pe termen scurt cat si pe termen lung, deoarece ajuta la cresterea flexibilitatii, la o buna postura si la crestere precum si la promovarea integrarii si a abilitatilor sociale la copii.

Dar ce sport ar trebui sa faca copiii nostri?

Sporturile in general in scoli sunt, evident, sporturi de grup practicate de obicei in sala de sport. Cu toate ca, pentru unele evenimente, cum ar fi olimpiadele, unii elevi din clasa pot fi selectati pentru a reprezenta scoala in discipline precum fotbalul sau atletismul.

Este rar ca o scoala sa practice sporturi precum tenisul, in care poti folosi maximum 4 palete si pot juca cel mult 4 persoane.

In general, in scoli predomina voleiul, baschetul si fotbalul, acestea fiind cele mai populare.

Volei

Daca doriti ca copilul dumneavoastra sa-si imbunatateasca coordonarea, abilitatile si reflexele corporale, acesta este sportul care ofera aceste beneficii.

Jocul de volei creste flexibilitatea, dar incurajeaza si integrarea, cooperarea si munca in echipa.

Baschet

Baschetul este unul dintre cele mai populare sporturi in randul copiilor. Acest sport este usor de organizat, deoarece se bazeaza pe un echipament simplu – o minge si un cos , care pot fi gasite la un pret accesibil, sunt practic cam tot ce aveti nevoie.

Miscarile de baza, cum ar fi pasele rapide si driblingul, vor imbunatatii coordonarea mana-ochi a copilului dumneavoastra. Baschetul este de asemenea cel mai putin periculos dintre toate sporturile. Cel mai rau lucru care se poate intampla este o lovitura ocazionala in fata si intinderi ale tendoanelor.

Fotbal

Regele sportului prin excelenta si popularitate dezvolta capacitatea de atentie, capacitatea logica de a se gandi la cel mai bun joc posibil si viziunea periferica, copiii invata sa observe si sa analizeze ceea ce se intampla in jurul lor.

In plus fata de beneficiile fotbalului, exista beneficiile fizice ale cresterii rezistentei aerobice, a vitezei si a puterii musculare la nivelul picioarelor, precum si a densitatii osoase la nivelul femurului.

Unele dintre beneficiile pe care le ofera exercitiile fizice sunt:

  • Imbunatateste rezistenta fizica si reduce oboseala. Corpul activ imbunatateste conditia fizica aerobica. De asemenea, ajuta la mentinerea greutatii corporale in functie de varsta si inaltime.
  • Regleaza tensiunea arteriala si reduce la minimum riscul de boli respiratorii. Imbunatateste sanatatea cardiovasculara, prin activitatea inimii. O inima musculoasa inseamna un risc mai mic de diabet si de boli cardiovasculare.
  • Imbunatateste flexibilitatea. Amplitudinea de miscare obtinuta prin exercitii fizice reduce la minimum riscul de accidentare.
  • Reduce stresul si agresivitatea. S-a demonstrat ca sportul imbunatateste starea de spirit si ajuta la ameliorarea stresului cauzat de situatiile de zi cu zi.
  • Sanatatea mintala. Sportul va permite sa va odihniti mai bine, sa controlati anxietatea si depresia, sa imbunatatiti stima de sine.

Sportul in scoli – instrument educational

Sportul nu este doar o modalitate buna pentru copii de a fi activi din punct de vedere fizic, ci si un bun instrument educational.

De asemenea, ii invata pe copii reguli, pe care acestia le vor incorpora mai tarziu in rutina lor si le vor aplica acasa sau la scoala.

Practicarea sportului, individual sau in echipa, contribuie la transmiterea unor valori precum prietenia si respectul, principii esentiale pentru buna dezvoltare a unui elev.

Marea atractivitate si imensa putere de convocare pe care o are sportul in randul oamenilor il transforma intr-un instrument foarte eficient pentru dezvoltarea unei societati.

Atat profesorii, cat si antrenorii pot promova diferite valori si aptitudini in randul elevilor lor, contribuind astfel la educatia lor intr-un mod sanatos si distractiv. Prin urmare, este vital ca toate scolile sa includa educatia fizica in programa scolara si in plus sa ofere oportunitati sportive recreative pentru elevii lor.

Sporturi recomandate in timpul liber:

Atunci cand copilul dumneavoastra are timp liber va recomandam sa va luati echipamentul sportiv, cum ar fi un trening, si sa practicati impreuna cel putin 30 de minute in fiecare zi exercitii fizice usoare sau puteti arunca o privire in lista de mai jos.

  • Inot. Este unul dintre cel mai complet sport. Are avantajul de a putea incepe de la o varsta foarte frageda (3 ani sau mai devreme). Se lucreaza asupra unor aspecte importante, cum ar fi coordonarea, rezistenta, disciplina sau relatia cu ceilalti colegi de clasa. In plus, poate corecta sau preveni posibilele probleme posturale, cum ar fi scolioza sau hiperkyfoza.
  • Arte martiale. Acest sport poate fi practicat si de la o varsta frageda (de la 4-5 ani), fiind foarte benefic pentru coordonare, disciplina, stima de sine si relatii cu ceilalti copii.
  • Ciclism. Recomandat incepand cu varsta de 6 ani. Creste agilitatea, coordonarea, rezistenta si intareste stima de sine.
  • Atletism. Acesta este un sport complet care poate include alergare, sarituri sau aruncari. In functie de practicarea uneia sau a celeilalte, varsta de initiere poate varia. Are asemanari cu ciclismul, deoarece favorizeaza, de asemenea, coordonarea si rezistenta.

Cu sprijinul si incurajarea dvs., exista sanse mari ca copilul dvs. sa fie foarte interesat de sport.

Copilul dumneavoastra participa la activitati sportive la scoala? Care este sportul sau preferat?

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare îmbunătățită. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor de către noi.