Sari la conținut

Este bine sa faci sport in fiecare zi?

  Stim cu totii ca exercitiile fizice regulate sunt foarte recomandate pentru sanatatea noastra. De asemenea, daca esti pasionat de sport, cu siguranta te vei antrena ori de cate ori poti si vei merge regulat la sala. Dar cat de des este recomandat sa faci miscare?

  fata care face exercitii fizice in fiecare zi

  Ce se intampla daca faci miscare in fiecare zi?

  In primul rand, stim deja ca ceea ce nu este recomandat este sa faci miscare doar o zi pe saptamana, de fapt este contraproductiv sa duci o viata sedentara in timpul saptamanii, iar duminica sa faci un antrenament intens este foarte nesanatos.

  Este mai indicat sa faci miscare in mod regulat, daca nu esti obisnuit sa faci miscare, cel mai bine este sa incepi incetul cu incetul, incorporand rutina de exercitii fizice in viata de zi cu zi. In acest sens, expertii recomanda sa faci o jumatate de ora de exercitiu pe zi, in functie, desigur, de varsta si conditia fizica.

  De acolo putem creste frecventa adaptand intensitatea exercitiului la conditiile noastre si astfel vom incepe sa observam beneficiile practicarii sportului in mod continuu, cum ar fi:

  • Mentineti greutatea sub control
  • Reduceti riscul bolilor cardiovasculare
  • Cresteti capacitatea pulmonara
  • Imbunatatiti sanatatea oaselor
  • Controleaza glicemia
  • Reduceti riscul de cancer

  Cu toate acestea, daca obiectivul specific pe care il cautam cu exercitiile fizice este sa slabim, se pare ca nu este recomandat sa il facem in fiecare zi. Pentru a pierde in greutate este recomandat sa odihnesti organismul intre sesiunile de exercitii, astfel incat sa poata asimila rezultatele.

  De exemplu, daca efectuam o rutina de ardere a grasimilor, este recomandat sa lasi sa treaca o zi intre fiecare runda de exercitii. În plus, unele studii arata ca organismul, pe langa activitate, are nevoie si de odihna, asa ca nu va strica sa iei o pauza una sau cateva zile pe saptamana.

  Pe scurt, idealul este sa adaptam intensitatea si ritmul exercitiului la conditiile noastre fizice, incercand sa facem exercitii regulat majoritatea zilelor saptamanii.