Sari la conținut

Rolul licențelor (de jocuri de noroc) în asigurarea de fair play și securitate

  Licența de funcționare este foarte importantă, indiferent de domeniul de lucru sau industria în care activezi. De fapt, atunci când furnizezi servicii sau produse clienților, ai nevoie de o licență – nu poți vinde fără acest lucru.

  Totuși, licența este de mare ajutor pentru ambele părți, nu doar pentru furnizorul de servicii. Ca și utilizator sau client, prezența unei astfel de licențe este importantă și pentru tine. De altfel, ea îți garantează faptul că furnizorul de servicii operează în parametri complet legali. Pe scurt, licența implică securitatea și siguranța, atât în mediu online, cât și în cel offline. Totodată, pentru un cazino precum slot v licentiat Romania – licența respectivă asigură și aspectul de fair play.

  Ce este o licență?

  O licență, în cazul cazinourilor online, implică faptul că platforma utilizată respectă toate legile și bunele practici aferente acestei industrii – din toate punctele de vedere. Totodată, licența înseamnă și faptul că firma aferentă platformei declară și înregistrează toate tranzacțiile conform legii.

  Pe scurt, dacă în care apare o problemă, entitățile legale aferente pot face o inspecție și determina cauza acesteia, precum și potențialele rezolvări. În cazul unei platforme care nu este licențiată, nimeni nu te poate ajuta cu soluționarea unei probleme sau, mai rău, a unei fraude.

  Platformele fără licență nu sunt o opțiune sănătoasă sau recomandată. Acestea prezintă toate riscurile posibile, de la furtul datelor personale la simpla dispariție de pe piață, peste noapte.

  Cum asigură licențele aspectul de fair play?

  Un alt aspect influențat în mod semnificativ de prezența unei licențe este cel de fair play. Mai exact, platformele trebuie să respecte anumite legi și reglementări privind buna funcționare a jocurilor furnizate.

  Scurt și la obiect, operatorii nu pot modifica parametrii comunicați ai unui joc fără aprobare sau chiar deloc dacă dețin o licență. Aceștia sunt expuși verificărilor de rutină care trebuie să confirme prezența acelorași parametri. În caz contrar, licența le este revocată.

  Astfel, este asigurat aspectul de fair play. Licența implică respectarea reglementărilor privind corectitudinea jocurilor față de jucători. Platformele nu pot modifica lucrurile care influențează acest aspect.

  Cum asigură licențele securitatea unei platforme?

  La capitolul securitate, o licență poate fi oferită doar platformelor care au luat măsurile necesare pentru a proteja datele cu caracter personal ale utilizatorilor săi. Este vorba despre certificate SSL, procesatoare de plăți recunoscute la nivel național sau internațional, criptarea datelor primite și transmise către platformă și așa mai departe.

  Securitatea la nivel de website este un aspect separat luat în calcul atunci când unui operator de jocuri de noroc i se oferă o licență. Utilizatorul trebuie să se poată bucura de aceeași siguranță ca în cazul interacțiunii cu un operator fizic. Acest lucru implică protecția împotriva tuturor riscurilor aferente interacțiunii cu platforma operatorului.

  De exemplu, pentru a putea primi o licență, operatorul trebuie să îndeplinească următoarele:

  • Să treacă cu succes un test aplicat asupra sistemului IT al platformei – pe scurt, întreaga securitate a sistemului va fi pusă sub presiune și testată.
  • Toate programele și aspectele aferente esențiale acestora (precum factorii RNG și RTP) trebuie să corespundă cu informațiile furnizate de dezvoltatorii acestora. Aceștia din urmă, la rândul lor, trebuie să dețină o licență specifică.
  • În ultimă instanță, sistemul IT trebuie să prezinte servere securizate complet, dar mai ales prezente sau conectate la piața din România. Astfel, eventualele incidente vor fi depistate în timp real, implicit siguranța utilizatorilor va putea fi garantată în timp real, evitându-se daunele prea mari.

  Licența este absolut esențială pentru buna funcționare a unei platforme de cazinou. Aceasta este singurul lucru care protejează utilizatorii atunci când aceștia interacționează cu platforma. Ea poate fi văzută ca o poliță de asigurare în mediul online pentru acest tip de activități.

  În cazul în care polița lipsește și apare un incident, utilizatorul nu va fi despăgubit sau ajutat. Astfel, licența protejează complet jucătorul – asigură fair play, securitate excepțională, implicit liniștea acestuia. Nu trebuie să-și facă niciun fel de griji atunci când are o licență în spate!