Sari la conținut

Recenzie camera auto Nextbase 622GW

0
(0)

Una dintre cele mai bune camere auto pe care le puteți cumpăra

review camera auto nextbase 622gw
(Imagine: © Nextbase)

Verdict OpiniiFulger

Cu Nextbase 622GW care are filtre polarizante încorporate, stabilizare de imagine, rezoluție video 4K și un mod de viziune pe timp de noapte excelent, imaginile rezultate sunt de o calitate excelentă, făcându-l extrem de ușor să identifici numerele de înmatriculare și detalii ale vehiculelor în orice condiții. Adăugarea controlului vocal Alexa și geolocația de urgență What3Words sunt bonusuri adăugate binevenite.

Avantaje
  • Calitate superbă a imaginii
  • Performanță excelentă în condiții meteorologice nefavorabile
  • Interfață intuitivă
  • Înregistrare și stocare simplă a incidentelor
Dezavantaje
  • Camera din spate necesită cablare
  • Destul de voluminoasă
  • Necesită un card SD mare
  • Aplicația poate fi frustrantă

Nextbase a fost mult timp în fruntea tehnologiei avansate de camere auto și noul său model Nextbase 622GW vine cu tehnologii de înregistrare video avansate, fiind considerată cea mai bună camera auto de pe piață.

În primul rând, 622GW are un nou chipset Ambarella H22 quad-core, care vă permite să capturați imagini clare în rezoluție 4K la 30fps. Mai bine încă, compania a instalat un filtru polarizant detașabil, care permite șoferilor să rotească o ramă pe partea din față a obiectivului pentru a produce imagini frumoase fără reflexii.

Când se înregistrează în situații normale, bine iluminate, clipurile 4K rezultate se numără printre ofertele de bază GoPro și este extrem de ușor să se reducă redarea la 120fps prin intermediul unei setări de Super Slow Motion.

Acest lucru este deosebit de util pentru a prinde o placă de înmatriculare în timpul unui incident de hit-and-run sau pentru a captura cadre individuale în timpul unui accident, de exemplu.

Există, de asemenea, o opțiune de a adăuga un modul de cameră din spate care filmează la 1080p/30fps, dar acesta este vândut separat. Într-o notă pozitivă, acest lucru nu necesită un fir lung enervant care atârnă de la geamul din spate deoarece se conectează ușor la partea laterală a 622GW.

poza nextbase 622GW
(Credit imagine: Nextbase)

Interacționezi cu Nextbase 622GW printr-un ecran tactil color de trei inch, care afișează iconițe pentru navigarea prin diferitele ecrane de meniu. Acestea pot fi puțin dificil de localizat, mai ales atunci când conduci (nu este recomandat), în timp ce ecranul tactil necesită gesturi evidente cu degetul pentru a recunoaște comanda.

În mod alternativ, există opțiunea de a conecta controlul vocal Amazon Alexa la 622GW prin intermediul aplicației MyNextbase Connect, disponibilă atât pentru dispozitive iOS, cât și Android. Odată ce cele două piese de software sunt legate, poți spune pur și simplu „Alexa, cere camerei mele de bord să facă o fotografie” și camera va oblige. De obicei, funcționează bine, cu toate că, într-un vehicul zgomotos, Alexa poate avea probleme în recunoașterea comenzilor.

nextbase 622gw cu functia what3words
(Credit imagine: Nextbase)

Nextbase a adaugat in aceasta camera si functia de geocodare what3words, oferind astfel o imbunatatire a functiei sale de urgență EmergencySOS. Serviciile de urgență și cele de asistență rutieră utilizează tot mai mult aceasta tehnologie pentru a putea identifica cu precizie locatia unei masini avariate, fiind capabila sa localizeze cu o precizie de trei metri vehiculul.

functia geocodare camera auto nextbase 622GW
(Credit imagine: Nextbase)

Cum funcționează what3words? Dacă vă aflați într-o zonă izolată, această alternativă GPS vă permite să vă localizați cu precizie, deși tot va trebui să faceți un apel telefonic pentru ajutor. Pentru incidente mai grave, există și EmergencySOS, care poate funcționa aparent la viteze de conexiune la date foarte mici (GPRS, sau sub 0,1 Mbit/s).

Clienții din toate teritoriile primesc un an de încercare gratuită a acestei funcții EmergencySOS, dar va trebui să plătiți o abonare după acea perioadă.

În orice caz, majoritatea dintre noi avem acum un telefon mobil, ceea ce înseamnă că EmergencySOS poate fi utilizat cu aplicația care însoțește camera, iar datorită Wi-Fi dual de 2,4 GHz și 5 GHz, camerele se conectează acum la această aplicație cu mai puține probleme decât camerele Nextbase anterioare – deși aceste probleme nu au fost încă complet remediate.

camera auto nextbase 622gw montata pe parbriz
(Credit imagine: Nextbase)

Generațiile anterioare de camere de bord Nextbase au fost extrem de frustrante în utilizare, adesea eșuând în a oferi o conexiune stabilă pentru transferul imaginilor și videoclipurilor între telefon și cameră, dar lucrurile s-au îmbunătățit acum. Procesul de instalare este încă puțin stângaci și consumator de timp, iar conexiunea Wi-Fi între dispozitive uneori nu funcționează, dar am reușit să recuperăm unele imagini și filmări după câteva încercări.

Cu toate acestea, este mult mai simplu să conectați camera la un laptop sau PC pentru a accesa materialul video, iar redarea este mult mai fluidă în acest fel. Am putea să ne imaginăm că aplicația și problemele sale de conexiune devin frustrante în utilizare dacă încercați disperat să vizualizați materialul video direct după un incident, iar acesta este un aspect pe care Nextbase, în opinia noastră, trebuie să-l abordeze.

În rest, 622GW este o cameră extrem de ușor de instalat și de utilizat. Unghiul său de vizualizare de 140 de grade nu este cel mai extrem de pe piață, dar capturează ușor totul prin parbriz, iar modurile sale de înregistrare în condiții de lumină redusă și vreme extremă, care utilizează algoritmi inteligenți pentru a îmbunătăți calitatea imaginii, sunt excelente pentru a capta imagini clare în situații dificile.

nextbase 622gw cu tehnologia stabilizare imagine
(Credit imagine: Nextbase)

Tehnologia nouă de stabilizare a imaginii ajută de asemenea la asigurarea unui film mai neted, absorbând cu inteligență denivelările și vibrațiile cauzate de gropi sau suprafețe de drum proaste.

Îmbunătățirile în tehnologia senzorilor și procesorilor înseamnă că fișierele rezultate sunt mari, iar Nextbase sugerează să investiți într-un card SD U3 de 128 GB, care nu este inclus cu unitatea. Acestea costă în jur de 150 Lei, dar alegerea unei capacități mai mici va restricționa grav timpul de înregistrare.

Ca majoritatea camerelor de pe piață, 622GW dispune de un senzor G încorporat, care va salva automat imagini pe dispozitiv în cazul în care detectează o lovitură sau un accident. Sensibilitatea acestuia poate fi ajustată prin intermediul ecranului tactil, dar există și o modalitate de parcare utilă care va înregistra automat imagini dacă senzorul G este activat, chiar și atunci când camera nu consumă energie.

Nextbase 622GW este o unitate inteligentă care produce acum imagini fantastice. Recunoaștem că aplicația Nextbase nu este cea mai ușor de utilizat, dar integrarea Alexa și what3words funcționează extrem de bine și au potențialul de a crește siguranța pe drum.

dash cam nextbase 622gw
(Credit imagine: Nextbase)

Ar trebui să cumperi camera auto Nextbase 622GW?

Cumpără dacă…

Vrei să te simți în siguranță

Integrarea what3words este foarte inteligentă și are capacitatea de a localiza cu precizie o locație și de a o trimite imediat serviciilor de urgență. Cu mai multe servicii de depanare care folosesc tehnologia, ar putea accelera timpul necesar pentru a te repune pe drum.


Îți place calitatea clară a imaginilor

Noul procesor quad-core și obiectivul cu șase straturi f/1.3 lucrează împreună pentru a captura unele imagini 4K cu adevărat impresionante. Coborând la 1080p, este posibil să revizuiești imaginile într-un slow motion fluid de 120fps – perfect pentru a prinde șoferii care fug după un accident.


Apreciezi simplitatea

Înregistrarea este stocată automat dacă camera detectează un accident, dar stocarea manuală a clipurilor este la fel de simplă ca apăsarea unui mare buton roșu de pe partea din spate a unității. În mod alternativ, utilizează abilitatea integrată Amazon Alexa și înregistrează clipuri cu vocea ta.


Nu cumpăra dacă…

Ai probleme cu aplicațiile pentru smartphone

Conexiunea între smartphone (în cazul de față un iPhone Apple) și 622GW nu a fost grozavă – adesea nu am reușit să stabilim o conexiune Wi-Fi. Este mai bine să conectezi unitatea la un laptop sau un PC.


Ai nevoie de înregistrare video pentru geamul din spate (din cutie)

Există camere concurente în aceeași categorie de preț care au o cameră video incorporată pentru geamul din spate. Calitatea înregistrărilor nu este de obicei la fel de bună, dar asigură acoperirea tuturor unghiurilor fără cheltuieli suplimentare pentru module adiționale. Nextbase, totuși, oferă module suplimentare dacă dorești să adaugi această opțiune la 622GW.


Dorești ceva discret

622GW nu este o cameră mare, dar este mai mare decât unele dintre dispozitivele de înregistrare diminuate care sunt disponibile în prezent. Calitatea video excelentă explică în parte dimensiunea sa, iar ecranul tactil din spate este foarte util.

Dacă ai nevoie de câteva sfaturi pentru a ajuta la instalarea camerei auto, vei găsi un ghid util despre cum să instalezi o cameră auto aici.

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.