Sari la conținut

Îndrăzneală maximă vs. îndrăzneală minimă la jocurile de cazinou

  13 1

  Jocurile de cazinou nu se bazează în exclusivitate pe noroc. Bineînțeles că unele dintre ele, cum sunt păcănelele, sunt în așa fel construite încât norocul este elementul definitoriu. Chiar dacă vei găsi multe informații despre strategii pentru sloturi, trebuie să fii conștient de faptul că este vorba de fapt despre niște recomandări care te ajută să îți gestionezi mai bine pariurile și să ai un buget disponibil pentru o perioadă mai lungă de timp. 

  Există și jocuri de cazinou la care se pot aplica cu succes strategii cum este numărarea cărților la Blackjack, citirea gesturilor și anticiparea următoarei mișcări a adversarului la Poker, ponturi pariuri precum Strategia Martingale, Strategia D’Alembert etc valabile pentru ruletă și multe altele.

  Tot din categoria strategiilor de jocuri de cazinou fac parte și îndrăzneala maximă (maximum boldness) și îndrăzneala minimă (minimum boldness), care sunt folosite de jucători pentru a-și oferi cele mai bune șanse astfel încât să își dubleze banii pe care îi pot câștiga la un pariu.

  Dacă până acum nu ai auzit despre cele două strategii, este important să înveți diferența dintre îndrăzneala maximă și îndrăzneala minimă, chiar dacă nu intenționezi să le folosești la următoarea ta vizită într-un cazinou.

  Dacă vei înțelege aceste două teorii, vei ști tot ce este necesar despre pariurile cu așteptări negative și pozitive, un aspect major al jocurilor de noroc.

  Elementele de bază ale strategiei îndrăzneala maximă

  Scopul acestei strategii este să îți dublezi banii într-un singur pariu. Poate fi folosită la ruletă, Blackjack, dar și alte jocuri de cazinou cu așteptări negative (în care casa are avantaj clar în favoarea sa). De exemplu, la ruletă, care este un joc cu așteptări negative, cea mai bună șansă de a-ți dubla banii este să pariezi totul o dată pe roșu sau negru, ori pe par sau pe impar. Vei avea șanse de aproape 50% să îți dublezi banii.

  Dacă vei face însă mai multe pariuri de valoare mai mică, este probabil să rămâi falit, fără nici un ban în buzunar, înainte să reușești să îți dublezi banii. Acest lucru se întâmplă din cauză că avantajul casei se aplică de fiecare dată când pariezi, astfel că fiecare pariu plasat îți reduce șansele de a-ți dubla banii.

  Elementele de bază ale strategiei îndrăzneala minimă

  Dacă la jocurile cu așteptări negative intră în scenă strategia îndrăzneala maximă, se poate deduce că la cele cu așteptări pozitive intră în vigoare strategia îndrăzneala minimă.

  De exemplu, dacă joci Blackjack prin aplicarea strategiei de numărare a cărților, avantajul casei scade dramatic până la 0.5, ceea ce înseamnă că jucătorul este într-un mare avantaj, iar cazinoul este pe pierdere. În astfel de situații, nu mai plasezi un singur pariu mare (sau cel mult două pariuri mari), ci este bine să faci cât mai multe pariuri de o valoare cât mai mică. Așa funcționează strategia îndrăzneala minimă.

  Pentru a recapitula rapid ceea ce ai învățat până aici, atunci când cazinoul are un avantaj al casei mare, este în interesul său ca jucătorul să plaseze cât mai multe pariuri mici pentru că din fiecare pariu cazinoul își reține procentul său. Cu cât mai multe pariuri cu atât mai bine pentru cazinou.

  În situația cealaltă, când cazinoul are un avantaj mic, este de preferat pentru cazinou ca jucătorul să își asume riscuri mari prin plasarea unor pariuri cât mai ridicate ca valoare.

  Din cauza strategiei de îndrăzneală minimă, cazinourile au, probabil, stabilite valori minime pentru pariuri la fiecare joc.

  Cum funcționează strategia îndrăzneala maximă

  Pentru a înțelege cât mai bine acest sistem, imaginează-ți că joci un joc de cazinou care îți oferă 49% șanse de câștig și 51% șanse de a pierde. Într-o astfel de situație, avantajul casei este de 2%. 

  Orice alt pariu în plus îți reduce șansele generale de câștig.

  Cum funcționează strategia îndrăzneala minimă

  Acest sistem de pariere este mai puțin întâlnit în comparație cu strategia îndrăzneala maximă pentru că este nevoie de un avantaj al casei foarte mic, care să fie în favoarea jucătorului, iar astfel de situații nu sunt foarte dese.

  Dacă găsești un joc care îți oferă 51% șanse de a câștiga și 49% șanse de a pierde, scopul este să minimizezi riscul pentru buget prin plasarea a cât mai multe pariuri de valoare cât mai mică. să riști totul pe un singur pariu.

  Concluzie

  De acum știi ce să urmărești înainte de a plasa pariuri și ce fel de strategie de pariere să aplici. Dacă vrei să încerci să-ți dublezi suma pariată, este bine să știi prima dată dacă avantajul casei este în favoarea ta sau a cazinoului și în funcție de aceasta aplici strategia potrivită: îndrăzneala maximă dacă jocul are așteptări negative și cea minimă dacă are așteptări pozitive.

  Întotdeauna este recomandat să joci responsabil, să nu îți riști bugetul doar de dragul adrenalinei pe care ți-o dă un stil de joc riscant.