Sari la conținut

Inapoi la scoala, Inapoi la sport – Avantajele sportului scolar

0
(0)

Intoarcerea la scoala inseamna intoarcerea la sport pentru multi elevi. Practicarea sportului este una dintre cele mai bune modalitati prin care elevii pot ramane activi si ii ajuta sa mentina o greutate mai sanatoasa. Sporturile organizate pentru tineri ofera o gama larga de beneficii, multe dintre ele dincolo de conditia fizica, si totusi este important sa intelegem avantajele, dezavantajele si realitatile sporturilor pentru tineri.

echipamente educatie fizica copii

Un studiu raporteaza ca 30% dintre fete si 37% dintre baieti joaca in echipele sportive din scoli. In timp ce nivelurile generale ale participarii la sporturile scolare au ramas destul de constante, mai multe fete practica sportul in ultimii ani, potrivit Child Trends.

Elevii care locuiesc in zonele suburbane sunt cei mai susceptibili de a fi implicati in sport, urmati de elevii care locuiesc in zonele rurale. Elevii care frecventeaza cele mai sarace scoli, adesea in zonele urbane, au cele mai putine sanse de a practica sporturi scolare. Un numar din ce in ce mai mare dintre aceste scoli nu finanteaza pentru sport, lasandu-i pe elevii lor fara acces la numeroasele beneficii asociate sportului scolar.

Beneficiile sportului la scoala

Pe langa beneficiile pentru sanatate ale participarii la sporturile scolare, exista, de asemenea, beneficii academice clare. In cele mai multe cazuri, elevii sportivi au medii mai mari, rezultate mai bune la testele standardizate, o prezenta mai buna, rate mai mici de abandon scolar si o sansa mai mare de a merge la facultate decat elevii care nu participa.

Abilitatile invatate prin multe sporturi, cum ar fi memorarea, repetitia si invatarea in grup, sunt utile in invatarea la clasa. Iar abilitatile precum conducerea, munca in echipa si comunicarea eficienta sunt valoroase nu numai pe teren si in sala de clasa, ci si foarte atractive pentru viitorii angajatori.

Practicarea sportului poate genera, de asemenea, beneficii sociale si emotionale pentru copiii nostri. Participarea la sport poate creste stima de sine si increderea in sine. Exercitiile fizice regulate elibereaza multe substante chimice benefice in creier, iar elevii sportivi raporteaza adesea niveluri reduse de stres, anxietate si depresie. Sentimentul de apartenenta si de comunitate asociat cu apartenenta la o echipa este un avantaj. Spiritul sportiv, adesea considerat ca fiind capacitatea de a-i incuraja pe ceilalti si de a recunoaste realizarile colegilor de echipa si ale adversarilor, este o abilitate de viata nepretuita.

Elevii sportivi sunt provocati sa invete autodisciplina si cum sa controleze emotiile asociate cu victoriile si infrangerile mari. Iar simpla distractie este un motiv excelent pentru a face sport.

In acelasi timp, practicarea sportului scolar nu este potrivita pentru fiecare elev. Membrii familiei trebuie sa inteleaga riscurile potentiale asociate cu participarea la sport. Prea adesea, parintii, antrenorii, echipele si elevii insisi, fac presiuni prea mari pentru victorii, creand o presiune nesanatoasa asupra performantei. Daca un elev are deja un program incarcat, poate cu cursuri dificile, adaugarea sportului poate creste mai degraba decat sa atenueze stresul copilului.

Sportul la scoala este placut

O buna parte din dezavantajele asociate cu sporturile pentru tineri sunt legate de comportamentele parintilor si ale membrilor familiei. Expertii sugereaza evitarea acestor trei mari capcane. Incetati sa mai conectati performanta copilului dvs. cu capacitatea dvs. de antrenor sau de parinte. Incetati sa mai folositi marginile sportive ca cerc social sau ca un loc in care sa va recapitulati zilele de glorie. Si nu mai ganditi ca scopul practicarii sportului scolar este obtinerea unei burse sportive la facultate. Potrivit studiului, doar aproximativ doua procente dintre sportivii de liceu primesc burse sportive pentru a concura la facultate.

Sportul este menit sa fie placut, elevii citand „Nu ma distram” ca fiind principalul motiv pentru care atat barbatii, cat si femeile au renuntat la sport. Daca nu mai este distractiv sau daca dezavantajele incep sa depaseasca avantajele pentru copilul dumneavoastra, este timpul sa reevaluati situatia.

Echipament necesar

Cateva lucruri esentiale, pentru practicarea sportului la scoala de la Decathlon pe care copilul tau le va adora:

Treninguri

treninguri copii educatie fizica

Aceste produse de calitate sunt produse concepute pentru educatie fizica, dar si pentru activitatile de zi cu zi.

Incaltaminte

incaltaminte educatie fizica

Acest tip de incaltaminte este ideala pentru orele de sport de la scoala si activitatile zilnice ale copiilor fiind foarte usoara iar in functie de modelul ales este si hidrofoba.

Ghiozdane

ghiozdane pentru ora de sport

Rucsacuri practice de 17 L cu un buzunar central mare, dar si cu alte spatii de depozitare, dintre care unul pentru incaltaminte.

Sportul poate fi o modalitate remarcabila pentru elevi de a ramane activi, de a-si dezvolta stima de sine si de a se distra. Atitudinile, mentalitatile si abilitatile predate prin sport se traduc in comportamente pozitive la varsta adulta. Cu toate acestea, mult prea multi adulti bine intentionati nu reusesc sa sprijine deciziile copiilor lor atunci cand vine vorba de sport. Depinde de noi, in calitate de adulti grijulii, sa ne asiguram ca facem distinctia intre obiectivele practicarii sportului si scorul jocului.

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.