Supradimensionati-va spatiul cu sfaturile noastre de top si trucurile noastre inteligente de design pentru a face chiar si cele mai mici camere sa se simta perfect proportionate.
Ideile inteligente de living mic se asigura ca nu exista spatiu irosit intr-un spatiu de locuit compact. De la amplasarea grijulie a mobilierului si moduri geniale de a folosi vopseaua pana la trucuri inteligente pentru perdele, exista o intreaga serie de idei inteligente pentru a face ca sufrageria dvs. mica sa para mai mare decat este de fapt.
Idei pentru camera de zi mica
Alegeti scaune cu picioare, astfel incat sa se vada mai mult din podea, ceea ce face ca incaperea sa para mai mare. Acest truc se preteaza bine la orice sufragerie, deoarece multe canapele si fotolii in stil clasic sunt finisate cu picioare frumoase din lemn strunjit.
Umpleti nisele sau ferestrele de tip bovindou cu spatii de depozitare incorporate. Daca exista putin spatiu pentru o masuta langa canapea, pozitionati o consola ingusta in spatele canapelei pentru a servi drept raft de expunere.
Atunci cand redecorati, una dintre cele mai simple modalitati de a face ca o zona confortabila mica sa se simta mai spatioasa este sa adaugati nuante moi, neutre, pentru a mentine camera calda si primitoare.
Consultati ideile noastre pentru mai multa inspiratie.
Inspira-te din galeria noastra de modele frumoase de amenajari de spatii mici pentru a debloca potentialul livingului tau mic.
Folositi alegeri alternative de mobilier
Lucrul pe care nu ar trebui sa il faceti niciodata daca aveti o camera de zi mica este sa inghesuiti prea multa mobila. In schimb, alege o canapea care este proportionala cu dimensiunea spatiului, iar daca tot ai nevoie de mai multe locuri, foloseste taburete.
Acestea vor ocupa mult mai putin spatiu decat fotoliile voluminoase si pot fi usor de manevrat – sau pot fi folosite ca suporturi pentru picioare.
Pentru un plus de economie de spatiu, cautati mobilier de depozitare, cum ar fi aceste taburete cubice care pot fi ascunse sub o masuta de cafea atunci cand nu aveti nevoie de ele, sau otomane care ascund in interior spatii de depozitare ascunse.
Si daca nu prea ai spatiu, dar vrei totusi sa poti primi oaspeti, atunci ia in considerare mobilierul multifunctional, cum ar fi una dintre cele mai bune canapele, astfel incat sa poti gazdui oaspeti ocazionali peste noapte.
Ganditi-va la mobilierul care ofera doua utilizari intr-una este o modalitate excelenta de a face ca fiecare piesa din casa dvs. sa lucreze mai mult.
Alege culori deschise pentru pereti
Culorile intunecate au cu siguranta un moment in acest moment, dar pot fi dificil de lucrat cu ele in spatii mici.
Culorile deschise tind sa functioneze cel mai bine, asa ca ramai la tonuri deschise, cum ar fi alb, crem si gri, pentru a pastra schema camerei tale usoara, aerisita si deschisa – deosebit de eficienta in spatiile mici cu surse minime de lumina naturala.
Nuantele deschise vor face ca orice camera de zi mica sa se simta proaspata si primitoare – confortabila si totusi nu inchisa in ea. Evitati albul stralucitor si alegeti in schimb cele cu un ton subtil de verde, gri sau taupe.
Cu atat de multe nuante diferite disponibile, alegerea celei mai bune vopsele albe poate parea un teren minat – asigurati-va ca incercati mostre de testare in spatiu inainte de a picta.
Imbratisati lumina naturala
Profitati la maximum de lumina naturala din incapere, mentinand ideile de tratare a ferestrelor simple. Obloanele sunt o alternativa stralucita la perdele, oferind intimitate si control al luminii fara a ocupa spatiu.
Daca alegeti perdele, pastrati-le usoare si asigurati-va ca pot fi indepartate de la fereastra pentru lumina sau, alternativ, optati pentru jaluzele romane sau rulouri.
Vopsiti plintele
Rupand conventia, trucul pentru a face ca un spatiu sa para mai mare este sa vopsesti plintele in aceeasi culoare cu peretele. Gata cu marginile albe si indraznete.
Designerul de interior Kelly Hoppen ne lumineaza cu sfatul ei: „Un mic sfat, vopseste plintele. Pentru ca va face ca intregul perete sa para mult mai inalt. Pentru ca atunci cand le vopsesti in alb este ca si cum ai purta o soseta si piciorul pantalonilor ar fi prea inalt. Arata cam ciudat!”.
O analogie stralucita pentru aspectul unor plinte albe si indraznete care ies in evidenta din culoarea peretelui, din toate motivele nepotrivite – deosebit de proeminent atunci cand se foloseste o schema de culori intunecata pentru camera de zi.
Acest truc va impiedica divizarea peretilor – ajutand la alungirea lor, astfel incat camera sa para mai inalta si, prin urmare, mai mare.
Adaugati un perete caracteristic intr-o culoare calda
Cu totii ne dorim ca sufrageria noastra sa se simta confortabila si odihnitoare. Cu toate acestea, intr-un spatiu mic, s-ar putea sa va simtiti reticent sa introduceti prea multe culori inchise, de teama sa nu faceti camera sa se simta inghesuita.
In acest caz, alegeti o culoare calda si bogata, cum ar fi aceasta nuanta de pruna, ca fundal pentru o parte a incaperii care este dedicata relaxarii. In spatele canapelei este ideal.
Acea lovitura de culoare profunda este o „imbratisare” vizuala care ne relaxeaza si ne atrage inauntru, fara a face camera sa para mai mica.
Circulati fara probleme catre spatiul exterior
Daca livingul dvs. mic este suficient de norocos sa aiba o zona exterioara adiacenta, indiferent cat de mare sau mica, imbratisati senzatia de spatiu suplimentar. Cautati sa aveti usi care se deschid complet, pentru a deschide spatiul si a crea un sentiment de libertate de la interior la exterior.
Alegeti mobilier si obiecte de mobilier coordonate pentru a decora cele doua zone, pentru a le uni si a face ca trecerea de la una la cealalta sa se simta fara cusur. acest lucru va ajuta ca orice zona de locuit mica sa se simta mai generoasa prin simplul fapt de a sti ca zona exterioara se afla chiar dincolo de prag.
Creati spatiu folosind oglinzi
Este cel mai vechi truc din carte, dar chiar functioneaza. Puteti crea instantaneu iluzia de spatiu prin simpla adaugare a mai multor oglinzi. Cu atat mai bine, ca mai sus, optati pentru o oglinda supradimensionata pentru a acoperi un perete intreg.
Oglinda va crea iluzia de spatiu prin reflectarea luminii si, bineinteles, a decorului interior – dubland spatiul interior. Incercati sa pastrati o paleta de culori deschisa si aerisita pentru a contribui la efectul general.
Folositi iluminarea in avantajul dumneavoastra
Pentru a profita la maximum de spatiul dvs. asigurati-va ca aveti cel putin trei lumini functionale in camera. Lumina ar trebui sa fie amplasata la inaltimi diferite, sa fie indirecta si sa permita ochiului sa se deplaseze prin camera.
Mai multa lumina si o lumina mai variata este intotdeauna buna pentru o camera compacta.
Inlocuiti perdelele cu jaluzele
Ce sfat minunat de design din interior pentru a ajuta la a face orice spatiu mic sa se simta instantaneu mai mare. Spatiul liber de o parte si de alta a ferestrelor ar crea iluzia unui spatiu aerisit. Atat de simplu, dar atat de genial.
Construiti un scaun la fereastra pentru a economisi spatiu
Daca aveti o fereastra de tip bovindou, folositi spatiul incomod pentru a construi o solutie inteligenta de sedere.
O idee inteligenta de scaun la fereastra ofera un spatiu suplimentar pentru ca oaspetii sa se cocoteze fara a fi nevoie de mobilier voluminos care sa ocupe un spatiu valoros pe podea.
Cresteti potentialul de depozitare
Cheia intr-un spatiu mic este sa profitati la maximum de fiecare centimetru disponibil. Cand vine vorba de depozitare, ganditi in afara cutiei si creati solutii de depozitare personalizate care sa foloseasca spatiul vertical liber de pe pereti si colturile si colturile nefolosite ca pe un avantaj.
O modalitate accesibila de a folosi un spatiu de incastrare pentru depozitare este de a monta rafturi plutitoare suprapuse.
Amplasarea lor va permite sa folositi ambele parti ale peretelui. deschiderea ajuta la mentinerea unui aspect luminos si aerisit, mai degraba decat inchis.
Aveti grija sa nu coplesiti camera cu dezordine – folositi rafturile pentru a va expune cartile si bibelourile preferate.
Duceti depozitarea la noi inaltimi
Nu lasati spatiul vertical sa se iroseasca. Agatati tablouri, alegeti mobilier inalt si ganditi-va la solutii practice de rafturi. Un tablou sau o agatatura de perete izbitoare va atrage privirea in sus, facand ca un spatiu sa para mai mare decat este de fapt.
Schimbati-va canapeaua cu una mica si confortabila
O canapea voluminoasa poate consuma rapid spatiul din sufragerie, asa ca, daca aveti o camera deosebit de mica, intrebati-va daca nu v-ati putea descurca cu un „snuggler” sau „loveseat” la fel de confortabil, dar mult mai putin invaziv.
Cunoscuta si sub numele de „canapea de 1,5 locuri”, aceasta poate gazdui cu usurinta un parinte si un copil – sau un cuplu dragalas.
Aceasta camera foloseste, de asemenea, un alt truc ingenios care este genial pentru camerele mici care dau spre gradini – o schema de decorare botanica. Florile dragute sunt perfecte pentru a estompa limitele dintre interior si exterior.
Crearea acestei legaturi vizuale va atrage privirea in exterior si, din nou, va face ca incaperea sa para mai mare.
Montati un perete fals si ascundeti televizorul
Un televizor montat pe perete va fi intotdeauna cea mai buna optiune pentru camerele de zi mici. In primul rand, nu vrem ca acesta sa ocupe spatiu pretios!
Fixati-va ecranul plat modern de perete pentru a crea un aspect aerodinamic, eliberand spatiul de dedesubt, unde altfel ar trebui sa gazduiti un suport pentru televizor. Deasupra unui semineu nefolosit ajuta la utilizarea spatiului de perete, de asemenea, redundant.
Cautati modalitati inteligente de a va masca televizorul pentru a evita ca acesta sa iasa in evidenta ca punct de interes. Ascunderea inteligenta a televizorului mare si negru, care arata ca o gaura neagra, va va ajuta sa nu mai invadeze un spatiu mic.
Creati-va propriul centru media
Eliberati spatiul de pe podea, de la unitatile de depozitare, creandu-va propriul centru media care ocupa un spatiu minim.
Fixati un panou MDF pe perete si montati pe el ecranul televizorului si rafturile plutitoare, unul deasupra si unul dedesubt, daca este nevoie. Rafturile care economisesc spatiu vor permite depozitarea fara a ocupa prea mult spatiu necesar.
Zona de sub raftul de jos permite depozitarea suplimentara a unor elemente precum sertarele subtiri sau scaunele de depozitare cu tambur.
Utilizati spatiile arhitecturale incomode
Camera dvs. de zi este lipsita de spatiu din cauza proportiilor incomode ale camerei? Adesea, in cazul proprietatilor de epoca, caracteristicile pe care le iubim cel mai mult, cum ar fi ferestrele cu goluri, reprezinta un cosmar logistic pentru aranjarea mobilierului.
Folositi spatiul in avantajul dumneavoastra. Daca aveti o canapea compacta, aceasta ar trebui sa se potriveasca perfect in pozitie, fara sa ocupe spatiu valoros pe podea.
Alternativ, folositi zona incomoda pentru a gazdui piese de mobilier mai mari si mai voluminoase, cum ar fi dulapurile si unitatile TV. Acest lucru previne ca piesele sa domine restul camerei mici, deoarece spatiul ar fi oricum nefolosit.
Agatati cosuri pentru a asigura o depozitare suplimentara pe perete
Daca va confruntati cu un spatiu mic de locuit, singura cale este cu adevarat in sus! Profitati la maximum de orice spatiu de pe podea, mentinandu-l cat mai putin aglomerat posibil. Aceasta include orice maruntisuri pe care le-ai putea avea prin preajma.
Noi am folosit cosuri de salcie atractive pentru a rezolva problema depozitarii. Sunt ideale pentru ca, pe de o parte, arata foarte bine si, pe de alta parte, sunt suficient de rezistente pentru a tine tot felul de dezordine – o idee inteligenta de depozitare in camera de zi.
Atarnate de carlige decorative care pot suporta o greutate mare, aceste cosuri sunt ideale pentru a face ordine rapida la sfarsitul zilei pentru jucarii, carti, reviste, iPad-uri si toate celelalte lucruri care tind sa zaca pe jos.
Adaugati spatiu de depozitare aproape de tavan
S-ar putea sa nu le fi observat la prima vedere, dar acest proprietar a montat cateva unitati de depozitare albe atent camuflate in partea de sus a peretilor din camera de zi, unde poate fi ascunsa orice dezordine.
Dulapurile de perete de bucatarie din comert sunt ideale pentru acest lucru, daca intentionati sa faceti acelasi lucru, fiti foarte atenti la incarcatura maxima pe care o poate suporta fiecare unitate atunci cand este montata pe perete – nu vreti ca totul sa se prabuseasca in capul dumneavoastra, la urma urmei.
De asemenea, a ramas la mobilier in forme simple pentru un aspect lipsit de dezordine. Opteaza pentru mese ocazionale cu laturi decupate care dezvaluie mai mult spatiu pe podea si pacalesc ochiul sa creada ca incaperea este mai mare decat este in realitate.
Evitati efectul de coridor cu o canapea de colt
Aceasta camera de receptie este destul de lunga si subtire, iar anterior proprietarii aveau o canapea lunga si intunecata, care nu facea decat sa sporeasca efectul de coridor. Schimband-o cu un design palid in forma de L, au creat un colt confortabil si au deschis spatiul.
Alegerea celei mai bune configuratii de canapea de colt inseamna ca acum exista loc pentru mai multe locuri de sedere prin intermediul unor perne mari de podea sau al unui taburet.
Atrageti atentia asupra ferestrelor
Pentru a lasa sa intre cat mai multa lumina, asigurati-va ca nu exista nimic care sa va ascunda ferestrele. Evitati sa atarnati perdele grele si optati in schimb pentru jaluzele minime. De asemenea, nu uitati sa pastrati ferestrele curate, acest lucru va lumina si va insenina camera de dincolo.
Vopsirea cadrului ferestrei poate ajuta la atragerea atentiei asupra sursei de lumina naturala, ceea ce ajuta la senzatia de spatiu.
Investiti in mobilier multifunctional
Atunci cand vine vorba de idei de living mic, piesele de mobilier multifunctionale si rezistente sunt esentiale. Luati aceasta masuta de cafea, care se dubleaza ca si cos de depozitare, permitandu-va sa eliberati orice dezordine la un moment dat.
De asemenea, ati putea investi in taburete cu capac sau chiar intr-o canapea cu spatiu de depozitare sub scaun. Adaugati oglinzi de perete si mobilier cu suprafete reflectorizante in schema dvs. de design pentru a maximiza cantitatea de lumina naturala din camera dvs. de zi, pentru a o face sa para mai mare si mai luminoasa.
Atrageti atentia de la usa
Fie ca este vorba de o cabana la tara sau de o garsoniera, poate fi dificil sa creezi o gaura de bolta relaxanta atunci cand usa de la intrare se deschide direct in camera de zi. Indepartati accentul de la intrare prin crearea unui punct focal cu scaune atent aranjate.
Acest spatiu se inspira din ideile de decorare shabby chic, cu un fotoliu cu doua locuri si un fotoliu confortabil asezate la un unghi de 90 de grade fata de o masa laterala subtire si o lampa.
O paleta neutra si rece se potriveste de minune cu tencuiala rustica, iar jaluzelele cu role profita la maximum de o fereastra incastrata pentru a adauga centimetri patrati in plus la camera.
Decorati pe verticala
Ganditi-va la modele de tapet pentru camera de zi pentru a va completa salonul. Duceti acel decor la inaltime atunci cand spatiul pe podea este limitat. Aici, o mica sectiune dintr-o camera de un alb stralucitor a fost transformata cu un perete de culoare albastra care atrage privirea in sus pentru a profita la maximum de un tavan inalt.
Modelul geometric de la fereastra ajuta la reflectarea tonurilor albastre si leaga un model de declaratie in aceasta idee de living mic si inteligent.
Pareaza tenta rustica cu mobilier multifunctional
Ganditi-va la alternative la mobilierul traditional din camera de zi. Este in continuare posibil sa aveti o zona confortabila pentru relaxare si lectura cu mobilier mai putin avid de spatiu. Schimbati un fotoliu tapitat cu un balansoar din lemn cu perne; si bibliotecile cu rafturi subtiri in stil scarita.
Spalati peretii si accesorizati cu culori subtile.
Puneti o canapea in forma de L intr-un spatiu restrans
Inainte de a decora sau de a mobila o camera de zi cu o forma incomoda, ganditi-va cum sa optimizati cel mai bine spatiul disponibil. Ganditi-va la o canapea in forma de L intr-un spatiu ingust de la streasina, combinata cu cufere care pot functiona ca masute de cafea, dar si ca spatiu de depozitare la indemana.
Pastrati o camera intunecata in alb pentru a profita la maximum de putina lumina existenta.
Distrageti atentia cu piese de rezistenta
Alegeti unul sau doua elemente de prezentare, cum ar fi o lampa de masa supradimensionata, o piesa de arta care atrage atentia sau un fotoliu tapitat intr-o tesatura fabuloasa si pastrati restul camerei relativ lipsit de dezordine.
Acestea vor face ca incaperea sa se simta actuala si vor atrage atentia asupra dimensiunilor sale.
Luati in considerare piesele texturale
Decorarea cu alb pe pereti, pe tavan si pe podea este o idee castigatoare pentru camera de zi mica, dar poate da senzatia de clinica si austeritate. Indepartati raceala dintr-un colt compact cu un fotoliu din piele, o lampa de podea rosie si un covor de lana – toate in jurul unui semineu cu busteni.
O perna tactila tactila si o plapuma moale in verde viridian adauga o nota finala de design.
Creati un punct central cu ajutorul luminii de deasupra capului
Marcati un spatiu de locuit cu o lampa suspendata suspendata si o masuta de cafea rotunda pozitionata cu grija. Cele doua piese functioneaza impreuna pentru a crea un punct central in jurul caruia puteti aseza cateva scaune si adauga perne de podea sau taburete atunci cand oaspetii va viziteaza.
Expuneti obiecte de interes
Doar pentru ca sufrageria dvs. este la limita micului spatiu, nu inseamna ca trebuie sa va ascundeti toate obiectele preferate in depozit. Daca aveti obiecte care merita sa fie puse in valoare, atunci expuneti-le de-a lungul unui raft deschis, deasupra canapelei.
Aceasta idee este minunata pentru atunci cand spatiul pe podea este foarte mic. Agatarea unui semn de neon ajuta, de asemenea, la distragerea privirii.
Asezati modelul pentru a crea o tema
Modelul poate functiona la fel de bine in livingurile mici ca si in cele mari, dar merita sa te gandesti bine unde il pui. Țesaturile din lana sunt facute pentru semineele confortabile in stil rustic, dar pastrati tartanurile, carourile, paisley-urile si florile limitate la pleduri si pernele de pe canapele si fotolii, lasand peretii pentru vopsele simple.
Adaugati un covor de parchet natural pentru a uni cele doua parti ale camerei.
Distrageti privirea cu mobilier cu caracter
In timp ce alungarea dezordinii ar putea ajuta o camera de zi mai mica sa se simta mai deschisa, daca sunteti un fan al aspectului confortabil, trait in casa, o astfel de schema restransa nu va va ajuta prea mult.
Dar mic nu trebuie sa insemne gol si fara caracter. Incercati combinatia clasica de mobilier din piele inchisa si semineu traditional – nimic nu se compara cu aceasta pentru a crea un mediu cald si confortabil.
Adaugati obiecte si accesorii foarte indragite – intr-o schema interesanta, plina de caracter, nimeni nu se va gandi la cat de mica este camera.
Profitati la maximum de spatiul de sub scari
Profitati la maximum de spatiul nefolosit de sub scari, incorporand totul, de la depozitare la accesorii excentrice. Daca aveti probleme de spatiu in locuinta dvs. mica si trebuie sa profitati la maximum de fiecare coltisor, atunci transformati acel loc agil de sub scari intr-un spatiu de locuit cald si confortabil.
In acest caz, o idee bine gandita pentru scari are ca rezultat o biblioteca si o canapea incorporate, care se potrivesc perfect in aceasta zona adesea neiubita si subutilizata.
Faceti ca spatiul de depozitare sa se potriveasca confortabil
Folositi caracteristicile arhitecturale pentru a incorpora o depozitare inteligenta. Construiti spatii de depozitare fara probleme in nise de o parte si de alta a semineului. Oferiti elementelor originale din jur o actualizare moderna cu un strat proaspat de vopsea si o retusare usoara.
Aici caracteristicile originale au fost vopsite pentru a da o nota moderna acestei idei de living gri.
Semineul negru ramane punctul focal si adauga un sentiment de confort, alaturi de canapeaua groasa si masuta de cafea din lemn rustic. Un covor din lana aduce textura schemei si sporeste senzatia de primire a camerei.
Maximizati potentialul de depozitare
Ideile de living mic trebuie sa fie pastrate proaspete si neingradite cu un spatiu de depozitare bine ales. O modalitate excelenta de a face ca o camera de zi mica sa para mai mare este sa o pastrezi meticulos de ordonata si, pentru a face acest lucru, fiecare lucru din camera trebuie sa aiba locul sau.
Rafturile plutitoare sunt perfecte pentru camerele mici, deoarece pot tine o multime de lucruri pe un perete sau in nise, sau alegeti rafturi si dulapuri montate pe comoda, de la podea pana la tavan, care folosesc fiecare centimetru de spatiu liber.
Pastrati proportiile
Daca aveti o camera de zi mica, nu exagerati cu o canapea imensa in forma de L, suficient de mare pentru intreaga familie, cainele si vecinii atunci cand trec pe aici pentru o ceasca de ceai.
Mobilierul mare va coplesi cu usurinta un spatiu mic, asa ca pastrati-l simplu – o canapea cu doua locuri functioneaza perfect in acest living insorit, iar o schema neutra mentine lucrurile usoare si luminoase.
Joaca-te cu modelele
Nu va fie teama sa experimentati cu modele amuzante si indraznete intr-o camera mica si incorporati textile cu modele sau idei de tapet pentru camera de zi.
Acest imprimeu floral fabulos nu numai ca creeaza o declaratie frumoasa in acest spatiu confortabil, dar stabileste, de asemenea, tema de culoare pentru camera, care este preluata in mobilierul moale si in accesorii. Acest lucru confera spatiului o senzatie frumoasa de unificare si atentie.
Frumos si neutru
Asa cum am mentionat mai devreme, tonurile neutre vor ajuta o camera mica sa se simta mai mare. Covoarele, peretii si mobilierul de culoare deschisa sunt o modalitate excelenta de a mentine o senzatie de luminozitate si aerisire a unui spatiu, indiferent de dimensiunea camerei.
Ne plac micile detalii suplimentare din acest living fermecator – raftul montat pe perete ofera spatiul perfect pentru amintiri si accesorii personale.
Faceti un living multifunctional
Daca sufrageria dvs. se dubleaza ca loc de cazare pentru oaspeti, mobilierul multifunctional va face diferenta. Aici, un pat de zi facut la comanda se dubleaza ca o canapea si un loc confortabil pentru ca oaspetii sa isi odihneasca capul.
Spatiul de depozitare incorporat este un plus, mai ales atunci cand nu aveti prea mult spatiu.
Faceti o camera aparent mare
Mergeti la scara mare, intr-o camera mica? Nu tocmai v-am spus sa nu cumparati o canapea masiva? Da, da, dar cand vine vorba de decorul de perete si de operele de arta, este o alta poveste.
Daca ai spatiu pe pereti, foloseste-l! Aceasta camera de zi mica are un impact mare datorita acestui perete tropical.
Vei incorpora oricare dintre aceste idei de living mic in schema ta? Profitati la maximum de o casa compacta cu aceste sfaturi inteligente de decorare pentru camere mici, care lumineaza incaperea si economisesc spatiu.