Sari la conținut

Ghid pentru cumpararea unui aspirator robot si alegerea acestuia

  Aspiratorul robot este unul dintre cele mai solicitate cadouri si care sunt in crestere in ultimii ani in achizitiile facute de romani.

  De aceea, am pregatit acest ghid pentru a cumpara un aspirator robot bun si pentru a clarifica toate indoielile cu privire la diferitele modele care exista, la caracteristicile lor si la ce sa ti cont atunci cand cumperi unul.

  robot aspirator

  Retine ca in ultimele timpuri au proliferat atat de multe modele diferite incat pentru a alege cel mai bun aspirator robot potrivit pentru noi devine o sarcina mai complicata, asa ca ar trebui sa iei in calcul urmatoarele sfaturi:

  Ce trebuie sa iei in calcul atunci cand cumperi un aspirator robot

  Caracteristicile pe care trebuie sa le luam in considerare sunt:

  Are o functie de spalare?

  Unele modele, pe langa functia de aspiratie, au si o functie de spalare, practic ceea ce fac este o data cu colectarea prafului, trec o carpa umeda care ajuta la indepartarea murdariei ramase si face rezultatul final mult mai bun. Aceasta functie este de obicei incorporata de modele high-end al caror cost este mai mare, va trebui sa evaluati daca aveti cu adevarat nevoie sau nu de ea.

  Desi exista unele modele care au un pret mai mult decat interesant si includ 4 functii: maturare, aspirare, mop si curatare. O solutie mai mult decat completa pentru orice casa.

  Autonomie

  Aceste informatii sunt esentiale atunci cand decidem sa ne alegem robotul aspirator, dar nu ar trebui sa ne uitam doar la autonomia acestuia, ci si la timpul necesar curatarii intregii noastre case, de exemplu, putem avea un robot cu o ora de autonomie, dar putin nu va fi chiar atat de bun daca va dura 2 ore sa curete intreaga noastra casa. In plus, trebuie sa tinem cont si de timpul de incarcare, desi toate acestea vor fi legate si de nivelul de „inteligenta” al robotului, asa cum vom vedea mai tarziu.

  Telecomanda aspiratorului robot

  Un alt factor de luat in considerare este posibilitatea controlului de la distanta. Este foarte normal sa uitam sa-l programam si sa ne amintim cand suntem departe de casa. Trebuie sa ne asiguram ca robotul poate fi controlat cu o aplicatie de pe telefonul nostru, astfel incat sa il putem activa, de exemplu, atunci cand suntem la serviciu. Pentru aceasta, vom avea nevoie, in plus fata de aplicatie, si de faptul ca robotul are o conexiune Wi-Fi.

  Zgomotul

  Nu vrem ca, in timp ce ne uitam la televizor sau ascultam muzica, zgomotul aspiratorului robot care functioneaza sa ne deranjeze, prin urmare, printre caracteristicile care trebuiesc examinate, trebuie sa avem in vedere zgomotul pe care il produce in timp ce functioneaza. Majoritatea producatorilor ascund aceste informatii, asa ca va trebui sa le cautam si sa le comparam pentru a alege unul care nu este deranjant.

  Senzori de curatenie

  Un factor important pentru rezultatul optim este tipul de senzori pe care ii are pentru a se asigura ca nu lasa nici o zona necuratata. Folosirea senzorilor laser va va permite sa masurati mai bine distantele si sa creati o harta de lucru, astfel incat sa nu fie omis niciun colt. Exista mai multe modele ca ceea ce fac este sa creeze propriile harti, asigurand o treaba perfecta.

  Tip perie

  Exista in principal doua tipuri de perii, cele cu o rola centrala care colecteaza praful trimis de lame si cele cu duza si lame laterale, acestea din urma sunt mai potrivite daca avem covoare cu fire mari. Cele cu rola centrala sunt putin mai eficiente, dar intretinerea lor poate fi putin mai complicata, deoarece parul tinde sa se prinda in ea.

  Capacitate

  Trebuie sa tinem cont ca aspiratorul robot stocheaza tot ce aspira, asa ca trebuie sa ne asiguram ca are suficienta capacitate de stocare a mizeriei, pentru a ne face o idee ar trebui sa aiba cel putin 0,3 litri si daca avem animale de companie ar trebui sa aiba cel putin 0,5 litri.

  Filtru HEPA

  Normal este ca toti robotii noi il au deja incorporat, dar nu strica sa va asigurati ca il are, deoarece functia acestui tip de filtru este de a purifica aerul, deci in acelasi timp, pastreaza aerul din casa curat.

  Avem un animal de companie?

  Nu toate aspiratoarele robot sunt utile daca avem animale de companie, deoarece parul lor le poate infunda. De aceea, in cazul in care aveti animale de companie acasa, este important sa va asigurati ca robotul nostru de aspirare va putea functiona bine.

  Daca ti cont de toate aceste caracteristici atunci cand iti alegi robotul aspirator, experienta va fi foarte satisfacatoare. In orice caz, nu strica niciodata sa te uiti la opiniile altor cumparatori, de exemplu aici poti vedea recomandarile noastre.

  Te poate interesa si:

  Top 10 aspiratoare robot

  Cea mai buna masina de spalat vase