Sari la conținut

Frumusețe fără efort – unghii simple, dar elegante

  Unghiile îngrijite și frumos aranjate nu mai sunt apanajul doar al vedetelor și modelelor. În zilele noastre, oricine își dorește să arate bine și să aibă un aspect îngrijit poate opta pentru o manichiură simplă, dar elegantă. Iată câteva sfaturi pentru unghii care să vă pună în valoare frumusețea naturală, fără prea mult efort.

  unghii simple

  În primul rând, forma unghiilor contează foarte mult pentru un aspect elegant. Specialiștii recomandă o formă ovală sau dreptunghiulară, ușor rotunjită la capete. Aceste forme sunt clasice și vor elonga degetele, creând impresia unor mâini zvelte și grațioase. Dacă aveți unghiile prea scurte, puteți aplica tipsuri false care să prelungească natural unghiile. Alegeți o lungime moderată, nu foarte scurtă, dar nici prea lungă. Lungimea ideală este cu puțin peste vârful degetului.

  Culoarea unghiilor este un alt element important pentru un look elegant, dar simplu. Cele mai versatile și clasice nuanțe, potrivite pentru orice ținută și ocazie, sunt nude, roz pal, alb cremos sau bej deschis. Aceste culori vor face mâinile să arate impecabil, fără să fie prea stridente. De asemenea, tonurile pastelate precum roz balerină, bleu deschis, verde mentă sau lila sunt ideale pentru un look proaspăt și feminin.

  Dacă vă place să vă jucați puțin cu unghiile și să încercați diferite stiluri, încercați manichiura french simplă, cu vârfurile albe sau colorate într-o nuanță contrastantă. Arată foarte elegat, iar pentru acasă puteți folosi sticker-e speciale care se aplică ușor. Un alt truc este să vopsiți un singur deget (de obicei inelarul) într-o culoare diferită, mai îndrăzneață, cum ar fi roșu, mov sau turcoaz. Contrastează frumos cu restul unghiilor nude sau pastelate.

  design unghii simple

  Ca finisaj, cea mai populară opțiune rămâne oja cremoasă sau semi-mată. Are un efect subtirel și va face unghiile să arate impecabil, fără imperfectiuni. Strălucirea prea puternică dată de oja glossy poate părea ostentativă și este mai greu de întreținut. Totuși, dacă preferați un finisaj lucios, alegeți nuanțe sheer, semi-transparente, pentru un aspect proaspăt și natural.

  Pentru un look cât mai natural, evitați unghiile acoperite complet de oja sau french-ul prea evident. Simpla aplicare a top coat-ului (strat protector transparent) peste unghia naturală va avea un rezultat elegant și discret. La fel și o dungă foarte subțire de alb sau bej la vârfuri, abia vizibilă, va arăta rafinat.

  Când vine vorba de decorarea unghiilor, mai puțin înseamnă mai mult. Evitați overloading-ul cu prea multe ornamente, pietricele sau culori contrastante. Un singur detaliu discret, cum ar fi un punctuleț sau o dunguliță fină cu glitter auriu sau argintiu sau o mică floare colorată pe unghia inelar, vor contribui la un aspect proaspăt, feminin și elegant în același timp.

  Nu uitați că frumusețea unei manichiuri constă în egalitatea și armonia întregii composiții. Toate unghiile ar trebui să aibă aceeași formă și culoare, iar finisajul să fie uniform. Orice imperfectiune va strica întregul efect vizual.

  Pentru unghii impecabile și strălucitoare, aveți nevoie de o rutină constantă de îngrijire. Folosiți zilnic uleiuri speciale pentru cuticule și unghii, creme nutritive și vitamine pentru fortifiere. Cu ajutorul unui kit de unghii bun și o pilă electrică de unghii, dați formă elegantă unghiilor și neteziți suprafețele aspre. Respectați tehnicile corecte de vopsire și finisare pentru cele mai bune rezultate.

  Dacă totuși unghiile naturale nu sunt suficient de rezistente sau sănătoase, nu ezitați să apelați la un specialist care să vă aplice unghii false dintr-un material flexibil și ușor. În plus, dacă doriți un stil mereu impecabil dar nu aveți timp pentru retușuri constante, puteti opta pentru oja semipermanentă care ține 2-3 săptămâni.

  În concluzie, există nenumărate modalități simple prin care vă puteți îngriji și decora unghiile, astfel încât să arate elegante cu un minim de efort. Nu trebuie să cheltuiți o avere pe saloane scumpe pentru a obține acel look unic și special. Cu răbdare, inspirație și câteva trucuri practice, vă puteți bucura de o manichiură discretă, dar care să vă evidențieze natural frumusețea mâinilor. Unghiile simple, dar perfect îngrijite vor atrage întotdeauna complimente și priviri admirative!