Sari la conținut

Detalii despre prețurile Samsung Galaxy S24 Ultra – și o actualizare majoră a ecranului

5
(1)

Nimeni nu este niciodată fan al majorărilor de prețuri, dar este una dintre cele mai mari tendințe pe care le-am văzut în a doua jumătate a anului. Lansările recente de flagship-uri precum iPhone 15 Pro Max și Pixel 8 Pro și-au văzut prețurile crescând cu aproximativ 500 Lei față de predecesorii lor, așa că s-ar presupune că Samsung ar putea urma același exemplu cu seria sa viitoare Galaxy S24.

samsung s24 ultra

Cu toate acestea, se pare că nu este cazul – iar acestea sunt vești minunate pentru urechile noastre.

Ultimele zvonuri indică potențial vești bune pentru oricine se întreabă dacă să cumpere ceva din noua serie Samsung Galaxy S24, despre care se spune că va fi dezvăluită la un moment dat în prima jumătate a lunii ianuarie. În afara prețurilor, există și noi zvonuri legate de ecran, camere și multe altele. Toate acestea fac o pledoarie convingătoare, mai ales pentru Galaxy S24 Ultra, deoarece înlocuiește Galaxy S23 Ultra – unul dintre cele mai bune telefoane și cele mai scumpe lansate la începutul acestui an.

Totul începe să prindă contur pentru seria Galaxy S24 pe măsură ce ne apropiem rapid de anunțul anticipat peste o lună. Iată la ce sugerează cele mai recente zvonuri.

Luminozitatea ecranului ajunge la 2.600 niți

A apus vremea în care companiile încercau să introducă cât mai mulți pixeli în ecranele telefoanelor. În schimb, accentul a fost pus pe luminozitatea acestor ecrane – iar iPhone 15 Pro Max și Pixel 8 Pro sunt dovada acestui lucru cu ieșirile lor semnificativ mai strălucitoare.

Potrivit unui pontist de pe Twitter, @AhmedQwaider888, noul ecran dinamic AMOLED al Galaxy S24 Ultra ar putea atinge o luminozitate de vârf de 2.600 niți, cu 100 mai mult față de speculațiile anterioare de 2.500 niți. Asta l-ar plasa într-o poziție foarte bună pentru a avea unul dintre cele mai strălucitoare ecrane, al doilea doar după ceea ce se spune că poate realiza OnePlus 12 care a fost anunțat recent.

fiiber

În testele noastre, de obicei aceste cifre sunt de fapt mai mici – dar ne oferă totuși o imagine de ansamblu despre cum compară ecranele telefoanelor. De exemplu, iPhone 15 Pro Max și Pixel 8 Pro au atins vârfuri de luminozitate de 1.550, respectiv 1.526 niți.

Desigur, Galaxy S24 Ultra are o oportunitate aici cu ecranul său AMOLED de 6,8 inch. Va fi util atunci când trebuie să vezi ce este pe ecran într-o zi însorită și strălucitoare.

Caracteristici îmbunătățite ale camerei

O mare parte din atenția în jurul Galaxy S24 Ultra se centrează pe camerele sale. Zvonurile anterioare sugerează un zoom de 5x de la camera sa telephoto revizuită, care ar fi o scădere de la lentila cu zoom 10x a Galaxy S23 Ultra. Să nu te înșele această potențială „retrogradare” deoarece, așa cum am văzut la telefoanele recente, precum iPhone 15 și OnePlus Open, noi tehnici de procesare a imaginilor au dat rezultate telephoto excelente.

Același pontist de pe Twitter susține caracteristici ale camerei îmbunătățite cu Galaxy S24 Ultra, cum ar fi posibilitatea de a efectua un zoom de 5x în timp ce înregistrează în rezoluție 8K, stabilizarea optică a imaginii îmbunătățită pentru fotografia de noapte și de zi, o opțiune pentru zoom portret de 5x și un motor de detectare a obiectelor AI care ar fi disponibil pentru toate camerele (inclusiv camera frontală).

Suntem nerăbdători pentru cel din urmă deoarece se spune deja că seria Galaxy S24 se va concentra intens pe caracteristici asistate de AI, la fel ca Pixel 8 Pro. Nu se știe ce caracteristici ale camerei bazate pe AI vom sfârși prin a vedea pentru seria Galaxy S24, dar compania a făcut deja reclamă AI-ului său generativ pe dispozitiv numit Samsung Gauss.

Prețurile ar putea rămâne neschimbate

Și în cele din urmă, cel mai mare zvon dintre toate – prețurile Galaxy S24 ar putea rămâne aceleași. Adică, Galaxy S24, Galaxy S24 Plus și Galaxy S24 Ultra ar putea rămâne la 3.599 lei, 4.499 lei și 5.399 lei pe care Samsung le percepe pentru modelele S23 echivalente. Ceea ce este interesant despre această afirmație este motivul din spatele acesteia.

În timp ce procesorul Snapdragon 8 Gen 3 va alimenta probabil seria Galaxy S24, se crede că Samsung va folosi și variante Exynos 2400 în mai multe regiuni – ceea ce ar compensa costurile de producție ale telefoanelor. Prin utilizarea Exynos 2400 la unele telefoane Galaxy S24, ar preveni Samsung să fie nevoit să perceapă clienților mai mult pentru viitoarea sa serie flagship.

Nu există nicio indicație încă în ce regiuni vor primi variantele Exynos 2400, dar bănuim că Snapdragon 8 Gen 3 pentru toate unitățile destinate unei lansări în America de Nord. Există multe lucruri care depind de Snapdragon 8 Gen 3 deoarece a fost dezvoltat cu inteligența artificială în minte, astfel încât să avem aceste experiențe noi disponibile fără a crește costul telefoanelor este fabulos.

Samsung ar face o declarație serioasă aici dacă acest zvon despre prețuri se dovedește a fi adevărat, mai ales atunci când seriile Ultra au fost în topul celor mai scumpe telefoane în ultimii ani.

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 5 / 5. Voturi 1

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.