Sari la conținut

Cum și unde să folosiți parfumuri pentru bărbați, colonie și after-shave

  Să știți cum și unde să aplicați parfumul poate părea o chestie de la sine înțeleasă. Cu toate acestea, primim atât de multe sfaturi contradictorii de-a lungul vieții noastre încât, în cele din urmă, devine un subiect confuz și copleșitor. Unii oameni susțin cu tărie pulverizarea în spatele urechilor, în timp ce alții insistă asupra încheieturilor mâinilor.

  Există atât de multe metode diferite de aplicare față de o multitudine de parfumuri. Riscul este fie de a sfârși prin a nu mirosi nimic, fie de a copleși trecătorii. În ambele cazuri, rezultatul este o experiență parfumată dezamăgitoare.

  În următorul ghid, veți descoperi cum să aplicați corect un parfum și unde să îl purtați. Vom explora concepte cunoscute, cum ar fi punctele de puls, dar vom introduce și altele noi, cum ar fi sferele de proiecție:

  Pur și simplu derulați în jos mai jos pentru a continua lectura și săriți direct la oricare dintre secțiunile de mai sus care vă interesează cel mai mult. De asemenea puteți consulta și articolul Apa de toaletă vs Apa de parfum.

  Cum să vă pregătiți pentru a purta parfumul preferat

  Câțiva pași infailibili pot fi făcuți înainte de a vă purta parfumul pentru ziua următoare. Aceștia vă vor asigura că vă bucurați de parfumul dumneavoastră la potențialul său maxim, evitând în același timp orice capcane comune.

  Cât de mult parfum ar trebui să aplic?

  Vechea întrebare despre cât de multă apă de colonie ar trebui să purtați nu are, din păcate, un răspuns clar. Secretul pentru a nu omorî pe cineva aplicând prea mult sau pentru a nu-l face să se estompeze înainte de a ieși din casă este să înțelegi parfumul.

  Înțelegeți puterea parfumului

  Fiecare parfum este diferit datorită compoziției sale. Acestea prezintă compuși și uleiuri cu volatilitate diferită, ceea ce afectează cât timp durează. De asemenea, parfumurile vin în diferite concentrații și intensități, ceea ce joacă, de asemenea, un rol important în longevitatea lor.

  Primul lucru care trebuie făcut este să verificați concentrația. Aceasta este de obicei implicată de termeni precum parfum și eau de toilette. Puteți explora acest lucru în detaliu prin intermediul ghidului nostru de concentrație a parfumurilor.

  Odată ce știți la ce să vă așteptați de la parfumul dumneavoastră, va trebui să îl testați. Cel mai bun mod de a stabili cât de puternic și cât de mult durează un parfum este un test complet pe piele.

  Pur și simplu pulverizați pe dosul mâinii de două ori și testați-l timp de câteva ore. Miroase-ți dosul mâinii la mai multe intervale de timp pentru a vedea cum se menține. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți cât de mult va trebui să vă puneți la începutul zilei. Puteți afla mai multe despre încercarea parfumurilor cu ajutorul ghidului nostru util de testare a parfumurilor.

  În acest moment este posibil să vă dați seama că unele parfumuri mai slabe nu vor rezista suficient de mult timp în timpul zilei. Puteți compensa acest lucru achiziționând un atomizor de călătorie pentru a reaplica o parte din ele în timpul zilei. Acestea sunt, de obicei, destul de ieftine și se pot strecura discret în buzunar.

  Înțelegeți saturația parfumului

  Saturația unui parfum este un alt aspect de care trebuie să țineți cont. Saturația (Sillage) înseamnă în franceză „trezirea” sau și se pronunță „seeyazh”. În esență, este urma parfumului lăsată de purtător atunci când acesta trece pe lângă el.

  Saturația unui parfum este, de obicei, strâns legat de concentrația acestuia. Cu toate acestea, pot exista unele mici particularități și merită să fie verificate într-un test separat.

  Testarea saturației parfumului dumneavoastră este destul de ușoară. Găsiți pur și simplu o cameră relativ goală și curată și asigurați-vă că ferestrele sunt închise corespunzător. Pulverizați de două ori în încăpere, ieșiți și închideți ușa în urma dumneavoastră.

  Verificați la fiecare două minute și veți putea să vă dați seama de puterea saturației. Dacă după 10 minute încă mai simțiți parfumul înăuntru, probabil că parfumul este destul de puternic.

  Cum să vă pregătiți pielea pentru a purta parfum sau apă de colonie

  cum sa iti pregatesti pielea inainte sa folosesti un parfum

  Pe vremuri, purtam parfumuri care acopereau mirosurile rele din cauza intervalelor lungi dintre spălări. Multe s-au schimbat de atunci, iar acum parfumurile sunt concepute în principal pentru a îmbunătăți în schimb modul în care mirosim.

  Parfumurile funcționează cel mai bine pe pielea curată după baie. Efectuarea unui duș înainte de a aplica un parfum va îndepărta corpul de mirosurile străine. Acest lucru îl va împiedica să fie corupt de parfumurile anterioare.

  În plus, un duș fierbinte va deschide porii pielii, ceea ce va permite uleiurilor parfumului să pătrundă. Asigurați-vă că vă hidratați înainte de a aplica un parfum. Acest lucru asigură faptul că pielea nu absoarbe pur și simplu parfumul, în loc să îl lase să radieze de pe tine.

  Asigurați-vă că optați pentru o cremă hidratantă fără parfum, altfel parfumurile pot intra în conflict. În mod similar, unele persoane recomandă să frecați un strat subțire de vaselină peste zonele de pulverizare pentru o barieră suplimentară.

  În cele din urmă, luați în considerare posibilitatea de a reaplica un parfum doar o singură dată în timpul zilei. Aplicarea excesivă poate face ca pielea zonelor de pulverizare să devină grasă, iar parfumul devine mai puțin eficient atunci când este amestecat cu murdăria și poluarea zilnică.

  Cum se aplică un parfum?

  cum se aplica parfumul

  Există mai multe tehnici cunoscute de aplicare a parfumului. Unele funcționează, în timp ce altele sunt ineficiente.

  Un parfum trebuie pulverizat direct pe piele, pe zonele selectate și lăsat să se usuce în mod natural.

  Nu frecați niciodată un parfum pe piele. Acest lucru va strica parfumul, deoarece descompune notele de cap și afectează ciclul natural de viață al acestuia.

  Nu pulverizați un nor de parfum și nu intrați în el. Acest lucru tinde să fie în mare parte o risipă de parfum, deoarece foarte puțin va ajunge pe piele și va cădea mai mult pe podea. Camera poate mirosi frumos după aceea, dar este puțin probabil ca dumneavoastră să o faceți.

  Cum se aplică parfumurile, apa de colonie și aftershave-ul

  Nu toate sticlele de parfum sunt prevăzute cu un atomizor. Unele colonii clasice pentru bărbați vin cu o sticlă de stropire, în timp ce parfumurile mai luxoase vin cu un dop de tamponare. Acestea sunt ușor de exagerat din greșeală, dar oferă, de asemenea, mai mult control asupra locului în care aplicați parfumul.

  Aplicarea unui parfum fără atomizor

  • Agitați 2-3 picături pe vârful degetelor curate sau pregătiți dopul pentru tamponare.
  • Aplicați ușor pe zonele de parfum selectate pe piele.
  • Nu frecați prea tare pentru a nu deteriora parfumul.
  • Lăsați să se usuce în mod natural.

  Aplicarea aftershave-ului

  Aftershave-ul este o cu totul altă modalitate folosită pentru a completa regimul de bărbierit. Acestea se aplică de obicei din abundență, dar cu un anumit control.

  • Clătiți-vă temeinic fața cu apă rece pentru a vă curăța fața și a închide porii.
  • Hidratați-vă fața sau aplicați în prealabil un balsam post-rasare.
  • Turnați o linguriță de aftershave în palmă.
  • Frecați ușor mâinile între ele și separați-le pentru a permite aftershave-ului să se gătească.
  • Cu o mișcare descendentă, treceți ușor aftershave-ul din mâini pe față și pe gât.
  • Lovirea ușoară a pielii poate oferi o oarecare ușurare dacă ustură puțin.

  Rețineți că aftershave-urile funcționează cel mai bine după ce ați hidratat pielea. Acest lucru previne iritarea inutilă și permite parfumului să reziste mai mult timp.

  Spălați-vă întotdeauna pe mâini după ce aplicați fie un parfum de stropire, fie aftershave. Acest lucru previne dezechilibrarea sferei de proiecție și împrăștierea parfumului pe haine și mobilier.

  La ce distanță trebuie să pulverizați un parfum?

  Fiecare atomizor funcționează ușor diferit. Unele sunt foarte înguste și lichide, în timp ce altele sunt late și vaporoase.

  În ambele cazuri, atomizorul tinde să se descarce în formă de con, care se răspândește ca o pușcă. Obiectivul este de a găsi acel punct optim între răspândire și concentrare. Nu doriți să aplicați un strat îngust și gros și nici prea larg, încât să nu aterizeze aproape nimic acolo unde doriți.

  Acest echilibru poate fi găsit, de obicei, la aproximativ 70% din raza maximă de acțiune a atomizorului, așa cum este ilustrat în graficul de mai jos:

  de la ce distanta trebuie sa te dai cu parfum

  70% din raza maximă de acțiune a atomizorului poate fi găsită de obicei între 4″ și 6″ (10cm – 15cm). Cu toate acestea, acest lucru poate varia între diferite atomizoare. Puteți testa vizual raza de acțiune a atomizorului dvs. prin simpla pulverizare în fața dvs. și observarea modului în care se disipează norul.

  Ce este o bulă de parfum sau o sferă de proiecție?

  O sferă de proiecție, cunoscută mai frecvent sub denumirea de „bule de parfum”, reprezintă conceptul de creare a unei bule de parfum virtuale în jurul dumneavoastră. Tehnica constă în alegerea cu atenție a locațiilor de pulverizare pentru a vă asigura că proiecția parfumului se află într-o zonă calculată.

  Parfumurile sunt intime și seducătoare, cu un element de surpriză. Prin urmare, nu veți dori ca toată lumea să îl miroasă înainte de a intra în cameră, deoarece acest lucru ar omorî orice anticipare.

  Ele sunt extensii tentante ale noastre și scopul ar trebui să fie acela de a crea o călătorie incitantă pentru persoanele pe care le întâlniți. Mai mult, prin controlul sferei de proiecție, puteți manipula modul în care un parfum funcționează pentru dumneavoastră.

  De exemplu, atunci când vorbiți față în față cu cineva, scenariul ideal este să emanați doar indicii ale parfumului și să îl faceți să vrea să se apropie. Când te apleci pentru o strângere de mână, dezvăluie în mod seducător un pic mai mult. După ce ai plecat, doar o urmă minimă de sillage în urma ta îi va face pe oameni să dorească mai mult.

  O sferă ideală este atent echilibrată între intim și perceptibil. Prin urmare, purtătorul ar trebui să vizeze o sferă de proiecție care să fie mai aproape de față și de trunchi.

  Sferele de proiecție necesită o planificare pentru fiecare scenariu, deoarece acel nivel de intimitate variază. Ocaziile mai suave vor necesita o sferă mai strânsă, în timp ce mediile deschise necesită o rază mai largă. Parfumurile pentru fiecare ocazie de mai jos vor detalia orientările privind sferele de proiecție specifice.

  Unde aplic un parfum?

  Probabil că ați auzit despre punctele de puls. Acestea sunt puncte de presiune de pe corp cu vene și artere care sunt aproape de suprafață și care produc căldură. Atunci când un parfum este pulverizat deasupra unuia dintre acestea, acesta radiază încet pe piele pentru o proiecție mai eficientă.

  Există o serie de puncte de puls comune care sunt puncte obișnuite pentru pulverizarea parfumurilor, cum ar fi gâtul, încheieturile mâinilor și în spatele urechilor. Unii merg atât de departe încât pledează pentru spatele genunchilor, în coate și biceps ca alte zone cheie.

  Folosiți graficul de mai jos pentru a identifica toate zonele de pulverizare ideale și comune pentru aplicarea unui parfum.

  zone principale pentru pulverizare parfum

  Zonele ideale de pulverizare

  Pentru a menține o sferă de proiecție echilibrată, cele mai bune zone de pulverizare sunt următoarele:

  • În spatele urechilor
  • Jugularele
  • Baza gâtului
  • Ceafa
  • Pieptul
  • Articulațiile umerilor

  În niciun caz nu le folosiți pe toate în același timp. Zonele de pulverizare trebuie alese cu meticulozitate, în funcție de ocazie, pentru a crea o sferă de proiecție ideală și echilibrată.

  În plus, doar numerele 1 și 2 sunt de fapt adevărate puncte de puls. Cel puțin unul dintre acestea ar trebui să fie utilizat în orice moment, în funcție de celelalte pe care le-ați selectat. Deși celelalte zone nu sunt puncte de puls, ele sunt locații ideale pentru a iradia bula perfectă de parfum.

  Un argument împotriva aplicării parfumului pe încheieturi

  Veți vedea că încheieturile mâinilor, genunchii și coatele sunt mult în afara sferei de proiecție. Deși sunt zone de pulverizare valabile, din păcate sunt ineficiente și pot să vă dea peste cap bula dorită.

  Încheieturile sunt o zonă deosebit de populară pentru pulverizarea unui parfum. Acestea se proiectează eficient și sunt ușor de accesat. Cu toate acestea, ele au dezavantaje considerabile, care le fac mai puțin eficiente.

  Mâinile sunt manipulate în mod regulat, ceea ce face ca încheieturile mâinilor să fie predispuse să se strice și să corupă un parfum. Se vor freca de manșetele cămășii și vă vor murdări hainele. Parfumul se va transfera împotriva suprafețelor de birou și atunci când dați mâna. În plus, spălarea mâinilor va face ca apa de colonie să se amestece cu alte parfumuri.

  Pulverizarea pe haine și păr

  Deși pulverizarea parfumului pe haine și păr sunt destul de obișnuite, nu sunt recomandate ca spoturi eficiente.

  În primul rând, uleiurile de parfum sunt concepute și optimizate pentru a fi pulverizate pe piele. Știți când mergeți la un magazin de parfumuri și testați un parfum pe un șervețel de hârtie? Nu miroase niciodată bine, nu-i așa? Același lucru se întâmplă atunci când pulverizați pe haine și pe păr.

  barbat care isi trece degetele prin par

  Parfumul nu se va cicla corect din cauza lipsei de căldură care să ajute la evaporarea lui. Parfumul prost pulsat va persista pe haine și, atunci când se adaugă un alt parfum, acestea se pot ciocni și se pot contamina reciproc.

  În plus, fibrele textile pot fi deteriorate de uleiurile și alcoolul conținute de un parfum. Acest lucru va uza și vă va deteriora hainele și ar putea chiar să le păteze.

  În cele din urmă, parfumul din păr va întâmpina aceleași probleme de evaporare și nu va reuși să se cicleze corespunzător. Produsele pentru păr vor contamina parfumul și vor face ca scalpul să devină gras și să se înfundă. Mai mult, părul are tendința de a se freca de lucruri precum pernele și pălăriile, lăsând urme peste tot. Gândește-te la oricine ar putea să-și treacă mâinile prin părul tău – va ajunge să aibă pe degete parfum vechi!

  Purtați parfumuri pentru orice ocazie

  Fiecare mediu este diferit pentru a purta cu succes un parfum. Înainte de a aplica, gândiți-vă întotdeauna la ceea ce veți face și unde veți merge. Aceasta vă va ajuta să decideți unde să aplicați corect parfumul și să evitați orice incident.

  Țineți cont și de faptul că nu toate parfumurile se potrivesc oricărei ocazii. Alegeți cu înțelepciune cel mai bun parfum pentru bărbați ca acesta să fie mai eficient.

  Rețineți că numărul de pulverizări enumerate este pur orientativ, bazat pe o apă de toaletă puternică. Nu uitați că va trebui să judecați singură puterea parfumului și să evaluați câte pulverizări vor fi suficiente.

  Patru ocazii au fost prezentate mai jos, cu infografice practice care indică zonele ideale de pulverizare. Nu ezitați să continuați să citiți sau să treceți direct la cea care vă este relevantă:

  • Interior și birou
  • În aer liber În timpul zilei
  • Noaptea
  • La o întâlnire

  Cum să porți colonie pentru birou

  Aceasta este probabil cea mai frecventă ocazie de a purta un parfum. Un parfum de zi cu zi ar trebui să fie perceptibil, dar oarecum discret.

  Parfumurile se proiectează destul de ușor în interior, deoarece există mai puțină poluare și nu există vânt. Vă veți petrece ziua lângă și în preajma oamenilor. Prin urmare, încercați să le respectați spațiul personal cu o sferă de proiecție neinvazivă.

  Pentru un efect maxim, veți dori ca aceasta să fie abia perceptibilă atunci când se află peste biroul cuiva. Cu toate acestea, poate exista o ușoară prezență atunci când vă apropiați.

  Amintiți-vă că arta seducției nu este întotdeauna un efort romantic. Gândiți-vă la modul în care veți dori să ispitiți colegii și clienții atunci când vă aplecați pentru o strângere de mână.

  Nu sunteți sigur ce să purtați în acest mediu? Consultați ghidul nostru cu cele mai bune parfumuri de lungă durată pentru locul de muncă și pentru birou!

  Zonele ideale de pulverizare la birou și cantitatea:

  • 1 x în spatele fiecărei urechi
  • 1 x la baza gâtului

  Cum să porți un parfum pentru exterior

  E ziua ta liberă și ești un bărbat în oraș! Vă răsfățați cu o sesiune de cumpărături sau poate doriți să vizitați o galerie de artă. În ambele cazuri, lumea este stridența ta.

  Vântul, poluarea, aglomerația și alți factori de mediu pot face ravagii asupra unei sfere de proiecție. Cu toate acestea, țineți cont de faptul că este posibil să petreceți momente în interior atunci când călătoriți spre destinație sau în magazine. Prin urmare, va trebui să compensați pentru a dezvolta o sferă versatilă.

  Ceafa (ceafa) este o zonă de pulverizare excelentă atunci când vă deplasați. Lasă o dâră slabă atunci când te deplasezi, dar radiază pe loc atunci când ești nemișcat. Folosiți-o ca punct central, apoi întăriți-o împotriva factorilor de mediu cu spray-uri în spatele urechilor.

  Vă gândiți să vă luați un parfum specific pentru ținutele casual? Mergeți la ghidul nostru cu cele mai bune 5 parfumuri de colonie casual pentru bărbați!

  Zone de pulverizare ideale pentru exterior și cantitate:

  • 2 x în spatele fiecărei urechi
  • 3 x ceafă

  Cum să porți colonie într-o ieșire în oraș

  Seara băieților în oraș sau în căutarea dragostei? În orice caz, te vei întâlni cu mulțimi intense, căldură și parfumuri concurente care contrastează cu aerul rece al nopții de afară. Purtarea parfumului într-un club este un câmp de luptă al disperării și al violării nărilor.

  O sferă de proiecție tipică se va strădui să fie eficientă. Prin urmare, scopul este ca aceasta să fie suficient de largă pentru a se desprinde de mulțime. Cu toate acestea, veți dori să o reduceți astfel încât să nu fie prea intensă pentru cei care se freacă de voi sau pe lângă voi.

  Modelul de urmat nu este diferit de mediile exterioare, dar cu parfum pe umeri pentru a întări extremitățile sferei.

  Zonele ideale de pulverizare în viața de noapte și cantitatea:

  • 2 x în spatele fiecărei urechi
  • 3 x ceafă
  • 2 x fiecare articulație a umerilor

  Cum să porți un parfum la o întâlnire

  Intimitatea unei întâlniri înseamnă că sfera de proiecție trebuie redusă cu grijă pentru a fi subtilă și seducătoare. De obicei, veți sta aproape de cineva sau pe o masă mică, luminată de lumânări.

  Parfumul ar trebui să seducă persoana și să o atragă spre tine, mai degrabă decât să o îndepărteze. Este o linie fină și este o provocare să găsești echilibrul perfect. Folosiți parfumul cu moderație și urmăriți o sferă de proiecție coborâtă, controlată, care să se centreze în jurul bazei gâtului.

  Există două școli de gândire în ceea ce privește utilizarea parfumurilor la o întâlnire. Una este aceea de a seduce pe cineva în mod romantic, în timp ce cealaltă este seducerea pasională.

  Dacă întâlnirea decurge conform planului, este posibil să găsiți pe cineva apropiat intim. Din punct de vedere romantic, doriți ca parfumul să fie ca o pătură reconfortantă care îi învăluie.

  Pe scurt, probabil că veți dori ca ei să rămână mai degrabă decât să plece. O simplă pulverizare la baza gâtului ar trebui să fie mai mult decât suficientă.

  Dacă rezultatul cel mai probabil sunt palpitații de pasiune, atunci o alegere mai îndrăzneață a parfumului și sfera sunt poate mai de dorit. Acest lucru înseamnă să păstrați sfera strânsă, dar intensă. O pulverizare pe fiecare jugulară urmată de aplicarea parfumului pe piept ar trebui să asigure o acoperire centralizată.

  Alegerea parfumului potrivit pentru o întâlnire poate fi o experiență stresantă. Vedeți ce sugerăm noi ca fiind cele mai sexy parfumuri pentru bărbați pentru întâlniri.

  • Zonele ideale de pulverizare și cantitatea ideală la o întâlnire:
  • 1 x baza gâtului

  sau

  • 1 x fiecare jugulară
  • 1 x plexul solar

  Acum că ai explorat în detaliu cum și cum să aplici un parfum și cum să îl porți, extinde-ți mai departe cunoștințele cu ghidul nostru despre familiile de parfumuri. Altfel, poate că ați fi interesată să aflați mai multe despre puterea și concentrațiile parfumurilor.

  Ce urmează?

  Acum că ați citit totul despre aplicarea parfumurilor, de ce nu aruncați o privire asupra altor conținuturi?