Sari la conținut

Cum sa folosesti muzica ca tehnica de studiu

    Studiind cu muzica in fundal, ne distrage atentia sau ne ajuta sa ne concentram? Opinia este destul de divizata. Potrivit unui profesor de la Universitatea Stanford, muzica care include versuri are un efect negativ asupra memoriei atunci cand citim sau scriem; si intr-o masura mai mica atunci cand executam sarcini matematice.

    studiaza cu muzica

    Deci, afla cum sa folosesti muzica in avantajul tau ca tehnica de studiu.

    Cu toate acestea, in realitate concluzia este ca este imposibil sa generalizam si sa spunem ca muzica are efecte pozitive sau negative, deoarece depinde de cel putin trei variabile: tipul de muzica, disciplina care este studiata si mediul in care ne aflam.

    Variabile de luat in considerare atunci cand studiezi cu muzica

    Dupa cum am vazut, stilul muzical este un factor relevant, la fel si mediul. Conform mai multor investigatii, atunci cand muzica are un model repetitiv, un puls constant si nu este foarte tare, ajuta la concentrare; adica poti folosi muzica pentru studiu.

    O alta variabila importanta de luat in considerare atunci cand se decide daca este mai bine sau mai rau sa studiezi cu muzica este personalitatea fiecaruia. Prin urmare, ceea ce este cel mai convenabil este sa incerci si apoi sa evaluezi rezultatele. Fiecare student trebuie sa afle care sunt metodele cele mai eficiente pentru el.

    Sfaturi pentru implementarea muzicii in rutina ta

    Iata cateva sfaturi pentru a iti sustine testul.

    Schimba genul

    Asa cum fiecare subiect are particularitatile sale, si genurile folosite pentru a le studia trebuie sa fie diferite. In cazul in care continutul care urmeaza sa fie studiat este mecanic, poti incerca muzica care are tenta rapida pentru a te mentine motivat. In caz contrar, cel mai bine este sa te orientezi catre cantece de meditatie sau sunete ale naturii.

    Controleaza volumul

    Muzica este folosita ca companie atunci cand studiezi singur/a. Cu toate acestea, este esential ca volumul sa nu fie prea mare, deoarece va sfarsi prin a pierde concentrarea si va insemna o pierdere de timp pretios.

    Coloane sonore sau muzica clasica

    Probabil ca sti versurile melodiilor preferate, asa ca iti recomand sa alegi sa asculti coloane sonore de filme sau muzica clasica.

    Pregateste lista de redare

    Daca doresti sa obtti o concentrare adevarata, ar trebui sa creezi o lista de redare cu cel mult 2 ore inainte de a te apuca de studiat. In caz contrar, va trebui sa te opresti pentru a cauta melodii noi. De asemenea, nu este bine sa ascultati radioul, deoarece reclamele iti pot distrage atentia.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *