Un aparat de cafea espresso creează băuturi gustoase cu multă căldură și presiune ridicată. Apa dură este un lucru destul de comun în case. Calciul și alte minerale pot turti interiorul tuburilor mici dintr-un aparat de espresso.
Decalcifierea aparatului de espresso va asigura o preparare bună și un aparat care funcționează bine. Curățarea mecanismelor interioare ale aparatului de cafea espresso poate elimina depunerile de apă dură sau acumulările de uleiuri și zaț de cafea.
Cum funcționează un aparat de cafea espresso
Înțelegerea modului în care funcționează un aparat de cafea cu capsule espresso în cele mai bune condiții vă poate ajuta să diagnosticați ce ar putea fi în neregulă atunci când aceasta nu funcționează la înălțime. În mod obișnuit, o mașină de cafea espresso are patru zone, potrivit producătorilor.
Acestea sunt sursa de apă, pompa, boilerul și bagheta de aburi, care poate fi numită și cap de grup.
Apa provine din rezervor, ceea ce este tipic pentru electrocasnicile de acasă sau dintr-o sursă instalată, care este, în general, modul în care aparatele comerciale primesc o alimentare generoasă cu apă.
Un rezervor de apă vă permite să alegeți apă de calitate superioară, cum ar fi apa distilată sau filtrată, în timp ce o mașină de espresso care utilizează apă din sursa principală poate fi supusă problemelor legate de apa dură.
Espressoarele prepară cafeaua cu un disc măcinat prin forțarea apei presurizate până aproape de punctul de fierbere. Pompa trebuie să muncească din greu, aproximativ 130 psi, pentru a face ca apa să treacă prin buchetul de cafea fin măcinată, foarte bine ambalat.
Apa lovește boilerul sau elementul de încălzire înainte de a se înfășura spre capul grupului și în ceașca care așteaptă.
Soluție decalcifiere
Soluție de detartraj vs. oțet
În cazul în care apa se scuipă sau cafeaua nu curge din mașina de espresso, atunci s-ar putea să se datoreze unei obstrucții. Numeroasele țevi și jeturile mici ale unei mașini de espresso se pot înfunda din cauza acumulărilor, potrivit Espresso Parts.
Decalcifierea mașinii de espresso poate elimina depunerile comune de apă dură din rețeaua de tuburi și piese din interiorul aparatului specializat de cafea.
Curățarea unei mașini de espresso cu oțet este o modalitate sigură și eficientă de a elimina uleiurile și coloranții naturali care pătează suprafețele. Decalcifierea unui aparat de cafea cu oțet este ușoară și accesibilă.
Amestecați trei părți de oțet la o parte de apă și puneți mașina în funcțiune. Verificați întotdeauna manualul pentru a vă asigura că oțetul nu poate afecta mașina de cafea espresso în soluții puternice. Dacă nu sunteți sigur, reduceți soluția de oțet și apă la 1:1.
O soluție comercială de decalcifiere funcționează bine pentru mașinile mai complicate și poate funcționa bine pentru varietățile casnice mai mici. Home Grounds vă recomandă să folosiți o soluție comercială de decalcifiere 100% naturală pentru aparat și să urmați întotdeauna recomandările producătorului.
Acid citric și suc de lămâie
Decalcifierea unui aparat de espresso cu acid citric funcționează, de asemenea, bine. Acidul citric concentrat sub formă de pudră, cum ar fi pachetele de limonadă fără zahăr, tind să funcționeze mai bine decât sucul de lămâie propriu-zis.
Amestecați pulberea de acid citric cu apă înainte de a o împinge prin mașină. Un amestec de 1 linguriță de acid citric la 1 cană de apă fierbinte poate funcționa pentru curățarea inițială.
Spălarea aparatului de cafea espresso
După ce ați curățat espressor-ul cu oțet, acid citric sau un detergent comercial, este important să spălați liniile cu apă plată. Acest lucru va elimina orice reziduu de la detergent. Particulele din acidul citric sau din pulberea de curățare comercială se pot depune în sistemul de conducte sau în capul grupului și pot altera gustul preparatului.