Sari la conținut

Cum să alegi cea mai bună friteuză cu aer cald

0
(0)

Visul la cartofi prăjiți crocanți la exterior și pufoși la interior, fără bătăi de cap și grăsime în exces, devine realitate cu ajutorul friteuzei potrivite! Fie că ești un bucătar experimentat sau un novice în ale gătitului, acest ghid te va ajuta să alegi friteuza perfectă pentru nevoile și preferințele tale.

VIZITEAZA

Descriere

Star-Light Airfryer

cea mai buna friteuza cu aer cald

Friteuza fara ulei Star-Light Airfryer DAFB-2613BL 1300W, 2.6L

Control Digital

8 Programe Presetate

Tristar XXL FR-6996

cea mai buna friteuza fara ulei

Friteuza cu aer cald XXL Tristar FR-6996

1800 W, 5.2 litri

Termostat variabil 80 - 200°C

Temporizator

Tefal Mega XXL

friteuza cu aer cald tefal

Friteuza Tefal Mega FR4800, XXL

2100 W, 2 kg

3.3 l

Alb/Gri

Alegerea noastra

Recomandări de top:

cea mai buna friteuza tefal
9.6
Recomandarea noastră
Tefal Actifry Genius XL
Avantaje
 • Capacitate mare
 • Tehnologie Actifry
 • Programe presetate, timer și control al temperaturii
 • Ușor de curățat
Dezavantaje
 • Preț mai ridicat
 • Necesită o cantitate mică de ulei

Capacitate: 1.7 kg Tehnologie: Actifry cu amestecare automată Programe presetate: 9 Timer: Digital, programabil până la 60 de minute Control al temperaturii: Da

Tabel de comparație

CaracteristiciTefal Actifry Genius XLPhilips Airfryer XXLStar-Light Friteuza Digitala
Capacitate1.7 kg1.4 kg1.2 kg
TehnologieActifry cu amestecare automatăRapid Air cu aer caldCuvă antiaderentă
Programe presetate97
TimerDigital, programabil până la 60 de minuteDigital, oprire automatăDigital, programabil până la 30 de minute
Control al temperaturiiDaDaDa

Tipuri de friteuze:

 • Friteuze cu ulei: Clasice și versatile, oferă rezultate delicioase, dar pot fi mai dificil de curățat și pot implica un consum mai mare de ulei.
 • Friteuze cu aer cald: O opțiune mai sănătoasă, utilizând aer fierbinte pentru a găti alimentele, cu mai puțină grăsime. Pot fi mai scumpe și pot avea o capacitate mai mică.

Criterii de selecție:

 • Capacitate: Alege o friteuză cu o capacitate potrivită pentru nevoile familiei tale.
 • Putere: O putere mai mare va accelera procesul de gătire.
 • Funcții: Optează pentru modele cu funcții suplimentare, precum timer, programe presetate, control al temperaturii etc.
 • Preț: Stabilește un buget realist și compară prețurile diferitelor modele.

În această categorie a dispozitivelor putem include și friteuzele cu aer cald, niște “aparate-minune” care pot pregăti mâncare delicioasă cu foarte puțin sau chiar fără nici o picătură de ulei. Lăsând la o parte acest avantaj extrem de important, o friteuză cu aer cald îți va lua de pe cap o mulțime de griji.

În primul și primul rând, timpul petrecut în bucătărie lângă aragaz se va reduce drastic, procesul de gătire la cea mai bună friteuză fiind extrem de rapid și ușor. Totodată, mâncarea nu numai ca va fi mult mai sănătoasă, dar va fi chiar și mai gustoasă.

Datorită tehnologiilor de care dispune, o friteuză cu aer cald va asigura prăjirea uniformă și pătrunderea în întregime a alimentelor. De asemenea, unele friteuze au funcții speciale care protejează mai bine alimentele și evită îmbibarea lor continuă în ulei.

Cum funcționează o friteuză cu aer cald?

Dacă ai curiozități cu privire la mecanismul tehnic care stă în spatele funcționării unei friteuze, lucrurile stau destul de simplu. Putem asemăna această friteuză cu aer cald unui mini cuptor cu convecție.

Prin intermediul unui ventilator este accelerat procesul de convecție, ceea ce duce la învelirea alimentelor din cuptor cu un flux continuu de aer cald. Tocmai prin această mișcare continuă a căldurii în jurul alimentelor se va asigura acea coacere uniformă și rumenire a alimentelor pe care cu toții o adorăm.

Îndreptându-ne acum atenția către partea mai practică a lucrurilor, trebuie să vă spunem că la un air-fryer se poate găti în general aproape tot ce poate fi prăjit sau copt la grătar. Așadar, putem vorbi despre cartofi prăjiți, cartofi copți, legume coapte, aripioare sau pulpe de pui, pește, chiftele, fructe de mare, fripturi, cârnați etc.

De asemenea, friteuza se poate dovedi extrem de utilă în cazul în care obișnuiești să îți faci cumpărăturile de la raionul dedicat produselor congelate. Tot prin intermediul unui asemenea air-fryer alimentele pot fi și reîncălzite. Timpul de preparare va fi mult mai mic, iar alimentele pe care le vei mânca vor fi mult mai gustoase și mai sănătoase.

Așa cum spuneam și în rândurile anterioare, în cazul utilizării unui air-fryer, cantitatea de ulei va scădea considerabil. Unele alimente pot fi preparate fără nicio picătură de ulei, într-adevăr, însă cei mai mulți folosesc totuși o cantitate extrem de mică de ulei pentru a facilita procesul de prăjire și coacere. Uleiul trebuie distribuit uniform pe suprafața alimentelor, acest lucru putând fi făcut foarte ușor cu un pulverizator.

Alegerea celei mai bune friteuze se poate dovedi o decizie destul de grea pentru mulți, mai ales în condițiile în care majoritatea modelelor promit cam același lucru. În plus, diferențele de preț pot fi destul de mari.

Am pus cap la cap toate informațiile necesare și tocmai din acest motiv vă oferim în rândurile următoare câteva recomandări cu privire la cele mai bune opțiuni de pe piața din România atunci când vine vorba despre friteuze cu aer cald.

1. Friteuza cu aer cald Star-Light

friteuza cu aer cald pareri
Puterea sa de 1300 W o ajută să ajungă rapid la temperatura prestabilită, economisind astfel timp prețios necesar preparării alimentelor.
imagine

Friteuza cu aer cald Star-Light Airfryer este una dintre cele mai accesibile opțiuni de pe piață în acest moment și, în același timp, unul dintre cele mai bune produse spre care îți poți îndrepta atenția din punct de vedere al raportului calitate-preț. Se poate găti foarte ușor pentru 3-4 persoane, dispozitivul putând fi utilizat pentru prepararea cartofilor, legumelor, pulpelor de pui, etc.

Friteuza Star-Light Airfryer are o putere de 1300 W, care o ajută să atingă rapid temperatura preștabilită. Totodată, panoul frontal digital este extrem de ușor de folosit și intuitiv!

Aceasta are o capacitate de 2.6 litri, ceea ce înseamnă că vei putea prepara aproximativ 1 kilogram de alimente. Bineînțeles, friteuza Star-Light este dotată și cu un termostat, prin intermediul căruia vei putea seta temperatura dorită în funcție de alimentele pe care le pregătești.

În partea din spate poate fi observat un orificiu prin care iese căldura în timpul utilizării friteuzei, aceasta având marele avantaj de a nu produce aburi!

2. Tristar XXL FR-6996

friteuza fara ulei
Nu trebuie să adăugați ulei, ceea ce face mâncarea mai sănătoasă. Crispy Fryer XXL este potrivit și pentru coacerea, prăjirea sau rumenirea tuturor felurilor de mâncare.
imagine

Dacă îți dorești un produs ceva mai bun, dar care să nu coste totuși o avere, friteuza XXL Tristar este una dintre cele mai bune opțiuni spre care îți poți îndrepta privirea. Tristar promite încă de la început că poate pregăti mâncarea coaptă, la grătar sau prăjită cât se poate de rapid și fără nicio picătură de ulei.

Mâncarea se poate pregăti folosind un flux de aer de mare viteză, iar temperaturile vor fi cuprinse între 80 și 200 de grade. Datorită puterii de 1800 W, friteuza va reuși să atingă rapid temperatura setată.

În comparație cu modelul prezentat anterior, Tristar XXL dispune de un coș cu o capacitate de 5.2 litri, ceea ce înseamnă că se poate pregăti masa pentru 4-5 persoane fără niciun fel de probleme. Friteuza este foarte ușor de utilizat, totul făcându-se prin intermediul panoului de control analogic extrem de intuitiv. De asemenea, acest model este și foarte sigur de utilizat, beneficiind de protecție specială împotriva supraîncălzirii și picioare anti-alunecare.

3. Friteuza cu aer cald Blaupunkt AFD501

friteuza cu aer cald blaupunkt
Funcții multiple: prăjire, coacere, grătar, reîncălzire. Tehnologia vortex cu aer fierbinte permite prepararea uniformă a mâncării cu mai puțină cantitate de grăsime.
imagine

Friteuza Blaupunkt utilizează o tehnologie inovatoare de flux de aer cald vortex, prin intermediul căreia vei obține o prăjire uniformă a alimentelor pe fiecare parte. Totodată, aceeași tehnologie promite și eliminarea în siguranță a mirosurilor neplăcute și a fumului din friteuză. Potrivit producătorului, friteuza este dotată cu un coș de aluminiu și un bol, acestea fiind acoperite cu un strat antiaderent de teflon de bună calitate. În aceste condiții, alimentele nu se vor lipi niciodată de coș, ceea ce face ca această friteuză să poată fi curățată extrem de ușor.

Dispozitivul are o putere de 1500 W, iar temperatura poate fi setată până la un nivel maxim de 200 de grade Celsius. Toate setările pot fi făcute prin intermediul unui ecran LCD de dimensiuni destul de mari, utilizarea acestuia fiind extrem de ușoară datorită panoului tactil. Tot cu ajutorul acestuia se poate seta atât cronometrul, cât și modul de operare potrivit pentru alimentele pe care urmează să le gătești.

4. Tefal Mega XXL

care este cea mai buna friteuza cu aer cald
Fritueza Mega XXL are cea mai mare capacitate dintre frituezele Tefal. Acesta îți va permite să gătești pânî la 2 kg de cartofi prăjiți deodată.
imagine

Așa cum îi spune și numele, friteuza Mega XXL este modelul cu cea mai mare capacitate din toată oferta Tefal, permitând gătirea a aproximativ 2 kilograme de cartofi prăjiți sau alte alimente odată. Aceasta beneficiază de un design modern și foarte plăcut ochiului, fiind dotată cu un bol detașabil și înveliș antiaderent. În aceste condiții, friteuza este extrem de ușor de curățat, toate părțile, cu excepția bazei, putând fi introduse chiar în mașina de spălat vase. Acest model beneficiază și de un filtru împotriva mirosurilor neplăcute, ceea ce înseamnă că nu aveți de ce să vă faceți griji în această privință.

Friteuza Tefal Mega XXL are o putere de 2100 W, iar temperatura poate fi setată de la 150 la 190 de grade Celsius prin intermediul termostatului. Trebuie să menționăm și faptul că acest model are avantajul unui capac transparent, astfel încât starea mâncării poate fi monitorizată în orice clipă. Desi nu este neaparat un dezavantaj, este important să precizăm că această friteuză este ceva mai mare în dimensiuni în comparație cu cele prezentate în rândurile anterioare.

5. Tefal Actifry 2 în 1 Nutritious & Delicious

friteuza cu aer cald cea mai buna
Un concept special elaborat de TEFAL, inspirat de idea unei alimentații sănătoase și în același timp gustoase.
imagine

Dacă vă doriți un model cu adevărat special și prețul nu reprezintă o problemă, friteuza Tefal Actifry 2 in 1 Nutritious & Delicious poate fi soluția ideală. Modelul în cauză este considerat în prezent unul dintre cele mai bune friteuze cu aer cald de pe piață, fiind un concept special dezvoltat de Tefal care promite că pentru 1.5 kilograme de alimente nu este nevoie decât de o lingură de ulei. Lingura specială cu care se măsoară uleiul este inclusă în pachet. Friteuza poate fi folosită foarte ușor, iar pe suprafața aparatului poate fi observat și un ecran LCD prin intermediul căruia sunt afișate toate informațiile despre procesul de preparare a alimentelor.

Friteuza Tefal Actifry 2 in 1 Nutritious & Delicious este dotată cu tăvi de gătit detașabile, foarte ușor de folosit și de curățat. De asemenea, friteuza este echipată și cu o paletă specială care se conectează la cele două tave de gătit, asigurând amestecarea automată a alimentelor prin rotirea acesteia. Astfel, prăjirea alimentelor se va face uniform, pe toate părțile.

De asemenea, trebuie să menționăm că această friteuză beneficiază de o tehnologie care combină pulsul de căldură și optimizează circulația aerului cald. Prin intermediul acesteia, alimentele gătite vor rămâne întotdeauna crocante și bine pătrunse. În orice caz, se poate verifica în orice moment starea alimentelor, friteuza având o carcasă transparentă și termoizolantă.

Sfaturi pentru utilizare:

 • Alege uleiul potrivit (dacă e cazul) și respectă instrucțiunile producătorului.
 • Preîncălzește friteuza pentru rezultate optime.
 • Nu supraaglomera friteuza pentru a evita gătirea neuniformă.
 • Curăță friteuza după fiecare utilizare pentru a o menține în stare bună de funcționare.

Alte produse recomandate:

 • Pentru cei pasionați de gătit: Ninja Foodi Dual Heat Air Fry Oven
 • Pentru cei care doresc o friteuză multifuncțională: Tefal Easy Fry & Grill
 • Pentru cei cu un buget foarte mic: Arzum AR1040

Ce tip de friteuză este mai bună: cu ulei sau cu aer cald?

Depinde de nevoile și preferințele tale. Friteuzele cu ulei oferă rezultate mai crocante, dar pot fi mai dificil de curățat și pot implica un consum mai mare de grăsime. Friteuzele cu aer cald sunt o opțiune mai sănătoasă, dar pot fi mai scumpe și pot avea o capacitate mai mică.

Ce capacitate de friteuză am nevoie?

Capacitatea friteuzei trebuie să fie proporțională cu nevoile familiei tale. O friteuză de 1.2 kg este suficientă pentru o familie mică, în timp ce o familie numeroasă ar avea nevoie de o friteuză de 1.7 kg sau mai mult.

Ce funcții suplimentare ar trebui să iau în considerare?

Unele friteuze au funcții suplimentare, precum timer, programe presetate, control al temperaturii etc. Alege funcțiile care sunt importante pentru tine și care se potrivesc nevoilor tale.

Cum se curăță o friteuză?

Este important să curățați friteuza după fiecare utilizare pentru a o menține în stare bună de funcționare. Consultați manualul de instrucțiuni al producătorului pentru instrucțiuni specifice de curățare.

Concluzie:

Alegerea friteuzei ideale depinde de nevoile și preferințele individuale. Consideră factorii precum capacitatea, funcțiile, prețul și tipul de friteuză (cu ulei sau cu aer cald) pentru a lua o decizie informată. Cu ajutorul acestui ghid, ești gata să explorezi lumea delicioasă a preparatelor prăjite!

Bonus:

 • Rețete delicioase pentru friteuză: Descoperă o varietate de rețete ușor de preparat, de la cartofi prăjiți la nuggets, legume și chiar deserturi.
 • Ghid de curățare: Află cum să cureți eficient friteuza pentru a o menține funcțională și igienizată.

Reține:

Acest ghid te va ajuta să faci o alegere informată și să te bucuri de cea mai bună experiență culinară cu ajutorul unei friteuze moderne și performante.

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.