Sari la conținut

Cum să alegi forma potrivită de unghii pentru mâinile tale

  Alegerea formei potrivite de unghii poate părea o sarcină copleșitoare având în vedere multitudinea de opțiuni disponibile în ziua de azi. De la clasicele unghii ovale și pătrate, la cele stiletto sau în formă de migdală, există atât de multe posibilități încât poate fi dificil să știi ce model se potrivește cel mai bine cu forma mâinilor tale.

  femeie care alege un model de unghii

  Cheia este să iei în considerare lungimea și lățimea degetelor, precum și personalitatea ta, pentru a alege o formă de unghii care să îți pună în valoare atuurile. În acest articol vom trece în revistă cele mai populare opțiuni de modele de unghii și vom oferi sfaturi pentru alegerea celei mai potrivite pentru tine, astfel încât să te bucuri de o manichiură care accentuează frumusețea naturală a mâinilor tale.


  VIZITEAZA

  Descriere

  Kit Unghii False cu Gel UV


  kit unghii false cu gel

  Instructiuni de aplicare a unghiilor false cu gel/tips
  Nail-Art - Realizarea diferitelor modele de unghii cu gel
  Realizare unghii French cu gel
  Tehnici de intretinere a unghiilor false cu gel

  Alegerea noastră

  Kit Unghii False cu Gel UV SensoPRO 15ml

  kit unghii cu gel uv

  Minunatul kit pentru unghii false cu Gel UV te va ajuta sa obtii o manichiura la standarde profesionale, la un pret rezonabil.

  Promotie

  Kit Unghii False cu Gel SensoPRO 15ml si Geanta LUXORISE

  kit unghii

  Alege cea mai buna solutie pentru manichiura ta cu Kit Unghii False cu Gel SensoPRO, cu un buget redus. La cumpararea acestui set complet vei primi cadou o selectie de 12 geluri UV profesionale si o Geanta Manichiura


  Despre formele de unghii

  Formele de unghii pot fi împărțite în trei categorii principale: rotunjite, pătrate și ascuțite. Modelele rotunjite, cum ar fi unghiile ovale, rotunde sau în formă de migdală, au colțurile rotunjite pentru un aspect mai moale. Acestea sunt cea mai sigură alegere pentru majoritatea tipurilor de mâini.

  Unghiile pătrate au marginile drepte pentru un aspect mai definit. Modelele ascuțite, precum stiletto sau unghiile în formă de scrimică, au vârfuri înguste pentru un look dramatic. Este important să iei în considerare și lungimea unghiilor – mai lungi pentru un efect mai subțire al degetelor sau mai scurte pentru un aspect mai practic.

  Cum să alegi forma în funcție de tipul tău de mâini

  • Când alegi o formă de unghii, cel mai important lucru este să iei în considerare caracteristicile unice ale mâinilor tale. Iată câteva sfaturi:
  • Dacă ai degete scurte și groase, evită unghiile foarte lungi sau foarte ascuțite. Acestea vor face degetele să pară și mai scurte. Alege în schimb unghii ovale sau rotunde cu o lungime moderată pentru a crea iluzia unor degete mai lungi și subțiri.
  • Pentru degete lungi și subțiri, poți opta pentru unghiile stiletto sau în formă de migdală lungi. Acestea vor elonga și mai mult silueta degetelor. Evită totuși unghiile foarte înguste care pot face degetele să pară disproporționate.
  • Dacă ai mâini cu degete late, unghiile pătrate cu colțuri drepte vor echilibra lățimea, creând impresia unor degete mai subțiri. Evită modelele prea rotunjite.
  • În cazul unor degete foarte subțiri, alege unghiile ovale sau rotunde ușor alungite pentru a adăuga vizual volum degetelor fără a le îngreuna.
  • Ia în calcul și forma generală a mâinii. Dacă ai o mână mică și delicată, unghiile scurte și rotunjite vor arăta cel mai bine. Pentru mâini mari, poți opta pentru unghiile lungi ascuțite.
  • Nu uita să te gândești și la personalitatea ta. Dacă ești discretă, alege unghii mai simple. Pentru un look îndrăzneț, adoptă unghiile stiletto colorate.

  Te poate interesa:

  Cum să îngrijești unghiile în funcție de formă

  Odată ce ai ales forma ideală de unghii pentru tine, este esențial să acorzi îngrijire suplimentară pentru ca acestea să arate impecabil. Iată câteva sfaturi:

  Pentru unghiile stiletto, migdală sau pătrate, folosește periodic o pilă de unghii cu granulație fină pentru a elimina cuticulele și a netezi marginile. Aceste forme au colțuri și margini bine definite care necesită întreținere.

  Dacă ai unghiile ovale sau rotunde, concentrează-te pe pilirea uniformă a unghiilor pentru a menține forma rotunjită. Finisează colțurile ușor astfel încât să nu devină pătrate.

  Indiferent de formă, aplică săptămânal o bază întăritoare pentru a preveni exfolierea sau ruperea unghiilor. Hidratează și cuticulele cu uleiuri nutritive.

  Pentru unghiile lungi, folosește o bază curățitoare săptămânal pentru a îndepărta petele și a menține un aspect impecabil.

  Dacă vrei să porți oja, alege o formulă întăritoare care nu se exfoliază ușor pentru a preveni descuamarea pe unghiile ascuțite.

  Nu uita să iei pauze ocazionale de la ojă pentru a permite unghiilor să respire, în special dacă ai unghii fragile.

  Prin îngrijirea adecvată în funcție de particularitățile formei tale de unghii, vei putea să te bucuri mult timp de o manichiură superbă care accentuează frumusețea naturală a mâinilor.

  Concluzie

  Alegerea formei ideale de unghii care să se potrivească cu tipul tău de mâini este crucială pentru a obține o manichiură care îți pune în valoare atuurile. Analizează lungimea, lățimea și forma generală a degetelor și mâinilor tale și alege un model care echilibrează proporțiile și accentuează partea cea mai frumoasă. Nu uita să iei în considerare și personalitatea ta. Prin îngrijire atentă vei putea menține forma aleasă și te vei bucura de o manichiură superbă.

  Citește și

  Cele mai bune pensule de nail art

  Cele mai bune lămpi UV

  Cele mai esențiale instrumente de manichiură și pedichiură pentru tine