0
(0)

Ești în căutarea unui birou și din toată marea de opțiuni puse la dispoziția ta nu știi ce alegere să iei? Atunci ești in locul potrivit! Acest articol te va învăța totul despre caracteristicile unui birou adaptat lucrului de acasă, în așa fel încât iți va fi ușor să alegi un tip care se pliază perfect pe nevoile tale.

Mai mult decât atât, vei afla de unde ai putea procura această piesa de mobilier.

Vom propune mai multe opțiuni, unele într-un buget redus, pe buzunarul oricui, și altele propunând un preț ceva mai ridicat, dar nedezamăgind când vine vorba de calitate.

Indiferent de motivul pentru care iți dorești o nouă „masă de lucru”, că vrei să o cumperi pentru tine sau pentru micuțul care are de învățat sau de făcut teme pentru școală, această alegere trebuie luată cu mult cuget în prealabil. De aceea, iți vom prezenta, în liniile ce urmează, câteva aspecte de care ar trebui sa ții cont:

Mărimea unui birou :

Vrei un birou mare sau unul mai mic? Totul depinde de locul în care dorești să îl amplasezi și de scopul pe care i-l vei atribui. Despre alegerea unui birou în funcție de nevoile tale vom vorbi puțin mai târziu. Nu uita să măsori în prealabil suprafața dedicată noului birou, pentru a știi între ce măsurători acesta ar trebui să se încadreze.

Înălțimea acestuia:

În cazul în care biroul este pentru un școlar, nu uita să te asiguri că acesta nu este prea înalt. Poziția corectă la birou este foarte importantă pentru sănătatea corpului micuțului tău, dar și a ta. Nu uita să alegi cu grijă înălțimea acestuia. Scaunul de birou ar trebui sa intre cu ușurință sub masă, in așa fel încât să poți avea o poziție corectă și totodată să te simți confortabil la birou. Specialiștii recomandă ca picioarele să atingă podeaua atunci când se stă la birou.

Spațiul de depozitare:

Îți dorești un birou simplu, ca o masă, pentru ca nu ai nevoie sa depozitezi multe dosare, documente, decorațiuni și alte lucruri sau ești genul de persoană care are nevoie de un mediu de munca ergonomic, cu multe spații de depozitare? O decizie la care ar trebui sa reflectezi de asemenea!

Tipuri de birouri

Înainte de a trece la recomandările propriu-zise de magazine de unde ați putea achiziționa aceste piese de mobilier de calitate sau chiar recomandări de birouri cu recenzii bune din partea publicului, mai este un criteriu pe care ar trebui să îl luați in calcul: scopul biroului. Fiecare birou de pe piață a fost făcut cu un scop, deci acesta este destinat unei persoane care are un anumit tip de nevoi. Prin urmare, există trei tipuri de birouri, in funcție de scopurile acestuia:

  • Biroul pentru dosare
  • Biroul pentru pc de gaming sau laptop
  • Biroul pentru copii

Birou pentru dosare si foi

Daca meseria dumneavoastră implică păstrarea diverselor documente sau manipularea deasă a acestora, atunci acest tip de birou vă este clar destinat. Acest birou se potrivește si de asemenea persoanelor cărora le place să aibă mult spațiu și să depoziteze diverse obiecte pe birou: plante, posti-it-uri, rame cu fotografii, diverse decorațiuni, un ceas, etc.

Dimensiunea acestui tip de birou trebuie să fie destul de măricică, în așa fel încât toate obiectele să aibă loc pe birou, fără să acopere și partea goală, sau așa zisă „planșă de lucru”. Acest tip este recomandat artiștilor, arhitecților, avocaților sau tuturor persoanelor care au nevoie de spațiu la masa de lucru. În multe cazuri, o caracteristică pe care biroul de acest tip ar trebui să o aibă ar fi prezenta spatiilor de depozitare sau a sertarelor de depozitare.

Recomandările noastre:

Birou cu bibliotecă în decor de lemn de nuc Domingos

cel mai bun birou pentru dormitor
Dimensiuni: lungime 150 cm/ latime 62 cm/ inaltime 74 cm
Material: NUC
Culoare: Alb
imagine

Birou Maze

birou pentru office
Dimensiuni: lungime 140 cm/latime 60 cm/inaltime 75 cm
Greutate: 35.7 Kg
Material: 100% PAL melaminat
imagine

Birou Alb

birou pentru acasa
Dimensiuni: lungime 148.2 cm/latime 45 cm/inaltime 120 cm
Greutate: 34.0 Kg
Material: PAL
Culoare: alb
imagine

Birou pentru laptop sau calculator

Dacă doriți ca la birou să lucrați la calculator (sau pur și simplu să aveți un spațiu generos destinat laptopului dumneavoastră) este important ca aceasta să aibă un orificiu prin care cablurile ar putea trece pentru a fi conectate la o priza, destul spațiu pentru un întrerupător, un sertar pentru tastatură  sau un spațiu destinat pentru plasarea unității centrale (daca este vorba despre un calculator).

Câteva modele potrivite pentru amplasarea unui calculator ar fi următoarele:

Birou laptop

birou pentru laptop calculator
Dimensiuni: lungime 120 cm/latime 60 cm/inaltime 146 cm
Greutate: 41.0 Kg
Material: PAL
Culoare: alb, rosu
imagine

Birou calculator

birou home office
Dimensiuni: lungime 120 cm/latime 60 cm/inaltime 120 cm
Greutate: 41.0 Kg
Material: PAL
Culoare: alb, negru
imagine

Birou Snake White

birou-pentru-office-alb
Dimensiuni: lungime 120 cm/latime 60 cm/inaltime 75 cm
Greutate: 33.0 Kg
Material: 100% PAL melaminat, finisaj mat, grosime 18 mm
Culoare: alb
imagine

Birou pentru copii

Birourile destinate copiilor sunt de regulă ceva mai mici. Dacă vorbim de un școlar care necesită sa aibă spațiu de manuale și caiete, atunci modelele recomandate sunt de mărime ceva mai redusă. Dacă însă micuțul vostru are și un calculator sau un laptop, atunci un spațiu pentru acesta ar trebui de asemenea luat în considerare. În caz că sunteți pe punctul de a alege un birou pentru copilul dumneavoastră, nu uitați să-i cereți și lui opinia, cu siguranță… în privința culorii și formei acestuia.

Câteva modele pe care vi le recomandăm cu încredere sunt următoarele:

Birou Deyzi

birou-copii
Dimensiuni: lungime 75 cm/latime 42 cm/inaltime 120 cm
Greutate: 29.1 Kg
Material: 100% PAL melaminat, grosime: 18 mm
Culoare: alb, cordoba
imagine

Birou Hm Fino

birou-modern-alb-stejar
Latime: 57 cm
Lungime: 122 cm
Inaltime blat: 74 cm
Inaltime totala: 85 cm
imagine

Rezumat

Acum ca sunteți aproape hotărât în legătură cu biroul pe gustul dumneavoastră, mai este un ultim element care nu trebuie neglijat, și anume materialul din care acesta este construit. Dacă vă doriți un birou rezistent și durabil, atunci materialele din care el ar trebui sa fie construit ar trebui să fie unele din lista de mai jos (dacă însă materialul din care este fabricat biroul pe care ați pus ochii nu se găsește în această listă, nu uitați să faceți un research și să aflați ce spun specialiștii despre el):

  • Lemn – Birourile din lemn nu numai că sunt rezistente, dar și arată elegant. Lemnul a fost dintotdeauna un material utilizat pentru crearea mobilei, un clasic. Printre tipurile de lemn cele mai utilizate pentru construirea unui birou de calitate se enumeră lemnul de stejar, cel de cireș sau de fag.
  • Pal – Birourile din pal sunt și ele destul de populare. Deși birourile din pal sunt extrem de arătoase, nu vor rezista pentru ani la rând zgârieturilor sau umidității. Dacă va știți o fire ceva mai neglijentă, poate acesta nu este materialul din care ar trebui să vă alegeți un birou.
  • MDF – Birourile din MDF sunt aproape la fel de rezistente ca și cele din lemn. Acest tip de material este realizat dintr-o gama larga de fibre de lemn lipite cu ajutorul caldurii si inaltei presiuni fiind considerata o varianta imbunatatita a PAL-ului. Compozitia acestuia este 100% ecologica fiind realizat din aschiile rezultate exploatarii lemnului.

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare îmbunătățită. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor de către noi.