Casa noua, bucatarie noua! Bucataria este un loc important din casa ta care necesita o planificare atenta. De la designul interior, la alegerea materialelor pana la iluminat – sunt multe de luat in considerare atunci cand vine vorba de bucatarie intr-o cladire noua. In cele din urma, bucataria ar trebui sa fie functionala, dar totusi atragatoare din punct de vedere vizual.
La urma urmei, folosim bucataria pentru o medie de 10 pana la 15 ani inainte de a cumpara una noua. Pentru ca ulterior sa nu regreti achizitionarea bucatariei si sa te bucuri de ea mult timp, am adunat cateva sfaturi si trucuri de la profesionisti.
1. Clarifica cerintele
Gandeste-te cu atentie si realist la modul in care vei folosi bucataria. Aceasta incepe cu numarul de utilizatori obisnuiti ai bucatariei. Daca vorbim despre bucatarii moderne, sa stii ca acestea trebuie sa indeplineasca cerinte diferite fata de o bucatarie de acum 10-15 ani. De asemenea, fii sincer cu privire la obiceiurile de gatit si de curatare ale familiei. De cat spatiu de depozitare ai nevoie si de cat spatiu ai nevoie pe blatul de lucru? Bucataria este locul central in viata de familie sau nu? Ar trebui sa te gandesti la o multime de lucruri cand te ocupi de planificarea noii bucatarii.
2. Stabileste un buget
Cand doresti o mobila bucatarie moderna la comanda trebuie sa te incadrezi intr-un buget. Dar retineti ca o bucatarie va fi functionale de obicei intre 10 si 15 ani, adesea chiar mai mult. Asa ca nu ar trebui sa economisesti in acest caz. De asemenea, ar trebui sa iei in considerare in mod serios flexibilizarea bugetului. Daca esti constient de importanta unei bucatarii functionale, poti lua in calcul inclusiv finantarea unui credit pentru asta. Va fi o decizie pe care nu o vei regreta.
3. Determina stilul dorit
Pentru a-ti gasi bucataria de vis, ar trebui sa iei in considerare ce stil preferi si ce cerinte vizuale si functionale trebuie sa aiba viitoarea ta bucatarie. Exista nenumarate optiuni de design si functii, deci ar trebui sa iei in considerare si ceea ce nu doresti de la o bucatarie. Preferi o bucatarie din lemn sau o bucatarie moderna? Ar trebui sa fie o bucatarie de designer sau te gandesti la ceva practic, care sa fie si prietenos cu copiii? Ia in considerare si problema ergonomiei. De exemplu, cat de inalt trebuie sa fie blatul?
4. Fa planul bucatariei
Inainte de a comanda o bucatarie, ar trebui sa iti masori bucataria si, in mod ideal, sa desenezi o schita aproximativa, inclusiv pozitia caloriferelor, usilor si ferestrelor. Acest lucru face procesul mai simplu pentru tine si pentru profesionistul care iti va realiza bucataria. In acest fel, se poate acorda atentie diverselor nevoi si specificatii structurale astfel incat sa poti folosi cu adevarat spatiul in mod rational.
5. Alege forma bucatariei
In functie de gustul tau si de spatiul disponibil, poti alege intre diferite modele de bucatarie. Fie ca este vorba despre o bucatarie cu unul sau doua randuri, o bucatarie in forma de L, U sau G sau o solutie cu o insula de gatit – fii deschis la sugestii si lasa profesionistul sa te ghideze. De obicei, are multi ani de know-how.
Asadar, ia in considerare toate aceste puncte atunci cand faci bucataria pentru noua ta casa. Va fi cea mai buna decizie.