Sari la conținut

Cele mai bune creioane colorate

  Descoperă cele mai bune creioane colorate pentru artiști, de la începători la profesioniști.

  Cele mai bune creioane colorate oferă un mediu versatil pentru artiști. Acestea se combină cu desenul tradițional, dar reprezintă și o modalitate convenabilă de a desena în culori, potrivindu-se oricui, de la începători la profesioniști.

  În acest ghid, vom analiza cele mai bune creioane colorate disponibile în ceea ce privește legarea, aplicarea și rezistența la lumină, așa cum au fost testate prin propria noastră experiență de utilizare a fiecărui produs, și vom lua în considerare modul în care acestea se compară.

  recomandari creioane colorate
  Caran d’Ache
  Calitate profesională
  Citește recenzie
  top creioane de colorat
  Koh-I-Noor-TRIO
  Pentru artiști
  Citește recenzie
  cele mai bune creioane de colorat pentru artisti
  Derwent
  Cele mai versatile
  Citește recenzie

  Creioanele colorate sunt o formă de culori învelite în lemn. Miezul conține pigment, pentru a-i da culoare și lianți, de obicei inclusiv cretă. Acest lucru diferă de creioanele din selecția noastră generală a celor mai bune creioane colorate, care folosesc ceară cu alți lianți. Creioanele colorate sunt versatile pentru a fi utilizate cu medii mixte, iar unele sunt chiar solubile în apă.

  Cu toate acestea, dacă aceastea din urmă sunt o prioritate, ar fi mai bine să vă uitați la cele mai bune creioane de acuarelă. Deocamdată însă, să aruncăm o privire la cele mai bune creioane colorate disponibile în prezent.

  Cele mai bune creioane colorate 2023

  Creioane colorate Caran d Ache

  Creioane colorate Caran d’Ache

  Cele mai bune creioane colorate pentru realizarea unor lucrări de calitate profesională.

  Pro

  Aplicare lină și densă a culorilor
  Bine legat și ambalat
  Multe culori rezistente la lumină

  Contra

  Mai scumpe

  Creioanele colorate Caran d'Ache au unul dintre cele mai mari prețuri din această listă, dar pe bună dreptate. Aceste creioane colorate sunt bogat pigmentate și aproape toate culorile din aceasta gamă au un grad ridicat de rezistență la lumină.

  Constat că textura creionului este netedă pe măsură ce il utilizezi și lasă o culoare densă pe hârtie. Se simt un pic mai dure decât un colorate moale, iar miezul este destul de gros. Un avantaj la îndemână este corpul hexagonal, ceea ce înseamnă că creionul nu se va rostogoli. De asemenea, lemnul este neted și ușor de tăiat cu o lamă. Per total, acestea sunt cele mai bune creioane colorate pentru uz profesional.

  cele mai bune creioane de colorat profesionale

  Set arta Koh-I-Noor-TRIO AQUARELL, multicolor

  Cele mai bune creioane colorate acuarelabile, pentru artisti - Seturi de unelte artistice pentru diverse tehnici de pictura sau de desen.

  Pro

  Ușor de estompat
  Culoare strălucitoare
  Ușor de ascuțit

  Contra

  Pierde din intensitate la amestecare

  Setul de arta de la Koh-I-Noor sunt luminoase și deosebit de moi. De fapt, sunt unul dintre cele mai moi creioane colorate pe care le-am folosit și se estompează ușor deși există o oarecare pierdere de intensitate a culorilor. Gama de culori diferite este, de asemenea, un pic cam restrânsă, deși oferă suficient pentru majoritatea artiștilor.

  Pentru preț, culoarea este surprinzător de intensă și depășește așteptările. Cea mai mare parte a gamei de culori este, de asemenea, rezistentă la lumină. Creionul este de bună calitate și ușor de ascuțit cu o lamă, dar este, de asemenea, îngust și suficient de rezistent pentru a fi ascuțit cu o ascuțitoare de creioane. Creioanele colorate Koh-I-Noor sunt surprinzător de bune și de bună calitate și sunt ușor de utilizat, potrivindu-se atât începătorilor, cât și profesioniștilor.

  creioane colorate stabilo carbothello

  Creioane colorate Stabilo Carbothello

  Cele mai bune creioane colorate pentru a echilibra intensitatea culorilor și pentru a le amesteca ușor.

  Pro

  Culoare puternică și densă
  Se amestecă bine
  Destul de rezistente

  Contra

  Un pic cam scumpe

  Gama Carbothello de la Stabilo are o senzație destul de calcaroasă, deși mi s-a părut că sunt destul de fine la coborâre. Sunt relativ moi, așa că se amestecă rezonabil de bine și lasă o culoare frumoasă și densă.

  Din cauza moliciunii lor, au tendința de a se uza destul de repede și produc destul de mult praf. Acest lucru înseamnă că nu păstrează punctul mult timp și, prin urmare, se potrivesc unor semne mai îndrăznețe. Aceste creioane sunt suficient de înguste pentru a încăpea într-o ascuțitoare, deși, ca majoritatea creionelor colorate, miezul se poate rupe, așa că recomand totuși ascuțirea cu o lamă. Sunt ușoare și foarte comode de lucrat cu ele.

  Aceste creioane colorate pot concura confortabil cu mărci mai scumpe, apropiindu-se ca intensitate a culorilor, iar culorile rămân strălucitoare și la amestecare.

  Creioane Pastel Pitt 36 Culori Faber-Castell

  Creioane Pastel Pitt 36 Culori Faber-Castell

  Cel mai bun creion care echilibrează prețul accesibil cu o performanță solidă în toate privințele.

  Pro

  Culoare de bună calitate
  Se amestecă destul de bine
  Foarte rezistente

  Contra

  Disponibilitate redusă

  Creioanele colorate Pitt de la Faber Castell sunt o opțiune versatilă care se comportă bine pentru prețul lor. Se simt destul de netede, sunt bine pigmentate și își fixează destul de bine culoarea - totuși, au nevoie de ceva mai multă presiune pentru a produce semne foarte dense. Acest lucru înseamnă că pot deveni un pic prăfuite.

  În ceea ce privește moliciunea, creioanele colorate Pitt se situează undeva la mijloc. Am constatat că sunt suficient de tari pentru a menține un punct rezonabil, dar suficient de moi pentru a se estompa puțin. În general, creioanele Faber Castell Pitt sunt un instrument universal solid, capabil să se descurce bine pentru o varietate de utilizări diferite. Sunt o alegere bună pentru oricine trece la materiale mai profesionale.

  Set pentru desen Derwent Academy™

  Creioane colorate Derwent

  Un creion colorate moale și maleabil, care se combină bine cu alte medii.

  Creioane versatile, de înaltă calitate pentru colorat și schițe, ideale pentru artiștii aspiranți și amatori de toate vârstele.

  Creioane rezistente la rupere și ușor de ascuțit, potrivite pentru multe efecte, cum ar fi stratificarea, amestecarea și schițarea.

  Pro

  Cutie atractivă din lemn
  Calitate înaltă
  Foarte rezistente

  Contra

  Este un pic dificil de ascuțit miezul

  Creioanele Derwent oferă o opțiune mai moale, cu o senzație ușor calcaroasă, mai mult ca un colorat tradițional. Aceste creioane transferă ușor pigmentul pe pagină și funcționează bine pe o varietate de suprafețe diferite. Sunt deosebit de bune la amestecare. Pentru costul lor, intensitatea culorii este de asemenea bună.

  Creioanele au o legătură rotundă din lemn care este netedă și ușor de tăiat. Miezul poate fi un pic prea fragil pentru a fi folosit cu ascuțitoarea din gamă, așa că recomand ascuțirea cu o lamă. În rest, creioanele mi s-au părut destul de robuste. Consider că cele de la Derwent sunt cele mai bune creioane colorate pentru oricine caută o opțiune versatilă care se simte mai aproape de un bloc de colorate.

  Cum să alegi cele mai bune creioane colorate

  creioane colorate

  Alegerea celor mai bune creioane colorate depinde foarte mult de stilul tău de lucru. Este posibil să doresți să faci un compromis între moliciune și cât de mult se poate estompa creionul față de a fi suficient de ferm pentru a produce linii clare. Dacă ai un stil de desen mai expresiv sau mai pictural, optațeaza pentru creioane mai moi, iar dacă esti mai interesat de detalii fine, căuta creioane colorate mai dure.

  Toate creioanele colorate tind să fie mai dure decât cele moi convenționale și ar trebui să producă mai puțină mizerie. Un alt lucru de luat în considerare este cât de ușor pot fi ascuțite. Miezul unui creion colorat tinde să fie destul de fragil și poate fi necesar să folosesți o lamă pentru a-l ascuți.

  În cele din urmă, gamele mai scumpe conțin, în general, mai mulți pigmenți, ceea ce înseamnă că culorile sunt mai strălucitoare și este mai probabil ca acestea să fie rezistente la lumină, deci nu se vor estompa în timp. Acest lucru este important pentru munca profesională, dar ar putea fi trecut cu vederea pentru începători.

  O provocare a creionelor colorate este praful pe care îl produce. Pentru ca acesta să nu mai persiste pe pagină, este o idee bună să desenezi folosind unul dintre cele mai bune șevalete pentru artiști.

  Te poate interesa și: