Sari la conținut

Apa de toaletă vs Parfum: care este diferența?

  Poate că sunt cele două categorii principale de parfumuri, dar care este diferența exactă între o Eau de Toilette și o Eau de Parfum?

  comparatie parfum cu apa de toaleta

  S-ar putea să fie cele două categorii primare de parfumuri, dar care este exact diferența dintre o Eau de Toilette și o Eau de Parfum? Sunt adesea folosite în mod interschimbabil, în principal pentru că nu mulți dintre noi știu ce le diferențiază. Din fericire, suntem aici pentru a vă ajuta să le dați un sens la toate.

  Parfumurile sunt o achiziție intimă și incredibil de personală. Adesea, asociem aromele noastre preferate cu un anumit moment, o anumită amintire sau o anumită persoană. O sticlă clasică ne poate aminti chiar de o versiune trecută a noastră, un mic spritz ne poate teleporta înapoi la momentul exact care ne vine în minte.

  Poate că ați citit chiar ghidurile noastre despre cele mai bune parfumuri pentru femei și cele mai bune parfumuri pentru bărbați.

  Cu toate acestea, dincolo de numele și marca parfumurilor noastre preferate, cât de multe știm cu adevărat despre diferitele tipuri de parfumuri?

  Când vine vorba de Eau de Toilette și Eau de Parfum, există o distincție foarte clară care le separă pe cele două. Am vorbit cu fondatoarea unei mărci de parfumuri de lux care oferă parfumuri unisex, pentru a ne ajuta să o deslușim.

  „Apa de toaletă este un parfum cu o concentrație de 4-15%, care oferă purtătorului o longevitate de 3-4 ore de obicei”, explică ea. „Aceste parfumuri tind să fie mai ușoare și, uneori, purtătorul poate fi nevoit să le aplice pe parcursul zilei pentru a-și „completa” parfumul.”

  Un exemplu în acest sens ar fi Do Son de Diptyque sau Bleu de Chanel aftershave, ambele disponibile fie ca Eau de Toilette, fie ca Eau de Parfum, ca majoritatea celorlalte parfumuri. Cu toate acestea, o apa de parfum conține mai mult ulei de parfum.

  „Eau de Parfum” (15-20%) și „Extrait de parfum” (20-40%) conțin concentrații mai mari și puteți folosi mai puțin parfum pentru o experiență olfactivă mai durabilă. Unele parfumuri și extracte pot dura peste 24 de ore.

  Acest lucru înseamnă că o apă de parfum este, în general, mult mai durabilă decât o apă de toaletă, diferența cheie dintre cele două fiind nivelul de ulei de parfum concentrat pe care îl conțin.

  Așadar, înseamnă că o Eau de Parfum este cea mai bună opțiune atunci când cumpărați parfumuri? Acestea tind să fie un pic mai scumpe decât parfumurile Eau De Toilette, poate tocmai din acest motiv. Potrivit lui fondatoarei, Eau de Parfum nu numai că sunt de o calitate mai bună, dar au și un raport calitate-preț mai bun datorită longevității lor.

  „În opinia mea, o Eau de Parfum sau Extrait De Parfum este mult mai rafinat, mirosul este mai intens, iar sticla de parfum durează mult timp. Nu trebuie să îți reaplici mereu parfumul pentru a continua să te bucuri de el pe tot parcursul zilei!”

  Multe parfumuri, în special mărcile de renume, își oferă aromele atât ca Eau de Toilette, cât și ca Eau de Parfum, ultima ofertă fiind atașată unui preț ridicat. În ciuda faptului că sticlele sunt adesea etichetate cu același nume (și ambalaj), în cele mai multe cazuri, aromele sunt modificate pentru a se adapta la diferitele niveluri de concentrație utilizate. O apă de toaletă ar fi o versiune mai ușoară și mai proaspătă a parfumului, în timp ce apa de parfum ar fi mai bogată și mai distinctă.