Sari la conținut

Centrala termică pe GPL, o soluție eficientă pentru locuința ta

  centrala termica GPL

  Este destul de dificil să ai parte de apă caldă și căldură atunci când locuiești într-o zonă în care nu ai acces la rețeaua de gaze naturale pentru a-ți monta o centrală termică pe gaz. Dar stai, există o soluție, și nu ne referim la centrală termică pe bază de energie electrică, și nu ne referim nici măcar la încălzirea cu lemne, ambele opțiuni destul de usturătoare pentru buzunar. Soluția este una mult mai simplă și mai avantajoasă și presupune montarea unei centrale termice pe GPL. 

  Prețurile la energie electrică au sărit în aer

  Nu mai este nevoie să îți detaliem despre prețurile la energia electrică și cât de nemulțumiți sunt cei mai mulți dintre români, care se văd acum nevoiți să plătească facturi uriașe. Prin urmare, o centrală termică electrică iese automat din calcul. Tot cea care presupune folosirea de butelie propan se dovedește a fi eficientă și comparativ cu încălzirea cu ajutorul lemnelor.  

  Perfectă pentru pensiunile din zonele izolate

  Montarea unei centrale termice care funcționează pe bază de GPL este o soluție foarte bună nu doar în ceea ce privește locuințele particulare, ci și a celor care au decis să își câștige existența oferind servicii HoReCa în zone greu accesibile și chiar izolate. Multe dintre ele sunt amplasate în locații în care nu există racordare la rețeaua de gaze, iar opțiunea noastră chiar este cea mai bună soluție. Dacă este și cazul tău, discută cu specialiștii de la o astfel de firmă despre această opțiune și vezi care sunt recomandările lor în acest sens. De asemenea, nu uita să întrebi despre butelie GPL pentru centrala termica pret și să vezi dacă nu cumva este mai avantajos pentru tine să apelezi la rezervoarele GPL, de mari dimensiuni. 

  Apelează mereu la profesioniști

  Ca și în cazul montării altor tipuri de centrale, pentru instalarea celei termice pe GPL, ai nevoie de serviciile oferite de o firmă specializată și omologată conform cerințelor ANRE pentru acest tip de sisteme. În acest fel, ai certitudinea că nu vei avea parte nici de erori în instalare, și nici scurgeri. Greșelile de montare pot avea consecințe dintre cele mai grave, și chiar nu vrei să te confrunți cu așa ceva. O greșeală cu urmări de-a dreptul dezastruoase ar fi, de exemplu, montarea de robineți între vasul de expansiune și cazan. Nu mai este nevoie să detaliem, nu? 

  Atenție la îngheț

  Orice astfel de dispozitiv montat în spațiul dorit de tine trebuie să ofere protecție la îngheț, și nici să nu emită în zgomot deranjant atunci când funcționează. Nu uita că este nevoie și de senzorii de detecție pentru scăpările de gaz, și care te pot ajuta enorm să previi chiar adevărate tragedii. Reține și încă un amănunt: GPL-ul trebuie stocat în perfecta siguranță, pentru că este un gaz inflamabil. De aceea, și umplerea buteliilor trebuie făcută doar la stațiile specializate. Respectă recomandările specialiștilor referitor la întreținerea centralei, a măsurilor de siguranță care se impun și niciodată nu apela la soluții de compromis, pe motiv că ”merge și așa” sau este mai ieftin! Siguranța contează înainte de toate!