Sari la conținut

Cele mai inteligente moduri de a folosi capsulele de spălat vase pentru a-ți curăța casa

0
(0)

Capsulele pentru mașina de spălat vase pot acționa asupra petelor din casă, a mucegaiului, a uleiului și a mirosurilor.

capsula pentru masina de spalat vase

Știați că puteți folosi capsulele pentru mașina de spălat vase în mult mai multe locuri decât în mașina de spălat vase? Se pare că am dormit cu toții asupra utilizărilor mai puțin cunoscute ale acestor agenți de curățare compacți. Deoarece sunt concepute cu înălbitor și enzime pentru a îndepărta petele, pentru a combate apa dură și pentru a curăța grăsimea, aceste mici capsule pot avea un puternic efect de curățare în zone din casa ta dincolo de mașina de spălat vase.

Unde să folosiți capsulele pentru mașina de spălat vase în afara mașinii de spălat vase

Dezinfectați coșul de gunoi: Dacă coșul de gunoi din bucătărie (sau din exterior) miroase urât sau arată ca o crustă, faceți-i o „baie” cu tablete pentru mașina de spălat vase. Umpleți-l cu câteva căni de apă clocotită, aruncați o pastilă în el și lăsați-l să se înmoaie timp de o oră înainte de a-l freca ușor (dacă este necesar) și de a-l clăti.

Spălați mașina de spălat: Este contraintuitiv, dar mașinile de spălat au nevoie de fapt să fie curățate. Aruncați două până la patru capsule de mașină de spălat vase în tambur și rulați un ciclu de apă caldă pentru a combate mucegaiul, bacteriile, mucegaiul și, în general, murdăria neagră care se acumulează în timp în canelurile sale. (Dacă nu doriți să irosiți apa, aruncați o încărcătură de cârpe, cearceafuri sau alte lucruri albe pe care doriți să le faceți mai strălucitoare).

Curățați vasul de toaletă: Puteți sări peste vaporii de la majoritatea pulberilor de curățare a toaletei aruncând o tabletă de spălat vase în vas, așteptând să se dizolve, apoi frecând și trăgând apa ca de obicei.

Curățați petele de ulei: Dacă petele inestetice de gaz sau de ulei vă pătează garajul sau aleea, încercați să le curățați cu o capsulă de spălat vase. Umeziți capsula (sau mai multe, în funcție de mărimea petei), întindeți-o generos pe zona afectată și lăsați-o să acționeze pentru o perioadă de câteva ore – până la două zile. Apoi clătiți. Deși este posibil ca urmele să fie încă vizibile, ar trebui să diminueze vizibil dimensiunea și concentrația petei.

Curățați-vă ușa cuptorului: Dacă ușa de la cuptor arată închisă la culoare și murdară, puneți-vă mănușile de cauciuc de bucătărie, puneți mâna pe o capsulă de spălat vase, înmuiați-o în apă caldă și folosiți-o pentru a freca sticla și ușa pentru a obține un efect strălucitor.

Curățați scurgerile din frigider: Data viitoare când pe unul dintre rafturile frigiderului dvs. apar brusc substanțe întărite și lipicioase de origine necunoscută, folosiți o capsulă înmuiată în apă caldă pentru a curăța mizeria.

Îndepărtați petele de cafea, ceai și apă: Înălbitorul din interiorul tabletelor pentru mașina de spălat vase va roade petele încăpățânate din interiorul cănilor de cafea, al vaselor de flori și al carafelor. Pur și simplu umpleți vasul pătat cu apă caldă și o pastilă pentru mașina de spălat vase și lăsați-l să se înmoaie timp de o oră înainte de a-l spăla.

Dați strălucire chiuvetei dvs: Chiuvetele se murdăresc zilnic de resturi de mâncare, lichide întunecate și oale, tigăi și obiecte ascuțite care se întretaie pentru spațiu. Folosind o mână și o mănușă, frecați pastila în jurul chiuvetei pentru a îndepărta petele și zgârieturile de la suprafață.

Mobilier de terasă din plastic: Atunci când acele scaune de terasă din plastic încep să arate ca și cum ar fi trăit sub un pod toată iarna, dați-le un plus de strălucire cu o pastilă pentru mașina de spălat vase. Fie lăsați capsula să se dizolve în apă caldă și aplicați-o cu un burete, fie folosiți tableta în sine ca un tampon de frecare.

Îndepărtați crusta maro de pe oale și tigăi: Cu toții am lăsat o oală sau o tigaie să se ardă accidental pe aragaz. Pentru o arsură în interiorul oalei, umpleți-o cu apă, adăugați o pastilă de spălat vase, aduceți-o la fierbere, apoi fierbeți-o timp de cinci până la 10 minute. Pentru crusta încăpățânată de pe fundul vasului de gătit, puneți o mănușă și folosiți tableta înmuiată în apă caldă ca un tampon de curățat.

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.