Sari la conținut

Cele mai bune monitoare de calitate a aerului

  Dupa o zi stresanta la serviciu sau la scoala, este placut sa te intorci acasa intr-un spatiu relaxant. Asadar, ultimul lucru pe care doriti sa va astepte acasa este aerul poluat. O locuinta cu o buna calitate a aerului interior (IAQ) va poate ajuta sa fiti mai sanatos si mai confortabil.

  Cu un monitor de calitate a aerului, puteti masura in mod continuu IAQ in casa, biroul sau masina dvs. Unele monitoare sunt chiar capabile sa filtreze aerul.

  Unele particule poluante sunt suficient de mari pentru a fi usor vizibile, cum ar fi praful si fumul. Altele sunt extrem de mici, ceea ce inseamna ca nu le puteti vedea.

  Monitor calitate aer Nanovator 69, masoara (CO2), (HCHO), (TVOC), (PM), rezultate in timp real

  Monitor calitate aer Nanovator 69, masoara (CO2), (HCHO), (TVOC), (PM), rezultate in timp real Recomandat

  Monitorull dispune de senzori performanti pentru monitorizarea parametriilor, si de un ventilator incorporat care capteaza aerul din zona si il trece prin interiorul monitorului in permanenta, astfel incat permite monitorizarea in timp real al poluantilor enumerati mai sus, cu rezultate exacte.
  Monitor calitate aer portabil HIKE, pentru masurare PM2.5 cu grad ridicat de precizie folosind tehnologie laser

  Monitor calitate aer portabil HIKE, pentru masurare PM2.5 cu grad ridicat de precizie folosind tehnologie laser Accesibil

  HK-S1 este un instrument profesional, convenabil si portabil, de detectare PM2.5. Produsul are un senzor incorporat de inalta precizie, care poate detecta cu exactitate concentratia de PM2,5 din aer, pe baza principiului tehnologiei de imprastiere cu laser, oferind date precise pentru evaluarea si tratarea aerului.
  purificator de aer shinco home cu filtru hepa generator de plasma monitor al calitatii aerului

  Purificator de aer Shinco Home cu filtru HEPA, Generator de plasma, Monitor al calitatii aerului, CADR 240m³ / h, Pentru incaperi de pana la 50m2 Utilizare multipla

  Produsul este perfect pentru proprietarii de animale de companie, fumatori, copii sau oricine doreste sa imbunatateasca semnificativ calitatea aerului, sa indeparteze mirosurile nedorite si sa previna poluantii nocivi in casa sau spatiul de lucru.
  Monitor calitate aer Woods AQM 001, functioneaza cu ajutorul tehnologiei laserului putand sa indice cu precizie gradul de poluare al aerului, indica cantitatea de particule din aer: PM1, PM2.5, PM10

  Monitor calitate aer Woods AQM 001, functioneaza cu ajutorul tehnologiei laserului putand sa indice cu precizie gradul de poluare al aerului, indica cantitatea de particule din aer: PM1, PM2.5, PM10 Tehnologie laser

  Poluarea se masoara in functie de pulberii in suspensie din aerul ambiental. “PM2,5″ inseamna pulberile in suspensie de 2,5 µm care trec printr-un orificiu de selectare conform standardul european EN 14907, iar PM2,5 se defineste ca mai mult de 50% din particule colectate cu samplerul sa fie cu diametrul de 2,5µm. Valoarea maxim admisa este de 50 µg/mc.

  Poluanti potentiali

  Un monitor de calitate a aerului trebuie sa fie capabil sa verifice aerul pentru diferite tipuri de poluanti. Dioxidul de carbon (CO2) si monoxidul de carbon (CO) sunt doi dintre cei mai importanti, dar mai sunt si altii. Inainte de a achizitiona un monitor de calitate a aerului, cititi specificatiile produsului pentru a va asigura ca acesta va detecta substantele pe care doriti sa le poata detecta. Mai jos sunt cateva dintre cele mai semnificative.

  utilizare monitor de masurare calitate aer

  CO2 si CO

  CO2 se gaseste in aer in mod natural, dar devine periculos daca atinge niveluri ridicate. CO2 se poate acumula de la un sistem de incalzire a locuintei care functioneaza defectuos. CO apare in aer dupa ce combustibilul arde intr-un aparat sau vehicul. Dupa cum probabil stiti, CO are o reputatie notorie pentru ca este un gaz invizibil mortal.

  Un monitor al calitatii aerului ar trebui sa masoare CO2 sau CO in termeni de parti pe milion. Daca descoperiti ca aveti o acumulare, veti dori sa va interesati imediat de o ventilatie adecvata si de alte solutii de calitate profesionala.

  Particule in suspensie

  Materia sub forma de particule, sau PM, este un termen care se refera la particulele care plutesc in aer. Elemente precum praful, polenul, mucegaiul si particulele de fum se incadreaza sub umbrela PM. in mod obisnuit, se considera ca PM este orice particula cu un diametru cuprins intre 2,5 si 10 micrometri (PM10).

  Particulele mai mici de 2,5 micrometri sunt denumite PM2,5. (Un micrometru este egal cu 0,001 milimetri sau aproximativ 0,00004 inci.) Unele filtre de aer sunt limitate la eliminarea doar a particulelor PM10 din aer. Altele sunt capabile sa filtreze particulele PM2,5.

  Gatitul, fumatul tigarilor si utilizarea unui aspirator cu un filtru defect pot determina cresterea nivelului de PM.

  Compusi organici volatili

  Compusii organici volatili, sau COV, sunt foarte daunatori pentru oameni. Aceste substante chimice nu se gasesc in mod natural in aer. Vaporii de la articole precum vopselele, benzina si alte substante chimice creeaza COV. Un monitor al calitatii aerului va masura COV in parti pe miliard (PPB).

  Radon

  Gazul radon poate provoca cancer la om daca se acumuleaza in timp. Deoarece este inodor si incolor, radonul este deosebit de periculos. Acesta exista in sol si se poate infiltra in casa prin porii din fundatie. in special, nu toate monitoarele de calitate a aerului pot detecta radonul. Unii oameni achizitioneaza kituri de testare a radonului pentru a verifica daca exista o acumulare de radon in casa.

  Stiati ca?

  Daca nivelul de umiditate din locuinta depaseste 50% ati putea ajunge sa aveti mucegai in aer. Aceasta este o problema frecventa in timpul verii in regiunile cu umiditate ridicata.

  Caracteristici

  specificatii monitor calitate aer

  Monitoarele de calitate a aerului vin in diferite forme si dimensiuni si sunt disponibile multe caracteristici diferite. Urmatoarea este o lista partiala. Nu toate produsele au toate aceste caracteristici. De exemplu, unele monitoare de calitate a aerului nu sunt aparate inteligente.

  Ecran de afisare: Un ecran de afisare faciliteaza citirea datelor IAQ. Unele monitoare de calitate a aerului au un ecran de afisare, dar altele au doar un indicator luminos.

  Filtrare: Unele monitoare de calitate a aerului fac mai mult decat sa masoare poluantii din aer. De asemenea, acestea au un filtru incorporat care poate ajuta la curatarea aerului.

  Putere: Un monitor IAQ se poate conecta la o priza de curent sau poate functiona pe baterii.

  Dimensiune: Unele monitoare de calitate a aerului sunt facute pentru a fi transportate cu dumneavoastra. Unele sunt unitati portabile; altele pot fi prinse de haine. Alte monitoare de calitate a aerului sunt mai mari si sunt menite sa ramana intr-un singur loc.

  Caracteristici inteligente: Unele monitoare de calitate a aerului se pot conecta la reteaua dvs. WiFi si pot comunica cu alte dispozitive inteligente din retea. Daca aveti un astfel de aparat, ati putea aprecia posibilitatea de a urmari citirile privind calitatea aerului printr-o aplicatie pentru smartphone.

  Preturile monitoarelor de calitate a aerului

  cel mai bun aparat monitorizare calitate aer

  Ati putea cheltui intre 150 si 2000 lei pentru un monitor de calitate a aerului. Aceasta este o gama de preturi foarte mare, asa ca poate fi putin dificil sa va dati seama ce doriti sa cheltuiti.

  Monitoarele de baza pentru calitatea aerului au de obicei un pret cuprins intre 130 si 500 de lei. Aceste unitati au dimensiuni limitate si adesea nu au ecran de afisare. Este posibil sa gasiti unele monitoare inteligente in aceasta gama de preturi, deoarece faptul ca nu au un ecran de afisare mentine pretul scazut.

  Monitoarele din intervalul de pret cuprins intre 500 si 1000 lei pot avea un ecran de afisare pentru comoditate. Unele dintre aceste unitati includ capacitati de purificare a aerului, dar de obicei sunt unitati portabile si sunt facute doar pentru a filtra o masina sau o singura camera.

  Monitoarele de calitate a aerului care costa mai mult de 1100 lei tind sa fie aparate mai mari. Acestea monitorizeaza calitatea aerului, dar multe dintre ele pot, de asemenea, sa purifice aerul dintr-o camera mare sau dintr-un birou. Unele dintre aceste unitati se pot conecta la reteaua WiFi de acasa, oferindu-va acces usor la date.

  Sfaturi

  Daca credeti ca locuinta dvs. este complet curata si nu aveti nevoie de un monitor IAQ, mai ganditi-va o data. Am compilat o lista de motive pe care EPA le ofera pentru care oamenii ar trebui sa monitorizeze calitatea aerului din casa.

  • Calitatea slaba a aerului duce la o sanatate precara. Anumiti poluanti din interiorul locuintei pot cauza probleme de sanatate imediate. Unele dintre aceste probleme includ iritarea ochilor, tusea si durerile de cap. Cu toate acestea, aceste probleme de sanatate pot fi cauzate si de virusi obisnuiti. Masurarea calitatii aerului va va ajuta sa determinati sursa problemelor.
  • Monitorizati aerul pentru a evita riscurile grave pentru sanatate. Expunerea la anumiti poluanti din aer poate provoca in timp probleme precum cancer, boli de inima sau boli respiratorii. Totusi, pot trece mai multi ani inainte de a va confrunta cu problemele de sanatate cauzate de acesti poluanti. A avea un monitor al calitatii aerului va permite sa gasiti acesti poluanti si sa ii eliminati inainte ca acestia sa provoace probleme pe termen lung.
  • Cunoasteti cele mai bune modalitati pentru a evita calitatea proasta a aerului. Anumite activitati pot cauza probleme legate de calitatea aerului. Fumatul, utilizarea pesticidelor, vopsitul si folosirea decapantilor pot introduce COV in aer. Unele persoane sunt mai sensibile la COV decat altele, asa ca folositi aceste substante chimice cu moderatie si numai atunci cand este necesar.
  • Mentineti o ventilatie adecvata. Una dintre cele mai frecvente cauze ale unei calitati precare a aerului este ventilatia inadecvata. Avand un sistem de ventilatie bun, aduceti aer proaspat in interior si circula poluantii in exterior.

  Un monitor de calitate a aerului realizat pentru uz rezidential poate masura elemente precum particule, vapori chimici si gaze periculoase din aer.

  Daca doriti sa eliminati riscul anumitor poluanti cu risc ridicat (radon, CO, COV etc.), cititi specificatiile inainte de a cumpara pentru a va asigura ca aparatul ii va urmari.

  Intrebari frecvente

  Te poate interesa si: