0
(0)

Un microfon de gaming este util nu numai pentru a discuta cu colegii de echipa, ci si pentru a produce un sunet clar in timpul transmisiunilor in direct. Daca doriti sa treceti de la microfoanele mediocre incorporate in castile de gaming, aruncati o privire la microfoanele noastre preferate pentru jocuri.

microfon de gaming

Microfon Profesional Blue Yeti USB, PC & Mac Cel mai bun microfon de gaming in general

Blue Yeti X este usor de configurat, ofera performante incredibile si face acest lucru fara a avea un pret ridicat.
microfon gaming

Microfon gaming Razer Seiren X Cel mai bun microfon de gaming de buget sub 500 lei

In ciuda pretului sau redus, Razer Seiren X ofera performante solide (si un design elegant) care va imbunatati orice sesiune de gaming sau streaming.
Microfon FIFINE USB, Microfon laptop PC, Microfon condensator + suport

Microfon FIFINE USB, Microfon laptop PC, Microfon condensator + suport Cel mai bun microfon de gaming de buget sub 250 lei

Ii lipsesc o multime de calitati care se regasesc la microfoanele de calitate superioara, dar acest gadget accesibil este un mare pas inainte fată de majoritatea castilor.
cel mai bun microfon pentru podcast

Microfon USB/XLR pentru Podcast MV7-K Shure Cel mai bun microfon de gaming pentru streaming

Daca aveti nevoie de calitate inalta pentru streaming sau cu intrari USB si XLR, Shure MV7 merita o privire mai atenta.
hyperx cloud alphax gaming

HyperX Cloud Alpha S Cele mai bune casti cu microfon de gaming

Cu un microfon de gaming excelent si drivere impresionante, HyperX Cloud Alpha S sunt casti de gaming versatile, care au un pret rezonabil.

Ce trebuie sa cautati la un microfon pentru gaming

In timp ce castile pentru gaming sunt cea mai raspandita optiune pentru capturarea sunetului in timpul jocurilor, microfoanele dedicate devin rapid o alternativa populara. Aceste produse independente sunt, de obicei, mult mai puternice decat micile microfoane incorporate in casti, permitandu-va sa trimiteti comenzi foarte clare colegilor de echipa. De asemenea, acestea sunt extrem de populare in lumea streaming-ului, deoarece ofera transmisiunilor un sentiment de productie premium si imbunatatesc experienta generala a spectatorului.

Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a cumpara primul microfon pentru live pe care il gasiti pe Emag. Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui este cat de mult mixaj audio vreti sa transmiteti. Mixarea audio va permite sa ajustati volumul si tonul continutului dvs. si este o caracteristica cruciala pentru majoritatea celor care fac live stream-uri si podcast-uri.

Daca intentionati sa folositi microfonul doar in timpul jocurilor si nu sunteti interesat de streaming, probabil ca nu veti nevoie de aceasta functionalitate. In acest caz, puteti opta pentru o conexiune USB standard. Dar daca doriti aceasta capacitate, va trebui sa cautati ceva care sa utilizeze intrari XLR si care sa fie compatibil cu configuratia dvs. actuala.

Cei care fac streaming vor dori, de asemenea, sa ia in considerare designul general si posibilitatea de reglare a microfonului lor. Nu numai ca va trebui sa va simtiti confortabil in timp ce folositi microfonul, dar veti dori ca acesta sa arate bine pe camera. Acest lucru ar putea insemna sa optati pentru ceva mai scump, cu un finisaj de inalta calitate.

Jucatorii care isi folosesc pur si simplu microfonul pentru multiplayer online au o situatie usoara – alegeti ceva accesibil cu o simpla conexiune USB si sunteti deja in fata a ceea ce pot realiza majoritatea castilor standard. Dar streamerii trebuie sa fie putin mai precauti in ceea ce aleg si sa se asigure ca se va potrivi cu estetica pe care doresc sa o cultive si ca va functiona cu tot hardware-ul si software-ul existent.

Iata cele mai bune cinci microfoane de gaming pentru a va ajuta sa va imbunatatiti sistemul audio:

Cel mai bun microfon de gaming: Blue Yeti

microfon gaming logitech
Avantaje
  • Claritate impresionanta a sunetului
  • Pret rezonabil
  • Masurare cu LED-uri in timp real
Dezavantaje
  • Conexiunea USB nu este ideala pentru mixarea audio high-end

Putine microfoane pentru gaming ofera o combinatie mai buna de pret si performanta decat Blue Yeti X. Cel mai mare dezavantaj al dispozitivului este conexiunea USB – care faciliteaza configurarea, dar nu va ofera aceeasi experienta de mixare audio profunda pe care ati obtine-o de la o intrare XLR.

Lipsa abilitatilor de mixare nu va fi o problema daca il folositi doar pentru jocuri. Chiar si cei care fac streaming ocazional se vor simti bine cu ceea ce ofera Yeti X: sunet clar ca buna ziua, un design elegant si contorizare cu LED-uri in timp real pentru a va asigura ca sunetul este transmis exact asa cum a fost prevazut. De asemenea, este pe deplin compatibil cu Skype si Zoom, astfel incat poate fi folosit ca microfon de lucru si de joaca.

Calitatea superioara a sunetului nu este tot ceea ce primiti cu Yeti X, deoarece matricea sa de patru capsule este invelita intr-un design de inalta calitate care se mandreste cu un buton inteligent multifunctional pentru ajustari usoare, un suport incorporat care va permite sa ii personalizati pozitionarea si o vopsea neagra discreta care ii permite sa se integreze in orice configuratie de streaming.

microfon de gaming

Blue Yeti X

Cel mai bun microfon de gaming in general
Blue Yeti X este usor de configurat, ofera performante incredibile si face acest lucru fara a avea un pret ridicat.

Cel mai bun microfon de gaming de buget sub 500 lei: Razer Seiren X

microfon de gaming recomandari
Avantaje
  • Configurare simpla
  • Design simplificat
  • Stand inclinabil
Dezavantaje
  • Preia unele zgomote ambientale

Razer este cunoscut pentru echipamentele sale de gaming premium, iar Razer Seiren X nu face exceptie. Microfonul este surprinzator de robust pentru un pret sub 500 lei, cu capacitatea de a amortiza vibratiile, cu un suport inclinabil incorporat si cu un factor de forma minuscul care va incapea chiar si pe cel mai aglomerat birou.

Daca intentionati sa faceti streaming cu Seiren X sau daca nu sunteti convins de designul negru, veti gasi microfonul disponibil in culorile Mercury White si Quartz Pink. Toate trei au un model de captare super-cardioid pentru a elimina zgomotul ambiental, un microfon cu condensator si monitorizare cu latenta zero pentru a reduce ecourile. Conexiunea sa USB permite o configurare usoara si compatibilitate pe diverse dispozitive.

In timp ce captarea super-cardioida face o treaba buna in ceea ce priveste reducerea scurgerilor de sunete ambientale in fluxul dvs. audio, nu este perfecta. Unii utilizatori au raportat ca bataile de la tastatura au fost preluate de microfon, desi kilometrajul poate varia in functie de configuratia dvs. specifica si de tipul de tastatura.

Dar pentru un produs disponibil la mai putin de 500 de lei, aceasta este o problema minora pentru o performanta impresionanta.

microfon gaming

Razer Seiren X

Cel mai bun microfon de gaming de buget sub 500 lei
In ciuda pretului sau redus, Razer Seiren X ofera performante solide (si un design elegant) care va imbunatati orice sesiune de jocuri sau transmisiune in direct.

Cel mai bun microfon de gaming ieftin sub 250 lei: FIFINE USB – Microfon condensator

microfon pentru gaming
Avantaje
  • Foarte ieftin
  • Configurare usoara
  • Suport reglabil
Dezavantaje
  • Nu este compatibil cu Xbox
  • Performanta sub asteptari in comparatie cu altele de pe această lista

Nu este usor sa gasesti un microfon bun sub 250 de lei, dar FIFINE Metal Condenser face o treaba buna pentru a-ti imbunatati sunetul fara sa te rupa de bani. De asemenea, arata destul de bine, avand in vedere pretul sau, si se comporta surprinzator de bine in timpul transmisiunilor in direct.

FIFINE este construit cu o conexiune USB, desi consolele Xbox nu o accepta. Performanta sa este, de asemenea, in linie cu ceea ce va asteptati de la un microfon de 230 lei, avand captare cardioid in loc de super cardioid – ceea ce inseamna ca veti obtine sunet ambiental in transmisiunile dvs.

Daca puteti trece cu vederea aceste dezavantaje, exista multe lucruri de apreciat la FIFINE. Un suport incorporat faciliteaza efectuarea unor mici ajustari ale pozitionarii sale, conexiunea USB face ca configurarea sa fie foarte usoara, un buton de volum va permite sa modificati rapid setarile si va functiona foarte bine cu aplicatii precum Discord si Twitch.

Poate ca ar fi mai bine sa economisiti si sa va luati ceva mai rezistent daca nu cautati ceva imediat, dar FIFINE este excelent pentru gamerii care lucreaza cu un buget mai mic.

Microfon FIFINE USB, Microfon laptop PC, Microfon condensator + suport

FIFINE USB

Cel mai bun microfon de gaming de buget sub 250 lei
Ii lipsesc o multime de configurari care se regasesc la microfoanele de calitate superioara, dar acesta fiind ieftin este un mare pas inainte fată de majoritatea castilor.

Cel mai bun microfon de gaming pentru streaming: MV7-K Shure

cel mai bun microfon pentru podcast
Avantaje
  • Conexiune USB si XLR
  • Comenzi cu panou tactil usor de accesat
  • Claritatea sunetului este premium
Dezavantaje
  • Scump

Aspirantii la streaming au nevoie de un microfon puternic care sa le permita sa adapteze performanta microfonului la cerintele lor. Microfonul pentru podcast Shure MV7 este mai mult decat la inaltimea sarcinii, oferind atat conexiuni USB, cat si XLR, care va permit fie sa incepeti sa lucrati in cateva secunde pentru jocuri, fie sa va scufundati adanc in saptamani pentru o sesiune de streaming de lunga durata.

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale Shure MV7 este panoul de control tactil. Acestea va permit sa manipulati castigul, volumul de monitorizare, mixajul caștilor si muting-ul microfonului fara a fi nevoie sa va plimbati prin meniurile de pe ecran. De asemenea, acestea accentueaza aspectul premium al microfonului, care este construit in intregime din metal pentru o durabilitate sporita.

Pentru a va ajuta sa profitati la maximum de sesiunile dumneavoastra, veti dori sa utilizati aplicatia ShurePlus MOTIV. Aceasta va permite sa ajustati o varietate de variabile legate de calitatea sunetului si chiar sa aplicati filtre. Software-ul, combinat cu captarea si claritatea impresionanta a microfonului, va permite sa sunati cu usurinta ca un profesionist, chiar daca transmiteti in streaming dintr-o casa zgomotoasa.

Cel mai mare dezavantaj al microfonului Shure MV7 este pretul sau, care se ridica la aproximativ 1500 de lei. De asemenea, va trebui sa cumparati un suport, deoarece niciunul nu este inclus in achizitie. Dar daca aveti nevoie de ceva puternic pentru streaming, MV7 merita o privire mai atenta.

cel mai bun microfon pentru podcast

MV7-K Shure

Cel mai bun microfon de gaming pentru streaming
Daca aveti nevoie de calitate inalta pentru streaming, podcast sau cu intrari USB si XLR, Shure MV7 merita o privire mai atenta.

Cele mai bune casti cu microfon de gaming: HyperX Cloud Alpha S

casti cu microfon de gaming
Avantaje
  • Design comfortabil
  • Compatibilitate cu mai multe platforme
  • Foarte accesibile
Dezavantaje
  • Microfonul nu este la fel de puternic ca in cazul produselor de sine statatoare

Desi HyperX Cloud Alpha S nu ofera aceeasi performanta audio puternica ca un microfon de sine statator, este o casca surprinzator de capabila care simplifica toate nevoile de comunicare. Nu numai ca are un microfon cu anulare a zgomotului, dar driverele sale personalizate pompeaza un sunet impresionant pentru a ajuta la aducerea la viata a fiecarei explozii din joc.

HyperX este o alegere din ce in ce mai populara pentru perifericele de jocuri si putine produse din gama sa sunt atat de complete ca Cloud Alpha S. Conexiunea sa cu fir nu va fi pe gustul tuturor, dar permite o compatibilitate universala cu cele mai populare console actuale (si PC) si faciliteaza punerea in functiune in cateva secunde.

Pernutele supradimensionate pentru urechi, HyperX 7.1 Surround Sound, cursoarele de reglare a basului si un mixer de control audio completeaza oferta. De asemenea, veti avea parte de un microfon flexibil si detasabil care faciliteaza comunicarea cu echipa dumneavoastra – chiar daca nu este la fel de premium ca un microfon de sine statator. Dar, avand in vedere ca puteti obtine toate acestea pentru aproximativ 500 de lei, Cloud Alpha S este o alternativa excelenta la alte produse din aceasta lista.

hyperx cloud alphax gaming

HyperX Cloud Alpha S

Cele mai bune casti cu microfon de gaming
Cu un microfon de gaming excelent si drivere impresionante, HyperX Cloud Alpha S sunt casti de gaming versatile, care au un pret accesibil.

Te poate interesa si:

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare îmbunătățită. Prin navigarea pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor de către noi.