Cele mai bune hote de bucătărie ieftine – 2021

hote bucatarie ieftine - Cele mai bune hote de bucătărie ieftine - 2021

Pentru a ne asigura de faptul că intri în contact doar cu cele mai bune hote de bucătărie ieftine de pe piață, astăzi am luat decizia de a veni în întâmpinarea ta cu o serie de criterii după care să alegi o hotă!

Ba mai mult, ne-am gândit și la câteva recomandări! Informația este, până la urmă, secretul spre o achiziție de succes. Ești pregătit să vezi despre ce anume este vorba?

Cele mai importante criterii după care să te ghidezi în achiziționarea hotei perfecte

Care sunt cele mai importante criterii după care să te ghidezi în achiziționarea hotei perfecte? Am selectat pentru tine, 5 caracteristici pe care să le iei în considerare înainte de a adăuga în coș hota pe care urmează să o folosești o perioadă cât mai îndelungată de timp!

Capacitatea hotei

Capacitatea hotei este un criteriu extrem de important, cu atât mai mult cu cât, încă de la început, trebuie să știi că nu poți achiziționa o hotă care să nu se potrivească nevoilor tale. De altfel, capacitatea hotei are legătură și cu dimensiunile bucătăriei. Pentru a-ți face o idee mai amplă cu privire la ceea ce îți spunem, vrem să te gândești așa: hota trebuie să aibă o capacitate egală sau mai mare cu volumul bucătăriei, înmulțit cu 10!

Ce înseamnă asta? Dacă bucătăria ta are o lungime de 5 metri, o lățime de 4 și înălțime de 2, atunci capacitatea hotei pe care o achiziționezi trebuie să fie, cel puțin, de 40×10, adică 400 metri cubi. Repetăm, însă, acesta este un exemplu pe care am dorit a-l evidenția, pentru a ști cu exactitate la ceea ce ne referim!

Dimensiunile hotei

Pe piață există o mulțime de hote, de diferite dimensiuni din care poți alege! Însă când vine vorba despre hota perfectă, nu uita că aceasta poate avea orice dimensiune îți dorești, atâta timp cât este mai mare decât aragazul sau plita de gătit.

Doar în acest fel vei observa eficiența maximă a hotei, întrucât aceasta va avea puterea de a absorbi toți aburii! În mod normal, hota trebuie montată la o distanță de 60-70 cm față de aragaz sau plita de gătit, însă există și excepții. Excepție de la această regulă fac hotele încorporabile, care se montează direct în blatul de bucătărie.

Materialele de fabricație ale hotei

Sunt materialele de fabricație ale hotei atât de importante după cum spun specialiștii? Ei bine, materialul predominant din care este fabricată hota, chiar reprezintă un punct important după care să te ghidezi.

Chiar dacă hotele pot fi fabricate dintr-o varietate de materiale, îți recomandăm să iei mai mult în considerare hotele din inox, întrucât acestea sunt cel mai ușor de întreținut. Te vei convinge chiar tu de acest aspect!

Nivelul zgomotului hotei

O hotă care face prea mult zgomot, la un moment dat devine deranjantă! Tocmai de aceea, datorită faptului că este așezată destul de aproape, hota ar trebui să atingă un nivel minim de zgomot. Sau, cel puțin, zgomotul să fie cât de cât acceptabil!

Care este nivelul de zgomot pe care nu îl depășesc cele mai bune hote de pe piață? În cazul acestora, vorbim despre un zgomot de maxim 50-55 decibeli.

Funcțiile și opțiunile încorporate ale hotei

Cea mai bună hotă va fi mereu acea hotă performantă, care vine la pachet cu o mulțime de funcții și opțiuni încorporate! După asta ar trebui să te ghidezi și tu, întrucât te vei folosi o perioadă bună de timp de hota pe care plănuiești să o achiziționezi!

Funcțiile esențiale pe care cea mai bună hotă ar trebui să le aibă sunt:

  • Treptele de viteză – treptele de viteză sunt cele care îți permit să reglezi hota, în funcție de intensitatea mirosului sau aburilor pe care dorești ca hota să-i absoarbă. Ideal ar fi să te ghidezi după acele modele de hote de pe piață cu 2 sau chiar 3 trepte de viteză;
  • Filtrele – filtrele sunt cele care ajută la eliminarea impurităților, dar și a grăsimii care în mod obișnuit s-ar depune pe mobilă. Unul dintre cele mai accesibile filtre este filtrul lavabil – un filtru din metal, care trebuie spălat o dată pe lună și schimbat anual. De altfel, mai există și filtre de hârtie, cu necesitatea schimbării acestora după 3 luni sau filtrele ionice, pe care, de obicei, le folosesc hotele moderne. Aceste filtre ionice sunt extrem de eficiente, întrucât ajută nu doar la îndepărtarea completă a mirosurilor, ci și la îndepărtarea microbilor și virușilor;
  • Temporizatorul de funcționare  – acesta este gândit în așa fel, încât să oprească ventilatorul după o anumită perioadă;
  • Senzorul de temperatură – componentele electronice ale hotei pot fi afectate de aburii mult prea fierbinți sau de temperatura mult prea ridicată. Tocmai de aceea este esențial un senzor de temperatură. Acesta va opri ventilatorul imediat după ce aerul aspirat devine prea fierbinte;
  • Opțiunea lumini LED – acestea sunt amplasate deasupra spațiului de gătire, pentru o vedere cât mai bună și mai clară asupra a ceea ce gătești;
  • Afișajul și controlul electronic – aceste două aspecte te vor ajuta să ai un control sporit asupra hotei;

Cele mai bune hote de pe piață – recomandări

Hota încorporabilă decorativă Candy CVMA60N

hota de bucatarie ieftina - Cele mai bune hote de bucătărie ieftine - 2021
Hotă bucătărie decorativă
Tip încastrare Incorporabil
Utilizare Rezidențial
Design Decorativă
Metoda de ventilare Evacuare
Tip panou de comandă Touch screen
pret - Cele mai bune hote de bucătărie ieftine - 2021

Acestă hotă decorativă Candy CVMA60N este una dintre hotele cele mai bune de până acum, cu atât mai mult cu cât dispune de funcții necesare încadrării acesteia în topul celor mai apreciate hote moderne. Acest lucru se datorează opririi întârziate, funcție care permite setarea timpului de activitate al hotei, dar și perioada după care dorești ca aceasta să devină inactivă.

De altfel, dispune și de un panou de control tactil, lumină LED, dar și de nivele diferite de viteză. Cele 4 nivele pe care hota Candy le are sunt perfecte pentru acele momente când te decizi să prăjești sau să faci grătar!

Prețul hotei, comparativ cu cel al unei hote clasice, este destul de ridicat, încă designul, funcționalitățile și opțiunile încorporate sunt cele care îți vor demonstra că ai făcut cea mai bună alegere cu putință!

 Hota tradițională Zanussi ZHT631W

hota bucatarie zanussi ieftina - Cele mai bune hote de bucătărie ieftine - 2021
Hotă aragaz tradițională
Tip încastrare Standard
Utilizare Rezidențial
Design Conventională
Metoda de ventilare Evacuare
Recirculare Mixta
Tip panou de comandă Mecanic
pret - Cele mai bune hote de bucătărie ieftine - 2021

În topul preferințelor clienților se află și hota tradițională Zanussi ZHT631W, tocmai pentru că este una dintre acele hote extrem de ușor de folosit. Achiziționând-o pe aceasta vei economisi, așadar, nu doar timp, ci și spațiu, putând fi instalată cu lejeritate sub dulapul de bucătărie unde se află aragazul tău!

Zanussi ZHT631W funcționează pe bază de comenzi ușoare, astfel că tot ceea ce îți rămâne de făcut după ce o pornești este să glisezi comanda cu ajutorul degetelor, până în punctul în care obții viteza, respectiv puterea de absorbție ideală mâncării pe care o pregătești în acel moment!

Atinge o putere de absorbție de 220 mc/h, funcționează pe baza unui singur motor, iar prețul ei este unul mai mult decât accesibil!

Hota încorporabilă telescopică Electrolux LFP316S

hota pentru bucatarie - Cele mai bune hote de bucătărie ieftine - 2021
Hotă bucătărie telescopică
Tip încastrare Standard
Utilizare Rezidential
Design Telescopică
Metoda de ventilare Evacuare
Recirculare
Tip panou de comandă Mecanic
pret - Cele mai bune hote de bucătărie ieftine - 2021

Ce îți putem spune despre Electrolux LFP316S? Ei bine, se numără printre acele modele de hote bune cu ajutorul cărora poți economisi spațiu din plin. Ba mai mult, este hota cu care nu vei avea probleme, setările ei fiind gândite într-un mod simplist. Tot ceea ce trebuie să faci este să te ghidezi după comenzile intuitive, să reglezi setările pentru lumină și pentru viteză și mai apoi te poți bucura de un gătit flexibil și rapid!

Electrolux LFP316S dispune, în altă ordine de idei, și de un filtru care asigură protecție maximă, permanentă asupra bucătăriei și aerului. De altfel, lumina LED este un element avantajos, întrucât poate fi folosită în acele momente în care trebuie să gătești un preparat care durează mult!

Raportul calitate-preț este demn de luat în calcul, posesorii acestei hote de la Electrolux fiind, până în prezent, deplin mulțumiți de achiziția făcută!

Hota încorporabilă telescopică Bosch DFM064W50

hota telescopica bucatarie - Cele mai bune hote de bucătărie ieftine - 2021
Hotă telescopică bucătărie
Tip încastrare Incorporabil
Utilizare Rezidential
Design Telescopică
Metoda de ventilare Evacuare
Recirculare Mixtă
Tip panou de comandă Mecanic
pret - Cele mai bune hote de bucătărie ieftine - 2021

Bosch este unul dintre cele mai cunoscute branduri de pe piață, astfel că nu se putea să nu includem în topul cele mai bune hote și hota încorporabilă telescopică Bosch DFM064W50! Aceasta nu este o hotă obișnuită, ci se remarcă prin designul său care poate oferi eleganță mobilei de bucătărie!

Mai mult decât atât, este hota care dispune de evacuare – pentru un aer cât mai curat, și de un filtru de grăsime – care va împiedica grăsimea să se depună pe mobilă sau alte suprafețe. Filtrul de grăsime este din metal, acesta filtrând foarte bine nu doar grăsimea, ci și impuritățile și alte particule din aerul extras.

Se recomandă, pentru o eficiență maximă, curățarea acestor filtre o dată pe lună, fie manual, fie în mașina de spălat!

Hota încorporabilă decorativă Star-Light HAD-100RETRO

hota bucatarie - Cele mai bune hote de bucătărie ieftine - 2021
Hotă incorporabilă decorativă
Tip încastrare Incorporabil
Utilizare Rezidential
Design Decorativă
Tip panou de comandă Mecanic
2 filtre
pret - Cele mai bune hote de bucătărie ieftine - 2021

Această hotă decorativă este o soluție demnă de luat în calcul nu doar în cazul în care ai o bucătărie clasică. Este perfectă, chiar și pentru o bucătărie modernă, cu atât mai mult cu cât designul simplu este cel care impresionează!

Dotată cu două filtre de aluminiu, Star-Light HAD-100RETRO este o hotă mult mai ușor de întreținut decât alte modele disponibile pe piață! Filtrele de care dispune pot fi curățate chiar și la mașina de spălat vase, iar luminile LED sunt cele care vor deveni un real ajutor în bucătărie, mai ales atunci când dorești să economisești energie electrică!

În funcție de nevoile pe care le ai, dar și de ceea ce îți dorești de la o hotă, achiziționează hota de bucătărie pe care o consideri cea mai potrivită! Nu uita, însă, să iei în considerare ghidul pe care ți l-am pus la dispoziție! Ținând cont de aceste criterii, selecția hotei perfecte va fi floare la ureche!