Sari la conținut

Cele mai bune gadgeturi pentru smart home din 2023: Transformă-ți casa într-o locuință inteligentă

  Casa inteligentă a devenit realitate, nu doar o viziune futuristă. Cu ajutorul tehnologiei, putem acum controla și monitoriza aproape toate aspectele locuinței noastre, folosind doar smartphone-ul sau vocea. De la sisteme de securitate avansate la electrocasnice inteligente, iată o listă cu cele mai bune gadgeturi pentru smart home din 2023, care îți vor face casa mai inteligentă și viața mai ușoară.

  gadgeturi pentru smart home

  Ce este o casă inteligentă?

  O casă inteligentă, sau smart home, este o casă care folosește dispozitive și senzori conectați la internet pentru a permite utilizatorilor să controleze și să monitorizeze diferite funcții și aspecte ale casei. Acest lucru include controlul iluminatului, al termostatului, al sistemelor de securitate, electrocasnicelor și multe altele. Toate acestea pot fi controlate de la distanță prin intermediul unui smartphone sau alt dispozitiv conectat la internet.

  Cu ajutorul acestor gadgeturi, putem programa cafeaua să fie gata în momentul în care ne trezim, putem seta luminile să se aprindă și să se stingă la ore fixe sau putem verifica cine ne-a vizitat în timp ce eram plecați, direct de pe telefon. Cu toate acestea, alegerea gadgeturilor potrivite poate fi o provocare, având în vedere numărul mare de opțiuni disponibile.

  Cele mai bune gadgeturi pentru smart home din 2023

  google nest hub

  Asistent virtual – Google Nest Hub Max

  Google Nest Hub Max este mult mai mult decât un dispozitiv de streaming video sau audio. Acesta funcționează ca un hub pentru casa ta inteligentă, conectând și controlând toate dispozitivele inteligente din locuința ta.

  Cu ajutorul acestui dispozitiv, poți controla termostatul, sistemul de securitate, luminile, muzica și chiar poți face cumpărături online.

  becuri inteligente

  Sistem de iluminat inteligent – Philips Hue Starter Kit

  Philips Hue transformă iluminatul casei tale într-o experiență personalizată. Poți seta lumina să se aprindă treptat dimineața pentru a te trezi ușor sau să creeze scenarii speciale pentru filme, petreceri sau sesiuni de lectură.

  În plus, acest sistem de iluminat inteligent te ajută să economisești energie, deoarece poți seta luminile să se stingă automat atunci când nu ești acasă.

  termostat inteligent

  Termostat inteligent – Nest Learning Thermostat

  Nest Learning Thermostat este un termostat care „învață” de la tine. Își reglează setările în funcție de rutina ta zilnică și de preferințele tale în ceea ce privește temperatura.

  Dacă pleci de acasă și uiți să schimbi setările termostatului, acesta o va face automat pentru tine, economisind energie.

  Sistem de securitate inteligent Arlo Pro 3

  Sistem de securitate inteligent – Arlo Pro 3

  Arlo Pro 3 este un sistem de securitate wireless care te ajută să îți protejezi casa.

  Poți vizualiza în timp real ce se întâmplă acasă, poți primi notificări atunci când sistemul de supraveghere detectează mișcare și poți chiar să comunici cu cei din afara casei prin intermediul sistemului.

  robot aspirator inteligent

  Aspirator robot – Roomba i7+

  Roomba i7+ este un aspirator robot care face mai mult decât să aspire.

  Acesta poate să curățe diferite tipuri de suprafețe, se poate deplasa singur între camere și poate să se reîntoarcă la stația de încărcare atunci când bateria este aproape descărcată.

  Cum să alegi gadgeturile potrivite pentru casa ta inteligentă?

  Alegerea gadgeturilor pentru smart home depinde de mai mulți factori. În primul rând, trebuie să îți stabilești bugetul. Unele gadgeturi pot fi destul de costisitoare, dar există și opțiuni mai accesibile.

  În al doilea rând, trebuie să iei în considerare nevoile tale. Dacă petreci mult timp acasă, un termostat inteligent sau un sistem de iluminat inteligent ar putea fi o alegere bună. Dacă îți faceți griji în privința securității, un sistem de supraveghere video inteligent poate fi soluția.

  În al treilea rând, trebuie să te asiguri că gadgeturile pe care le alegi sunt compatibile cu dispozitivele pe care le ai deja. De exemplu, dacă ai un asistent vocal Google, ar trebui să alegi gadgeturi care pot fi controlate prin Google Assistant.

  Concluzie:

  Transformarea casei tale într-o locuință inteligentă nu trebuie să fie o sarcină dificilă sau costisitoare. Cu gadgeturile potrivite, poți îmbunătăți confortul, securitatea și eficiența casei tale. Cu toate acestea, alegerea gadgeturilor potrivite poate fi o provocare, având în vedere numărul mare de opțiuni disponibile. Cu ajutorul acestei liste, sperăm că vei putea face o alegere informată și vei putea profita la maxim de beneficiile unei case inteligente.