In acest ghid de cumparare dorim sa va prezentam cel mai bun sistem de alarma de securitate disponibile, pentru a va usura munca.
Avand in vedere numarul mare de sisteme de alarma disponibile pe piata, consideram ca este necesar sa cunoasteti diferitele caracteristici oferite de fiecare model, astfel incat sa il puteti alege pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra.
Alarma
Acesta este un sistem de securitate care alerteaza proprietarul sau compania de securitate contractata atunci cand exista o situatie de pericol sau de amenintare, cum ar fi: jaf, incendiu, inundatie sau orice alta situatie anormala.
Desi aceasta este functia sa principala, in functie de instalatia de alarma si de problema detectata, vor fi intreprinse diferite actiuni pentru a opri pericolul.
Cel mai bun sistem de alarma 2023
Achizitionarea unei alarme care sa ne protejeze casa sau afacerea de tot felul de riscuri este o decizie foarte importanta. Din acest motiv, dorim sa va prezentam o analiza a celor mai bune alarme ale momentului.
Cel mai bun sistem de alarma: raport calitate-pret
Sistem de alarma cu tehnologie GSM, fara taxe si fara fir, pentru a va proteja casa in cel mai economic mod. Previne spargerile si incendiile prin intermediul apelurilor sau mesajelor de urgenta. Este un model care are un senzor de miscare si senzori magnetici.
Cel mai bun sistem de alarma: high-end
Sistem de alarma inteligent, usor de instalat si de activat. Are caracteristici de ultima generatie care ofera familiilor toata linistea de care au nevoie, cum ar fi securitatea zonala sau controlul de la distanta.
Cel mai bun sistem de alarma: ieftin
Model pentru casa cu GSM, ieftin, usor de utilizat si de instalat, fara a fi nevoie sa angajam o firma de securitate in acest scop, deoarece il putem instala noi insine. Pe scurt, un model care ofera liniste si calitate la cel mai bun pret.
Cel mai bun sistem de alarma: Comparatie
Stiti deja ce model sa alegeti? Aici aveti un tabel comparativ cu cele mai bine cotate 3 modele ale momentului si principalele caracteristici ale acestora. Deoarece exista mai multe game de preturi, bugetul dvs. nu va fi o limitare.
Cel mai bun sistem de alarma wireless GSM Wale® JT99CS
Cel mai bun sistem de alarma wireless PNI SafeHome PT700 WiFi
Cel mai bun sistem de alarma cu 16 senzori de miscare
De ce sa cumparati o alarma?
Sa te bucuri de linistea sufleteasca si de certitudinea ca locuinta sau afacerea ta este pe deplin protejata, indiferent daca te afli sau nu inauntru, este nepretuit.
Pentru a va mentine casa in siguranta
Casa noastra este locul in care ne simtim cel mai in siguranta. Teoretic, asa ar trebui sa fie. Cu toate acestea, nu suntem imuni la situatiile nedorite.
De aceea, in opinia noastra, cumpararea unei alarme pentru casa nu este un lucru care ar trebui discutat, deoarece, pentru un pret nu foarte mare, ne putem proteja de tot felul de riscuri. Pe termen lung, este o investitie buna in securitate si bani.
Dupa cum am mentionat deja, pe piata putem gasi diferite tipuri de sisteme de securitate: alarme de incendiu, alarme antiefractie, detectie de gaz. Prin urmare, daca avem instalat oricare dintre aceste sisteme, securitatea in casa noastra va fi mai mare, deoarece ne vor avertiza de amenintarea oricaruia dintre aceste pericole.
Pentru a speria vizitatorii nedoriti
Mai ales daca locuiti intr-o vila sau intr-o casa de tara la periferia orasului, un sistem de securitate bun este aproape obligatoriu. Acestea sunt adesea proprietatile preferate de hoti pentru a intra prin efractie.
De exemplu, o alarma perimetrala este o optiune buna in aceste cazuri, atat pentru a proteja locuintele, cat si spatiile comerciale. Acest tip de alarma detecteaza intrusul inainte ca acesta sa poata intra, prevenind astfel in mod direct furtul si posibilele deteriorari ale obiectelor sau mobilierului care va apartin.
Functioneaza prin plasarea unor senzori in exteriorul casei sau al afacerii, care creeaza o bariera invizibila.
Cand suspectul trece de ea, sistemul de securitate se activeaza si intrusul poate fi alungat.
Pe de alta parte, daca preferati modelul cunoscut sub numele de volumetric, acesta va permite sa detectati orice activitate in interiorul casei, datorita senzorilor de miscare inclusi in kitul de supraveghere.
Cel mai bun sistem de alarma pentru casa: Comparatie
Daca va ganditi sa cumparati o alarma de securitate, profitati de cele mai bune promotii ale momentului.
Model | Imagine | Mini Review | Detalii |
---|---|---|---|
Kit Sistem Alarma Locuinta | 99 Zone Wireless si 2 zone cablate Poate apela pana la 6 numere de telefon si trimite SMS catre 3 numere (la alarmare) 3 grupe programabile de armare si dezarmare 10 zone ce pot activa inregistrarea vocala | Detalii | |
Sistem de alarma wireless WiFi 3G PGST PG-107 | Creati un sistem complet de alarma Dispozitivul este compatibil cu o multitudine de echipamente, cum ar fi detectoare de miscare, telecomenzi, etichete RFID sau sirenele cu fir. La acesta pot fi conectate pana la 100 de dispozitive, creand un sistem de securitate complex si cuprinzator. De asemenea, puteti asocia o sonerie compatibila cu acesta. | Detalii | |
Sistem de alarma wireless Chuango LTE-400 | Ideal pentru protejarea locuintelor, apartamentelor sau intreprinderilor mici, LTE-400 este un sistem inteligent de alarma cu protectie dubla WiFi si 4G LTE de la Chuango. | Detalii | |
Sistem de alarma wireless cu sirena pentru exterior, AJAX | Centrala detectie efractie unitate centrala wireless Ajax Hub WH Detector PIR wireless Ajax MotionProtect WH Detector wireless magnetic pentru usi si ferestre AJAX DoorProtect WH Telecomanda 4 butoane, buton de panica AJAX SpaceControl WH 1300 m | Detalii | |
Kit sistem de alarma Wireless, LAN-WIFI - HIKVISION | Alarma DS-PWA32-H 1 x Detector PIR AXHub de la HIKVISION este cea mai recenta inovatie in materie de sisteme de antiefractie. Seria AX este destinata sistemelor rezindetiale si spatiilor comerciale de dimensiuni reduse. In vederea securizarii perimetrului, AXHub poate inrola echipamente periferice ca detectori, contacte magnetice, precum ?i detectori de fum sau gaz. | Detalii | |
Kit alarma, wireless, set 7 componente, 9566-gold-kit-h24, Lince, sistem antiefractie | Kit de alarma radio wireless bidirectional cu dubla frecventa serie GOLD 869 cu verificare video. Centrala de alarma 48 zone cu display 9522-GOLD-TOSCA/E. Apelator telefonic GSM 9512-GOLD-GSM. | Detalii |
Cum sa alegi cel mai bun sistem de alarma?
Acum, ca v-au fost clarificate motivele pentru a obtine unul dintre aceste sisteme de securitate, vom vorbi despre parametrii de care trebuie sa tineti cont inainte de a-l pune in cosul de cumparaturi.
In functie de senzori
Ce pericole va ingrijoreaza? Senzorii sunt componente ale alarmelor care detecteaza diferite tipuri de situatii care pot aparea. Acestea pot varia de la un model la altul, asa ca va recomandam sa le luati in considerare pe cele mai utile pentru casa sau sediul dumneavoastra.
Astfel, putem gasi:
- Senzori de fum sau de incendiu
- Senzori magnetici
- Senzori de miscare
- Senzori de inundatii
- Senzori de gaz
- Senzori de perimetru
Putem cumpara o alarma de securitate si putem adauga cati senzori dorim. Atunci cand este detectata prezenta unui corp strain, acesta ne trimite un semnal de alerta.
In functie de sistemul de avertizare
Unele dintre sistemele de protectie nu sunt conectate la niciun centru de receptie a alarmelor (ARC).
Cu alte cuvinte, nu platiti o taxa lunara, dar va alerteaza pe telefonul mobil in caz de urgenta. Acest tip de alarma de gradul 1 are mai mult o functie de descurajare. Cand detecteaza intrusul, alarma emite un sunet de avertizare pentru a-l face pe hot sa fuga.
Pe de alta parte, daca am contractat o companie de alarma precum Prosegur, Tyco sau Securitas Direct, alarma noastra va fi conectata la o statie centrala, la care se trimite semnalul de alerta si o echipa de securitate se deplaseaza la domiciliu sau la sediu.
Sistemele de alarma GSM, desi nu sunt la fel de sigure ca cele de mai sus, trimit un semnal catre toate telefoanele mobile conectate in cazul unei intruziuni.
Aceste dispozitive au nevoie de o cartela SIM, astfel incat sa puteti primi alerte prin SMS pe smartphone sau pe dispozitiv. Exista, de asemenea, modele de telefonie fixa care se conecteaza direct la telefonul de acasa prin intermediul unui cablu. In caz de alerta, dispozitivul va folosi aceasta linie telefonica pentru a notifica compania sau persoana indicata pentru aceste situatii cu privire la posibilul pericol.
In functie de optiuni
In zilele noastre exista alarme cu multiple optiuni in functie de casa sau localul pe care dorim sa il protejam.
In plus, atunci cand contractam o alarma, putem adauga oricati senzori si detectoare de risc consideram ca este necesar, la momentul achizitiei sau ulterior.
Multe dispozitive va permit, de asemenea, sa controlati alarma atunci cand nu sunteti acasa. Cu ajutorul telefonului mobil, puteti activa sau dezactiva sistemul de securitate de oriunde v-ati afla, puteti primi alerte si puteti monitoriza casa, daca aveti un sistem de supraveghere video instalat in locuinta.
Daca aveti o alarma cu arduino, veti avea mai multe optiuni pentru a va personaliza sistemul de securitate, deoarece ofera bazele pentru a va putea crea propria placa cu instructiunile pe care le alegeti din aceeasi baza.
De asemenea, daca sunteti preocupat de siguranta vehiculului dvs. de fiecare data cand il lasati parcat pe strada, exista alarme pentru motociclete, masini si chiar biciclete, deoarece furtul acestora este la ordinea zilei.
In functie de tipul de casa
Fiecare casa are propriile nevoi specifice si trebuie sa tinem cont de acestea atunci cand alegem un sistem de alarma.
Cum este casa ta si cum este cartierul tau? Pe langa raspunsul la aceste intrebari, ar trebui sa tineti cont de marimea locuintei dumneavoastra, de numarul de accese si de faptul ca aveti sau nu animale de companie.
Nu cumparati niciodata din impuls. Cel mai bine este sa faceti cumparaturi si sa comparati serviciile diferitelor companii profesioniste, tinand cont intotdeauna de caracteristicile locuintei dumneavoastra si de nevoile dumneavoastra specifice de securitate.
Tipuri sisteme de alarma
Cel mai bun sistem de alarma: Modelul cu fir
Alarmele cu fir sunt mai dificil de instalat, deoarece necesita lucrari de constructie si dureaza de doua ori mai mult. Prin urmare, trebuie sa adaugati la buget intregul proces de instalare.
Aceste alarme trimit, de obicei, semnalele prin intermediul cablului de telefonie fixa si, de asemenea, prin portul ethernet.
Cel mai bun sistem de alarma: Model wireless
Pe de alta parte, alarmele fara fir sunt cele mai populare, deoarece sunt mai usor de instalat. Singurul lucru pe care va trebui sa il faceti este sa faceti cateva gauri pentru a-l plasa pe perete.
Unele functioneaza cu baterii, iar altele au baterii speciale. Semnalele de avertizare in caz de pericol sunt trimise prin SMS; cu toate acestea, cele mai avansate sisteme fac acest lucru si prin WiFi.
Cel mai bun sistem de alarma: Model monitorizat
Dupa cum am mentionat, sistemele de alarma monitorizate sunt cele care sunt conectate la un ARC. Platim o taxa lunara catre compania de securitate cu care am incheiat un contract si, in caz de furt sau de urgenta, avem asistenta profesionala care va veni la domiciliul sau la sediul nostru atunci cand se declanseaza alarma, conform protocolului de actiune.
Cel mai bun sistem de alarma: Model de urgenta
Alarmele de urgenta nu sunt concepute pentru a proteja impotriva intrusilor, dar sunt folosite pentru a proteja locuinta impotriva incendiilor, inundatiilor, scurgerilor de gaz sau a altor situatii de risc.
Cat costa un sistem de alarma?
Dupa cum ati vazut pe parcursul acestui articol, avand in vedere avalansa de optiuni, este dificil sa stiti exact care este alarma potrivita pentru dumneavoastra.
Sentimentul de siguranta in propria locuinta este esential, la fel ca si protejarea afacerii sau a sediului.
Avantajul pe care il avem atunci cand achizitionam o alarma este ca putem personaliza caracteristicile. Totul depinde de gradul de protectie pe care il dorim pentru casa noastra.
Astfel, daca un sistem de descurajare fara taxe lunare este suficient, il putem achizitiona cu aproximativ 250 lei. Daca avem nevoie de mai multa protectie si dorim sa contractam un serviciu de securitate, pretul creste considerabil.
Un sistem de alarma simplu pentru o casa mica si instalarea acestuia poate costa de la 300 de lei plus inca 100 – 400 lei abonamentul lunar. Desi trebuie sa tinem cont de caracteristicile locuintei sau daca este vorba de o afacere pentru a determina pretul final.
Cu toate acestea, cele mai cunoscute companii de securitate din Romania au oferte foarte bune. De exemplu, o companie din Romania va permite sa platiti echipamentul prin finantare cu 50 lei pe luna pentru primele cateva luni. Pretul instalatiei depinde de casa si de caracteristicile acesteia. De asemenea, trebuie sa tineti cont de permanenta.
Daca aveti o afacere riscanta, aveti multe obiecte de valoare in casa sau locuiti la periferia orasului, sfatul nostru este sa angajati o companie de securitate profesionista. Este optiunea care va va da cea mai mare incredere, deoarece veti avea sprijinul unor servicii speciale in caz de urgenta.
Cum se instaleaza o alarma?
Daca decideti sa contractati un serviciu profesionist cu o firma de securitate, serviciul de instalare a alarmei este inclus. Un tehnician va veni la dumneavoastra acasa si nu va trebui sa va faceti griji pentru nimic altceva. Cu toate acestea, daca achizitionati o alarma fara taxe, va trebui sa faceti singur aceasta munca sau sa platiti un tehnician.
Deoarece majoritatea sistemelor de pe piata sunt wireless, va vor scuti de cablare si de munca necesara. In plus, in zilele noastre nu merita sa cumparati un sistem de alarma cu fir, deoarece dispozitivele wireless ofera tehnologii mai moderne.
Pentru a va instala alarma, tot ce trebuie sa faceti este sa plasati senzorii si detectoarele de miscare pe care i-ati cumparat in locurile strategice pe care doriti sa le controlati. Apoi mergeti la panoul de control pentru a configura sistemul si verificati daca functioneaza.
Unde se monteaza alarma?
Pentru a obtine cele mai bune rezultate, ar trebui sa amplasati unitatea centrala intr-un loc protejat, la adapostul copiilor; senzorii de miscare acolo unde au cel mai larg camp vizual spre intrari, precum si camerele de supraveghere.
Te poate interesa si: