OpiniiFulger.Ro este sustinut de publicul sau. Cand achizitionati prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil sa castigam un comision de afiliat. Va multumim pentru sprijinul acordat!

Cel mai bun robot de bucătărie – caracteristici tehnice demne de luat în calcul și recomandări

PLAN - PRICE

Description

cei mai buni roboti de bucatarie - Cel mai bun robot de bucătărie – caracteristici tehnice demne de luat în calcul și recomandări

Electrolux EKM3700

800W, bol inox 4.1L,

6 viteze variabile,
funcție Pulse

Cel mai ieftin
cel mai bun robot de bucatarie - Cel mai bun robot de bucătărie – caracteristici tehnice demne de luat în calcul și recomandări

KVC3110S Silver Chef

1000 W, bol 4.6 l, blender 1.5 l,
Viteză variabilă,
funcție Pulse

robot bucatarie - Cel mai bun robot de bucătărie – caracteristici tehnice demne de luat în calcul și recomandări

Bosch MUM9BX5S22

1500W, 7 trepte de viteza,
3D PlanetaryMixing,
Senzor Smart Dough,
Cantar integrat,
5,5 l capacitate bol

Alegerea noastră

Încă nu știi care este cel mai bun de bucatarie? Dacă te confrunți cu această problemă, oferă-ne posibilitatea de a-ți prezenta unele dintre cele mai relevante caracteristici demne de luat în calcul, atunci când vine vorba despre a achiziționa un robot de bucătărie. Și nu orice robot, desigur, ci cel mai bun de pe piață!

Iar după cum te-am obișnuit deja, îți vom prezenta acele modele de roboți de bucătărie care ne-au atras atenția și au cele mai bune ratinguri! Clienții mulțumiți sunt cea mai bună sursă de inspirație, indiferent de achiziția pe care urmează să o faci!

Top cei mai buni roboti de bucătărie – recomandări

Cum arată topul celor mai buni roboti de bucatarie? Printre recomandările noastre se numără:

Robot de bucătărie Electrolux EKM3700

cei mai buni roboti de bucatarie - Cel mai bun robot de bucătărie – caracteristici tehnice demne de luat în calcul și recomandări

Ai nevoie de un asistent în bucătărie? Robotul Electrolux EKM3700 este unul dintre cei mai eficienți roboți de bucătărie, deoarece la fel ca si un cuptor cu microunde îți oferă posibilitatea de a fi flexibil prin prepararea unor vaste sortimente de mâncare.

Electrolux EKM3700 este, în altă ordine de idei, robotul care dispune de tocător de carne – pentru acele seri sau zile în care ai poftă de un burger pregătit ca la restaurant. Alege să toci carnea la tine acasă, fără prea mult efort!

Ba mai mult, robotul acesta de bucătărie de la Electrolux vine însoțit și de un vas pentru blender, cu ajutorul căruia vei putea prepara diferite sosuri sau supe creme. Blenderul este dotat cu 4 lame din oțel, care au rolul de a facilita procesul de preparare al ingredientelor.

Robot de bucătărie Kenwood Prospero KVC3110S Silver Chef

cel mai bun robot de bucatarie - Cel mai bun robot de bucătărie – caracteristici tehnice demne de luat în calcul și recomandări

Kenwood Prospero KVC3110S Silver Chef este un robot de bucătărie fiabil, cu ajutorul căruia poți prepara într-un timp record cele mai gustoase preparate! Îți dorești să experimentezi cât mai multe feluri de mâncare? Cu acest robot de bucătărie poți deveni un adevărat chef la tine acasă!

În altă ordine de idei, Kenwood Prospero KVC3110S Silver Chef dispune de un K-Beater extrem de eficient atunci când dorești să prepari biscuiți gustoși, dar și de un tel care îți va permite să bați crema corespunzător. Și să nu uităm, de asemenea, de cârligul de aluat care este un real ajutor în bucătărie atunci când vrei să prepari cel mai bun aluat pentru pizza!

Blenderul robotului de bucătărie are o capacitate de 1.5 litri și dispune de trepte de viteză, care îți vor permite să ajustezi impulsurile, în funcție de preparatul pe care alegi să-l faci!

Totodată, robotul de bucătărie Kenwood Prospero KVC3110S Silver Chef are un bol de inox cu o capacitate de 4.6 litri, prevăzut cu un capac anti-stropire! Dezavantajul acestui robot de bucătărie este faptul că trebuie să achiziționezi separat cele 20 de accesorii, printre care storcătorul, mașina de tocat carne și accesoriile de făcut paste.

Prețul acestuia este unul destul de ridicat, însă dacă îți dorești cel mai bun robot de bucătărie, cu siguranță merită să investești în el!

Robot de bucătărie Bosch MUM9BX5S22

robot bucatarie - Cel mai bun robot de bucătărie – caracteristici tehnice demne de luat în calcul și recomandări

De ce este atât de apreciat robotul de bucătărie Bosch MUM9BX5S22? Pe lângă faptul că dispune de SensorControl Plus, motor puternic și solid de 1500 W, 3D PlanetaryMixing pentru mixare rapidă și senzor Smart Dough pentru mixare constantă, acesta se remarcă în rândul roboților de bucătărie și prin:

 1. Versatilitate – accesoriile pe care le ai la îndemână îți permit să realizezi diverse feluri de mâncare. În plus, poți achiziționa separat alte accesorii, cu ajutorul cărora să-ți personalizezi robotul de bucătărie, în funcție de nevoile tale;
 2. Confort – robotul acesta de la Bosch este un robot de bucătărie care îți oferă confort prin elementele pe care le conține. Dintre acestea enumerăm: cântarul și temporizatorul integrat, bolul foarte mare din inox șlefuit, detectarea inteligentă a accesoriilor prin OptiMUM, cele 7 setări de viteză, EasyArmLift, respectiv depozitarea facilă prin înfășurarea automată a cablului;
 3. Siguranță – siguranța merge mână în mână cu decuplarea electronică care previne pornirea neașteptată a robotului, dar și cu unele dintre cele mai eficiente capace de protecție care acoperă conexiunile neutilizate. De asemenea, nu putem omite nici picioarele de cauciuc , pentru o stabilitate permanentă ridicată;
 4. Design deosebit – Bosch MUM9BX5S22 este un robot de bucătărie stilat, pe care îl poți lăsa cu lejeritate pe blatul mobilei de bucătărie, pentru a te mândri cu el. Este plăcut din punct de vedere estetic, comparativ cu alte electrocasnice, având o carcasă de aluminiu turnat și capace din inox șlefuit, care asigură aspectul de înaltă calitate;
 5. Accesoriile incluse – achiziționând acest robot de bucătărie, te bucuri indirect de paleta pentru amestecare Absolute, telul integral din inox, cârligul de frământare performant, blenderul ThermoSafeglass cu pereți groși și formă specială, dar și de bolul suplimentar din plastic, cu o capacitate de 5.5 litri;

Robot de bucătărie Bosch MUM58720

robot bucatarie profesional - Cel mai bun robot de bucătărie – caracteristici tehnice demne de luat în calcul și recomandări

Cauți eficiență? Atunci îți recomandăm robotul de bucătărie Bosch MUM58720, cu motor de 1000 W, extrem de puternic, care oferă mixare planetară 3D. Cu ajutorul acestei funcții, robotul de bucătărie mixează ingredientele în trei dimensiuni, în orice moment, pentru rezultate peste măsura așteptărilor!

Bosch MUM58720 are la bază, de altfel, conceptul Easy ArmLift care asigură un plus de confort! Robotul reacționează la o simplă atingere de buton, susținând în același timp ridicarea brațului multifuncțional, astfel încât să ai acces cât mai facil asupra accesoriilor pentru aluat.

Acest robot de bucătărie de la Bosch vine la pachet și cu un bol mare din inox, cu o capacitate de 3.9 litri. Vei putea să prepari în acest fel până la 2.7 kg de amestec pentru prăjituri sau până la 1.9 kg de aluat!

Robotul de bucătărie Bosch MUM58720 este cunoscut pentru multitudinea de funcționalități datorită setului de patiserie format din cârlig pentru frământat, tel pentru amestecat, tel pentru creme, dar și pentru dispozitivul pentru răzuire și feliere cu trei discuri pentru mărunțire, tăiere și feliere!

Îți atrage atenția acest robot de bucătărie de la Bosch? Ia-l în considerare cu atât mai mult cu cât achiziționându-l, vei beneficia și de geanta de accesorii, mereu la îndemâna ta!

Robot de bucătărie Studio Casa French Cuisine FC9051W/R

robot bucatarie bun - Cel mai bun robot de bucătărie – caracteristici tehnice demne de luat în calcul și recomandări

Ca și brand, Studio Casa este recunoscut pentru fiabilitate, calitate, confort, respectiv design modern! Astfel, referindu-ne la robotul de bucătărie Studio Casa French Cuisine FC9051W/R, putem spune despre acesta că este definiția esteticii rafinate!

Acesta este robotul de bucătărie care impresionează, în special , prin finisajele cu inox Krupp Thiessen din Germania, fiind un produs modern care poate fi integrat în orice bucătărie!

Despre acesta mai trebui să știi că are o putere de 1000 W, dispune de 10 trepte de viteză, vine însoțit de un bol din oțel inoxidabil cu o capacitate de 5.5 litri, include o mașină de tocat carne, dar și cârlig pentru aluat, tel, respectiv paletă de mixat!

Brațul robotului de bucătărie Studio Casa French Cuisine FC9051W/R este rabatabil, iar ingredientele se adaugă în bol printr-o fereastră special dedicată lor!

De altfel, este un robot demn de luat în considerare, mai ales dacă nu dorești să cheltui foarte mulți bani în această direcție!

Robot de bucătărie Heinner Charm HFP-750BG

robot de bucatarie heinner - Cel mai bun robot de bucătărie – caracteristici tehnice demne de luat în calcul și recomandări

Având un bol cu o capacitate de procesare de până la 1.2 litri, robotul de bucătărie Heinner Charm HFP-750BG este ajutorul tău de nădejde atunci când dorești să pui în practică cele mai creative idei de mâncare. Alege să pregătești orice rețetă dorești, simplu și rapid!

Simplitatea robotului de bucătărie este cea care te va atrage cel mai mult! Însă, chiar dacă este un robot simplu, asta nu înseamnă că nu vine însoțit de anumite accesorii. Dimpotrivă, Heinner Charm HFP-750BG vine alături de accesorii pentru răzuire și feliere, accesorii pentru tocare și frământare, dar și cu un disc special conceput pentru unt!

Cu ajutorul robotului de bucătărie de la Heinner poți, așadar, să răzui, să tai, să amesteci, dar și să frămânți, tocmai pentru a obține cele mai delicioase mâncăruri cu putință!

Lamele de inox, cele două viteze Pulse, dar și puterea de 750 W sunt și ele un avantaj. Alege să-ți ușurezi munca în bucătărie cu ajutorul Heinner Charm HFP-750BG – un robot de bucătărie ieftin, dar extrem de eficient!

Robot de bucătărie Heinner HFP-550IX

kenwood robot de bucatarie - Cel mai bun robot de bucătărie – caracteristici tehnice demne de luat în calcul și recomandări

Acest robot de bucătărie Heinner HFP-550IX este o variantă mult mai ieftină a robotului Heinner Charm HFP-750BG, diferența dintre acestea două fiind făcută de puterea motorului. În comparație cu robotul de bucătărie menționat anterior, Heinner HFP-550IX are o putere mult mai mică, de 550 W, putând fi utilizat, totuși, pentru o mulțime de operațiuni!

Dorești să-ți simplifici munca în bucătărie și să petreci mai mult timp cu familia sau copiii? Atunci alege Heinner HFP-550IX – un real ajutor în orice bucătărie! Pentru accesoriile disponibile, ți se va pune la dispoziție și un spațiu de depozitare a acestora!

În acest fel te asiguri de faptul că nu pierzi râșnița, accesoriile pentru tăiere și răzuire, accesoriile pentru tocare și frământare sau discul pentru unt!

Robot de bucătărie PHILIPS Avance Collection HR7776/90

robot bucatarie ieftin - Cel mai bun robot de bucătărie – caracteristici tehnice demne de luat în calcul și recomandări

Fiind recunoscut pentru tehnologia PowerChop, PHILIPS Avance Collection HR7776/90 face o treabă excelentă, mai ales când vine vorba despre tăierea legumelor și fructelor, amestecarea aluaturilor pentru prăjituri sau prepararea piureurilor.

Accesoriile, de asemenea, sunt lavabile, ceea ce înseamnă că pot fi spălate atât manual, cât și în mașina de spălat vase.

În altă ordine de idei PHILIPS Avance Collection HR7776/90 dispune de:

 • Spirală metalică pentru aluat – datorită puterii motorului, într-un timp record, poți obține o bilă de aluat din ingredientele pe care le-ai adăugat;
 • Tel metalic dublu – acesta are formă de balon, cu ajutorul acestuia având posibilitatea de a obține cea mai bună bază pentru bezele sau cele mai pufoase compoziții pentru blaturile de prăjituri;
 • Buton rotativ placat cu crom;
 • Butoane automate – cu o singură atingere poți selecta funcția pe care o dorești a fi activată;
 • Bol de 2.5 litri și blender de 1.5 litri;
 • Tub de alimentare XL+ – prin acesta poți introduce în robot fructe întregi, fără să mai fie nevoie să le tai;
 • Disc de feliere reglabil – cu acesta poți obține felii de grosimi cuprinse între 1 și 7 mm;
 • Storcător de citrice – cu ajutorul storcătorului de fructe poți obține suc proaspăt de portocale sau grapefruit atunci când ai poftă de o gustare sănătoasă făcută în casă;

Nu știm care dintre acești roboti de bucatarie ți-a atras cel mai mult atenția, însă dacă vei lua în considerare tot ceea ce ți-am comunicat, cu siguranță vei face alegerea potrivită!

8 cele mai importante caracteristici tehnice pe care să le iei în calcul atunci când achiziționezi un robot de bucătărie

Deoarece dorim de fiecare dată să-ți facem căutarea mai ușoară, în rândurile care urmează vei descoperi 8 cele mai importante caracteristici tehnice pe care să le iei în calcul atunci când vrei să achiziționezi un robot de bucătărie! Știm că ești foarte curios, motiv pentru care o să trecem direct la subiect!

Capacitatea robotului de bucătărie

Dacă familia ta este numeroasă și obișnuiești să gătești foarte des, atunci ar trebui să te ghidezi după un robot de bucătărie cu o capacitate mare: cel puțin un litru pentru boluri și peste 300 g în cazul bolurilor pentru frământat!

Capacitatea robotului de bucătărie este, în acest caz, o caracteristică mult mai importantă, decât în cazul în care familia este mică, iar tu alegi să gătești din când în când!

Funcțiile robotului de bucătărie

Un aparat de bucătărie performant, de calitate, trebuie să aibă funcții principale și adiționale de care să te poți folosi! Însă înainte de a te gândi la astfel de aspecte, gândește-te pentru ce anume ai nevoie de robotul de bucătărie. Ce feluri de mâncare dorești să prepari? Ce muncă dorești să-ți faciliteze?

Niciodată nu alege varianta cea mai la îndemână! Nu alege varianta cea mai ieftină și cea mai simplă! În timp, s-ar putea să te trezești că îți dorești, de fapt, un robot de bucătărie mult mai performant, deoarece cel pe care l-ai achiziționat nu are anumite funcții care ți-ar putea fi de folos.

Pentru a fi o investiție rentabilă, un robot de bucătărie trebuie să dispună de anumite funcții! Configurația multor roboți de bucătărie este una de bază, diferența dintre un robot clasic și unul modern, performant, făcând-o funcțiile suplimentare.

Cu ajutorul unui robot de bucătărie semi-profesional sau profesional vei putea, așadar, să pregătești de la supe creme, până la aluaturi de patiserie sau diverse compoziții pentru prăjiturile delicioase pe care le gătești des.

Ghidează-te întotdeauna după acei roboți de bucătărie care au incluse funcții suplimentare sau îți permit achiziția unor ustensile adiționale, pentru a îmbunătăți performanța pe care o au deja.

Silențiozitatea unui robot de bucătărie

Nu-i așa că-ți dorești un robot de bucătărie care să facă cât mai puțin zgomot? Ei bine, cu siguranță înțelegi acum de ce silențiozitatea este un criteriu atât de important! Când gătești și folosești robotul de bucătărie nu trebuie să deranjezi toată familia! Zgomotul este de cele mai multe ori extrem de deranjant. Pentru a evita astfel de neplăceri, alege să mizezi pe un robot de bucătărie cât mai silențios!

Ne vei mulțumi mai târziu pentru faptul că ți-am atras atenția cu privire la acest aspect, pe care poate l-ai și uitat!

Sistemul de siguranță al robotului de bucătărie

Vorbim despre sistemul de siguranță al robotului de bucătărie ca fiind un criteriu tehnic extrem de important, deoarece când sunt prin preajmă și copiii, un robot de bucătărie nesigur este un adevărat pericol!

Pentru a nu ajunge într-o situație nefericită datorită robotului de bucătărie, îți recomandăm să achiziționezi un robot care să dispună de funcție de blocare, dar și de sistem anti-alunecare! În acest fel, nu doar robotul de bucătărie este în siguranță, ci și copiii și ceilalți membrii care nu știu cum funcționează, de fapt, un aparat de acest gen.

Nivelul de consum al robotului de bucătărie

Poate deja ți-ai dat seama că un robot de bucătărie cu putere mai mare, va consuma mult mai multă energie electrică, comparativ cu un robot de bucătărie micuț! Este important, însă, să conștientizezi că odată cu puterea mai mare a robotului, vei reduce considerabil timpul petrecut în bucătărie!

Totuși, dacă îți dorești un robot de bucătărie bun, dar care să nu consume atât de mult, îți recomandăm să te îndrepți înspre acei roboți clasa A+.

Accesoriile unui robot de bucătărie

În funcție de performanța robotului de bucătărie, acesta poate dispune de mai multe sau mai puține accesorii. Trebuie să te gândești doar la un lucru: cu cât robotul pe care îl deții are mai multe accesorii, cu atât mai mult vei avea posibilitatea de a diversifica mâncarea.

Astfel, un robot de bucătărie care are accesoriile necesare incluse îți va permite nu doar să amesteci, ci și să frămânți și să emulsionezi mâncarea, la diferite trepte de viteză, în funcție de preparatul pe care dorești să-l gătești!

Dacă robotul de bucătărie pe care îl ai în vizor nu dispune de accesorii incluse, asigură-te măcar că le poți atașa acestuia, chiar dacă va trebui să le achiziționezi separat! Multe persoane optează pentru această variantă, întrucât inițial au nevoie de un robot simplu, iar mai apoi de mai multă complexitate!

Garanția robotului de bucătărie

De cele mai multe ori, firmele oferă pentru roboții de bucătărie, garanții de până la 24 de luni, însă există și firme care investesc nu doar în calitatea produselor, ci și în garanția acestora, oferind-o pe o perioadă de până la 36 de luni!

Orice robot de bucătărie ai alege să achiziționezi, asigură-te de faptul că acesta vine însoțit de garanție! Niciodată nu lua un produs, indiferent de natura lui, care nu are garanție!

Prețul unui robot de bucătărie

Prețul este un criteriu pe care trebuie să-l iei în considerare, chiar dacă acesta, în esență, nu reflectă calitatea produsului achiziționat! Dar pentru că există diverse reduceri, în anumite perioade ale anului, ai posibilitatea de a alege cel mai bun robot de bucătărie la un preț excelent!

Un comentariu la „Cel mai bun robot de bucătărie – caracteristici tehnice demne de luat în calcul și recomandări”

 1. Pingback: Sfaturi practice pentru gatit ⋆ SuntMamica.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *