Sari la conținut

Gel UV: Care este cel mai bun gel UV pentru unghii

0
(0)

Bine ai venit la marele nostru test de gel UV. Aici prezentam in detaliu toate gelurile UV pe care le-am testat. Am compilat informatii detaliate de baza si am adaugat pe site un rezumat al recenziilor clientilor.

Am dori sa iti facilitam decizia de cumparare si sa te ajutam sa gasesti cel mai bun gel UV pentru unghiile tale.

cel mai bun gel UV

De asemenea, in ghidul nostru poti gasi raspunsuri la intrebarile frecvente. Daca sunt disponibile, iti oferim, de asemenea, videoclipuri de testare interesante. In plus, pe aceasta pagina vei gasi si informatii importante pe care ar trebui sa le iei in calcul daca doresti sa cumperi un gel UV.

Cele mai importante lucruri

  • Gelurile UV nu numai ca ofera unghiilor tale un aspect ingrijit, dar ajuta si la stabilizarea unghiilor fragile si moi.
  • In general, se face o distinctie intre gel monofazic, trifazic si fibra de sticla.
  • Iti poti crea propriile modele de unghii cu geluri UV si te poti scuti de un drum la salon.

Gel UV: recomandarea noastra pentru cele mai bune produse

imagereviewpret
cel mai bun gel uv

Set 6 Geluri UV Colorate Royal Collection, SensoPRO Milano

- 6 Culori vibrante
- Vascozitate ridicata
- Recomandat profesionistilor si incepatorilor
- Rezistenta indelungata
- Rezultate profesionale

Mai multe modele
gel uv

Set 12 Geluri UV Colorate Glitter Treasure Collection, SensoPRO Milano

- 12 Culori vibrante
- Vascozitate ridicata
- Recomandat profesionistilor si incepatorilor
- Rezistenta indelungata
- Rezultate profesionale
Mai multe modele
recomandare gel uv

Set 12 Geluri UV Colorate SensoPRO Milano - Color Joy Collection

- 12 Culori in tendinte
- Aplicare facila
- Rezistenta indelungata
- Recomandat incepatorilor
Mai multe modele
gel uv unghii

Gel UV Pictura Unghii Pure White 5ml, SensoPRO Milano

- Vascozitate ridicata
- Pigmentare intensa
- Rezistenta indelungata
- Tehnici diverse nail art
- Rezultate profesionale
Mai multe modele
gel uv negru

Gel UV Pictura Unghii Onyx Black 5ml, SensoPRO Milano

- Vascozitate ridicata
- Pigmentare intensa
- Rezistenta indelungata
- Tehnici diverse nail art
- Rezultate profesionale
Mai multe modele
gel uv pictura unghii

Gel UV Pictura Unghii Silver Passion 5ml, SensoPRO Milano

- Vascozitate ridicata
- Pigmentare intensa
- Rezistenta indelungata
- Tehnici diverse nail art
- Rezultate profesionale
Mai multe modele
kit gel uv

Kit PolyGel Nail Me Up cu Lampa + Tipsuri CADOU

- un flacon polygel (culoarea se alege cu ajutorul selectorului de sub pret)

- un flacon de solutie adjuvanta pentru polygel (aroma poate varia in functie de disponibilitatea stocului)

- o pensula pentru modelare

- lampa UV LED Sun Mini

- CADOU: Tipsuri Polygel LUXORISE, 120 buc.

Mai multe modele
kit gel uv si lampa

Kit PolyGel Happy Nails cu Lampa + Cutie compartimentata CADOU

Varianta ideala si completa pentru manichiurile tehnice cu polygel. Setul cuprinde toata gama de produse necesare pentru realizarea acesteia. Este potrivit atat pentru uzul personal, cat si pentru saloanele de infrumusetare.
Mai multe modele
gel uv recomandari

Flower Fairy Gel UV SensoPRO Milano - Salvia, 5ml

Ideal pentru a crea rapid modele spectaculoase de nail art. Gelul contine flori colorate si poate fi aplicat atat pe unghiile naturale, cat si pe cele tehnice. Are o acoperire buna, o consistenta medie si o durabilitate indelungata pe unghii.
Mai multe modele

Ghid: Intrebari pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a cumpara un gel UV

Este gelul UV potrivit pentru toate unghiile?
Oricine poate aplica gel UV. Are multe avantaje si este indispensabila pentru multi oameni.

Practic, inainte de a aplica gelul UV, ar trebui sa faci o analiza a unghiilor tale, deoarece nu toate unghiile sunt tratate la fel.

Daca unghia ta este frumoasa si optima, nimic nu te impiedica sa aplici gel UV, dar daca unghia ta este plata, foarte curbata, fragila sau daca iti rozi unghiile, atunci ai probleme cu unghiile.

Daca ai unghii cu probleme, ai grija si nu le subestimezi, deoarece nu sunt tratate la fel ca unghiile normale. Datorita dezvoltarii continue a gelului, exista o solutie pentru unghiile cu probleme, precum si pentru persoanele care sufera de alergii.

Gelul UV contine ingrediente la care o persoana poate fi alergica. Deoarece acesta nu este un caz izolat, au fost dezvoltate geluri special pentru persoanele care sufera de alergii.

Dupa cum am mentionat deja, exista diferite tipuri de unghii cu probleme si acestea trebuie tratate diferit in functie de tipul lor.

In cazul in care unghia naturala este moale si fragila, trebuie folosit un gel mai putin elastic. Gelul elastic nu va oferi tinuta necesara, asa ca alege un gel de unghii care este robust dupa intarire, care tine unghia fragila si ofera rezistenta necesara.

Opusul, insa, este o unghie naturala tare si mai putin fragila. In acest caz, ar trebui sa folosesti un gel elastic, altfel unghia va fi prea stransa si se va ridica.

Cu toate acestea, daca nu doresti sa folosesti deloc gel UV, merita incercat un intaritor de unghii.

De asemenea, trebuie sa te asiguri ca unghia este sanatoasa si fara ciuperci sau infectii, altfel s-ar putea agrava. Este mai bine sa tratam bolile in prealabil si apoi sa aplicam gelul UV cu constiinta impacata.

Cum se aplica gelul UV?

Practic, nu exista nicio dificultate in aplicarea gelului UV pe o unghie. Este mai mult sau mai putin important in ce scop folosesti gelul UV. Doresti sa folosesti gelul UV pentru a iti imbunatati unghiile in mod natural sau sa iti prelungesti propriile unghii cu ajutorul gelului UV?

Inainte de a incepe, trebuie sa pregatesti uneltele si sa urmezi cu atentie pasii mentionati mai jos.

  • Pasul 1: Cel mai important lucru atunci cand aplici gel UV este sa iti pregatesti unghiile, altfel nu vei putea obtine rezultate eficiente. In primul rand, dezinfecteaza mana, apoi impinge inapoi si indeparteaza cuticulele cu un bat de lemn. Apoi, ascute usor patul unghiei cu un tampon moale, astfel incat sa nu mai fie stralucitor. La final, indeparteaza praful cu un aspirator de unghii si aplica un strat subtire de primer pe patul unghiei si lasa-l sa se usuce timp de 30 de secunde. Curata si degreseaza temeinic unghia naturala pentru a asigura o durabilitate optima a gelului UV.

Un kit de unghii este potrivit pentru acest pas, deoarece contine de obicei pensule, lampa UV si freza unghii.

  • Pasul 2: Odata ce unghia este gata, urmeaza modelarea. O modelare este formata din cel putin trei straturi: stratul de lipire, stratul de constituire si stratul de etansare. Exista trei geluri diferite pentru fiecare strat sau gelul 3 in 1, care este potrivit pentru toate cele trei straturi.
  • Pasul 3: In primul rand, aplica un strat subtire de gel adeziv si lasa-l sa se intareasca sub lampa UV. Daca doresti sa faci un anumit model de unghii, trebuie sa aplici un strat subtire de gel de umplere, sa il lasi sa se intareasca si apoi sa dai unghiei forma dorita.
  • Pasul 4: In continuare, construieste unghia cu gelul de marire. Foloseste pensula pentru a plasa gelul in centrul unghiei si intinde-l cu miscari mici spre cuticula.

Asigura-te ca gelul nu aluneca pe peretii unghiei sau pe cuticule. Daca se intampla acest lucru, indeparteaza-l imediat cu un bat de lemn. Din nou, lasa gelul sa se intareasca sub lampa UV. Cand gelul este uscat, indeparteaza stratul de sudoare cu o celuloza si un detergent.

  • Pasul 5: Ultimul pas consta in pilirea unghiilor cu gel in forma dorita. Apoi, utilizeaza un tampon pentru a indeparta urmele si alte denivelari.

In cele din urma, aplica gelul de etansare si lasa-l sa se intareasca pentru o perioada de timp, astfel incat gelul UV sa straluceasca si el. Indeparteaza stratul de transpiratie cu un produs de curatare si aplica un ulei de unghii si maseaza-l.

Pentru a te ajuta sa vizualizezi procesul, am pregatit un videoclip cu instructiuni privind modul de aplicare a gelurilor UV.

Gelul UV trebuie sa fie polimerizat cu o lampa LED?

Da! Daca se utilizeaza gel UV pentru modelare, unghia trebuie sa fie tinuta intr-un dispozitiv de fotopolimerizare pentru ca acesta sa se intareasca in mod corespunzator.

Dispozitivul de fotopolimerizare si radiatia emisa cu ajutorul luminii au rolul de a usca si de a polimeriza gelul UV, astfel incat acesta sa fie rezistent si sa isi poata dezvolta pe deplin efectul. De obicei, este suficient sa se polimerizeze gelul UV timp de numai doua minute in interiorul unei unitati de polimerizare la lumina.

Exista diferite tipuri de unitati de fotopolimerizare, cum ar fi unitatea clasica cu tunel, unitatea cu LED sau unitatea CCFL, dar toate au acelasi scop si principiul de polimerizare a gelului UV este exact acelasi pentru toate.

Cu toate acestea, trebuie sa retineti ca gelurile care sunt destinate doar polimerizarii conventionale intr-o unitate UV nu se vor polimeriza in unitatea LED. Pe de alta parte, gelurile LED se intaresc si in unitatile UV conventionale.

Cat costa un gel UV?

Exista o gama de preturi intre diferitele geluri UV. Preturile gelurilor variaza in functie de calitate si de cantitatea de umplutura. Gama este cuprinsa intre 20 lei si 250 lei. Daca acorzi o mare importanta mainilor bine ingrijite si nu doresti sa iti deteriorezi propriile unghii, pretul gelului UV este rezonabil.

In functie de tipul de gel UV, preturile difera si ele. In capitolul „Decizie: Ce tipuri de gel UV exista si care este cel mai potrivit pentru tine” este oferita o explicatie mai detaliata a diferitelor tipuri. De asemenea, preturile difera de la un producator la altul. Trebuie remarcat faptul ca, in cazul gelurilor multifazice, trebuie sa cumperi toate gelurile separat.

Fibra de sticla este cel mai scump gel. Pe de o parte, pentru ca este cel mai nou, iar pe de alta parte, este deosebit de potrivit pentru unghiile cu probleme.

Care sunt alternativele la gelurile UV?

Gelurile UV sunt fabricate din mai multe materiale diferite. Fiecare dintre ele are propriile avantaje si dezavantaje. In urmatoarea sectiune iti vom oferi o scurta prezentare a alternativelor la gelurile UV.

  • Acrilic – Acrilicul este alcatuit dintr-o pulbere si un lichid. Acest amestec se aplica pe unghie. Cu acrilic, unghiile pot fi modelate foarte subtire si se creeaza un aspect natural.
  • Shellac – este format din trei straturi: strat de baza, strat de culoare si strat de acoperire. Straturile sunt aplicate unul dupa altul si trebuie, de asemenea, sa fie intarite ulterior sub o lampa LED. Shellac este potrivit pentru persoanele care doresc sa poarte gel doar pentru o perioada scurta de timp.
  • Gel poliacrilic – Gelul poliacrilic este noul sistem de modelare care combina cele mai bune proprietati ale gelului UV si ale acrilului intr-un singur produs.

In general, se poate spune ca toate au acelasi scop. Cu toate acestea, gelul UV pare a fi superior celorlalte in multe criterii, deoarece gelul UV poate fi folosit pe orice tip de unghii.

Decizie: Ce tipuri de gel UV exista si care este cel mai potrivit pentru tine?

Inainte de a cumpara gel UV, ar trebui sa iei in considerare diferitele alternative. In acest fel, poti compara care este cea mai potrivita pentru tine.

  • Gel UV monofazic
  • Gel UVmultifazic (trifazic)
  • Gel UV din fibra de sticla

Toate alternativele au avantaje si dezavantaje. Decizia depinde de ceea ce doresti sa obti cu gelul UV si de gelul UV pe care il preferi. Urmatoarea sectiune este conceputa pentru a te ajuta sa iei o decizie.

Ce este gelul UV monofazic si care sunt avantajele si dezavantajele sale?

Unghiile cu gel se aplica in trei straturi, marele avantaj este ca acest gel intr-o singura faza inlocuieste gelurile de amorsare, de constructie si de sigilare. Aceasta inseamna ca ai nevoie de acest gel pentru toate straturile de gel in timpul modelarii.

Procedura de modelare nu se schimba: dupa ce ai pregatit propria unghie, aplica gelul. Adezivul este deja incorporat in gel. Gelul este netezit cu un efect de miere, ceea ce scurteaza munca de limpezire.

Exista, de asemenea, o protectie integrata impotriva ingalbenirii, astfel incat unghiile raman impecabile, lungi si stralucitoare timp de mai multe saptamani. Chiar si in mijlocul verii sau in solar, acest gel nu se ingalbeneste.

Desigur, se poate intampla ca gelul sa nu adere la fel de bine la unghiile cu probleme, deoarece, pe de o parte, nu este suficient de intensiv ca gelul adeziv singur si pe de alta parte, nu este un gel special pentru unghiile cu probleme.

Avantaje
  • Potrivit pentru intarirea unghiei naturale si a extensiei unghiilor
  • Datorita efectului de miere, este auto-alunecare
  • Luciu inerent ridicat si protectie impotriva ingalbenirii
  • Nu este nevoie sa deschizi si sa inchizi mai multe tuburi
Dezavantaje
  • Nu toate proprietatile sunt intensiv prezente
  • Poate sa nu adere foarte bine

Care sunt caracteristicile unui gel multifazic si care sunt avantajele si dezavantajele sale?

Gelul multifazic, numit si gel trifazic, este format din trei etape

  • Gel adeziv
  • Gel de acumulare
  • Gel de etansare

Toate aceste straturi au propriul lor scop si fiecare dintre ele a fost dezvoltat special pentru domeniul sau de aplicare. Gelul trifazic este transparent si poate fi folosit pentru mai multe look-uri. Dupa cum s-a mentionat deja, fiecare strat trebuie lasat sa se intareasca sub lumina UV sau LED.

Gelul de baza are o vascozitate subtire si garanteaza o buna aderenta la unghia naturala.

Pe de alta parte, gelul de marire are o vascozitate groasa si este potrivit pentru modelarea unghiei, precum si pentru ridicarea crestelor si a neregularitatilor.

Modelarea este completata cu gelul de sigilare, care se aplica ca strat final si care ofera o stralucire speciala.

Datorita consistentei lor, gelurile pot fi aplicate perfect si ofera o aderenta excelenta. Datorita aderentei ideale, gelul de baza ajuta la evitarea ridicarii unghiilor problematice.

Avantaje
  • Durata lunga
  • Foarte potrivit pentru unghiile problematice
  • Usor de aplicat
  • Fara contractie
Dezavantaje
  • Costuri mai mari decat gelul monofazic
  • Dificil de indepartat

Ce este un gel din fibra de sticla si care sunt avantajele si dezavantajele sale?

Gelul din fibra de sticla este o banda de tesatura autoadeziva care poate fi folosita pentru a modela o intarire a unghiei naturale. Are proprietati de aderenta foarte bune datorita particulelor mici de fibra de sticla.

Practic, gelul din fibra de sticla este utilizat in faza de constituire si prin urmare poate fi prelucrat si mai subtire. De asemenea, poti utiliza gelul de fibra de sticla ca gel adeziv.

Unghiile naturale fragile capata o structura ferma si neteda datorita gelului din fibra de sticla. O caracteristica a gelului din fibra de sticla este ca este perfect pentru repararea colturilor mici rupte.

Un mare avantaj al gelului din fibra de sticla este ca are o anumita elasticitate, in ciuda duritatii si stabilitatii sale ridicate. Elasticitatea gelului previne ridicarea acestuia.

Astfel, gelul din fibra de sticla este un gel universal si este potrivit pentru aproape toate tipurile de unghii. In plus, gelul este foarte rezistent datorita componentelor din fibra de sticla si garanteaza un rezultat consistent.

Cu toate acestea, daca gelul din fibra de sticla este aplicat mai gros, acesta se poate incalzi foarte tare sub o lampa UV din cauza moleculelor de fibra de sticla.

Avantaje
  • Gel multifatetat
  • Foarte rezistent
Dezavantaje
  • Se incalzeste rapid

Criterii de cumparare: Poti utiliza acesti factori pentru a compara si evalua gelurile UV.

In sectiunea urmatoare iti vom arata care sunt criteriile care te vor ajuta sa decizi ce gel este potrivit pentru tine.

Aspectele care te ajuta sa compari gelurile UV includ

  • Cantitatea gelului
  • Vascozitate
  • Proprietati

In sectiunea urmatoare vom explica mai detaliat criteriile de cumparare.

Volumul gelului

Desi poate nu este clar la prima vedere, cantitatea de umplutura este un factor important atunci cand cumperi gel UV. Gelurile sunt disponibile in borcane de gel de diferite dimensiuni. Cantitatile de umplere variaza de la 5ml la 250ml.

Atunci cand alegi cantitatea, aceasta depinde de scopul pentru care ai nevoie de ea. Pentru incepatori, este recomandabil sa alegi un tub mic pentru a te familiariza cu produsul. Pentru antreprenori, versiunea mai mare este cea mai buna, deoarece poti servi mai multi clienti pe zi si este, de asemenea, mai rentabila.

Vascozitate

Vascozitatea este proprietatea de curgere a unui material si reprezinta masura vascozitatii unui gel. Cu cat vascozitatea este mai mare, cu atat gelul este mai vascos.

Vascozitate fina = vascozitate scazuta:

O vascozitate subtire are o vascozitate scazuta. Pentru modelare, este un gel usor de utilizat, care poate fi intins si modelat cu o structura usoara si are un efect optim de auto-dulcire. Dupa modelare, se caracterizeaza printr-un confort excelent la purtare.

Vascozitate medie = subtire si groasa:

Se caracterizeaza printr-o stabilitate medie, o vascozitate de lucru scazuta si un efect optim de netezire; in plus, se intareste fara o evolutie notabila a temperaturii. Vascozitatea medie este potrivita pentru modelarea naturala, precum si pentru extensiile de unghii.

Vascozitate groasa = gros pana la aproape stabila:

Daca gelul are o vascozitate ridicata, te poti astepta sa se formeze o structura frumoasa. Se intareste fara o dezvoltare termica notabila si este absolut stabila.

Gelurile de amorsare au o vascozitate scazuta, in timp ce gelurile de acumulare au, de obicei, o vascozitate ridicata. Daca vascozitatea este scazuta, exista riscul ca gelul sa curga rapid pe marginea unghiei si sa se desprinda. Cu toate acestea, gelurile cu vascozitate redusa pot fi aplicate mai rapid si mai eficient.

Proprietati

Dupa cum am mentionat deja, exista diferite tipuri de geluri. Un punct in care acestea difera este in ceea ce priveste proprietatile, deoarece fiecare gel are, de asemenea, un material diferit. Proprietatile tipice sunt:

  • Stabilitate
  • Aciditate
  • Elasticitate

Inainte de a cumpara gel UV, trebuie sa cauti o durata de viata lunga, astfel incat gelul sa aiba o stabilitate ridicata. In special femeile cu unghii problematice pot fi usurate daca gelul le ofera unghiilor mai multa stabilitate.

Persoanele care sufera de alergii pot beneficia, de asemenea, de geluri speciale cu aciditate redusa, iar persoanele cu piele sensibila nu trebuie sa renunte la unghii frumoase.

Atunci cand alegi ce gel sa folosesti, elasticitatea este cruciala, in special pentru unghiile cu probleme. Pentru unghiile naturale moi trebuie sa folosesti un gel cu putina elasticitate, iar pentru unghiile dure, dimpotriva.

Alege cu grija gelul si foloseste-l pe cel care ti se potriveste, altfel poti avea disconfort.

Intrebari frecvente Gel UV

De ce nu se intareste gelul UV?

Practic, gelurile UV se intaresc atunci cand sunt plasate sub o lampa UV.

In timpul procesului de modelare, trebuie sa acorzi atentie luminii solare si iluminarii locului de lucru, altfel gelul se poate intari.

In plus, tubul trebuie deschis numai in timpul modelarii, atunci cand este utilizat si nu trebuie plasat in apropierea lampii UV. Daca acorzi atentie acestor puncte, vei evita intarirea neintentionata a gelurilor.

Fiecare gel are un timp de intarire diferit. Gelurile UV care au o opacitate puternica trebuie aplicate cu moderatie. Acest lucru se datoreaza faptului ca, daca produsul este aplicat in strat gros, se va intari doar din exterior.

De asemenea, ar trebui sa verifici tuburile UV. Chiar daca nu se vede nimic din exterior, este posibil ca numai tuburile UV individuale sa functioneze corect. De asemenea, tine degetele drepte si usor departate in unitatea UV.

Daca gelul este prea mat si plin de gauri, inseamna ca gelul UV a fost aplicat prea subtire, deoarece se micsoreaza in timpul polimerizarii, creand mici gauri.

Apropo, exista unele lacuri de unghii care sunt, de asemenea, potrivite in combinatie cu utilizarea gelului UV.

Cum pot indeparta gelul UV?

Exista mai multe moduri de a indeparta gelul UV. In niciun caz nu trebuie sa rupi sau sa musti gelul, deoarece acest lucru iti va deteriora propria unghie.

Cele mai simple metode sunt lichidul de indepartare a gelului sau rolele de unghii.

Iti explicam cum sa indepartezi corect gelul UV.

  • Pasul 1: Fisier

Folosesteti un tampon pentru a slefui suprafata fiecarei unghii, astfel incat gelul sa nu mai straluceasca, in caz contrar acetona sau dizolvantul de lac de unghii nu vor putea indeparta gelul UV.

  • Pasul 2: Infasureaza

Pune acetona intr-un bol mic si inmoaie tamponul de bumbac sau celuloza. Infasureaza apoi tamponul de bumbac in jurul unghiei strans si, mai ales, ermetic. Suplimentar, infasureaza tamponul de bumbac cu o folie de aluminiu, deoarece aceasta genereaza caldura suplimentara, ceea ce faciliteaza indepartarea gelului UV. Dupa zece minute, verifica daca gelul s-a ridicat. Daca nu, asteapta putin si repeta acest proces pana cand gelul se desprinde singur.

  • Pasul 3: Impinge in jos

In ultimul pas, poti impinge in jos restul gelului cu un bat de lemn de trandafir. Lucreaza incet si cu atentie pentru a nu iti rani degetele.

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.