Sari la conținut

Cele mai bune creioane 3D – Ghid de cumpărare

0
(0)

Sunteți în căutarea unui creion 3D bun și nu știți pe care să îl alegeți?

Nu vă faceți griji, în acest articol avem toate informațiile de care aveți nevoie pentru a face alegerea corectă.

creion 3d model casuta

Dacă sunteți creativi, veți iubi acest produs! Gândește-te că de acum înainte vei putea da frâu liber imaginației și vei începe să creezi forme, sculpturi și desene pe care nu credeai că le poți face vreodată.

IMPORTANT: această postare este revizuită în permanență pentru a vă oferi cele mai bune informații. Lăsați un comentariu dacă detectați vreo eroare sau dacă doriți să includem vreun produs.

Cele mai bune creioane 3d 2023

Pentru a vă face viața mai ușoară, am testat mai multe creioane și am ales 3 dintre ele. Iată o listă cu cele mai bune modele de creioane 3D. Veți vedea că, după fiecare model, aveți o analiză detaliată pentru fiecare model.

Actualizăm în mod constant lista pentru a vă oferi cele mai bune informații posibile. Vă rugăm să lăsați un comentariu în cazul în care observați vreo modificare sau eroare. Mulțumesc 🙂!

creion 3D

Creion 3d Phuture

Model: 3d Pen V2-EU 2017 (are o declarație CE de conformitate)
220-240V AC, alimentare 50/60 Hz
Temperatura de lucru a duzei de imprimare: reglabilă în intervalul 160-230 ° C
Diametrul duzei de tipărire: 0,7 mm
Diametru filament 1,75mm
Mecanism de control al vitezei de imprimare și mecanism de transmisie: variabil infinit (CVT)

Creion pentru desenat obiecte 3D. Transformă în mod magic magenta în imprimarea 3D. În loc de imagini plate, putem crea obiecte spațiale și numai imaginația vă limitează! 3D Pen este o distracție extraordinară pentru copii și adulți. Vă permite să creați atât jucăriile, ajutoarele didactice (de exemplu, solidele geometrice) și operele reale de artă!

creion 3d pentru copii 3doodler

Creion 3D 3Doodler Start+ pentru copii 6+

Dimensiuni: 13.97 x 3.04 x 3.04
Dimensiuni cutie: 220 x 250 x 70
Greutate: 235 g
Se recomandă copiilor peste 6 ani
Timp de utilizare pentru o încărcare: 45 min – 1 h
Timp de încărcare a bateriei: 30 – 45 min
Timp de încalzire stilou – sub 1 min.

Creionul 3Doodler Start+ folosește un flux constant de eco-plastic maleabil fără BPA care se intarește repede în timp ce se răcește, aducând la viața orice obiect sau formă tridimensională, direct sub ochii tăi.

Cu noul creion 3D pentru copii 3Doodler Start +, copiii tăi creativi pot aduce in sfârșit toate ideile lor minunate și imaginative la viața în 3D. Creionul 3D pentru copii 3Doodler Start + topește plasticul special fără BPA care se răcește și se întărește rapid, permițând copiilor să deseneze literalmente în aer!

creioane 3d ieftine

Set creion 3D cu rezerve Polaroid Pen Play +, USB, 3 rezerve

Model: PL-2005-00
Alimentare: 5V DC / 2A
Dimensiuni dispozitiv: 168 x 33 x 24 mm
Lungimea cablului USB inclus în kit: 1,5 m
Diametrul filamentului utilizat: 1,75 mm
Buton încorporat care controlează debitul filamentului
Greutate: 50g

Polaroid Play + 3D Pen este un stilou 3D de înalta calitate, care vă permite să creați modele și desene în trei dimensiuni.
Creionul 3D vă permite sa creați modele și desene 3D creative rapid și ușor, fără a fi nevoie de imprimante 3D scumpe și complicate.
Acesta este foarte ușor de utilizat și poate fi folosit cu succes atât de adolescenți, cât și de adulți.
În plus, șabloanele disponibile de pe polaroid3d.pl vă permit să încărcați desene și să le recreați în tehnologia 3D.

creioane 3d cu afisaj

Creion inteligent de imprimare 3D, Afișaj digital, Temperatura ridicată, Pictură, Graffiti, USB, Albastru,120 metri PLA

Mod de funcționare: turnarea materialului prin extrudare topită la cald;
Interval de imprimare: nelimitat;
Viteza de turnare a filamentului: reglabilă;
Temperatura de topire: 160 – 230 grade, reglabilă;
Tensiune de lucru: 12V;
Diametru duză: 0.7 mm;
Lungime creion: 17 cm;
Temperatura tipărire: ABS 210 grade, PLA 170 grade;
Curent adaptor: 110 / 240V.

Desenați în aer și creați capodopere 3D;
Un creion 3D foarte ușor, de doar 65 g, perfect pentru copii, designeri, artiști, cât și pentru petrecerea timpului liber;
Ușor de folosit pentru crearea design-ului dorit, iar viteza de lucru este ușor controlabilă.

Ce este un creion 3d?

Un creion 3d este pur și simplu un creion normal, dar un pic mai voluminos, care funcționează cu plastic în loc de cerneală.

cele mai bune creioane 3d

Nu este la fel de ușor de folosit ca un creion normal, dar odată ce te obișnuiești cu el poți face lucruri uimitoare. În special, utilizatorul trebuie să se obișnuiască să deseneze în aer și să fie conștient de ritmul de desenare, deoarece materialul trebuie să se usuce puțin pentru ca desenul să reziste.

În mod normal, aceste creioane sunt prevăzute cu un prim buton pentru a regla cantitatea de plastic care iese din duză, un al doilea buton pentru a declanșa ieșirea plasticului și un al treilea buton pentru a îndepărta încărcătura. În plus, modelele mai avansate au două butoane suplimentare pentru a regla temperatura.

Cum funcționează un creion 3D?

Cred că o imagine face cât o mie de cuvinte… Nu?

creion 3D functionare

După cum puteți vedea, pe o parte intră un fir de plastic (filament), iar pe cealaltă parte plasticul topit iese pentru a fi tras. Acest lucru se realizează datorită încălzitoarelor interne ale creionului.

Prin adăugarea unei a treia dimensiuni la desen, posibilitățile se amplifică și fac din creionul 3D un cadou excelent pentru mințile creative. În plus, puteți lucra pe aproape orice suprafață.

Problema apare atunci când vine vorba de alegerea creionului pe care să îl cumperi, deoarece există atât de multe modele și o mie de lucruri de luat în considerare. De asemenea, piața este saturată de copii de proastă calitate și este ușor să te lași distras de preț și să ajungi să cumperi un produs care probabil se va strica rapid și va fi costisitor. Dacă vă uitați în jur, veți începe să găsiți modele aproape identice, dar de la mărci diferite.

Unele întrebări interesante pe care trebuie să le puneți înainte de a alege un model sunt:

  • Este mai bine să cumpărați un creion care se conectează la rețeaua electrică sau unul care funcționează cu baterii?
  • Este mai bine să folosiți unul care încarcă filamentul din exterior sau este mai bine să folosiți unul care vă permite să îl încărcați pe tot odată în interior?
  • Este mai bine să folosiți PLA sau ABS pentru filament?

IMPORTANT:
Așa cum am mai spus, aceste dispozitive topesc plasticul pentru a-l putea modela și putem spune că acest plastic este sufletul creațiilor noastre. Din acest motiv, materialul pe care îl topim nu poate fi unul oarecare și trebuie cumpărat cu grijă.

În mod normal, se folosesc două tipuri de plastic, unul este ABS și celălalt este PLA sau poliamidă, fiecare având avantajele și dezavantajele sale. Pe de altă parte, au apărut recent noi polimeri pentru topire și noi mecanisme de solidificare.

ABS miroase a plastic atunci când este extrudat și acest lucru poate fi neplăcut. PLA, pe de altă parte, nu are aproape niciun miros.

ABS este mai bun din punct de vedere al rezistenței, flexibilității și prelucrabilității. De asemenea, este mai rezistent la umiditate decât PLA.

În ceea ce privește culorile, există tot felul de culori oferite pentru ambele materiale.

Ghid de cumpărare pentru creioane 3D

cel mai bun creion 3d

Înainte de a cumpăra, este esențial să vă familiarizați cu principalele caracteristici ale creioanelor 3D. Este foarte important să știți cum funcționează și la ce vă puteți aștepta de la fiecare model.

De asemenea, este important să ținem cont de schimbările tehnologice: dacă ne uităm la istoria creioanelor 3d, primele erau foarte diferite și în fiecare an apar noi progrese în ceea ce privește materialele, sistemele de fuziune și duzele.

Ce să mai luați în calcul

Controlul vitezei și al temperaturii: în ceea ce privește temperatura, există din ce în ce mai multe opțiuni. Modelele de bază nu permit niciun fel de reglare și, pe măsură ce calitatea produsului crește, reglarea temperaturii este ajustată.

creion 3d polaroid

De exemplu, în cazul creioanelor din gama medie există între două și patru moduri de temperatură, iar în cazul creioanelor de top, temperatura poate fi reglată grad cu grad pentru a obține rezultate mai bune. Un aspect important este plasticul utilizat, deoarece ABS se topește la o temperatură mai mare decât PA, iar unele creioane funcționează doar cu PA.

Viteza: unele creioane oferă valori specifice, iar altele oferă reglarea prin rezistență. A priori, reglarea prin rezistență oferă mult mai multe opțiuni, dar setările specifice oferite de unii producători funcționează perfect.

Design: aici intră în joc ergonomia și ușurința de utilizare. După ce ați testat mai multe creioane, recomand să vă imaginați cum le folosiți și să vă gândiți la cel care vă va fi cel mai confortabil. Este esențial să menționăm că multe modele sunt chinezești și că a existat o adevărată avalanșă de copii.

Tipul de filament: în principiu, există două posibilități (PLA și ABS) și am putea face o postare foarte lungă doar pentru a vorbi despre adecvarea fiecăruia pentru diferite aplicații. Pe scurt, PLA nu miroase și se topește la temperaturi mai scăzute decât ABS, dar acesta din urmă este mai potrivit dacă doriți să obțineți structuri rigide.

Un alt aspect important este că majoritatea filamentelor nu sunt aprobate de FDA și pot cauza probleme dacă sunt consumate de copii. În același timp, unii producători garantează pigmenții cu care sunt fabricate filamentele. De exemplu, dacă cumpărați primele filamente pe care le găsiți pe internet, este foarte posibil ca acestea să conțină pigmenți din metale și materiale toxice care pot emite vapori atunci când extrudeți firele. În acest post aveți un rezumat despre materiale.

Marca: 3Doodler și LESHP sunt mărci clasice, cu o istorie lungă de modele de succes. 3 Doodler a fost primul care a creat creioane 3D și în fiecare an lansează modele noi și mai bune. Cu toate acestea, producătorii chinezi vin în mod constant cu produse noi și se apropie din ce în ce mai mult în ceea ce privește performanța. Personal, consider că modelele chinezești nu au nimic de invidiat față de modelele și mărcile mai inovatoare.

Considerații pentru cei mici: Țineți cont de faptul că, dacă doriți un creion pentru cei mici, este important ca duza să nu fie fierbinte. Acest lucru se întâmplă numai în cazul 3Doodler Start, pe care l-am sugerat la punctul doi din această postare. Dacă doriți un model pentru copii de aproximativ 7 ani, puteți păstra Nulaxy.

Pentru că nu trebuie să cheltuiești mai mult de 300 ron dacă nu vrei un produs vedetă…

În ultimii doi ani au apărut o mulțime de modele și nu mai este ca la început, când existau doar câteva modele și producătorii profitau de ele. În acele vremuri, un clasic era creionul LIX care, deși este încă unul dintre cele mai bune modele de pe piață, îl considerăm prea scump (deși, dacă ți-l permiți, poate fi o opțiune bună).

Având în vedere că au apărut atât de multe modele noi și replici, iar tehnologia unui creion 3D este relativ simplă, considerăm că modelele din gama medie sau înaltă de la mărcile chinezești sunt mai mult decât suficiente pentru majoritatea utilizărilor

În acest sens, dacă doriți să păstrați unul dintre modelele de top, dar să nu cheltuiți mulți bani, vă recomandăm să vă luați AIORobotics.

Bonus: șabloane de practică și sfaturi

template trandafir pentru desen 3d

Vă recomandăm să căutați pe Google „3D pen templates” și să vă inspirați din pagini de imagini ca aceasta pentru a începe să exersați în primele zile. O resursă bună pe care am găsit-o cu șabloane de flori, Turnul Eiffel, Big Ben, … este primul site din rezultate.

O altă modalitate bună de a exersa este să urmăriți videoclipuri pe Youtube ale unor creatori care stăpânesc cu adevărat subiectul. De exemplu, în videoclipul următor veți vedea cum să desenați prima dvs. scară 3D:

Filamente recomandate:

Ne-am documentat puțin și le recomandăm pe cele de mai jos, deoarece le considerăm a fi de bună calitate și de mare valoare. Credem că merită să cumpărați o cantitate bună și culori diferite în același timp, pentru că astfel le veți avea, veți economisi costurile de transport și nu veți depinde de achizițiile pe care le faceți încetul cu încetul.

FILAMENT PLA DE 5 METRI ȘI 12 CULORI (ecologice, inodor, netoxic și cu bune performanțe de lucru)

FILAMENT ABS DE 10 METRI ȘI 14 CULORI (2 culori strălucesc în întuneric, stabilitate chimică și rezistență la soare)

Concluzii finale

Ați văzut că există atât de multe posibilități și că nu este ușor să alegi. Pentru mine, cheia este să vă determinați nevoile, scopul achiziției și bugetul.

De exemplu, dacă vreți să oferiți un cadou unui copil, optați pentru o gamă de prețuri mai mici. Iar dacă doriți performanțe bune, mergeți pe modele cu prețul de peste 200 de ron. Dacă doriți ceva între cele două, există opțiuni bune în jurul a 150 ron.

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.