OpiniiFulger.Ro este sustinut de publicul sau. Cand achizitionati prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil sa castigam un comision de afiliat. Va multumim pentru sprijinul acordat!

Cel mai bun aparat de aer conditionat portabil – Pareri 2021

Aceste aparate de aer conditionat portabile va vor mentine racoarea pe tot parcursul verii.

Aveti probleme cu somnul atunci cand este prea cald? Sau aveti un birou in care umezeala este prea mare pentru a lucra? Un aparat de aer conditionat portabil poate mentine racoarea unei singure camere in lunile fierbinti de vara, fara a fi nevoie de o instalare deranjanta si la un cost mai mic decat sistemele fixe de aer conditionat.

Cele mai multe modele au un temporizator incorporat, astfel incat acestea functioneaza doar atunci cand le folositi in camera, fara a irosi energie.

PLAN - PRICE

Description

aparat aer conditionat portabil - Cel mai bun aparat de aer conditionat portabil - Pareri 2021

Aparat de aer conditionat portabil Heinner

Tip produs Portabil
Suprafata de montare Podea
Recomandat pentru incaperi pana la 15 m² - 23 m²
Capacitate generala 11600 BTU
Capacitate de racire 11600 BTU
Capacitate de incalzire 10000 BTU
Eficienta energetica racire A
Eficienta energetica incalzire A+
Tip compresor Rotativ
Inverter Da
Kit instalare inclus Da

aparat de aer conditionat portabil vortex - Cel mai bun aparat de aer conditionat portabil - Pareri 2021

Aer conditionat portabil Vortex

Tip produs Portabil
Suprafata de montare Podea
Recomandat pentru incaperi pana la 25 m²
Capacitate generala 9000 BTU
Capacitate de racire 9000 BTU
Eficienta energetica racire A
Eficienta energetica incalzire A
Kit instalare inclus Da

aparat aer conditionat portabil whirpool - Cel mai bun aparat de aer conditionat portabil - Pareri 2021

Aparat de aer conditionat portabil Whirlpool

Tip produs Portabil
Capacitate de racire 9554 BTU
Eficienta energetica racire A
Tip filtru HD
Tip compresor Rotativ
Numar trepte ventilator 3
Kit instalare inclus Nu

Puteti chiar sa le mutati dintr-o camera in alta, cu anumite limitari, astfel incat aceeasi unitate care va racoreste living-ul in timpul zilei poate mentine racoarea in camera dvs. si noaptea.

Ce aparat de aer conditionat portabil sa cumparati? Am analizat si am trecut in revista cele mai bune aparate de aer conditionat pe baza precizarilor a unor instalatori experti in acest domeniu. Urmand sfatul acestora si tinand cont de reputatia marcii si de ratingurile obtinute in diferite tari. Iata clasamentul nostru.

Sfaturi generale pentru cumpararea unui aparat de aer conditionat portabil

Inainte de a cumpara un aparat de aer conditionat portabil pentru acest sezon de vara, tineti cont de urmatoarele sfaturi pe care vi le vom indica, in acest fel veti avea o idee mult mai precisa despre aerul de care are nevoie casa dumneavoastra.

Ce este un aparat de aer conditionat portabil?

In loc sa cumparati un aparat de aer conditionat mare si voluminos montat la fereastra (care, apropo, arata oribil din exterior), va puteti muta liber unul portabil prin casa.

Da, tot trebuie sa fie conectat la priza, dar nu este limitat la o camera cu ferestre sau la o camera in care nu doriti sa va aflati, doar de dragul de a invinge caldura. Este usor de realizat si, de obicei, nu dureaza mai mult de doua sau trei minute. Acestea functioneaza mai silentios si emit mai putina caldura, in medie, decat unitatile fixe si ofera o libertate totala fata de sistemele montate pee perete.

Instalarea, rezistenta la intemperii si intretinerea (atat la interior, cat si la exterior) sunt probleme cu care se confrunta proprietarii aparatelor de aer conditionat fixe. Aparatele de aer conditionat portabile trebuie curatate si filtrele trebuie spalate din cand in cand, dar nu necesita aceeasi atentie ca si cele clasice.

Ce avantaje au aparatele de aer conditionat portabile fata de aparatele de aer conditionat fixe?

  • Nu sunt protejate impotriva intemperiilor: Proprietarii de unitati de perete pot avea motivele lor, dar trebuie sa protejati impotriva intemperiilor partea exterioara a unitatii de aer conditionat si spatiul dintre aceasta si peretele casei dumneavoastra.
  • Instalare: Daca ne concentram din nou asupra aparatelor de aer conditionat fixe, exista o multime de munca implicata in instalare. Trebuie sa faceti o gaura in perete, sa faceti un suport sau sa il adaptati pe cel preexistent la aerul conditionat actual. Daca ajungeti sa cumparati o unitate de perete mai noua, sunteti constrans la dimensiunea pe care a avut-o cea veche, altfel riscati sa omiteti izolarea corespunzatoare, ceea ce face ca locul A/C sa fie putin inutil.
  • Mai putina energie: Majoritatea aparatelor de aer conditionat portabile consuma mai putina energie si au standarde Energy Star mai ridicate decat unitatile de fereastra/perete.
  • Economisiti mai multi bani, pe langa faptul ca economisiti bani pentru o izolare mai buna, nu exista practic niciun dezavantaj in a opta pentru o unitate portabila in comparatie cu sistemele de aer conditionat de fereastra sau de perete.

Cum functioneaza aparatele de aer conditionat portabile?

Sa detaliem un pic mai mult aparatele de aer conditionat portabile si sa vorbim despre fiecare parte. La fel ca in cazul oricarui sistem, exista un motor electric care genereaza caldura.

Acesta, impreuna cu agentul frigorific, actioneaza ca motorul si combustibilul esential al masinii dumneavoastra. In functie de numarul de BTU pe care il poate genera aparatul dvs., este posibil ca acesta sa necesite mai multa putere dedicata sau sa emita mai multa caldura. Aceasta va conduce la unitatea de ventilatie, care permite ca caldura generata sa se acumuleze intr-o zona sigura si sa fie deviata spre exterior.

Acestea sunt partile functionale. In continuare, ajungeti la sistemul electric care aprinde panoul de control sau cel putin primeste comenzi de la butoane. Aerul rece trece printr-o conducta separata catre gurile de aerisire, racind in mod eficient camera. Carcasa groasa din plastic ABS, intalnita la majoritatea modelelor, adaposteste totul in mod corespunzator, fara a risca sa se deterioreze, asigurand in acelasi timp o izolatie suficienta pentru a tine la distanta temperaturile din incapere, mentinand aerul rece in interior.

Are un aparat de aer conditionat portabil o scurgere?

Sunt modele portabile de aer conditionat care au furtun de evacuare dar, si modele care nu au. Daca credeti ca aceasta va fi o problema pentru dumneavoastra, asigurati-va ca va veti informa inainte sa cumparati, daca aparatul de aer conditionat portabil pe care ati pus ochii necesita golire manuala sau daca are o functie de evaporare automata.

Cum se instaleaza un aparat de aer conditionat portabil?

Instalarea unui aparat de aer conditionat portabil este, de obicei, foarte simpla si necomplicata. Oricine are capacitatea de a urma instructiunile nu ar trebui sa aiba probleme. Cel mai important lucru de retinut este faptul ca caldura pe care un aparat de aer conditionat o elimina din aer trebuie sa fie evacuata undeva. Daca i se permite pur si simplu sa iasa inapoi in camera, aceasta nu se va raci niciodata.

Din acest motiv, aparatul de aer conditionat vine de obicei cu un kit de aerisire care se potriveste la fereastra si prevede un furtun flexibil care iese din unitate. Aerul incalzit este evacuat prin acest furtun catre exterior. Configurarea va dura cateva minute, dar odata ce este gata, aparatul dvs. este gata de functionare.

Sistem de aer conditionat portabil sau fix?

Cand vine vorba de cumpararea unui aparat de aer conditionat pentru casa, principala dumneavoastra preocupare ar trebui sa fie pretul. Instalarea unui sistem de aer centralizat poate face din casa dumneavoastra un loc de locuit uniform si placut, dar poate costa si mult mai mult.

Unul dintre marile beneficii ale aerului conditionat portabil este costul de achizitie scazut, instalarea gratuita si faptul ca raciti doar o singura camera o parte din zi sau din noapte si, prin urmare, facturile de energie nu vor creste vertiginos.

Sunt unitatile portabile de aer conditionat eficiente din punct de vedere energetic?

Cu toate acestea, in general, unitatile portabile sunt eficiente din punct de vedere energetic (in special in comparatie cu aerul centralizat).

Veti cheltui mai putin in costurile medii lunare/an de racire cu un aparat de aer conditionat portabil in comparatie cu alte modele.

Specificatii de cumparare

Odata ce v-ati lamurit ce poate face un aparat de aer conditionat portabil pentru dumneavoastra, trebuie sa cunoasteti cele mai importante aspecte cheie pentru a va ajusta alegerea de cumparare:

Zona de acoperire

Trebuie sa tineti cont de dimensiunea camerei pentru a determina gradul de acoperire de care aveti nevoie, daca sunteti in cautarea unui model trebuie sa selectati unul care sa va ofere o gama larga de acoperire potrivita pentru camera pe care doriti sa o raciti.

Zgomot

Zgomotul joaca un rol important in alegerea dumneavoastra. Decibelii sau DB, dupa cum puteti vedea pe paginile de vanzari, sunt masuratori ale sunetului. Intensitatea sunetului depinde de numarul de decibeli. De exemplu, o fiinta umana care respira singura inregistreaza aproximativ 10DB.

Nu e prea rau. Asadar, o unitate de aer conditionat standard este de aproximativ 50-75DB. Atunci cand va uitati la urmatorul aparat de aer conditionat, acordati atentie ratingului de decibeli, astfel incat sa stiti in ce va implicati.

Caracteristici

Exista doua functii principale care trebuie luate in considerare: un sistem de ventilatie si un sistem de umidificare.

Performanta

Aceasta este legata de acoperirea camerei, un aparat optim trebuie sa genereze temperaturi ideale intre 16 si 30 °C. Un interval optim este de obicei intre 7.000 BTU/h si 10.000 BTU/h.