Sari la conținut

Cele mai bune imprimante 3D – Ce imprimantă 3D să cumperi?

0
(0)

Să alegi cea mai bună imprimantă 3D poate fi dificil deodată ce piața imprimantelor 3D crește în fiecare an cu o multitudine de modele. Un lucru logic dacă ne gândim la potențialul enorm al acestora și la creșterea calității lor la prețuri din ce în ce mai mici.

De aceea, poate fi dificil să alegi o imprimantă 3D, având în vedere multitudinea de caracteristici tehnice ale fiecăreia dintre ele, de asemenea, este esențial să ști la ce criterii să te uiți înainte de a face o alegere, altfel experiența poate fi frustrantă sau o pierdere de bani.

iepuras creat la o imprimanta 3d

Pentru a te ajuta să alegi o imprimantă 3D bună, am făcut o analiză a unui număr mare de dispozitive de imprimare 3D, iar în acest articol am compilat cele mai bune imprimante 3D în funcție de calitate și preț.

Ce imprimantă 3D să cumperi pentru casa sau afacerea ta? Opinii și recomandări personale

Dacă ești în căutarea unei imprimante 3D care să îți satisfacă așteptările și nu vrei să pierzi timpul căutând și citind o mulțime de informații, îți las în acest tabel recomandările mele bazate pe experiența mea.

 • Dacă dorești o imprimantă 3D ieftină, dar fiabilă, îți recomand Ender 3 de la Creality.
 • Dacă ești în căutarea unei imprimante cu toate funcțiile, care nu va da greș în viitor, la un preț foarte rezonabil, își recomand Artillery Genius.
 • Dacă ai o firmă sau un serviciu de imprimare și ai nevoie de o precizie dimensională ridicată a pieselor și de un suport tehnic bun, îți recomand imprimanta 3D, Phrozen, Sonic 4K pentru proiecte mai specifice și imprimare 3D profesională.
modelede imprimante 3d

Care este cea mai bună imprimantă 3D? Imprimante 3D de top și cele mai bune mărci

Pentru a răspunde la această întrebare, vom analiza cele mai bune modele de imprimante 3D în funcție de prețul acestora.

Mai întâi vom analiza care sunt cele mai bune imprimante 3D economice pentru începători pe care le poți cumpăra cu mai puțin de 3000 de lei, apoi vom analiza imprimantele 3D din gama de prețuri medii până la cele mai bune imprimante 3D profesionale calitate preț.

Cele mai bune imprimante 3D pentru începători

cea mai buna imprimanta 3d

Artillery Genius – cea mai bună imprimantă 2024 calitate preț

Pentru cei care doresc să o folosească intensiv, cu toate funcțiile necesare și la un preț foarte moderat.

Specificații:

Rezoluție strat: 0,1 mm
Cadru: extrudat din aluminiu și ABS
Precizie de poziționare XYZ: 0,05 mm, 0,05 mm, 0,1 mm
Filament de imprimare: PLA, ABS, TPU, materiale flexibile
Diametrul filamentului: 1,75 mm
Diametru duză: 0,4 mm
Dimensiuni mașina: 430 x 390 x 510 mm, 430 x 390 x 590 mm (cu suport pentru bobină)
Viteza maximă de imprimare: 150 mm/s
Viteza maximă de deplasare: 250 mm/s
Volum de construcție: 220 x 220 x 250 mm
Tip extruder: extruder Titan (acționare directă)
Temperatura maximă a plăcii de construcție: 130 c

Artillery Genius este, în opinia mea, imprimanta 3D recomandată pentru început, dacă intenționezi să continui să progresezi în viitor. Costul acesteia este scăzut, funcțiile sale sunt demne de imprimantele 3D chiar și de două ori mai scumpe și este ușor să obți o calitate bună a imprimării din prima clipă.

Asamblarea este foarte simplă și foarte rapidă, deoarece vine preasamblată și în mai puțin de 30 de minute o poți pune în funcțiune.

Dispune de un sistem de extrudare directă, care facilitează imprimarea cu materiale flexibile, iar cu ajutorul sursei de alimentare de 24 V, patul fierbinte al imprimantei va fi gata de imprimare într-un timp record.

Are detector de filament și reluarea imprimării, manevrarea sa este fluidă prin ecranul color și adevărul este că mi-a fost greu să îi găsesc probleme. Aș spune doar că nivelarea sa nu este automată și că baza patului nu este detașabilă, dar cu siguranță, având în vedere prețul, nu se poate cere mai mult.

Unul dintre lucrurile care m-a surprins cel mai mult este silențiozitatea acesteia. Aș merge atât de departe încât aș spune că este cea mai silențioasă imprimantă 3D de pe piață în acest moment, așa că, dacă ai de gând să o folosești acasă, este un aspect de luat în considerare.

Poți afla mai multe despre această imprimantă 3D în această recenzie completă a Artillery Genius.

Concluzie:

Imprimantă 3D excelentă, cu tot ceea ce ai putea cere de la o imprimantă 3D pentru începători și ideală pentru a lucra acasă datorită zgomotului redus la imprimare.

Arată mai mult +
Pro
Ușor de asamblat
Foarte silențioasă
Calitate bună a imprimării de la prima imprimare
Contra
Baza nu este detașabilă.
imprimanta 3d profesionala

Creality Ender 3 - Cea mai bună imprimantă 3D ieftină și ușor de utilizat

Una dintre cele mai bine vândute imprimante din lume și concepută pentru cele mai restrânse bugete, dar care doresc performanțe optime.

Detalii tehnice:
Modeling Technology: FDM (Fused Deposition Modeling);
Dimensiune imprimare: 220x220x250mm;
Viteza de imprimare: 180mm / s;
Filament: 1,75mm PLA, TPU, ABS;
Mod de lucru: Online sau SD offline;
Format fișier: STL, OBJ, G-code.

Specificații Hardware Ender-3 FDM 3D:
Greutatea mașinii: 8 kg;
Alimentare: 100-265V 50-60HZ;
Putere nominala: 350W;
Ieșire: 24V 15A 270W.

Detalii Extruder Hardware:
Grosimea stratului: 0,1-0,4 mm;
Diametrul duzei: 0,4 mm;
Precizie de imprimare: ± 0,1 mm;
Temperatura duzei: 255 ℃;
Temperatura focarului: 110 ℃

Ender 3 este fabricată din aluminiu, această imprimantă necesită o asamblare de 1 până la 2 ore, ceea ce nu ar trebui să fie o problemă deoarece procesul de asamblare este bine explicat în manualul de utilizare, chiar și așa îți recomand să fi atent la acest lucru, mai ales în ceea ce privește amplasarea întrerupătoarelor de limită, deoarece poziția lor afectează calibrarea, care trebuie făcută manual.

Suportă mai multe materiale de imprimare, cum ar fi PLA, ABS, TPU și PLA flexibil. Comportamentul său cu PLA este foarte bun, dar cu ABS poți avea probleme de aderență (deformare), chiar și așa, cu un reglaj bun poți imprima și cu acest material.

Dispune de un pat fierbinte, precum și de reluarea imprimării după o întrerupere a alimentării cu energie electrică, ceea ce este surprinzător pentru o imprimantă atât de ieftină.

Volumul de imprimare este cel obișnuit pentru această gamă: 220 x 220 x 250 mm.

Software-ul inclus în memorie este CURA pentru Windows, poți descărca versiunea pentru Mac de pe pagina de software, dar poți folosi și altele, cum ar fi : EasyPrint 3D, Repetier-Host, Simplify3D.

Dezavantajul este că patul nu este foarte stabil și are nevoie de nivelare periodică, de asemenea, necesită o oarecare răbdare până când te obișnuiești cu ea și obții o calitate bună a imprimării, dar este totuși o opțiune fantastică având în vedere prețul. Există, de asemenea, o versiune actualizată Ender 3 Pro, cu o stabilitate îmbunătățită și o bază magnetică flexibilă pentru o îndepărtare mai ușoară a pieselor.

A doua versiune a acestei imprimante 3D, Creality Ender 3 V2, a fost lansată recent. Acest nou model depășește atât versiunea normală, cât și versiunea sa îmbunătățită, Ender 3 Pro, din mai multe motive:

 • O bază de pat cald din sticlă călită, acoperită cu carborundum, pentru o mai bună aderență și durabilitate.
 • Afișaj color mai modern și îmbunătățit, cu rezoluție HD.
 • Dispozitive de tensionare a curelei pe axă pentru o mai bună ajustare și durabilitate.
 • Placă de pat fierbinte Meanwell pentru o calitate mai bună și o încălzire mai rapidă.
 • Mai silențioasă decât modelul anterior

Concluzie:

Imprimanta ideală pentru persoanele care nu doresc să facă o investiție mare, dar care doresc standarde de bună calitate imediat după instalare.

Arată mai mult +
Pro
Preț foarte mic.
Calitate bună.
Ușor de asamblat.
Contra
Stabilitatea slabă a bazei.
Calibrare manuală.
imprimanta 3d plastic

Anycubic I3 Mega-S - Imprimanta 3D accesibilă de clasă medie

Robustă și cu caracteristici excelente, pentru o calitate ridicată încă de la prima utilizare.

Caracteristici generale:
285/5000

Volumul de construcție: 210 x 210 x 205 mm (8,3 x 8,3 x 8,1 inch)
Înălțimea stratului: 100 - 400 Microni
Sistem de alimentare filament: Bowden
Tip extruder: Single
Dimensiunea duzei: 0,4 mm
Temperatura max. a extruderului: 275 ° C
Temperatura max. a patului : 100 ° C
Cadru: aluminiu
Conectivitate: SD, USB

Anycubic I3 Mega-S este o imprimantă preasamblată, ușor de asamblat și de configurat. Designul ei este compact, cu toate elementele integrate într-o structură solidă și grea. Acesta este un mare avantaj, deoarece conferă rigiditate mașinii, ceea ce se traduce printr-o calitate foarte bună a imprimării.

Anycubic încorporează în acest model un ecran tactil cu operare fluidă și intuitivă, care permite reglarea cu ușurință a parametrilor necesari.

Unul dintre punctele forte ale acestei imprimante 3D este patul cald Ultrabase, care oferă o aderență remarcabilă. În plus, baza se încălzește foarte repede, ajungând la 60ºC în mai puțin de 5 minute. Temperatura sa maximă este de 110 ºC, ceea ce permite imprimarea unei game foarte largi de materiale.

În ceea ce privește sistemul său de extrudare, acesta încorporează un tip V5 bowden și un Hot-end care atinge până la 260ºC, ceea ce oferă posibilitatea de a imprima cu materiale flexibile și calități bune de imprimare.

Această imprimantă 3D are un volum de imprimare de 210 x 210 x 205 mm, iar gama de materiale pe care le poate imprima include: PLA, ABS, HIPS, LEMN, filament flexibil, PETG. Rezultatele sale cu PLA sunt excelente, deși obținerea unor rezultate bune cu ABS poate necesita setări mai fine ale imprimantei.

Are mai multe funcții foarte interesante, cum ar fi reluarea imprimării după o pană de curent și detectorul de lipsă de filament, ambele foarte utile pentru imprimările de lungă durată. De asemenea, are o axă Z dublă independentă care oferă o nivelare mai precisă și automată a sistemului de extrudare în raport cu baza și, prin urmare, poți evita imprimările eșuate din cauza faptului că straturile piesei sunt înclinate.

Cel mai slab punct al acesteia este faptul că este oarecum zgomotoasă în timpul funcționării, ceea ce nu este deranjant în timpul zilei, dar poate fi dacă imprimi noaptea acasă.

Software-ul inclus pentru această imprimantă este Cura, care încorporează un profil bine optimizat pentru această imprimantă și care îți va permite să începi să imprimi rapid și cu o calitate bună încă de la început. Sunt incluse conexiuni USB și pentru carduri SD.

Pentru a afla mai multe, poți citi recenzia completă a Anycubic I3 Mega-S.

Dacă ai nevoie să creezi piese mai mari, Anycubic are, de asemenea, Anycubic I3 Mega X, cu un volum de imprimare de 300 x 300 x 305 mm și un preț foarte rezonabil pentru dimensiunea sa.

Concluzie :

O imprimantă perfectă pentru început și care nu se va dovedi insuficientă pe măsură ce cauți proiecte mai dificile, cu un design, performanțe și preț care o fac cea mai bună imprimantă raport calitate preț bun din gama medie/înaltă.

Arată mai mult +
Pro
Bază caldă de înaltă calitate.
Rezultate optime din prima utilizare.
Calibrare precisă.
Construcție solidă și atractivă.
Contra
Oarecum zgomotoasă.
Volum mediu de imprimare.
imprimanta 3d plastic

Elegoo Mars 2 - Cea mai bună imprimantă 3D pe bază de rășină

Imprimanta cu rășină perfectă pentru cei care au nevoie de o mare precizie în creațiile lor la un preț foarte mic.

Volum construcție 120 x 67.5 x 150 mm
Umplere (%) 100
Temperatura 30 C
Viteză printare (mm³/s) 50
Rezoluție maximă strat 0.05 mm
Tensiune alimentare 220 V
Conectivitate USB
Dimensiune display 3.5 inch

Tehnologie printare 3D SLA
Tip extruder Direct
Filament compatibil Răsina
Material suport printare Metal
Tip ramă Închisă
Utilizare Home & office Business

Elgoo Mars 2 dispune de tehnologia SLA și oferă o calitate ridicată a imprimării, permițând utilizarea unei varietăți considerabile de rășini, inclusiv de la alți producători.

Volumul său de imprimare este de 129 x 80 x 150 mm, ceea ce este tipic pentru aceste tipuri de imprimante, dar poate fi mic în comparație cu imprimantele FDM, lucru de care trebuie să ți cont în funcție de dimensiunea pieselor pe care dorești să le realizezi.

Marele avantaj este gradul de detaliere a pieselor pe care le creează, ceea ce o face face un utilaj foarte recomandat pentru fabricarea prototipurilor și a pieselor complexe, de fapt, tehnologia rășinii este folosită de obicei în sectoarele industrial și dentar, printre altele.

Acest model vine deja asamblat și are un ecran LCD ușor de utilizat. De asemenea, utilizează software-ul open source Chitubox, intuitiv și ușor de utilizat.

Trebuie să ți cont de faptul că, fiind o imprimantă pe bază de rășină, are și câteva dezavantaje tipice acestui tip de material, este necesară spălarea pieselor și polimerizarea lor pentru a se întări și produce mirosuri neplăcute, așa că poți lua în considerare amplasarea ei într-un spațiu retras și aerisit.

În acest articol poți citi o analiză mai completă a acestei imprimante.

Concluzie:

Mașină de calitate la un preț bun, pentru piese mici și cu un grad ridicat de detaliu.

Arată mai mult +
Pro
Rezultate de înaltă calitate și detaliate.
Gata de utilizare.
Preț competitiv.
Contra
Volum redus de imprimare.

Cele mai bune imprimante 3D cu preț mediu

imprimanta 3d mare

Artillery Sidewinder X1 - Cel mai bun raport preț / volum al imprimantei

Fiabilă, cu un volum mare de imprimare și caracteristici demne de o imprimantă de top.

Drivere stepper ultra-silențioase
Sistem Dual Z sincronizat
Control ecran tactil
Dimensiune mare de imprimare: 300x300x400mm
Viteza maximă de imprimare: 150 mm/s
Incălzire rapidă AC a patului încălzit
Viteza transversală mare
Detectarea și recuperarea la căderea curentului
Detectarea și recuperarea epuizării filamentului
95% pre-asamblat, ușor de instalat

Artilley Sidewinder X1 este o imprimantă multifuncțională excelentă. Aceasta oferă o calitate de imprimare de invidiat datorită sistemului de extrudare cu acționare directă și a structurii rigide care îi permite să imprime la viteză mare fără imperfecțiuni în piesă.

Volumul său de imprimare este peste medie și pentru mine este cea mai bună imprimantă volum preț de pe piață în prezent.

Acesta încorporează o axă Z dublă cu motoare independente care permite menținerea bazei bine aliniate cu extruderul la fiecare imprimare.

Este o imprimantă foarte silențioasă, deoarece încorporează drivere tmc.

Poate imprima o cantitate mare de materiale cu solvabilitate. Calitatea cu PLA este superioară, dar se descurcă bine și cu ABS sau PET-G, permițând, de asemenea, imprimarea flexibilă fără probleme datorită extruderului de tip Titan.

Concluzie:

O opțiune bună pentru cei care doresc o imprimantă semi-profesională, cu un volum mare de imprimare, robustă și capabilă să tipărească la viteză mare.

Arată mai mult +
Pro
Volum mare de imprimare.
Imprimă bine material flexibil.
Montaj ultra rapid.
Sistem de extrudare direct.
Contra
Aderența bazei ar putea fi îmbunătățită.
imprimanta 3d

Creality CR10-V3 - Cea mai bună imprimantă 3D stabilă și de volum mare

O imprimantă 3D de volum mare și foarte stabilă, ideală pentru imprimări rapide.

Diametru duza Standard 0.4 mm
Numar duze 1
Temperatura pat ≤100°C
Mod functionare Online sau offline cu slot SD
Format fisiere STL / OBJ / AMF
Soft slicing Cura / Repetier-Host / Simplify 3D
Sistem operare MAC / Linux / Windows XP / Vista / 7 / 8 / 10
Sursa alimentare AC Input 115V/230V Output 24V
Putere 350W
Filamente compatibile PLA / PETG / ABS / TPU
Diametru filament 1.75 mm

Creality CR 10-V3 este una dintre cele mai bine vândute imprimante ale mărcii în gama medie înaltă de imprimante 3D.

Este fabricată din aluminiu și datorită barelor sale de armare laterale structura sa este foarte stabilă și robustă, lucru esențial pentru a oferi printuri bune, în special la viteze mari și în piese cu o înălțime considerabilă (cu cât aceasta este mai înaltă, cu atât mai mult se poate clătina).

Unul dintre punctele sale forte este motorul dublu pentru axa Z, care asigură menținerea nivelului pentru mai mult timp. Pe de altă parte, sistemul său de extrudare este direct, ceea ce o face să aibă o forță de împingere mai mare și să poată fi imprimat filament flexibil.

Duza hotend este realizată în întregime din metal, ceea ce previne blocajele enervante și permite filamentului să curgă mai bine.

Volumul său de imprimare este egal cu cel al concurentului său direct, Artillery X1, Creality fiind oarecum superioară în ceea ce privește imprimările rapide, dar și ceva mai scumpă.

Aceasta montează unități tmc 2208, ceea ce o face o imprimantă foarte silențioasă.

Concluzie:

Această imprimantă este ideală pentru producătorii care doresc o imprimantă 3d foarte bună, cu capacitatea de a imprima piese mari pe o varietate de materiale și sau la viteze mari.

Arată mai mult +
Pro
Structură foarte stabilă.
Motor cu dublă axă Z.
Alimentare de 24V.
Hotend din metal
Contra
Ecran non-touch.
imprimanta profesionala 3d

Imprimantă 3D, Phrozen, Sonic 4K

Date tehnice
Tehnologie FDM
Volum imprimare 300300400 mm
Greutate neta 11.5 Kg
Viteza imprimare ≤180 mm/s, normal 30-60 mm/s
Precizie ±0.1 mm
Grosime strat 0.1-0.4 mm
Volum imprimare 13073200 mm
LCD Monocrom 6.1” 4K

Pixeli XY 3840x2160 px
Rezolutie XY 35 µm
Matrice LED 405nm ParaLED Matrix 2.0
Viteza imprimare Pana la 90 mm / ora
Porturi USB, Ethernet
Sistem operare Phrozen OS
Ecran 5”, tactil, color
Slicer ChiTuBox V1.6.5
Rezolutie Z 10 – 300 µm
Axa Z Sina liniara dubla cu surub bila
Alimentare 100-240 VAC – 50/60Hz
Consum 50W
Dimensiune imprimanta 23x26x46 cm
Greutate imprimanta 14.5 KG

Phrozen Sonic mini este cea mai ieftină opțiune din gama sa, în timp ce Phrozen Sonic 4k se numără printre soluțiile de top ale mărcii. Ambele imprimante 3D sunt echipate cu matrici LCD monocrome similare. Dar ele provin totuși din două clase diferite, fiind poziționate pentru publicuri diferite.

Ceea ce diferențiază Phrozen Sonic de restul imprimantelor 3D de la Phrozen este noul modul optic ParaLED® 3.0. Acesta este mai puternic decât ParaLED® 2.0 instalat pe celelalte mașini ale mărcii. Noul modul este format din 18 LED-uri UV (405 nm) și permite imprimarea cu o viteză de 60 mm/h. LED-urile distribuie uniform fluxul de lumină pe întreaga suprafață de imprimare. Acest lucru înseamnă o polimerizare uniformă pe tot volumul imprimării, ceea ce, la rândul său, înseamnă o grosime și o rezistență uniformă a stratului.

Phrozen Sonic utilizează tehnologia LCD: lumina generată de LED-urile UV trece prin ecranul LCD. Ecranul este cel care formează conturul stratului, în mod similar modului în care ecranul LCD al smartphone-ului sau al laptopului ar forma și afișa imaginile. Proprietățile ecranului LCD al imprimantei influențează rezoluția orizontală a straturilor. Modelul Sonic utilizează ecranul monocrom cu o rezoluție Full HD. Acesta permite o rezoluție XY de 62 de microni, în timp ce Phrozen Shuffle 4K are o rezoluție XY de 31 de microni. Înălțimea minimă a stratului este de 10 microni, care este valoarea standard pentru imprimantele 3D de la Phrozen.

mariale imprimanta 3d

Caracteristica avantajoasă a modelului Sonic este suportul pentru diferite rășini, chiar și pentru cele care sunt utilizate pentru imprimantele 3D DLP și SLA. De exemplu, producătorul enumeră suportul pentru NextDent SG (pentru prototiparea chirurgicală biocompatibilă) și B9R-3-Emerald (pentru turnarea bijuteriilor), precum și capacitatea de a utiliza rășini de înaltă performanță, cum ar fi Super Tough Flexible v2 Resin. Așadar, Phrozen Sonic poate fi utilizată pentru imprimarea de produse din plastic foarte detaliate, a părților de structuri industriale, a modelelor dentare și a prototipurilor de bijuterii, precum și a pieselor turnate.

Imprimanta 3D utilizează sistemul de operare Phrozen OS cu interfața sa intuitivă în limba engleză. Imprimanta poate fi controlată prin intermediul ecranului tactil de 5 inchi. Opțiunile de conectivitate includ USB, Wi-Fi și Ethernet.

Imprimanta 3D Phrozen Sonic 4k este livrată preasamblată. Singurul lucru pe care utilizatorul trebuie să îl facă este să calibreze placa de construcție pe axa Z și să monteze rezervorul de rășină pe zona de construcție. Ambalajul implicit include: un adaptor Wi-Fi (USB), o cheie hexagonală, un cablu de alimentare, un ștergător/racletă și documentația pe hârtie. De asemenea, este inclus un mâner pentru capacul imprimantei.

Calibrarea Phrozen Sonic înainte de prima imprimare este un proces ușor. Primul lucru de făcut ar fi să slăbiți șuruburile de pe platforma de imprimare pe axa Z și să selectați opțiunea Z-Axis Calibration (Calibrare axa Z) din meniu. Imprimanta va coborî patul. După strângerea șuruburilor, imprimanta ar fi gata de lucru.

Pregătirea standard constă în trimiterea fișierului pentru imprimare și adăugarea rășinii în cuvă.

Utilizatorii de imprimante 3D au acces la un program numit FormWare Phrozen Edition (disponibil pentru Windows). Software-ul vine cu profiluri de imprimare prestabilite pentru toate dispozitivele mărcii, astfel încât toată lumea este binevenită să obțină programul pentru a lucra cu imprimantele Phrozen. Slicerul este optimizat pentru pregătirea prototipurilor de bijuterii și a modelelor dentare.

Una dintre caracteristicile imprimantei 3D Phrozen Sonic este suportul pentru o gamă foarte largă de rășini. De asemenea, dispozitivul este compatibil cu materialele pentru imprimantele 3D DLP/SLA. Astfel, utilizatorul poate alege să lucreze cu rășini de la terți cu proprietăți diferite.

Phrozen a încărcat un videoclip pe canalul lor oficial de YouTube. Acesta arată cum Phrozen Sonic a reușit să imprime 12 modele dentare în decurs de 3,5 ore.

Concluzie:

Phrozen Sonic este o imprimantă 3D convenabilă, care poate fi utilizată în mod profesional de către unitățile de producție mari și de către companiile care oferă servicii de imprimare 3D ca serviciu de externalizare. Capacitatea de a utiliza un singur dispozitiv pentru imprimarea modelelor dentare și a mulajelor de bijuterii este un punct forte al Sonic. Modelul este, de asemenea, ușor de utilizat, astfel încât chiar și un începător ar putea lucra cu această imprimantă 3D. Combinația dintre tehnologia proprietară ParaLED și longevitatea ecranului LCD merită o mențiune specială. Aceasta permite imprimantei să producă printuri de înaltă calitate pentru o perioadă lungă de timp.

Arată mai mult +
Pro
Gamă largă de rășini disponibile.
Utilizarea tehnologiei ParaLed permite o polimerizare uniformă.
Ergonomie bună.
Ecranul LCD are o durată de viață lungă.
Contra
Preț relativ ridicat în comparație cu alte oferte ale mărcii.

Ce ar trebui să iau în considerare înainte de a cumpăra o imprimantă 3D?

Există o mulțime de variabile care trebuie luate în considerare înainte de a alege un anumit model, dar primul lucru la care ar trebui să te gândești înainte de a cumpăra o imprimantă 3D este:

 • Câți bani dorești să investești.
 • Dimensiunea sau volumul de imprimare al pieselor pe care dorești să le imprimi.
 • De ce calitate au nevoie creațiile tale.
 • Ce material să imprimați, PLA, ABS, rășină etc.
 • Dacă preferi să o asamblezi singur sau să vină asamblată și gata de imprimare.

Există mulți alți factori pe care îi poți lua în considerare, dar dacă ți cont de aceștia vei putea lua o decizie bună.

De unde să îți cumperi o imprimantă 3D?

Există multe platforme de unde poți cumpăra o imprimantă 3D, din experiența mea există mai multe cu prețuri foarte competitive și fiecare cu avantajele sale.

Pe de o parte, există Emag, unde poți găsi majoritatea imprimantelor 3D cu un transport foarte rapid și cu garanția de returnare fără întrebări sau costuri dacă nu ești mulțumit.

Pe de altă parte, sunt Evomag și Altex, cu magazine fizice care au și servicii de reparații pentru imprimante 3D, ceea ce reprezintă o garanție pentru cei care doresc să poată rezolva eventualele incidente care pot apărea la un moment dat. Au, de asemenea, prețuri foarte bune și un serviciu bun pentru clienți.

O altă opțiune interesantă este să îți cumperi imprimanta 3D de pe un site chinezesc, unde prețurile sunt de obicei mai bune, iar timpii de livrare au fost mult reduși în ultima vreme. Aliexpress și Banggood sunt două site-uri de încredere care funcționează destul de bine.

În cele din urmă îți spun că, un alt lucru important de luat în considerare: calitatea de imprimare obținută depinde și de experiența utilizatorului, cu toții am trecut printr-un proces de învățare la început, dar dacă ești începător nu îți face griji, astăzi există multe forumuri, bloguri și site-uri ca acesta, unde poți găsi informații valoroase care te vor ajuta să înveți rapid.

Te poate interesa și:

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.