OpiniiFulger.Ro este sustinut de publicul sau. Cand achizitionati prin link-uri de pe site-ul nostru, este posibil sa castigam un comision de afiliat. Va multumim pentru sprijinul acordat!

Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări

Articol actualizat în iulie, 2021

Te întrebi care sunt cele mai bune friteuze, pe care merită să le achiziționezi nu doar pentru tine, ci pentru întreaga familie? Îți venim în ajutor, comunicându-ți cum alegi cea mai bună friteuză în 2021! Îți vom oferi pe parcursul acestui articol nu doar sfaturi, ci și recomandări de care să ții seamă, pentru a face alegerea cea mai bună!


choose your plan

Amount of space

E-mail accounts

MySql databases

24h support

Tefal Mega

friteuza tefal mega fr4800 300x270 - Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări

Producator: Tefal

Capacitate ulei: 3.3 l

Numar programe: 5


Alegerea noastră

Heinner Master Collection

friteuza heinner master collection 300x270 - Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări

Producator: Heinner

Capacitate ulei: 3 l

Material: inox

Tefal Airfryer

friteuza fara ulei tefal airfryer 300x270 - Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări

Producator: Tefal

Putere: 1400 W

Numar programe: 6

Aspecte pe care să le iei în considerare atunci când vrei să achiziționezi o friteuză – sfaturi

Există câteva aspecte pe care să le iei în considerare atunci când vrei să achiziționezi o friteuză, aspecte cărora ar trebui să le acorzi împortanță. Sungura diferență dintre un client mulțumit și unul demulțumit de ceea ce a achiziționat este informarea. Cu cât știi mai multe despre tipul friteuzei pe care o vrei, cu atât îți va fi mai ușor să iei o decizie finală!

Astfel, printre cele mai importante aspecte se numără temperatura de gătire, designul, ușurința de folosire, dar și garanția acordată! Să le luăm, totuși, pe fiecare în parte! Vrem ca tot ceea ce îți comunicăm să fie clar și bine înțeles!

Temperatura de gătire

Este bine să te ghidezi după acea friteuză care își poate menține temperatura de gătire constantă. În acest fel, eviți orice neplăceri, precum arderea mâncării sau dimpotrivă, negătirea acesteia. Deoarece friteuza are la bază gătirea pe bază de ulei, este bine să reții un aspect foarte important.

La temperaturi de peste 190 de grade, uleiul din friteuză începe să se ardă. Nu-ți dorești asta, nu-i așa? Valoarea temperaturii uleiului în timpul gătirii, pentru a evita orice neplăceri, ar trebui să fie cuprinsă între 160-190 grade.

În acest fel, nu doar că mâncarea se gătește corect, ci se și evită absorbția de grăsimi în ceea ce privesc alimentele care urmează a fi găsite. Carfori prăjiți ca la carte, șnițele de pui crocante sau aripioare în stil KFC?

Asigură-te că-ți iei cea mai bună friteuză de pe piață, pentru o mâncare cum doar în restaurante găsești!

Designul

Cele mai bune friteuze de pe piață vor avea un design aparte. Ce înseamnă asta? Ei bine, trebuie să te ghidezi după acele friteuze cu design specific, diferit, care să-ți permită să gătești în siguranță! Astfel, nu îți va fi frică de faptul că s-ar putea să te stropești cu ulei! Vei găti în siguranță, indiferent de tipul de mâncare pe care alegi să-l faci!

Cele mai bune modele de friteuze de pe piață vor dispune mereu de sisteme de umplere cu ulei și evacuare extrem de ușor de folosit!

Ușurința de folosire

Cum îți dai seama dacă o friteuză este ușor de folosit? Ușurința folosirii acesteia se rezumă la trei pași: adaugi uleiul, pornești friteuza, adaugi alimentele pe care dorești să le gătești! Și asta este tot! Restul ține de tine, dar și de precizia pe care o ai în bucătărie!

Dacă ai grijă și supraveghezi alimentele pe care le gătești, rezultatul va fi cel așteptat – un prânz, o cină care așteaptă a fi savurată!

Garanția friteuzei

Garanția friteuzei este cea care îți oferă siguranța folosirii acesteia o perioadă îndelungată de timp! Ca și orice alt produs electrocasnic, friteuza trebuie să aibă garanție. Astfel, în cazul în care se defectează sau nu funcționează încă de la început, o poți returna fără a-ți face probleme!

Top 5 cele mai bune friteuze de pe piață – recomandări

Friteuza Tefal Mega FR4800

friteuza tefal mega fr4800 - Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări
pret - Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări

Friteuza Tefal Mega este o friteuză XXL, potrivită nu doar pentru a-ți găti ție, ci și familiei! Cel mai mare avantaj al acesteia este faptul că îți permite gătirea a până la 2 kg de cartofi deodată!

În ceea ce privește designul, acesta este unul modern, friteuza având, de altfel, un bol detașabil și înveliș antiaderent, ceea ce o face mult mai ușor de curățat. Exceptând baza acesteia, toate celelalte părți ale friteuzei pot fi spălate cu ajutorul mașinii de spălat vase.

Friteuza Tefal Mega FR4800 are un capac, dar și un filtru împotriva mirosurilor, fapt care îți va permite să gătești cu plăcere, fără să fii nevoit să stai în miros de mâncare. Să nu mai spunem de capacul cu care aceasta vine. Un real ajutor pentru a evita, în principiu, stropirea cu ulei.

Așadar, față de alte friteuze, spus într-un mod diferit, friteuza Tefal Mega are următoarele avantaje:

 • Permite prăjirea a 2 kg de cartofi deodată;
 • Este ușor de curățat;
 • Îți oferă control exterior asupra coșului;
 • Îți oferă posibilitatea de a monitoriza procesul de gătire;
 • Filtrul împotriva mirosurilor, îți oferă control eficient asupra mirosurilor neplăcute;
 • Dispune de termostat ajustabil;
 • Are buton de pornire/oprire atașat;

Friteuza fără ulei Tefal Airfryer FX100015 Fry Delight

friteuza fara ulei tefal airfryer - Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări
pret - Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări

Friteuza fără ulei Tefal Airfryer FX100015 Fry Delight este o friteuză tot mai des achiziționată. Nu doar pentru faptul că funcționează simplu, ci și pentru faptul că este perfectă nu doar pentru prăjire, ci pentru orice fel de gătire sau coacere.

Este percepută ca fiind o friteuză care îți oferă posibilitatea de a apela la o prăjire sănătoasă, tocmai datorită tehnologiei Air Pulse și Fry Delight, bazată pe un sistem de încălzire superior. Tot datorită acestei tehnologii, Air Pulse, mâncarea va fi crocantă la exterior și extrem de fragedă în interior.

În doar 15 minute, poți prepara două porții de chipsuri pe care să le mănânci singur sau alături de prieteni! Și să nu uităm, de altfel, de avantajele multimple ale acestei friteuze fără ulei de la Tefal.

Principalele avantaje în ceea ce privește friteuza fără ulei Tefal Airfryer FX100015 Fry Delight sunt:

 • Este o friteuză ușor de utilizat;
 • Fără mirosuri neplăcute în bucătărie, datorită tehnologiei pe care o are la bază;
 • Îți oferă posibilitatea de a ajusta temperatura – aceasta se poate seta între 150 și 200 grade Celsius;
 • Este ușor de curățat;
 • Cu ajutorul ei poți nu doar prăji, ci și coace sau face carne la grill sau grătar;

Friteuza Heinner Master Collection HDF- 1850XMC

friteuza heinner master collection - Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări
pret - Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări

Fiind în topul celor mai bune friteuze de pe piață din anul 2020 și nu numai, friteuza Heinner Master Collection HDF- 1850XMC se remarcă prin:

 • Afișaj LED – vei fi informat în cât timp urmează ca mâncarea să fie gata;
 • Capacitate a vasului de ulei de 3L – datorită acestei caracteristici, poți prăji și până la 1kg de cartofi, cât pentru toată familia;
 • Rezervor de ulei emailat – curățarea devine mult mai ușoară datorită rezervorului de ulei emailat;
 • Termostat și timp reglabil – poți seta temperatura friteuzei pe parcursul gătirii alimentelor (între 130 și 180 grade Celsius);
 • Fereastră de supraveghere – cu ajutorul acesteia poți vedea în timp real în ce stadiu de prăjire se află mâncarea ta;
 • Carcasă din inox – materialul rezistent, dar și carcasa din inox conferă siguranță friteuzei tale Heinner Master Collection HDF- 1850XMC;

Friteuza Tefal One Filtra Inox FF175D71

friteuza tefal one filtra inox 1900 w - Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări
pret - Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări

Principalul aspect care iese în evidență când vine vorba despre friteuza Tefal One Filtra Inox FF175D71 este Tehnologia Filtra. Prin intermediul acesteia, uleiul este filtrat printr-o sită de filtrare metalică, fapt care îți permite să menții de fiecare dată uleiul curat, fără reziduuri!

Astfel, după fiecare utilizare, poți elimina foarte ușor resturile de mâncare din ulei! Nu doar faptul că uleiul rămâne tot timpul curat pentru o prăjire optimă este un avantaj. Tefal One Filtra Inox FF175D71 se remarcă printre cumpărători prin:

 • Temperatură ajustabilă – cuprinsă între 150 și 190 grade Celsius;
 • Ușurință în curățarea acesteia – prin compatibilitatea capacului, coșului și sitei de filtrare cu mașina de spălat vase;
 • Listă patentată pentru filtrare – uleiul poate fi filtrat cu o singură mișcare, imediar după ce s-a răcit;
 • Sistem de filtrare patentat – acesta asigură ulei curat pentru o utilizare cât mai îndelungată;
 • Înveliș antiaderent – bolul friteuzei Tefal One Filtra Inox FF175D71 este din înveliș antiaderent;
 • Timer digital – datorită acestuia vei ști când preparatul este gata;

Friteuza semi-profesională Tefal Filtra Pro 3L FR510170

friteuza semi profesionala tefal - Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări
pret - Cum alegi cea mai bună friteuză în 2021 – sfaturi și recomandări

Chiar dacă este o friteuză semi-profesională, friteuza Tefal Filtra Pro 3L FR510170 dispune de un sistem patentat de filtrare a uleiului, inovație recunoscută la nivel mondial! Astfel, alege această friteuză cu sistem Filtra Pro pentru rezultate profesionale în ceea ce privește gătirea și prăjirea celor mai bune preperate!

Sita de filtrare poate fi folosită pentru a elimina orice reziduu din ulei! Tot ceea ce trebuie să ții minte este că trebuie să aștepți, mai întâi, ca uleiul să se răcească. Doar mai apoi poți trece la treabă!

Friteuza semi-profesională Tefal Filtra Pro 3L FR510170 a fost gândită în așa fel, încât să reziste în timp! Este o friteuză elegantă și pe lângă asta are o putere de 2400W și un sistem Cool Zone!

Se remarcă nu doar prin capacitatea de 3L sau prin posibilitatea de a pregăti până la 1.5 kg de cartofi prjiți. În evidență mai iese și:

 • Sita de filtrare – care poate fi folosită cu lejeritate datorită mânerului exterior;
 • Monitorizarea procesului de gătire;
 • Ușurința folosirii;
 • Carcasa din oțel inoxidabil;
 • Lejeritate curățării;

Dacă te vei ghida după criteriile mai sus menționate, cu siguranță nu vei da greș în alegerea celei mai bune sau a celor mai eficiente friteuze pentru tine! Ceea ce ți-am recomandat se numără, în prezent, printre cele mai apreciate friteuze de pe piață, conform rating-urilor de pretutindeni!