Sari la conținut

Cea mai buna centrala pe lemne

  Salutare! Astazi voi vorbi despre alegerea celei mai bune centrale pe lemne pentru casa ta. Daca esti interesat sa inlocuiesti sistemul de incalzire vechi sau sa construiesti o casa noua, centrala pe lemne poate fi o optiune buna pentru a reduce costurile de incalzire si a proteja mediul inconjurator. De asemenea iti recomand sa citesti si articolul Cel mai bun aer conditionat

  Cand am cautat o centrala pe lemne pentru casa mea, am luat in considerare mai multi factori. In primul rand, am vrut sa gasesc o centrala cu o eficienta energetica ridicata. Eficienta energetica se refera la cat de multa energie din combustibil este convertita in caldura.

  Recomandari centrale pe lemne

  centrala pe lemne

  Centrala termica pe lemne Eco cu ardere normala din otel, 76 l, 37 kW, 147 x 53 x 59 cm

  Cazanul pe lemne Eco 37 kW este o solutie moderna si eficienta pentru incalzirea centrala, care utilizeaza apa calda drept agent termic.

  Are o constructie inovatoare, care asigura maximul de eficienta termica, siguranta si rezistenta in timp.

  Cazanul pe lemne Eco de 37 kW este o alegere excelenta pentru incalzirea centrala a locuintei tale. Are o putere nominala de 37 kW pentru lemn si 41 kW pentru carbune, ceea ce il face capabil sa incalzeasca eficient chiar si cele mai mari spatii.

  Cazanul are o masa de 272 kg si dimensiuni maxime de 1470 mm inaltime, 530 mm latime si 590 mm adancime. Volumul de apa este de 76 l, iar presiunea maxima de lucru este de 2 bar. Presiunea de proba este de 4 bar, iar temperatura maxima a agentului termic este de 90˚C.

  Randamentul solid este de peste 80%, iar temperatura medie a gazelor arse la coa este de 131,2°C. Grosimea peretelui camerei de ardere este de 5 mm, iar grosimea peretelui schimbatorului de caldura este de 3 mm. Tirajul natural necesar la baza cosului este de 12±2 Pa, iar dimensiunile focarului sunt de 450 x 450 x 430 mm.

  Cazanul este echipat cu un racord tur/retur de 2”, un racord de cos de fum de Ø 150 mm, un racord de senzor de temperatura de 1/2”, un racord de regulator de tiraj de 3/4” si un racord de umplere/golire de 1/2”. Regulatorul de tiraj automat si termometrul sunt incluse, impreuna cu placile ghidaj fum si cenusarul.

  Distanta raportata la materiale combustibile adiacente trebuie sa fie respectata: 400 mm la spate, 400 mm la margini, 1500 mm la plafon, 1000 mm la fata si 800 mm la podea.

  Instructiunile de instalare, punere in functiune, utilizare si intretinere sunt incluse, pentru a te ajuta sa folosesti cazanul in siguranta si eficient.


  cea mai buna centrala pe lemne

  Centrala termica pe lemne cu gazeificare Termofarc FI-GS 60, 326 l, 60 kW, 164 x 70 x 157 cm

  Centrala termica cu gazeificare Termofarc-08 FI-GS 60 este confectionata din otel si functioneaza pe baza de combustibil lemnos.

  Lemnul folosit trebuie sa fie uscat (umiditatea maxima de 20%), bustenii avand un diametru maxim de 200 mm si deseuri lemnoase in proportie de 20%.

  Centrala termica pe lemne cu gazeificare Termofarc FI-GS 60 este un echipament de incalzire performant, ideal pentru locuinte mari sau spatii comerciale. Fabricata din otel de calitate superioara, aceasta centrala functioneaza cu lemn ca sursa de combustibil si are o putere maxima de 60 kW, ceea ce o face capabila sa ofere incalzire eficienta chiar si in conditii de temperaturi extreme.

  Cu o inaltime de 164 cm, o latime de 70 cm si o adancime de 157 cm, centrala termica Termofarc FI-GS 60 este construita pentru a se potrivi perfect in orice spatiu destinat acestei functii. Volumul mare de apa al cazanului, de 326 litri, asigura o capacitate ridicata de stocare a energiei termice, ceea ce permite o durata mai mare de încalzire fara a fi necesare alimentari constante cu combustibil.

  Inaltimea focarului de 60 cm, latimea de 52.5 cm si adancimea de 90 cm permit utilizatorilor sa foloseasca chiar si bucati mari de lemne pentru a produce caldura, iar randamentul maxim de pana la 89% garanteaza o eficienta energetica ridicata. Cu o greutate de 776 kg, aceasta centrala este robusta si rezistenta la uzura, fiind capabila sa functioneze timp indelungat fara probleme.

  Centrala termica pe lemne cu gazeificare Termofarc FI-GS 60 este un echipament de incalzire de calitate superioara, garantat de producator timp de 2 ani, care poate satisface cerintele celor mai exigenti utilizatori.


  Centrala termica pe lemne cu gazeificare Attack DPX25 Standard, 25 Kw, 100 l, 124 x 70 x 124 cm

  Centrala termica pe lemne cu gazeificare Attack DPX25 Standard, 25 Kw, 100 l, 124 x 70 x 124 cm

  Centrala termica pe lemne cu gazeificare Attack DPX25 Standard este utilizata pentru incalzirea ecologica si economica a locuintelor, cabanelor, fabricilor de mici dimensiuni.

  De asemenea, o poti utiliza pentru incalzirea apei menajere.

  Centrala termica pe lemne cu gazeificare Attack DPX25 Standard este un echipament modern, eficient si durabil, ideal pentru incalzirea caselor si cladirilor de dimensiuni medii. Proiectata si fabricata de catre brandul Attack, aceasta centrala este compatibila exclusiv cu lemnul ca sursa de combustibil, oferind o putere maxima de 25 kW.

  Fabricata din otel de inalta calitate, centrala Attack DPX25 Standard este un echipament solid, rezistent la uzura si durabil in timp. Are dimensiuni compacte, cu o inaltime de 124 cm, o latime de 70 cm si o adancime de 124 cm, ceea ce o face usor de amplasat in orice spatiu destinat incalzirii.

  Cu un volum de apa al cazanului de 100 litri, centrala Attack DPX25 Standard are o capacitate ridicata de stocare a energiei termice, ceea ce permite o durata mai mare de incalzire fara a fi necesare alimentari constante cu combustibil. În plus, randamentul maxim de pana la 90.4% asigura o eficienta energetica ridicata si o economie semnificativa a costurilor de incalzire.

  Focarul cu dimensiuni de 44.5 cm in inaltime, 23.5 cm in latime si 59 cm in adancime permite utilizatorilor sa utilizeze chiar si bucati mari de lemn pentru producerea de caldura. Aceasta centrala este usor de utilizat si de intretinut, iar greutatea sa de 430 kg o face usor de instalat si transportat.

  Centrala termica pe lemne cu gazeificare Attack DPX25 Standard este un echipament de incalzire modern, eficient si durabil, garantat de producator timp de 2 ani. Este o alegere excelenta pentru cei care cauta o solutie ecologica si economica pentru incalzirea locuintelor si a altor cladiri.


  Cea mai buna centrala pe lemne – Factori

  O centrala cu o eficienta mai ridicata va utiliza mai putin combustibil pentru a produce aceeasi cantitate de caldura, ceea ce va reduce costurile de incalzire.

  De asemenea, am luat in considerare dimensiunea si capacitatea de incalzire a centralei. Este important sa alegi o centrala care sa poata incalzi confortabil spatiul casei tale. In plus, trebuie sa iei in considerare dimensiunea casei tale si daca exista alte surse de caldura (cum ar fi sobele sau semineele) care vor fi utilizate pentru a incalzi anumite zone ale casei.

  Costul de functionare a fost, de asemenea, un factor important in decizia mea. Este important sa iei in considerare costurile de combustibil si intretinere atunci cand alegi o centrala pe lemne. Desi combustibilul (lemnul) poate fi mai ieftin decat alte surse de incalzire, trebuie sa te asiguri ca costurile de intretinere (cum ar fi curatarea cenusii sau verificarea si inlocuirea pieselor uzate) nu vor fi prea ridicate.

  Un alt factor important in alegerea celei mai bune centrale pe lemne este emisiile. Emisiile sunt substante chimice care sunt eliberate in aer atunci cand ard combustibilii. Acestea pot fi daunatoare pentru sanatatea noastra si pentru mediul inconjurator. Prin urmare, este important sa alegi o centrala pe lemne cu emisii reduse.

  Tehnologii pentru a reduce emisiile

  Exista mai multe tehnologii disponibile pentru a reduce emisiile si a imbunatati eficienta energetica a centralelor pe lemne. Printre acestea se numara:

  • ardere in doua trepte: Aceste sisteme utilizeaza o etapa initiala de ardere a lemnului, urmata de o a doua etapa in care gazele produse in timpul primei etape sunt arse la o temperatura mai ridicata. Acest proces reduce emisiile si creste eficienta energetica a centralei.
  • ardere controlata – Acestea sunt proiectate pentru a permite o ardere mai completa si mai eficienta a lemnului, reducand emisiile de particule si gaze nocive.
  • catalizare – Acestea utilizeaza catalizatori speciali pentru a reduce emisiile de monoxid de carbon si alte gaze poluante.
  • ventilatie mecanica – Acestea asigura o distributie uniforma a aerului si a caldurii, ceea ce poate imbunatati eficienta energetica a centralelor pe lemne si reduce emisiile.
  • recuperare a caldurii – Acestea utilizeaza caldura reziduala generata in timpul procesului de ardere pentru a incalzi apa sau aerul, ceea ce poate reduce consumul de combustibil si costurile.
  • curatare automata – Acestea sunt proiectate pentru a elimina cenusa si depunerile de pe elementele de incalzire si conductele de evacuare, reducand astfel riscul de incendiu si imbunatatind eficienta energetica a centralelor pe lemne.
  • monitorizare a emisiilor – Acestea sunt proiectate pentru a masura nivelul de emisii de particule si gaze nocive si pentru a controla arderea pentru a reduce aceste emisii.

  Acestea sunt doar cateva dintre tehnologiile disponibile pentru a reduce emisiile si a imbunatati eficienta energetica a centralelor pe lemne. Este important sa alegi o centrala pe lemne care utilizeaza aceste tehnologii pentru a minimiza impactul asupra mediului si pentru a economisi bani pe termen lung.

  Am vrut sa folosesc o centrala pe lemne de calitate, care sa fie eficienta si sa produca cat mai putina cenusa si emisii. Dupa cercetari si recomandari, am decis sa cumpar o centrala pe lemne moderna, care sa aiba o constructie solida si un design compact.

  Cea mai buna centrala pe lemne – Caracteristici

  Una dintre cele mai importante caracteristici ale centralelor pe lemne moderne este eficienta termica. O centrala pe lemne eficienta ar trebui sa consume mai putin combustibil pentru a produce aceeasi cantitate de caldura, reducand astfel costurile si impactul asupra mediului.

  De asemenea, o centrala pe lemne moderna ar trebui sa fie dotata cu tehnologii avansate de ardere, care sa permita arderea completa a combustibilului si reducerea emisiilor.

  In cautarea celei mai bune centrale pe lemne, am luat in considerare si calitatea constructiei. O centrala pe lemne solida si bine construita poate fi mai durabila si mai sigura in utilizare. De asemenea, un design compact poate face instalarea si intretinerea mai usoara.

  Un alt aspect important de luat in considerare la alegerea celei mai bune centrale pe lemne este capacitatea acesteia. Aceasta trebuie sa fie potrivita pentru suprafata pe care o incalzeste si nevoile de caldura ale locuintei. O capacitate prea mica poate duce la suprasolicitarea centralei si la consum excesiv de combustibil, in timp ce o capacitate prea mare poate fi costisitoare si ineficienta.

  Concluzie

  In final, am ales o centrala pe lemne de inalta calitate, care indeplineste toate criteriile de mai sus si este potrivita pentru nevoile mele de incalzire. Este important sa investim intr-o centrala pe lemne de calitate, care sa fie eficienta si durabila, pentru a reduce costurile si impactul asupra mediului, dar si pentru a ne bucura de caldura confortabila si sigura in locuinta noastra.