Pentru foarte multe persoane care urmează să își construiască propria casă, cel mai mult contează designul alături de funcționalitate, confort și estetică. Pentru ca viitoarea locuință să reprezinte acea oază de relaxare la finalul unei zile obositoare și să fie cât mai primitoare cu toate persoanele apropiate, este important să țineți cont de stilul personal de viață atunci când schițați planurile.
Poate că stilul personal de viață include cât mai mult timp petrecut în aer liber, grădinărit sau o pasiune pentru agricultură. Gândiți-vă dacă veți avea nevoie de o bucătărie în aer liber, de o piscină, de o terasă sau un foișor. Toate aceste caracteristici se vor adăuga la costurile finale, deoarece implică materiale de construcții și forță de muncă.
Totuși, pot fi mai costisitoare dacă le veți anexa mai târziu. În plus, atunci când forța de muncă și materialele fac parte dintr-un proiect mai mare, sunt șanse mari să beneficiați de reduceri la bunuri și servicii.
Iată și alți factori care pot avea un impact semnificativ asupra costului construirii unei case, pe care trebuie să le luați în considerare în proiectarea casei:
Câte etaje va avea viitoarea casă?
Numărul de etaje influențează substanțial costul de ridicare al unei case, iar firma de constructii cu care veți colabora vă poate oferi explicații detaliate. În general, adăugarea mai multor etaje va mări costul asociat cu proiectarea și cu lucrările de construcție, însă costul va fi mai mic în comparație cu ceea ce presupune adăugarea aceleiași suprafețe la o casă proiectată pe un singur nivel.
O casă cu mai multe etaje necesită diferite niveluri de susținere la subsol și la nivelul primului etaj, astfel încât următorul etaj să beneficieze de o stabilitate optimă. Pe de altă parte, o casă construită pe un singur nivel va necesita o fundație mai mare și un acoperiș generos, ceea ce implică un cost mult mai mare în comparație cu o casă cu mai multe etaje.
Pentru unele persoane, nu contează atât de mult acest aspect, cel mai important fiind ca viitoarea lor casă să arate exact așa cum și-au imaginat. Dar, pentru alții, costul este mai important decât modul în care este distribuit fiecare metru pătrat, așa că adesea se decid asupra opțiunii mai puțin costisitoare.
Cât costă materialele necesare pentru ridicarea unei case?
În cele mai multe cazuri, materialele necesare pentru construirea unei case vor reprezenta aproximativ 50% din costul total. Dacă veți colabora cu un arhitect și cu o firmă de construcții, costul serviciilor lor poate reprezenta cel mult 20% din costul final. După finalizarea ridicării locuinței, puteți apela la serviciile unei companii de amenajări interioare pentru a obține amenajarea pe care o doriți și pentru a avea siguranța că fiecare detaliu este acoperit.
Dacă vă construiți casa în Cluj, puteți colabora cu o companie de amenajari interioare Cluj, care poate începe lucrările de amenajare imediat după ce casa a fost ridicată. Întotdeauna, echipele cu care colaborați la construirea casei vor influența costul total. Contrar opiniilor populare, veți putea face economii substanțiale colaborând cu specialiști, obținând totodată rezultatele pe care vi le doriți.
Gama de materiale de construcții cuprinde opțiuni de la cele mai economice până la opțiuni luxoase, așa că fiecare alegere pe care o veți face va influența costul final. Lucrând cu o echipă de specialiști, veți putea face economii la materialele de construcții deoarece veți ști exact ce cantitate aveți nevoie și care sunt materialele care se comportă cel mai bine în timp.