Sari la conținut

Ce tipuri de covoare alegem, covoare de lână sau sintetice?

0
(0)

Covoarele 100% lână cu materiale naturale, în timp ce covoarele sintetice, cum sunt covoarele din polipropilenă, sunt țesute din fibre sintetice, se întrețin usor, însă nu au o durată de viată la fel de lungă. Un covor de lână poate dura 50 de ani sau mai mult. Covoarele sintetice au de obicei o durată de viață de 3-5 ani.

covor lână

Atât covoarele de lână, cât și covoarele sintetice sunt ușor de curățat. Lâna se simte de obicei mai moale și mai luxoasă decât covorul din polipropilenă. Covoarele din lână sunt rezistente la flacără, în timp ce substanțele chimice din covoarele sintetice le pot face foarte inflamabile. Covoarele sintetice sunt mai ieftine, dar calitatea este mai scăzută și pot fi dăunătoare mediului.

Diferitele tipuri de materiale sintetice sunt tratate cu substanțe chimice dure în timpul producției. Deci… da, materialele sintetice au proprietăți chimice și compuși diferiți. Covoarele de exterior din polipropilenă sunt realizate cu fibre stabilizate UV pentru exterior. Au mici diferențe de textură și culoare, dar în cea mai mare parte, omul obișnuit nu poate face diferența dintre materialele sintetice.

Mai departe am pregătit câteva sfaturi primite de la echipa Startdecor.ro, cel mai mare magazin de covoare din Romania.

Verificați textura

Covoarele din lână au o textură naturală, iar polipropilena este mai netedă. Polipropilena are o senzație mai artificială decât lâna, care se simte, de asemenea, mult mai moale atunci când pășiți. Lâna poate fi foarte groasă sau subțire, în funcție de felul covorului pe care îl achiziționați, în timp ce materialele sintetice sunt de obicei uniforme ca grosime.

Verificați culoarea

Covoarele din lână sunt disponibile într-o gamă largă de culori, în timp ce materialele sintetice vin de obicei doar în una sau două nuanțe. Din acest motiv, lâna se îmbină mai bine cu alte tipuri de mobilier decât polipropilena și este mai ușor să asortezi diferite tonuri atunci când cumperi covoare lână în loc de covoare sintetice.

Alegeți materialul în funcție de stilul dvs. de viață

Dacă aveți copii sau animale de companie, lâna este o opțiune mai bună pentru că nu reține la fel murdăria. De asemenea, va ascunde petele și părul lăsat de animalul dvs. de companie mult mai ușor decât o face polipropilena. Covoarele din lână sunt mai scumpe, dar în timp sunt o invesțiție mult mai bună decât cele din materialele sintetice, așa că dacă cauți ceva care să reziste, atunci mergi pe lână.

Luați în considerare traficul înainte de a alege

Dacă este o zonă cu trafic intens, atunci un covor de lână este cea opțiunea cea mai potrivită. Îți vei pierde timpul și investiția într-un covor ieftin sintetic care va trebui înlocuit în curând.

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.