Sari la conținut

Ce înseamnă saltea ortopedică?

0
(0)

Ce înseamnă saltea ortopedică? Mă va ajuta să dorm mai bine? Cu ce este diferită salteaua ortopedică față de restul saltelelor? Sigur și tu îți pui aceste întrebări iar eu în rândurile următoare voi încerca să aduc lumină și să răspund la ele.

Pentru cei care suferă de dureri de spate sau articulare peste noapte cât și dimineața, această saltea ar putea fi soluția. Cele mai bune saltele ortopedice proiectate corespunzător pot sprijini spatele și articulațiile afectate pentru a combate și preveni durerea.

Cu toate acestea marketing-ul multor magazine promovează foarte multe saltele ca fiind ortopedice acestea defapt ne având nici un beneficiu ortopedic. Dacă cauți cea mai buna saltea Dormeo deoarece cei de la Dormeo sunt printre cele mai serioase branduri din această industrie și în același timp oferă saltele ortopedice reale vei găsii recenzii despre produsele lor.

Ce înseamnă de fapt saltea ortopedică?

O saltea ortopedică este un tip de saltea care oferă sprijin articulațiilor. Saltelele ortopedice sunt de obicei recomandate persoanelor care în timpul somnului au dureri de spate sau articulare, persoanelor care se află în recuperare activă de la accidentare, persoanelor în vârstă și sportivilor sau altor persoane care sunt active.

Termenul „saltea ortopedică” a fost inventat în anii 1950, după ce studiile despre funcționarea articulațiilor și oaselor au sugerat că saltelele special concepute ar putea preveni durerile de spate de dimineață.

Primele saltele ortopedice de pe piață au fost, într-adevăr, concepute urmând principiile ortopedice pentru a fi terapeutice pentru durerile de spate. Cu toate acestea, după ce producătorii de saltele au observat că aceste saltele se vindeau bine, au început să numească toate saltelele „ortopedice”. La urma urmei, nu există reglementări sau standarde guvernamentale care să demonstreze că o saltea este mai bună decât oricare alta.

De asemenea, nu există reglementări sau standarde pentru producătorii de saltele lingvistice pe care să le poată utiliza pentru a descrie produsele lor. În esență, termenul „saltea ortopedică” este folosit ca termen de marketing.

ce inseamna saltea ortopedica

Avantaje ale saltelelor ortopedice:

  • Acestea oferă un sprijin excelent și alinierea coloanei vertebrale;
  • Te țin confortabil;
  • Acestea reduc presiunea, astfel încât să nu aveți acumulări de durere în punctele de presiune;

Dezavantaje ale saltelelor ortopedice:

  • Este dificil să găsești o saltea cu adevărat ortopedică pe piață;
  • Pot fi ceva mai scumpe decât saltelele normale;

2 caracteristici importante ale saltelelor ortopedice

Cum spuneam este dificil să găsești o saltea care să fie ortopedică cu adevărat, asta datorită marketing-ul mincinos al multor firme. Cele două caracteristici importante pe care le are o saltea ortopedică sunt reducerea presiuni și alinierea corectă a coloanei, aceste două caracteristici le-am detaliat în rândurile următoare.

Reducerea presiunii

Când te așezi sau te întinzi cu corpul pe o suprafață cum ar fi salteaua, părțile care intră în contact cu suprafața cum ar fi încheieturile sunt cele care resimt presiunea creată de corpul tău. Acest lucru provoacă un disconfort ridicat și pe termen lung poate duce la apariția problemelor cu articulațiile.

Saltele cu arcuri care sunt ultra-ferme sau saltelele cu spumă de memorie nu se încadrează în categoria saltelelor ortopedice. Dacă o saltea este prea fermă sau prea moale acesta nu poate reduce presiunea exercitată de corp asupra articulațiilor.

Acest lucru nu ar trebui să te determine să privești restul saltelelor cu alți ochi deoarece și acestea sunt bune. Saltelele cu spumă de memorie sunt cunoscute pentru capacitatea de a distribui uniform greutatea corporală pe toată suprafața saltelei. Un alt exemplu sunt saltele hibride care oferă un echilibru de sprijin și confort de care are nevoie corpul uman.

Alinierea corectă a coloanei vertebrale

Celălalt factor important pentru o saltea ortopedică este alinierea coloanei vertebrale. Asemenea saltelelor care reduc presiunea, saltelele care susțin o bună aliniere a coloanei vertebrale nu vor fi nici prea ferme nici prea moi.

Salteaua ortopedică ideală va fi mai moale spre marginile saltelei și mai fermă în mijloc. Această structură va ajuta la susținerea curbei naturale a coloanei vertebrale. Dacă nu ai o aliniere corectă a coloanei vertebrale, aceasta va pune o mare presiune asupra mușchilor, tendoanelor și chiar oaselor coloanei vertebrale, ducând la durere și afecțiuni a acesteia în timp.

avantajele unei saltele ortopedice

Scurt rezumat

Saltelele ortopedice sunt pur și simplu saltele care sunt concepute pentru a oferi un sprijin excelent articulațiilor și corpului general. Acest termen a fost suprasolicitat în industria saltelelor, iar multe saltele pretind că sunt „ortopedice” fără a oferi cele mai importante calități pe care le poate avea o saltea ortopedică.

Pentru o adevărată saltea ortopedică, căutați o saltea care oferă o ușurare mare a presiunii și alinierea coloanei vertebrale. De asemenea, poți căuta certificări și aprobări de la experți medicali sau organizații din domeniu.

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.