Sari la conținut

Ce este ruleta californiană? Ar trebui să o joci?

  opiniifulger rulate californiana

  De-a lungul timpului, numeroase variante de ruletă au apărut în industrie și au devenit din ce în ce mai populare. O variantă interesantă, care a stârnit multe controverse este ruleta californiană despre care vom discuta în acest articol.

  Ruleta californiană este o variație a jocului de ruletă tradițională care se joacă în cazinouri și săli de jocuri de noroc din California, Statele Unite ale Americii. Această versiune specifică a ruletei are unele caracteristici distincte care o diferențiază de ruleta europeană sau americană. Descoperă în acest articol ce presupune această variantă de ruletă și dacă merită să o încerci.

  Cum funcționează Ruleta Californiană?

  Unii jucători preferă să petreacă timp cu jocuri pacanele gratis 77777, în timp ce alții se orientează mai degrabă spre jocurile de masă. Ruleta este unul dintre jocurile favorite de la toate cazinourile din țara noastră. De asemenea, așa cum probabil știi deja, jocul de ruletă are mai multe versiuni. Ei bine, ai auzit vreodată despre ruleta californiană? Aceasta este o versiune populară, după cum îi spune și numele, în California. Aceasta a apărut ca urmare a faptului că jocurile de noroc sunt interzise în această regiune.

  Regulile de joc le reflectă pe cele ale versiunilor europene și americane. Cu toate acestea, principala diferență constă în absența roții și a bilei tradiționale de ruletă. Vei găsi toate aceleași opțiuni de pariere și plăți în ruleta din California ca și în ruleta tradițională.

  Marea schimbare este folosirea cărților de joc pentru a determina rezultatele, mai degrabă decât utilizarea unei mingi și a unei roți ca în ruleta obișnuită. În ruleta californiană, se folosește o o roată cu 38 de buzunare numerotate de la 1 la 36, plus două buzunare suplimentare pentru 0 și 00 (zero dublu-zero), ceea ce o face similară cu varianta americană a ruletei.

  În jocul de ruletă californiană, jucătorii pot plasa diverse tipuri de pariuri speciale, cum ar fi:

  • Vecinii – acest tip de pariu poate fi plasat pe grupuri de numere în vecinătatea unui număr ales;
  • Tiers – se referă la parierea pe grupuri de numere situate pe roată în funcție de ordinea lor.

  Ruleta californiană se conformează regulamentelor și legilor statului California, care au anumite cerințe specifice pentru jocurile de noroc. De exemplu, rezultatele ruletei pot fi generate electronic, iar dealerii pot avea un rol mai limitat în procesul de joc decât în alte variante de ruletă.

  Care sunt șansele tale de a câștiga la Ruleta Californiană?

  Ruleta californiană este înrădăcinată în mod fundamental în varianta ruletei americane. Roata de ruletă americană cuprinde 38 de buzunare, ceea ce rezultă în cote de 37 la 1 și un avantaj al casei de 5,26%. În mod similar, o ruletă californiană constă din 38 de buzunare, dintre care două sunt atribuite numerelor 0 și 00, menținând aceleași cote și o margine a casei corespunzătoare de 5,26%. Această configurație o oglindește pe cea de la Ruleta Americană, unde 2 din 38 de posibilități contribuie la avantajul casei de 5,26%.

  În schimb, mesele de ruletă europeană au un singur zero, ceea ce duce la un avantaj al casei mai mic, de 2,70%. Deși există variante de ruletă californiană modelate după ruleta europeană cu acest avantaj redus al casei, acestea sunt relativ rare. În cele mai multe cazuri, veți întâlni varianta mai răspândită, cu 38 de cărți și un avantaj al casei de 5,26%.

  Cum arată jocul de la cazinourile din California?

  În timp ce Ruleta se bucură de o popularitate globală și este apreciată de jucătorii din întreaga lume, California a adoptat o poziție diferită. Ruleta tradițională, cu roata sa emblematică, a fost interzisă în acest stat. Reglementările stricte ale Californiei s-au extins la orice joc care se baza pe o bilă sau pe un zar pentru a-și determina rezultatul.

  Raționamentul din spatele acestei interdicții ar putea părea oarecum perplex; acesta a pornit de la distincția dintre jocurile de noroc și jocurile de îndemânare. Conform legii, jocuri precum baccarat și poker erau considerate jocuri de îndemânare, în timp ce ruleta, jucată cu o bilă, era clasificată drept un joc de noroc. Această clasificare a fost o sursă de frustrare pentru pasionații de ruletă, iar în 2004, legea a suferit o transformare, dând naștere fenomenului cunoscut sub numele de Ruleta californiană.

  În 2004, o modificare a legii a permis introducerea unei versiuni legalizate a ruletei – aceasta a fost California Roulette. Acest joc se bazează pe ruleta americană, cu un pachet de 38 de cărți în opoziție cu 38 de numere diferite pe o roată. Fiecare carte este numerotată în mod identic cu numerele găsite pe o roată de ruletă americană și prezintă o culoare și o suită pentru a merge cu ea – ceea ce ați găsi la un pachet tradițional de cărți de joc.

  Concluzie

  Nu există o lipsă de pasionați de cazinouri în lume, iar nașterea California Roulette a dovedit acest lucru. Jocul nu diferă cu nimic de cele tradiționale și oferă ceva diferit jucătorilor care au fost dezamăgiți în trecut din cauza interdicției de a juca ruletă în acest stat. Este un tip de joc pe care ar trebui să-l încerci, pentru că nu ai nimic de pierdut. Singura condiție este să adopți un stil de joc responsabil și să nu uiți să te distrezi!