Sari la conținut

Care este cel mai bun sistem de incalzire pentru apartamentul tau?

  Atunci cand vremea se raceste, doriti sa va puteti baza pe sistemul de incalzire din apartamentul dumneavoastra. In timp ce apartamentele tind sa fie mai mici, incalzirea lor pe vreme rece nu este neaparat usoara.

  sistem de incalzire recomandat

  Daca platesti pentru caldura, incalzirea apartamentului tau ar putea sa-ti creasca si factura de energie. In functie de sistemul de incalzire existent in apartamentul dvs., de cat de bine sunt izolati peretii, ferestrele si de cat de cald preferati spatiul dvs., decizia privind cel mai bun sistem de incalzire poate fi cu siguranta un proces complex.

  Vom aprofunda cele mai bune sisteme de incalzire pentru apartamentul tau, astfel incat sa poti fi bine incalzit in casa ta chiar si atunci cand vremea de afara este inspaimantatoare.

  Aeroterme

  Daca doriti doar sa incalziti un spatiu mai mic sau o singura camera fara a creste caldura in intregul apartament, o aeroterma este o optiune excelenta. Acestea sunt perfecte daca locuiti intr-un climat mai cald si doriti doar sa adaugati putina caldura in camera pe care o ocupati.

  Daca locuiti intr-un climat mai rece, o aeroterma poate fi, de asemenea, benefica ca o modalitate de a reduce costurile generale de energie. Puteti reduce putin temperatura din locuinta dvs. si doar sa incalziti un spatiu restrans la nivelul dvs. de confort.

  Aerotermele sunt excelente pentru a va incalzi dormitorul atunci cand ati adormit, pentru a va face biroul de acasa sa fie cald in timp ce lucrati sau chiar pentru a va incalzi camera de zi in timp ce va bucurati de o seara de film.

  Acestea sunt compacte pentru o depozitare usoara, incalzire rapida si va pot economisi niste bani prin incalzirea spatiului mic pe care il folositi in loc de intregul apartament.

  Exista chiar si un pic de versatilitate in operarea lor, deoarece puteti gasi atat aeroterme electrice, cat si aeroterme pe gaz gaz.

  Sisteme de incalzire centrala

  Un sistem de incalzire centrala necesita o instalatie complexa de conducte, guri de aerisire sau tevi pentru a functiona, dar distribuie caldura in fiecare camera din apartamentul tau.

  Incalzirea centrala este cea mai buna optiune daca locuiti intr-o zona in care iernile sunt extreme si apar temperaturi de inghet.

  Deoarece aceste sisteme incalzesc intreaga casa, va puteti asigura ca tevile de apa nu ingheata, nu se sparg si nu provoaca pagube prin inundatii in locuinta dumneavoastra. Cele mai comune doua sisteme de incalzire centrala folosesc fie un cuptor, fie un cazan pentru a realiza incalzirea locuintei dumneavoastra.

  Soba cu incalzire centralizata

  O soba cu incalzire centralizata incalzeste aerul din interiorul sau si apoi distribuie aerul cald in toata casa printr-un sistem de conducte. In fiecare camera a casei sunt instalate guri de aerisire prin care aerul cald este eliberat pentru a creste temperatura camerei.

  Gurile de aerisire sunt adesea instalate mai jos pe pereti sau langa plinte, astfel incat aerul cald sa se ridice in mod natural si sa incalzeasca uniform camera. Avantajul unui sistem de incalzire centralizata care foloseste o soba este ca va incalzeste casa mai repede decat alte sisteme de incalzire.

  Centrala termica

  In loc sa incalzeasca aerul pentru a-l distribui in intreaga locuinta, o centrala termica incalzeste apa care este apoi pompata prin tevi instalate in toata casa.

  Apa este livrata caloriferelor instalate in fiecare camera care incalzesc spatiile respective. Incalzirea locuintei cu ajutorul unei centrale termice prezinta cateva avantaje deosebite.

  Incalzirea cu apa este mai eficienta si mai rentabila decat metode precum incalzirea cu aer si nu usuca aerul din casa, asa cum face adesea incalzirea cu aeroterma. Daca aveti tendinta de a fi deranjat de aerul uscat in timpul iernii, un sistem de incalzire care utilizeaza o centrala termica este o optiune excelenta pentru a va mentine mai confortabil.

  Incalzire prin pardoseala

  Daca doriti cel mai eficient sistem de incalzire din punct de vedere energetic si cu distributie uniforma disponibil, incalzirea prin pardoseala este o solutie excelenta.

  Acest sistem utilizeaza fie conducte de apa, fie cabluri electrice sub podeaua dumneavoastra pentru a produce un nivel confortabil de caldura de la sol la pamant. Acest tip de incalzire utilizeaza mai putina energie in general, deoarece nu trebuie sa se incalzeasca la o temperatura foarte ridicata pentru a va oferi un nivel confortabil de caldura.

  Sistemele traditionale de incalzire centrala care utilizeaza o soba, de exemplu, trebuie sa se incalzeasca la niveluri ridicate, de peste 100 de grade, pentru a va incalzi casa la o temperatura confortabila.

  Incalzirea prin pardoseala, insa, trebuie doar sa fie incalzita la aproximativ 84 de grade pentru a atinge acea temperatura confortabila a camerei.

  Desi incalzirea prin pardoseala necesita costuri de instalare si eforturi semnificative, usurinta de utilizare si economiile de energie pe termen lung merita.

  Ce sistem de incalzire este potrivit pentru dumneavoastra?

  Alegerea celui mai bun sistem de incalzire pentru apartamentul dvs. se reduce la climatul din zona dvs., la unele particularitati ale amenajarii apartamentului dvs. si la bugetul dvs. general.

  Cea mai traditionala cale de incalzire a locuintei dvs. este un sistem de incalzire centrala, deoarece va incalzeste intreaga locuinta la temperatura preferata.

  Cu toate acestea, daca doriti doar libertatea de a cobori termostatul si de a incalzi un spatiu mic si restrans, o aeroterma este o optiune excelenta pentru dvs. Daca doriti sa optati pentru un sistem de incalzire mai scump, dar mai eficient, incalzirea prin pardoseala poate fi solutia perfecta.

  Apartamentul dvs. poate fi spatios sau confortabil, bine izolat sau cu putin curent de aer, dar puteti gasi un sistem de incalzire care sa se potriveasca perfect nevoilor dvs.