Una dintre cele mai placute si relaxante activitati ale zilei este dusul relaxant, mai ales daca avem accesoriile potrivite, cum ar fi cabina de dus care ofera numeroase beneficii pentru bunastarea si sanatatea noastra.
Doriti sa cumparati una dintre acestea pentru baia dvs.? Pentru a te ajuta in alegerea ta, iti aducem un ghid comparativ in care poti afla toate aspectele de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi cea mai buna cabina de dus.
Cabina de dus
Cabina de dus este o structura de forma patrata, dreptunghiulara sau ovala, care este amplasata in baie pentru igiena zilnica. Acesta consta intr-un spatiu delimitat sau izolat de panouri care ofera intimitate.
In interior, exista un dus si o scurgere, deoarece acesta, spre deosebire de cazi, nu acumuleaza apa, astfel incat oamenii trebuie sa faca baie in picioare.
Cea mai buna cabina de dus din 2023
Exista o multitudine de modele diferite pe piata, ceea ce poate complica decizia de cumparare. Urmatoarele produse au fost selectate ca fiind cele mai bune ale momentului.
Cea mai scumpa cabina de dus: Raport calitate-pret
Cabina de dus cu hidromasaj de inalta calitate, care va va ajuta sa va relaxati complet in timp ce faceti dus. Este o cabina futurista, de ultima generatie, cu tot confortul inclus. De asemenea, va puteti aseza, ceea ce o face si mai confortabila si mai relaxanta.
Cea mai buna cabina de dus: Gama de varf
Cabina de hidromasaj multifunctionala cu cada. Cu cele 6 jeturi de hidromasaj si cromoterapie, veti face din dusul dvs. cel mai bun moment al zilei. Este confectionata din sticla calita antisocuri de 5 mm. De asemenea, include un receptor de telefon, un suport pentru sticle, masaj pentru picioare, radio FM si panou de control tactil.
Cea mai buna cabina de dus: Ieftina
Acest model cu usa reversibila este alcatuit din trei parti: acoperis/podea, panoul din spate si geamul panoului frontal. Acesta include un panou de control, o lumina, un radio si un ventilator. De asemenea, un cap de dus suspendat fix, un maner de dus (furtun) si jeturi cu sistem anticalcar.
Cea mai buna cabina de dus: Recomandari
Mai jos, va prezentam o analiza comparativa a celor mai bune 3 modele ale momentului, alese de echipa OpiniiFulger, impreuna cu cele mai remarcabile caracteristici ale acestora. Aruncati o privire si obtineti-o pe a dumneavoastra.
Cabina dus de colt cu hidromasaj Sanotechnik Quick Line
Dimensiune 90x90x215 cm
Quick Line Sanotechnik
Sticla securizata de 5mm. Role duble
Profile din aluminiu, culoare argintie
Cadita de dus joasa, din acril, cu cadru metalic si picioare reglabile
Scaun rabatabil
Cabina de dus Optima Royal
Profil aluminiu
Inaltime: 195 cm
Latime: 80 cm
Lungime: 120 cm
Material cadru: Aluminiu
Grosime geam: 8 mm
Cabina de dus completa cu cada PR170
Parti fixe spate culoare neagra
4 duze hidromasaj pe panel de dus
4 duze hidromasaj lombar
Cromoterapie LED pe panel de dus
Profile din aluminiu satinat
Role duble
Dispersor fix si mobil
Baterie cu comutaor de functii
Suport de dus reglabil
De ce sa cumparati o cabina de dus?
Cabinele de dus ofera multe beneficii. In doar cateva minute va veti simti ca nou. In plus, se economiseste spatiu, costurile de instalare sunt reduse la minimum si va puteti moderniza baia. Aflati de ce ar trebui sa cumparati o cabina de dus.
Pentru a economisi spatiu
Fiecare baie variaza in functie de forma si dimensiune, motiv pentru care puteti gasi pe piata diferite optiuni de cabine de dus care sunt suficient de flexibile pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastra. Asadar, daca doriti sa economisiti spatiu in baie, optiunea ideala pentru dumneavoastra este sa cumparati o cabina de dus in locul unui perete de dus.
Puteti gasi modele de colt sau modele cu usa dreapta care, pe langa faptul ca sunt confortabile, designul lor va permite sa profitati la maximum de tot spatiul, mai mult decat o cada de baie, mai ales in baile mici.
Pentru a economisi bani la instalare si utilizare
Daca doriti sa va renovati baia sau sa transformati o camera din casa intr-o baie suplimentara fara a cheltui multi bani, va recomandam sa instalati una dintre cabinele de dus disponibile pe piata in prezent.
Fiind vorba de structuri preasamblate si incluzand toate accesoriile, acestea sunt mai practice si mai usor de instalat, ceea ce va va permite sa economisiti bani la instalare si utilizare. In plus, exista modele care pot fi folosite de toate tipurile de persoane.
Cei care cauta relaxare si confort maxim vor putea cumpara cabine cu hidromasaj si alte accesorii. In timp ce cei care doresc o solutie economica vor cauta cabina clasica, fara functii suplimentare.
Pentru a moderniza baia
Daca doriti sa renovati sau sa modernizati una dintre baile din locuinta dumneavoastra, veti gasi in acest tip de cabina o ocazie excelenta de a da baii dumneavoastra o nota moderna si, in plus, foarte practica.
Pentru ca aduc modernitate si o nota de eleganta, aveti la dispozitie o gama larga de modele care va vor permite sa il alegeti pe cel care se potriveste cel mai bine nevoilor si gusturilor dumneavoastra in materie de stil. Si, de asemenea, in ceea ce priveste bugetul, evident.
Pe langa faptul ca va ofera posibilitatea de a economisi spatiu, functionalitatea si beneficiile sale il vor face indispensabil in baia dumneavoastra. Va veti putea relaxa, veti putea ameliora durerile musculare si va veti oferi un masaj bun, daca cumparati modelul cu hidromasaj si aburi. Exista chiar si modele care includ o mini sauna. Dupa cum puteti vedea, nu exista limite.
Top 10 cabine de dus la oferta astazi
Daca sunteti in cautarea unei cabine de dus, acesta este momentul dumneavoastra. Profitati de cele mai recente promotii si cumparati la cel mai bun pret:
Model | Imagine | Mini Review | Detalii |
---|---|---|---|
Cabina de dus cu hidromasaj MBO-Petrus, 216x90x90 cm, ventilator, radio, LED | Cabina cu hidromasaj cu o cadita de dus Dimensiuni - 90x90x216 cm Instalare - colt Sticla - 4 mm securizata Profiluri - aluminiu, negru Usi - duble, glisante Hidromasaj - 2 sectiuni cu cate 50 de jeturi Echipament - radio, ventilator, iluminat, raft din sticla si panou de control electronic tactil | Detalii | |
Cabina de dus, EGO-SOL Gold, 80x100 cm, sticla transparenta securizata 6mm | Tip cabina: Colt Metoda de deschidere: Glisare inaltime: 195 Tipul de sticla: Sticla securizata Grosimea sticlei: 6 mm Culoarea sticlei: Transparent Profil material: Aluminiu Finisaj: Gold Ajustare pe profile: 10 mm Materialul manerului: Otel Set de garnituri incluse: Da Poate fi instalata fara cadita dus | Detalii | |
Cabina de dus dreptunghiulara Romstal Zeya Ascot | Cabina de dus cu profil cromat. Cabina are doi pereti ficsi si o usa batanta. Geamul are o grosime de 8 [mm]. Cabina nu este reversibila, este cu deschidere pe partea dreapta. Cadita, bateria si setul de dus nu sunt incluse. Pentru siguranta dumneavoastra Romstal comercializeaza sub brand propriu doar cabine si pereti de dus cu sticla securizata de minim 5 mm grosime. | Detalii | |
Cabina Ego-Nemo, 2 usi batante, Crom, sticla 8 mm, 80x90 cm | Sticla de siguranta de 8 mm (ESG) Nano Easy Clean Profile din aluminiu de inalta calitate, finisaj crom Sticla fara rama Reglare la perete: pana la 15 mm Balamale si maner de usa din alama, finisaj crom Garnitura magnetica pentru inchidere etansa Intrare in col Asamblare usoara, chiar si fara cunostinte de specialitate Este posibila si instalarea la nivel de podea | Detalii | |
Cabina de dus completa Black VIVA 1 120x80 cm | Dimensiuni: 120x80x225cm Sticla spate securizata de 4mm, vopsita ALB Sticla fata securizata de 4mm, transparenta Profile din Aluminiu finisat NEGRU MAT Usi culisante pe role SIMPLE Manere finisat NEGRU MAT Dispersor fix Dispersor mobil cu functii, si sistem ANTI-CALCAR Baterie cu comutator de functii Etajera de sticla Panel cu 4 duze hidromasaj Set Chedere Antistropi Set Chedere Magnetice pt. inchidere usi Cadita de dus : masca fixa, cadru metalic cu picioare reglabile, sifon de scurgere | Detalii |
Cum sa alegeti cea mai buna cabina de dus?
Nu toate modelele sunt la fel. Prin urmare, atunci cand alegeti un produs trebuie sa luati in considerare o serie de factori, astfel incat decizia sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra.
Masuratorile
Primul aspect pe care ar trebui sa il luati in considerare este dimensiunea sa, care ar trebui sa fie similara cu suprafata disponibila in baie pentru zona de dus. Va recomandam sa studiati cu atentie amplasarea produsului, deoarece in mod ideal ar trebui sa permita oamenilor sa treaca prin el confortabil si fara a fi nevoiti sa jongleze.
Daca aveti o baie mica, cea mai buna optiune sunt modelele unghiulare, de colt, semicirculare sau cilindrice. Acestea pot masura 70 cm, 80 cm, 90 cm, 110 cm si pana la o raza de 135 cm, desi capacitatea lor este pentru o singura persoana.
Modelele patrate disponibile pe piata masoara 70x 7 cm, 80×80 cm si 90×90 cm si pot gazdui doua persoane. Modelul dreptunghiular, pe de alta parte, este mai mare, fiind disponibil pana la 90×180 cm.
Materialul
Materialul de fabricatie depinde de rezistenta sa, de aspectul sau, de fermitatea sa si, mai presus de toate, de pretul sau, care nu trebuie neglijat. Cu cat calitatea materialelor este mai mare, cu atat produsul va fi mai scump.
Pentru usi, se recomanda sticla temperata sau acrilica (4-6 mm). In ceea ce priveste ramele, profilele din plastic, aluminiu anodizat sau otel inoxidabil sunt ideale, deoarece adauga o nota de modernitate si eleganta si, in plus, previn coroziunea.
Pentru cadita de dus, cea mai buna optiune este acrilicul, ABS sau ceramica, care ofera o suprafata calda, rezistenta si usor de curatat. In cele din urma, robinetele sunt disponibile in otel cromat, plastic, crom sau otel inoxidabil.
Designul
Cabinele de dus sunt disponibile intr-o varietate de forme, culori si modele care va permit sa va potriviti in orice spatiu fara a interfera cu decorul. Desi, in general, usile, fiind din sticla, pot fi transparente, exista modele care includ tonuri moi.
In ceea ce priveste forma, puteti gasi pe piata modele dreptunghiulare, unghiulare, de colt, patrate, semirotunde sau cilindrice, care pot fi adaptate cu usurinta la baia dumneavoastra.
Componentele
Cand alegeti un model de cabina dus de colt sau normala, asigurati-va ca acesta include componente suplimentare, deoarece acest lucru va va ajuta sa il instalati si sa ii extindeti functionalitatea. Numai atunci va veti putea bucura pe deplin de ea.
Printre cele mai importante componente pe care ar trebui sa le aiba se numara: usi (glisante sau pliabile), manere, robinete, lumini, radio, control tactil, cap de dus, abur, printre altele. Cu cat sunt incluse mai multe accesorii, cu atat pretul va fi mai mare.
Instalarea
Chiar daca cabinele de dus sunt mai usor de instalat decat cazile de baie, exista modele cu hidromasaj care, datorita varietatii mari de functii incluse, fac dificila instalarea.
Important este ca ati stabilit conexiunea de apa si sistemul de svurgere al baii, doar atunci veti putea sa o instalati in cel mai scurt timp si cu mai putin efort.
Optiunile
Puteti gasi pe piata cabine de dus care includ diverse optiuni suplimentare, pe care le puteti selecta in functie de nevoile dumneavoastra. Acestea sunt: scaune, rafturi de depozitare, covorase, oglinzi, dus reglabil, cu sau fara lumini si o varietate de functii.
Modele de cabine de dus
Exista doua modele diferite in functie de functionalitatea pe care o includ: cele traditionale, care nu au functii electrice si modelele cu hidromasaj.
Model cu hidromasaj
Modelurile de hidromasaj au un design similar cu cel traditional, cu diferenta ca au jeturi reglabile in diverse puncte strategice. In functie de presiune, acestea maseaza diferite parti ale corpului.
Printre avantajele acestui model, putem evidentia posibilitatea de a face un dus relaxant si de a elibera orice tensiune musculara datorita setului sau de hidromasaj. In plus, poate fi adaptat la orice spatiu.
Model fara hidromasaj
Pe de alta parte, gasim modelul fara hidromasaj, care este cabina traditionala care nu include alte optiuni in afara de dusul principal.
Astfel, acest produs este mai economic decat cel anterior si este mai simplu de instalat. Dimensiunea si materialele pot varia in functie de nevoile noastre.
Alegerea acestui produs va depinde de mai multi factori, in principal de dimensiunea baii dvs. si de bugetul de care dispuneti pentru a il cumpara. De aici va fi mai usor sa alegeti materialul de fabricatie, tipul (cu sau fara hidromasaj), designul, componentele incluse si instalarea. Urmati toate recomandarile pe care vi le-am dat, va asiguram ca veti face cea mai buna achizitie.
Cat costa o cabina de dus?
Pretul unei cabine de dus este cuprins intre 450 si 10.000 de lei, in functie de material, dimensiune, tip si functionalitate. Varful de gama il reprezinta modelele cu hidromasaj si functii tehnologice multiple.
Printre cele mai remarcabile modele se numara dusul PR170, la pretul de de aproximativ 6000 lei; cabina cu hidromasaj model MBO-Toulouse cu lumini si radio la aproximativ 5000 lei; sau cabina de dus cu hidromasaj MBO-Fantasia care costa aproximativ 5900 lei.
De asemenea, putem gasi modele standard de calitate la un pret mai accesibil, cum ar fi Luna 70 cu usa plianta care costa aproximativ 1100 lei.
Cum se instaleaza o cabina de dus?
Cabinele de dus sunt usor de instalat, dar daca nu aveti prea multe cunostinte de instalatii sanitare, nu ezitati sa cautati un profesionist in domeniu, pentru ca produsul sa functioneze in mod optim. Daca doriti sa o faceti singur, iata un ghid foarte simplu, pas cu pas.
- Verificati daca modelul include toate piesele indicate in manualul de utilizare. Verificati daca veti avea nevoie de o unealta suplimentara pentru a pune totul la indemana.
- Alegeti locul in care veti amplasa dusul. Locatia este determinata de locul in care sunt amplasate racordurile de apa si de scurgere.
- Asezati baza cabinei, fixand foarte bine sistemul de drenaj, astfel incat apa sa se scurga fara sa curga. Instalati componentele, mai intai cabina si apoi celelalte parti.
- Daca aveti functii suplimentare, urmati instructiunile din manual. Conectati dusul la racordul de apa, majoritatea modelelor necesita o inaltime minima de 2 metri pana la tavan.
- Asigurati-va ca este bine fixat si verificati daca totul functioneaza corect.
- Montati usile de dus, de obicei cu un sistem de sine. In cazul in care sunt usi din sticla securizata, va recomandam sa le manevrati cu mare atentie, deoarece sunt grele si orice neglijenta poate provoca un accident.
- Fixati cauciucurile rezistente la impact pe colturile cabinei pentru a preveni deteriorarea la deschiderea sau inchiderea usii.
- Daca cabina are functii electrice, asigurati-va ca in apropiere exista prize de curent la care sa le conectati, cu exceptia cazului in care utilizeaza o baterie.
- Asta e! Acum puteti face un dus relaxant oricand doriti.
Cum sa curatati o cabina de dus?
Procesul de curatare a unei cabine de dus poate fi mai simplu decat cel al unei cazi de baie. Cu toate acestea, la fel ca o cada de baie, aceasta trebuie curatata in mod regulat pentru a o mentine in stare buna.
Dupa fiecare utilizare, ideal este sa porniti apa calda si sa pulverizati usile cabinei de dus si partea de jos, deoarece tinde sa stropeasca samponul sau gelul. Dupa ce ati terminat, uscati-l si lasati usile deschise.
Cum se face o curatare in profunzime? Ei bine, este foarte simplu, trebuie doar sa urmati acesti pasi:
- Puneti un recipient cu apa si sapun neutru si umeziti o carpa in aceasta solutie.
- Frecati intreaga suprafata a usilor cabinei pe ambele parti. Pentru a curata podeaua, puteti folosi o perie cu peri moi. Frecati intreaga zona.
- Clatiti cabina cu apa calduta.
- Intr-un alt recipient se combina apa cu otet, se umezeste o carpa si se freaca intreaga zona. Stergeti cu o carpa uscata.
Cabina de dus inchisa sau cabina de dus standard?
Alegerea finala depinde de dumneavoastra. Cu toate acestea, cabina de dus inchisa are cateva avantaje fata de peretele de dus, cum ar fi faptul ca va fi intotdeauna inchisa pentru a preveni scurgerile de apa si va ofera mai multe posibilitati de instalare, deci totul intr-unul singur.
Confectionare cabina de dus
La o simpla cautare pe google: cabina dus forum, am cules informatii utile pentru construirea unei cabine de dus.
Daca doriti sa construiti o cabina de dus, aveti nevoie de urmatoarele materiale si unelte:
- sticla securizata sau plexiglas pentru peretii cabinei
- usa pentru cabina de dus
- profile din aluminiu sau inox pentru sustinerea sticlei si a usii
- garnituri de etanseitate pentru a preveni scurgerea apei
- suruburi si accesorii pentru fixarea componentelor
- ferastrau cu tais de metal pentru taierea profilelor
- unelte de masurare (rigla, compas, masura)
- clesti si surubelnite pentru asamblarea componentelor
Pasii pentru construirea unei cabine de dus sunt:
- Masurarea spatiului disponibil pentru cabina de dus si alegerea dimensiunilor potrivite pentru pereti si usa.
- Taierea profilelor de aluminiu sau inox in dimensiunile dorite si asamblarea acestora pentru a forma scheletul cabinei.
- Montarea sticlei sau a plexiglasului pe scheletul de aluminiu sau inox, utilizand garniturile de etanseitate pentru a preveni scurgerea apei.
- Instalarea usii pentru cabina de dus, asigurandu-va ca se potriveste bine si se deschide si se inchide usor.
- Verificarea etanseitatii cabinei si repararea oricaror scurgeri de apa.
Este important sa urmati instructiunile producatorului si sa aveti grija la siguranta atunci cand construiti o cabina de dus, mai ales in timpul taierii sticlei sau a plexiglasului.