Sari la conținut

Recenzie Braun Series 9 Pro: un aparat de ras electric deosebit de performant, dar și la fel de scump

  braun series 9 pro

  Braun Series 9 Pro este considerat cel mai bun aparat de ras electric de calitate superioară, care oferă o experiență de tăiere excelentă, fiind capabil să taie fără probleme chiar și cele mai rezistente fire de păr. În plus, designul său ergonomic îl face ușor de manevrat și confortabil în timpul utilizării.

  aparat de ras electric braun seria 9 pro
  (Imagine: © Future / Axel Metz)

  Verdictul OpiniiFulger

  Aparatul de ras electric Braun Series 9 Pro este cea mai inteligentă unealtă de îngrijire personală pentru bărbați, pe care o poți cumpăra.

  Este ușor de folosit și de curățat, iar capul său de tăiere cu cinci elemente și senzori asistați livrează o bărbierire la fel de apropiată ca și cu o lamă de ras, iar un design atractiv al carcasei îl păstrează alimentat pentru o perioadă considerabilă.

  Întrebarea care se pune este cât valorează inovația pe care o aduce. Prețul recomandat de vânzare (RRP) pentru Braun Series 9 Pro este incredibil de mare – aproximativ 2.400 Lei – ceea ce îl face imposibil de justificat pentru majoritatea oamenilor.

  Din fericire, acest aparat de ras este adesea disponibil la preț redus la diferiți retaileri, inclusiv la Braun însuși.

  Avantaje
  • Durată de viață excepțională a bateriei
  • Performanță de top
  • Design elegant și inteligent
  Dezavantaje
  • Prețul ridicat (dar poate fi găsit adesea la un preț mai mic)

  În concluzie, Braun Series 9 Pro este un aparat de ras de înaltă calitate, care oferă performanțe excelente și un design ergonomic. Cu toate acestea, prețul său poate fi considerat prohibitiv pentru unii utilizatori, ceea ce îl face potrivit doar pentru cei care caută performanțe superioare și sunt dispuși să plătească un preț pe măsură.

  braun series 9 pro

  Braun Series 9 Pro 9477cc Wet&Dry

  96% clienți eMAG recomandă produsul
  40.000 de acțiuni de tăiere, 5 elemente de tăiere, Prolift Trimmer, SensoFlex, AutoSense, Stație de încărcare și curățare, Trusă de călătorie cu funcție de încărcare

  Recenzie într-un minut

  Braun Series 9 Pro este descris de către Braun drept „cel mai bun aparat de ras electric” – o declarație incredibil de îndrăzneață având în vedere că marca germană domnește de peste un secol ca cel mai prestigios producător de aparate de ras din lume.

  Norocul (pentru Braun) este că această încredere este bine întemeiată. Poziționat ca fiind fratele mai scump al aparatului lor de ras electric de top, Series 9, Series 9 Pro se mândrește cu un design impresionant, performanțe excelente și un nivel aproape perfect de practicitate, fiind unul dintre cele mai bune aparate de ras barba pe care le-am testat vreodată.

  Desigur, nu ai avea așteptări mai mici de la un produs de îngrijire personală care costă la fel ca un iPad Apple – și acesta este și motivul pentru care prețul ridicat este principala problemă când vine vorba de a descrie (sau nu) Series 9 Pro ca o valoare bună pentru bani.

  Dacă ai vreo 2400 lei de cheltuit – și vrei cu orice preț cele mai bune instrumente de îngrijire personală – Series 9 Pro nu te va dezamăgi. Însă, pentru toți ceilalți – în special cei care sunt încă dispuși să cheltuiască o sumă semnificativă pe un aparat de ras de calitate superioară – există și alte opțiuni care pot oferi un nivel aproape comparabil de performanță pentru mult mai puțin.

  Aparat de ras electric Braun Series 9 Pro: preț și disponibilitate

  braun series 9
  (Credit imagine: Future / Axel Metz)

  Braun Series 9 Pro vine cu un preț ridicat, făcându-l unul dintre cele mai scumpe produse de îngrijire personală disponibile pe piață, cu un cost de aproximativ 2400 de lei. Acest preț este comparabil cu cel al unora dintre cele mai bune telefoane, iar doar câteva alte aparate de tuns barba și aparate de ras electrice de pe piață se apropie de această cifră.

  Cu toate acestea, vestea bună este că seria Braun Series 9 Pro, lansată în 2021, este acum disponibilă la prețuri semnificativ reduse de la diferiți comercianți. Unele magazine au redus prețul acestuia cu până la 50%.

  Braun Series 9 Pro: specificații

  Înainte de a detalia specificațiile Braun Series 9 Pro – pe care le veți găsi în tabelul de mai jos – merită să clarific diferențele dintre acest aparat de ras și modelul fără „Pro”, Braun Series 9.

  Cea mai mare diferență este includerea PowerCase-ului cu Series 9 Pro, o geantă de călătorie deosebit de elegantă care face și rol de încărcător portabil (puteți să o considerați echivalentul masculin al unei carcase de încărcare AirPods Pro).

  Când vine vorba de aparatul de ras în sine, modelul Pro are, de asemenea, o cap de ras superior care oferă cinci elemente de ras. Acesta are de asemenea un nou trimmer ProLift și tehnologia Sonic, care captează mai multe fire de păr datorită celor 10.000 de micro-vibrații.

  Series 9 Pro este însoțit și de un Centru SmartCare 5-in-1, care încarcă, curăță, lubrifiază și usucă aparatul de ras în timp ce vă desfășurați activitățile zilnice.

  Braun Series 9 Pro: specificațiiPreț: Aproximativ 2.400 Lei
  Durata bateriei: 60 de minute
  Timp de încărcare: 50 de minute
  Greutate: 1,21 kg
  Accesorii: PowerCase, baza de încărcare SmartCare și dock de curățare cu cartușe, cartuș de curățare, perie de curățare, adaptor inteligent și manual de utilizare

  Braun Series 9 Pro: design

  braun series 9 pro design
  (Credit imagine: Future / Axel Metz)
  • Design elegant și ergonomic
  • Buton de comutare a capului de ras între poziții fixe și pivotante
  • Certificare de rezistență la apă

  La capitolul design, Series 9 Pro are același aspect ca și modelul standard Series 9, ceea ce înseamnă că veți beneficia de același produs cu accente cromate și un afișaj digital pentru indicatorul bateriei.

  În calitate de model puțin mai premium, Series 9 Pro include un comutator de precizie numit ‘Precision Switch’ amplasat chiar deasupra butonului de pornire/oprire, care vă permite să comutați capul de ras între o pivotare liberă și câteva poziții fixe. Deși eu personal nu am avut nevoie să utilizez această opțiune, este bine să știți că aveți această opțiune la dispoziție în cazul în care întâmpinați zone mai dificile cu barbă.

  Cu toate că este un instrument care nu ar arăta rău în centura de utilități a lui Batman, Series 9 Pro este impresionant ergonomic. În loc să acopere întreaga suprafață cu silicon, Braun a păstrat înțelept materialul antiderapant la partea din spate a Series 9 Pro, menținându-i netezimea în zonele în care palma nu se sprijină. Pe scurt, este o plăcere să țineți și să utilizați acest aparat, iar puteți efectua cu ușurință o bărbierită completă fără să fiți nevoit să vă schimbați poziția mâinii, chiar și când treceți aparatul Series 9 Pro peste zonele adâncite ale feței.

  design braun series 9 pro
  (Credit imagine: Future / Axel Metz)

  Conform așteptărilor de la un aparat de ras în această gamă de prețuri, seria 9 Pro este complet rezistentă la apă, astfel încât poate fi utilizată sub duș cu spumă, gel sau fără nimic.

  Iar PowerCase-ul? Așa cum s-a sugerat mai devreme, este smart – în ambele sensuri ale cuvântului. Sincer, ai putea lăsa acest lucru pe masa ta de cafea și nimeni nu ar băga de seamă; arată mai mult ca un odorizant de cameră de lux decât un încărcător portabil.

  Aparat de ras electric Braun Series 9 Pro: performanță

  braun serie 9
  (Credit imagine: Future / Axel Metz)
  • Performanța de bărbierit este excepțională
  • Ușor de curățat

  Estetica și ergonomia sofisticate sunt bune, dar aceste factori înșiși nu justifică prețul destul de mare. E un lucru bun, atunci, că Seria 9 Pro livrează performanțe excelente.

  Indiferent dacă bărbieriți o barbă de 1, 3 sau 7 zile, capul de ras al Seriei 9 Pro înlătură firele de păr neregulate în doar câteva treceri, datorită celor cinci elemente distincte de bărbierit. În timp ce aparatele mai ieftine, precum Remington F6 Style Series Aqua, necesită să treceți de mai multe ori pe aceleași zone, Seria 9 Pro oferă rezultate respectabile în câteva minute.

  Aparatul de ras Braun ar putea să taie barba sub 0,05 mm. Nu am putut să testez această afirmație cu echipament de măsurare adecvat, dar nivelul de netezime pe care l-am obținut constant cu Seria 9 Pro a fost comparabil cu cel al unui brici tradițional de ras. Aparatul de tuns pop-up nu este la fel de impresionant ca modelul principal, dar funcționează destul de bine pe sprâncene și alte zone greu accesibile.

  Cu alte cuvinte, acesta este cel mai bun aparat de ras electric pe care l-am folosit vreodată și, deși nu aș spune niciodată că un astfel de nivel ridicat de performanță merită prețul ridicat, este clar că afirmația Braun că Seria 9 Pro este „cel mai bun aparat de ras” nu a fost exagerată (folosește senzori pentru a detecta cât de densă este barba și ajustează puterea de tăiere în consecință).

  aparat de ras electric braun series 9 pro
  (Credit imagine: Future / Axel Metz)

  În ceea ce privește curățarea, excelentele capacități de impermeabilizare ale aparatului de ras înseamnă că puteți clăti capul acestuia – atașat sau nu – sub robinet cât timp doriți. Pentru o curățare mai substanțială, SmartCare Center menționat anterior spală, lubrifiază și usucă Seria 9 Pro folosind o soluție specială de curățare (primiți un flacon de soluție inclus în cutie). Nu recomand să porniți SmartCare Center când mergeți la culcare, deoarece este puțin zgomotos (imaginați-vă sunetul unui aparat de tuns iarba mai mic).

  Performanța bateriei Braun Series 9 Pro

  braun series 9 pro aparat de ras electric
  (Credit imagine: Future / Axel Metz)
  • Timpul de funcționare este de 60 de minute
  • Încărcarea completă durează 50 de minute
  • În cutie sunt incluse trei încărcătoare

  Datorită PowerCase-ului și SmartCare Center-ului Seria 9 Pro, ambele încărcând aparatul de ras, veți fi rar (dacă vreodată) lăsați fără baterie. Și chiar dacă decideți să nu folosiți niciunul dintre aceste accesorii, Seria 9 Pro are o durată de funcționare de 60 de minute per încărcare, ceea ce permite aproximativ 12 utilizări – presupunând că fiecare bărbierit durează în jur de cinci minute.

  Desigur, cei cu barba mai lungă pot petrece mai mult timp bărbierindu-se, în timp ce cei (ca mine) cu pete de barbă pot petrece mai puțin timp bărbierindu-se, dar se bărbieresc mai frecvent, astfel încât cifra de 12 utilizări per încărcare este puțin arbitrară. Să știți doar că obțineți practic cea mai bună durată de viață a bateriei disponibilă cu Seria 9 Pro.

  De asemenea, nu ar trebui rămâneți vreodată fără baterie în timpul bărbieritului, deoarece afișajul digital al Seria 9 Pro indică durata de viață a bateriei, ceea ce face ușor de știut când să o încărcați. Ah, și aparatul de ras se încarcă complet în doar 50 de minute.

  Ar trebui să cumperi Braun Series 9 Pro?

  Cumpără dacă…

  Vrei cel mai bun aparat de ras electric pe care îl poți cumpăra

  Seria Braun 9 oferă performanțe fenomenale și durată de viață a bateriei într-un pachet cu un design atractiv. Dacă îți poți permite cel mai bun produs de îngrijire masculină, acesta este alegerea potrivită.

  Dacă călătorești frecvent

  Includerea PowerCase-ului de către Braun înseamnă că seria 9 Pro funcționează la fel de bine pe drum ca și acasă.

  Nu îl cumpăra dacă…

  Nu dispui de o sumă de bani cu trei cifre pentru a cheltui pe un aparat de ras electric.

  Seria 9 Pro este un aparat de ras extrem de scump. Chiar și atunci când este la reducere, există alte aparate de ras electrice mai ieftine care îndeplinesc cerințele tale.

  Cum am testat Braun Series 9 Pro

  Am folosit Braun Series 9 Pro ca aparat de ras electric principal timp de trei luni. În această perioadă, am folosit aparatul pentru îndepărtarea zilnică a barbii nerasă, precum și pentru tunderea bărbii mai lungi și am călătorit cu dispozitivul în străinătate în două ocazii separate. De asemenea, am epuizat flaconul de soluție de curățare SmartCare Center care a venit în cutia cu unitatea mea de revizuire a seriei 9 Pro.