Sari la conținut

Articole de mercerie de care ai nevoie dacă vrei să faci croitorie

0
(0)
figodecor opiniifulger.ro

Fie că vrei să faci croitorie full time, transformând-o în meserie sau să o faci din pasiune pentru a te bucura de haine și accesorii unice, trebuie să investești în produse de mercerie de cea mai bună calitate.

Din fericire, acestea sunt mai accesibile ca niciodată datorită magazinelor de mercerie online, însă pentru a nu investi foarte mulți bani în produse de care nu ai nevoie, trebuie să știi ce să cumperi încă de la început.

Produse de mercerie de care ai nevoie pentru a fi croitor

1. Mașina de cusut

Există numeroase tipuri de mașini de cusut pe piață

Dacă vrei o mașină de cusut simplă și fiabilă, ideală pentru începători, poți începe cu una mecanică.

Dacă vrei mai multe opțiuni de cusături și o utilizare ușoară în proiecte complexe, mașina electrică este cea mai bună opțiune.

Evident, există și mașini de cusut industriale, destinate uzului profesional, însă acestea sunt potrivite în fabrici.

Alegerea unei mașini de cusut depinde de nivelul tău de experiență și de tipul de proiecte pe care intenționezi să le realizezi. Dacă ești la început, alege  o mașină simplă, ușor de utilizat!

2. Foarfeci de croitorie

Foarfecile sunt esențiale în croitorie, iar calitatea acestora poate influența direct rezultatul final al proiectelor tale.  Vei avea nevoie de o foarfecă de croitorie simplă, pentru tăieri precise, de o foarfecă zig-zag (previne destrămarea marginilor) și de o foarfecă precisă de broderie.

Pentru a-ți păstra foarfecile în stare bună, este important să le ascuți periodic și să le folosești exclusiv pentru materiale textile, evitând tăierea hârtiei sau a altor obiecte care le-ar putea deteriora lama.

3. Ață și ace

Nu există croitorie fără ață. Ața de cusut vine în diverse tipuri și grosimi. În principiu, ai de ales între 3 materiale din care este realizată ața:

  • Bumbac. Ața din bumbac este ideală pentru materiale naturale.
  • Poliester. Rezistentă și versatilă,  ața din poliester este potrivită pentru majoritatea proiectelor.
  • Mătase. Această ață este foarte fină, potrivită pentru țesături delicate.

La fel ca ața, acele de cusut vin în diferite tipuri și dimensiuni. Cel mai mult vei folosi ace universale, potrivite pentru majoritatea materialelor.

Este bine să ai la îndemână și ace pentru denim, mai groase și mai rezistente, potrivite pentru materiale dense sau ace pentru broterie, subțiri și cu vârful rotunjit, ideale pentru broderii delicate.

4. Metru de croitorie

Precizia în măsurători este extrem de importantă. Un metru de croitorie de calitate te va ajuta să obții rezultate profesionale, așadar, nu trebuie să lipsească.

Evident, vei avea nevoie și de nasturi, fermoare, elastice, panglici, agrafe, ace de siguranță sau diverse alte accesorii.

Înainte de a le cumpăra pe toate, planifică-ți primul proiect și vezi de ce ai nevoie pentru el. Ulterior, în funcție de fiecare proiect în parte, poți să mai cumperi câte ceva și poți testa tot felul de produse.

La final, poți ține cont de un sfat util și anume: investește în produse de calitate și învață să le folosești corect! Este adevărat că produsele de calitate sunt mai scumpe, însă te vor ține mult mai mult și te vor ajuta să ai rezultate mai bune.

Cât de util a fost acest articol?

Dați clic pe steluțe pentru a evalua articolul!

Calificativ mediu 0 / 5. Voturi 0

Nicio evaluare până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Autor

În lumea marketingului afiliat, am pornit în căutarea cunoașterii și am călătorit pe această drum de excelență. Fiecare experiență și fiecare informație acumulată sunt reflectate în articolele mele, recenziile meticuloase și recomandările autentice pentru produse. Cu fiecare cuvânt, îmi doresc să vă surprind și să vă încânt cu conținutul meu. Sper că veți fi captivat de ceea ce am pregătit!