Sari la conținut

3 forme unice de jocuri de noroc

  opiniifulger

  Istoria jocurilor de noroc se pierde fără îndoială în negura timpului. Zarurile de pildă erau cunoscute încă din Mesopotamia antică în timp ce pariurile pe animale sunt recunoscute ca cele mai timpurii tipuri de pariuri practicate de oameni.

  La fel de adevărat este şi faptul că jocurile de noroc au o uriaşă componentă socială, aducând oamenilor distracţie şi adrenalină de mii şi mii de ani. Vom dedica acest articol jocurilor de noroc puţin mai deosebite, aşa că am ales să îţi prezentăm 3 forme unice de jocuri de noroc pe care să le încerci cu succes chiar de la tine de acasă.

  Pitching Pennies

  Cunoscut mai ales sub denumirea de Jingle, jocul este prin excelenţă expresia simplităţii în materie de jocuri de noroc. Şi da, îl poţi juca şi de la tine de acasă în compania unui prieten sau chiar a mai mulţi.

  În ce constă de fapt acest joc de noroc? Fiecare participant la joc aruncă o monedă spre un perete în ideea de a o poziţiona cât mai aproape de acesta. Cine este mai aproape de perete câştigă jocul şi ia în mod evident şi monedele mai depărtate de zid.

  Jocul presupune ca fiecare participant să aibă monede de acelaşi fel sau de aceeaşi valoare pentru a fi simplu de jucat şi pentru a se evita orice discrepanţe. Odată ce s-a căzut de acord asupra acestui lucru fiecare jucător aruncă o monedă spre peretele ales de gaza întâlnirii.

  Ultima condiţie impusă este că aruncarea trebuie să aibă loc pentru fiecare jucător de la o distanţă standard stabilită de comun acord. Este dacă vrei o procedură similară acordării de bonusuri casino, nu le poţi accesa oricum şi există condiţii pe care dacă nu le respecţi bonusul este anulat.

  Aşa stau lucrurile şi cu jocul nostru, se stabilesc regulile de respectat şi se dă start joc. Regula câştigătorului este una clară, cine are moneda cea mai apropiată de zid câştigă runda şi premiul constă în adunarea celorlalte monede.

  Dacă din întâmplare o monedă aterizează peste o alta, aruncătorul este declarat câştigător şi ridică toate monedele din faţa zidului. Pare un joc copilăresc dar există dovezi că acest joc era intens practicat în Grecia antică, monedele folosite fiind cele confecţionate mai ales din bronz.

  Mahjong

  Este un lucru recunoscut de către toată lumea, orice joc provine dintr-o anumită cultură cât şi din o anumită regiune a acestei planete. Şi cum cultura chineză este una dintre cele mai reprezentative la scară planetară jocul Mahjong nu avea cum să lipsească din recomandarea noastră.

  Jocul în sine este asociat dinastiei Qing şi varianta cea mai populară indică 4 jucători amplasaţi în cele 4 puncte cardinale ale pământului. Jocul presupune împărţirea fiecărui jucător a 13 piese, cel care va face prima decartare primind 14 piese.

  Este similar dacă vrei jocului de remi, aşa că dacă îl cunoşti Mahjong este extrem de uşor de învăţat. Sunt în total 136 de piese la care se adăugă şi o pereche de zaruri, ideea principală a jocului fiind aceea ca jucătorii să creeze secvenţe similare de piese, exact ca la remi.

  Jocul se încheie când unul dintre participanţii la joc reuşeşte să facă o suită de 14 piese, realizând în acest fel Mahjong. Faţă de remi piesele din Mahjong fac referire directă la cultura asiatică, se întâlnesc în acest fel simboluri de bambus, de flori, de numere şi de suite de onoare.

  Poate că te întrebi ce legătură are în fond zarul cu jocul de Mahjong? Ei bine, aruncatul zarului va desemna întotdeauna pe cel care primeşte cele 14 piese şi iniţiază jocul prin decartarea  primei piese pe masa de joc.

  Ce este specific jocului de Mahjong şi se diferenţiază de jocul de remi este că poţi lua orice piesă de pe masă decartate de adversar, nu trebuie să tragi dintr-o grămadă ordonată ca la remi. Este până la urmă un joc de noroc dar şi de strategie, aşa că gândeşte întotdeauna de 2 ori înainte de a lua o decizie în acest joc.

  Handgame

  Sub această denumire se ascunde un joc practicat de către nativii americani, joc cunoscut şi sub numele de stickgame. Iniţial jocul avea 2 scopuri clare, găsirea unei neveste şi luarea în arendă a unui teren agricol, ulterior jocul fiind folosit şi pentru câştigarea de cai sau vite.

  Astăzi handgame are o utilizare socială fiind practicat în comunităţile diverselor triburi de pe teritoriul SUA. Nu există reguli clare, fiecărui trib revenindu-i sarcina să îşi stabilească propriile reguli de joc.

  Ce presupune deci acest joc? Se formează 2 echipe, una având rolul să ascundă şi cealaltă să ghicească ce ascunde echipa adversă. Ce se ascunde? Se folosesc 2 oase, unul simplu şi unul în dungi dar şi 10 beţe care se împart în mod egal celor 2 echipe.

  Cele 2 echipe se poziţionează una în faţa celeilalte şi 2 membrii din echipa care ascunde exact asta şi fac, ascund cele 2 oase. Ceilalţi membrii ai echipei ascunzătorilor fac tot ce la sta în putinţă pentru a distrage atenţia echipei adverse şi a le îngreuna sarcina de a descoperi unde se găsesc cele 2 oase ascunse.

  Sunt 4 posibilităţi de ascundere, afară, înăuntru, spre dreapta şi spre stânga. Orice ghicire ratată aduce un băţ echipei ascunzătorilor, procesul repetându-se până când o echipă deţine toate cele 10 beţe fiind declarată câştigătoarea jocului.

  Concluzie

  Indiferent de simplitatea sau de complexitatea lor, jocurile de noroc fac parte integrantă din viaţa noastră a tuturor şi ne asigură partea de distracţie pe care o căutam atât de mult. Încearcă unul dintre cele 3 jocuri prezentate şi indiferent dacă vei câştiga sau nu te asigurăm că vei petrece o seară de neuitat în compania acestora! Nu uita sa joci responsabil!